Close
Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 158
    Atdhetar Maska e Dasius
    Anėtarėsuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    288
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Dhe ēfare konkluzionesh nxjerr ti per UNĒ nga impenjimi i 20.000 efektivave te Heer ???

Per ato qe nuk e dine, 20.000 vete perbejne 2 Divizione.

Personalisht, une nuk e gjej nje operacion te permasave normale, por te vogla. Duke u nisur nga numri i trupave gjermane te impenjuara, te jep pershtypjen se UNĒ nuk konsiderohej si nje ushtri kundershtare, por si nje levizje guerrilase. Dhe nuk besoj se Wehrmacht apo Heer e kane marre ne konsiderate UNĒ si pale kundershtare.
    Duke e pare situaten ne nje kendveshtrim me te gjere rajonal, shikojme qe ne ballkan jane kryer nga forcat e Vermahtit nje numer i caktuar operacionesh anti-partizane. Te tilla rezultojne 7 ne Jugosllavi dhe 2 ne Shqiperi (nuk kam informacion per Greqine).

Me gjere ne teatrin europian do te shikojme qe operacionet anti-partizane jane me dhjetra. Ato jane te permasave te ndryshme sipas zones ku kryheshin dhe numrit te forcave kundershtare.

Operacionet anti-partizane ishin nje forme e ndryshme luftimi nga operacionet e zakonshme luftarake. Ato bazoheshin ne taktika anti-guerrilase, per te cilat Vermahti kishte botuar edhe nje manual.

Cili eshte ndryshimi mes luftes guerrilase dhe luftes frontale?
    Ne luften frontale kundershtari eshte i vendosur pergjate nje vije te caktuar frontale, me forca dhe armatime te shumta te te gjithe kalibrave, me prapavije dhe linja furnizimi.

Ne luften guerrilase kundershtari zakonisht eshte shume me i vogel ne numer dhe armatime dhe per kete arsye shfrytezon elemente te tille si sulmet e befasishme, terheqja e menjehershme, terrenin e thyer, levizshmerine e madhe dhe shperndarjen e forcave ne menyre te tille qe te shkaktoje sa me shume deme dhe njekohesisht te mos behet objek sulmesh masive.

Vermahti organizonte operacione anti-partizante atehere kur vleresonte qe aktiviteti i forcave guerrilase ne nje zone te caktuar behej pengese serioze per zbatimin planeve te caktuara strategjike. Ne rastin konkret terheqjen e shpejte dhe pa pengesa nga vendet e Ballkanit perendimor.

Per kryerjen e ketyre operacioneve urdhrat vinin direkt nga shtabi i pergjithshem i Vermahtit dhe firmoseshin nga vete Hitleri. Kjo ndodhte per arsye se per organizimin e nje operacioni anti-partizan do te viheshin ne levizje nje numer i madh trupash (konkretisht 20.000 veta) te cilet duhej te mbeshteteshin nga nje logjistike e fuqishme.

Per me teper, per kryerjen me sukses te ketyre operacioneve do te hartoheshin nga eksperte ushtarake plane me permasa strategjike, te cilat padyshim do te kishin nje ndikim jo vetem lokal por edhe rajonal ne favor te mbarevajtjes se veprimtarise se metejshme ushtarake ne Ballkan.

Kur Komanda Gjermane ne Shqiperi hartoi e planin te operacionit te dimrit (505, Setydliz dhe Und dennoch), ajo gjykoi se nuk dispononte forca te majftueshme per realizimin e tij (Vermahti kishte vendosur rreth 50 000 trupa ne Shqiperi), prandaj lindi nevoja e sjelljes se njesive te tjera shtese nga Greqia.

Gjithashtu, duke marre parasysh terrenin teper te thyer e malor te zones ku do te operonte si dhe nivelin e larte te organizimit ushtarak te forcave guerrilase, Komanda Gjermane gjykonte se per kryerjen e ketij operacioni do t’i nevojitej qe te angazhonte ne luftime njesi e reparte te specializuara per lufte guerriljesh, SS, njesi te mororizuara, batalione alpine, mbeshtetje ajrore, e te tjera si keto, dmth trupa te zgjedhura. Disa prej ketyre njesive vinin direkt nga fronti rus ne Stalingrad.

Angazhimin serioz te Vermahtit ne kete operacion e tregon fakti qe njesite dhe repartet Gjermane hyne deri ne zonat me te thella malore, luftuan koder pas kodre e qafe pas qafe me qellimin qe te hynin mu ne zemer te UNCSH dhe ta asgjesonin ate nje here e pergjithmone. Dhe e verteta eshte qe ata e kaluan si kreher te gjithe zonen e operacionit, packa se deshtuan ne objektivin e tyre kryesor.

Keto qe shkruajta me siper jane vetem nje permbledhje e shkurter e historise. Realitetin e tregojne akoma dhe me mire numri i madh i betejave qe njesite partizane kane zhvilluar kunder ushtrise Gjermane per muaj me radhe, ne maje te maleve, ne kulmin e ngrices, pa buke, pa uje, pa nje cati ku te fusnin koken dhe me armatime shume te kufizuara.
    Atdheu mbi tė gjitha
    Tradhtarėt nė tė s'ėmės

Atdhetar Maska e Dasius
    Anėtarėsuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    288
    Citim Postuar mė parė nga saura Lexo Postimin
    Bravo...'' Ju keni fituar nje lavatriēe me ngjyra''
    Une kur shkruj tamam...( e shume rralle )nuk shkruj budalleqe e propogande ....e pikerisht pasi e kuptova menjehere qe nuk je objektive /v te solla faktet ...
    Pse me ka lene truri te harxhoj kohen e vyer timen te shkruaj ēarēafe me llafe me nje qe thote se ballistet na i kane ngrene pulat lol
    Te duhen fjalet e mija jo faktet nga arkivi i shtetit.... ?! Epo mqs do fjalet e mija ...Edi ēfare do doja? Do doja qe krimineleve te kuq mos ti behej gjygj per kafe por te shkonin ne litar qe mos te guxonin me pjellte e tyre te tallnin b ...

Ps . Kemi pas ca fukarenj ne lagje .. e ema i thoshte :-- ''Pse se hengre buken me reēel dhe me gjalp qe ta lash tek bufeja ? ''
    _ē'fare bufeje mami ? Ku eshte bufeja ?....
    Ne ja kercismin gazit ...se e dinim qe nuk kishte bufe fare ne shtepi ...
    Pyete gjyshin dhe nje here.... sigurt qe ka pasur ndonje pule ne kaēile??!! se kotec po shkojme larg lol
    Saura, mendoj qe ti ngaterron miresjelljen me naivitetin dhe arsyetimin me propaganden komuniste.

Une nuk kam nevoje te mallkoj e te fyej njeri qe te tingelloj me asnjeanes. Harbutlleku nuk te ben me te besueshem.
    Atdheu mbi tė gjitha
    Tradhtarėt nė tė s'ėmės

Atdhetar Maska e Dasius
    Anėtarėsuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    288
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Pershendetje Dasius...

Je i sigurt ti qe jane teori konspirative dhe jo te bazuara ne gjarje historike?

Une jame i sigurt qe nuk jane konspirative, thjesht per arsyen se bazohem ne dokumenta autentike qe njerezit e mije i kan ruajtur me mish e shpirt per me shume se 50 vjet. Dokumenta qe filluan te qarkullojn ne publik pak para disa vjetesh per here te pare. Keta ishin themelues te Ballit Kombetar dhe Kreret e Legalitetit. Kryesor ne mbledhjen e Mukes. Paten miqesi te ngushta personale me disa gjenerale dhe diplomat te rangut me te lart Anglez qe me vone i lane ne balt per te ndihmuar komunistet, agjenda e te cileve ishte vetem per interesat e jugosllavise.

Ballistet ishin te paret ata qe iu kundervun Fashizmit. Biles krijimi i ballit kombetar qe pikerisht per kete aryse. Balli u krijua me qellimin qe ne Shqiperi te ishte nje organizat politike zyrtare qe te luftonte Fashizmin. Partia Komuniste "dokumentoj" gjera qe nuk egzistuan, si data e themelimit te partise komunsite te Shqiperise. Jane te gjitha mashtirim dhe genjeshtra qe sot gjoja perdoren si kunderargument. Eshte njisoj sikur sote ti referohemi historianeve gjermant qe shkruajten gjate Nazizmit.
    Nuk thashe jane teori konspiracioni. Thashe qe artikulli i trajton ne menyre te tille qe t'i perngjasojne teorive te konsipiracionit. Te lutem lexoi me vmendje ato qe shkruaj.

Nese ti disponon dokumenta te cilat veretojne tezat e tua, aterher te lutem silli ketu ne forum te diskutojme rreth tyre dhe te zbulojme te verteten.

Ne qofte se ne dokumentat e tua hidhen poshte argumentet e mia, atehere une do jem njeriu me i lumtur. Asgje nuk me kenaq me shume sesa zbulimi i te vertetes.
    Atdheu mbi tė gjitha
    Tradhtarėt nė tė s'ėmės

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Dasius Lexo Postimin
    Nuk thashe jane teori konspiracioni. Thashe qe artikulli i trajton ne menyre te tille qe t'i perngjasojne teorive te konsipiracionit. Te lutem lexoi me vmendje ato qe shkruaj.

Nese ti disponon dokumenta te cilat veretojne tezat e tua, aterher te lutem silli ketu ne forum te diskutojme rreth tyre dhe te zbulojme te verteten.

Ne qofte se ne dokumentat e tua hidhen poshte argumentet e mia, atehere une do jem njeriu me i lumtur. Asgje nuk me kenaq me shume sesa zbulimi i te vertetes.
    Dasius do ti kisha prure me gjith qejf, por ne kete forum egziston nje element koke gdhe, qe nuk disponojn objektivitetin dhe rrespektin e duhur per te diskutuar nje ceshtje kaq delikate. Qe te bie dokumenta te tille me duhet te permend emera familjaresh dhe jame me se i sigurt qe dikush do te mundohet ti baltos emrin. Pra nuk dua ti jap rastin. Ne nje ambent tjeter me te pershtatshem mund te diskutonim me gjith qejf. Shpresoj te me kuptosh.

Anglezet nuk kan shkruajtur gjithmon te verteten. Kan shkruajtur ate version qe i eshte leverdisur politikes se tyre. Dhe nga nji here per te dhen pershtypjen se kan qen neutral shkruajn dicka te vogel ne favor te nacionalisteve. Keshtu qe nuk jane burimi me i besueshem kur trajtohet historia e shiperise gjate luftes se dyte.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Duke e pare situaten ne nje kendveshtrim me te gjere rajonal, shikojme qe ne ballkan jane kryer nga forcat e Vermahtit nje numer i caktuar operacionesh anti-partizane. Te tilla rezultojne 7 ne Jugosllavi dhe 2 ne Shqiperi (nuk kam informacion per Greqine).

Me gjere ne teatrin europian do te shikojme qe operacionet anti-partizane jane me dhjetra. Ato jane te permasave te ndryshme sipas zones ku kryheshin dhe numrit te forcave kundershtare.

Operacionet anti-partizane ishin nje forme e ndryshme luftimi nga operacionet e zakonshme luftarake. Ato bazoheshin ne taktika anti-guerrilase, per te cilat Vermahti kishte botuar edhe nje manual.

Cili eshte ndryshimi mes luftes guerrilase dhe luftes frontale?
    Ne luften frontale kundershtari eshte i vendosur pergjate nje vije te caktuar frontale, me forca dhe armatime te shumta te te gjithe kalibrave, me prapavije dhe linja furnizimi.

Ne luften guerrilase kundershtari zakonisht eshte shume me i vogel ne numer dhe armatime dhe per kete arsye shfrytezon elemente te tille si sulmet e befasishme, terheqja e menjehershme, terrenin e thyer, levizshmerine e madhe dhe shperndarjen e forcave ne menyre te tille qe te shkaktoje sa me shume deme dhe njekohesisht te mos behet objek sulmesh masive.

Vermahti organizonte operacione anti-partizante atehere kur vleresonte qe aktiviteti i forcave guerrilase ne nje zone te caktuar behej pengese serioze per zbatimin planeve te caktuara strategjike. Ne rastin konkret terheqjen e shpejte dhe pa pengesa nga vendet e Ballkanit perendimor.

Per kryerjen e ketyre operacioneve urdhrat vinin direkt nga shtabi i pergjithshem i Vermahtit dhe firmoseshin nga vete Hitleri. Kjo ndodhte per arsye se per organizimin e nje operacioni anti-partizan do te viheshin ne levizje nje numer i madh trupash (konkretisht 20.000 veta) te cilet duhej te mbeshteteshin nga nje logjistike e fuqishme.

Per me teper, per kryerjen me sukses te ketyre operacioneve do te hartoheshin nga eksperte ushtarake plane me permasa strategjike, te cilat padyshim do te kishin nje ndikim jo vetem lokal por edhe rajonal ne favor te mbarevajtjes se veprimtarise se metejshme ushtarake ne Ballkan.

Kur Komanda Gjermane ne Shqiperi hartoi e planin te operacionit te dimrit (505, Setydliz dhe Und dennoch), ajo gjykoi se nuk dispononte forca te majftueshme per realizimin e tij (Vermahti kishte vendosur rreth 50 000 trupa ne Shqiperi), prandaj lindi nevoja e sjelljes se njesive te tjera shtese nga Greqia.

Gjithashtu, duke marre parasysh terrenin teper te thyer e malor te zones ku do te operonte si dhe nivelin e larte te organizimit ushtarak te forcave guerrilase, Komanda Gjermane gjykonte se per kryerjen e ketij operacioni do t’i nevojitej qe te angazhonte ne luftime njesi e reparte te specializuara per lufte guerriljesh, SS, njesi te mororizuara, batalione alpine, mbeshtetje ajrore, e te tjera si keto, dmth trupa te zgjedhura. Disa prej ketyre njesive vinin direkt nga fronti rus ne Stalingrad.

Angazhimin serioz te Vermahtit ne kete operacion e tregon fakti qe njesite dhe repartet Gjermane hyne deri ne zonat me te thella malore, luftuan koder pas kodre e qafe pas qafe me qellimin qe te hynin mu ne zemer te UNCSH dhe ta asgjesonin ate nje here e pergjithmone. Dhe e verteta eshte qe ata e kaluan si kreher te gjithe zonen e operacionit, packa se deshtuan ne objektivin e tyre kryesor.

Keto qe shkruajta me siper jane vetem nje permbledhje e shkurter e historise. Realitetin e tregojne akoma dhe me mire numri i madh i betejave qe njesite partizane kane zhvilluar kunder ushtrise Gjermane per muaj me radhe, ne maje te maleve, ne kulmin e ngrices, pa buke, pa uje, pa nje cati ku te fusnin koken dhe me armatime shume te kufizuara.

Nuk e di kush eshte burimi i informacioneve te tua, por kontrolloi pasi jane totalisht te gabuara.
    Duke filluar me ardhjen e trupave shtese direkt nga Stalingradi. Te kujtoj se beteja e Stalingradit perfundoi me dorzimin e Armates VI te Von Paulus me 2 Shkurt 1943.
    Gjithashtu shumica e forcave pushtuese gjermane perbehej nga forca te rezerves, dmth te rekrutuara se fundmi (shumica ish te burgosur politik qe kishin zgjedhur frontin perpara kampeve) dhe me moral te ulet.
    Sinqerisht, une nuk e di sa eshte numri i operacioneve anti-partizane te planifikuara nga OKW, por nga sa kam pare e lexuar deri me sot keto operacione planifikoheshin dhe drejtoheshin nga komandat rajonale. Operacione qe kane lene emer ne historine e LIIB si "Shtypja e Kryengritjes se Ghetos se Varshaves" nuk u planifikua nga OKW dhe as nga OKH.

Kam dyshime te forta per operacionet per asgjesimin e UNĒ. Besoj se gjithēka eshte e hiperbolizuar nga diktatura.

Duke u bazuar ne ate ēfare shkruan ti, nuk arrij te kuptoj se si shpetoi UNĒ nga asgjesimi perderisa gjermanet krehen komplet territorin ku operonte UNĒ. Duke pasur parasysh armatimin dhe eksperiencen e trupave te ardhura nga Stalingradi, siē thuhet ne postimin tend (1 ushtar gjerman ishte baraz me 10 ushtare rus per OKW, ndersa per shqiptaret mund te themi raporti duhet te ishte 1 me 25 apo 1 me 30), me duket i habitshem nje ngadhenjim i UNĒ.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Dasius do ti kisha prure me gjith qejf, por ne kete forum egziston nje element koke gdhe, qe nuk disponojn objektivitetin dhe rrespektin e duhur per te diskutuar nje ceshtje kaq delikate. Qe te bie dokumenta te tille me duhet te permend emera familjaresh dhe jame me se i sigurt qe dikush do te mundohet ti baltos emrin. Pra nuk dua ti jap rastin. Ne nje ambent tjeter me te pershtatshem mund te diskutonim me gjith qejf. Shpresoj te me kuptosh.

Anglezet nuk kan shkruajtur gjithmon te verteten. Kan shkruajtur ate version qe i eshte leverdisur politikes se tyre. Dhe nga nji here per te dhen pershtypjen se kan qen neutral shkruajn dicka te vogel ne favor te nacionalisteve. Keshtu qe nuk jane burimi me i besueshem kur trajtohet historia e shiperise gjate luftes se dyte.
    o voc po ti mundohu mos permendesh emra, nqs ke dokumenta.diktatura per nji gjysem shekulli c far nuk shpifi ,per te fsheh te verteten,ti provoje ,me mir vone se kurre..mund te jene ballafaqime interesante..

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    o voc po ti mundohu mos permendesh emra, nqs ke dokumenta.diktatura per nji gjysem shekulli c far nuk shpifi ,per te fsheh te verteten,ti provoje ,me mir vone se kurre..mund te jene ballafaqime interesante..
    Une nuk kam dokumenta ne duart e mija. Une thash se familjaret e mije,sigurisht ata qe paten fatin ti shpetojn komunizmit. Ishin Deshmitar Okular te asaj perjudhe si pjesmarres te gjarjeve me te rendesishme te asaj kohe, ruajten dokumenta, dore shkrime dhe shkrime te shumta te cilat i mbajten vet. shkruajten per gjarje qe u shtremberuan jo vetem nga rregjimi komunist por edhe nga ndonji historian i huaj "neutral". Sote doreshkrime te tilla kane filluar te qarkullojn neper libra tek tuk. Disa shkrime biles jane marr nga shteti si dokumenta autentike dhe mund te gjenden me sa di une ne Arshivat e Shtetit.

Une thash se 'versioni' im i gjarjeve te asaj kohe eshte i bazuar tek keta njerez. Dhe se mund ti perdor shkrimet e tyre si referenca, si burime autentike.

P.Sh nese nuk gabohem, komunistet kane thene se partia komuniste e shqiperise u themelua ne 1941. Kjo nuk eshte e vertet kurrsesi. partia komuniste nuk u themelua deri ne vitin 1943. Data e 1941-shit u sajua me qellim qe komunistet ti jepnin rendesi organizates tyre dhe gjoja ata ishin te vetmit qe luftuan okupatorin,ne nje kohe qe ndiqeshin dhe vriteshin nga "pulavjedhesit ballistat, dhe legalistat besniket e mbretit tradhetar" Kjo eshte perralla e madhe qe ju tregua popullit shqipetare per 45vjet rresht. Nje perrall qe u saldua kaq thell ne psikozen e shqipetarit, saqe sot eshte aq e veshtire te c'rrenjoset sa c'eshte rrealiteti per nje femije ne pjekje e siper, nje dite ballafaqohet me mundesine se Santa Klausi nuk egziston, megjithate e ka shume te veshtire ta pranoj, sepse eshte ngjizur te besoj ne absurditet te tille qe ne zanafillen e botes se tije impresionuese.

Une nuk i druhem nje ballafaqimi te mundshem, sa do i diskutueshem apo interesant. Une nuk dua ti jap rast hienave te forumit per te baltosur ndonjerin. Sepse ne kete froum, ka nga te gjitha llojet. Dhe dalin si kolonite e milingonave kur i trazohet foleja, me rastin me te pare qe ju shfaqet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 10-07-2012 mė 16:15
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Saura, mendoj qe ti ngaterron miresjelljen me naivitetin dhe arsyetimin me propaganden komuniste.

Une nuk kam nevoje te mallkoj e te fyej njeri qe te tingelloj me asnjeanes. Harbutlleku nuk te ben me te besueshem.

Naiv nuk jeni fare ju ....
    per mirsjellje as qe behet fjale ....
    Une nuk mallkova njeri por kerkova drejtesi ...
    ēfare ti mallkoj une atyre ...i ka mallku zoti ..jane njerezit me te degjeneruar ne te gjith kuptimet ....si duket i ka krijuar zoti per te kuptuar te miren dhe te keqen ...
    Ven ne dyshim dijet(i kam vuajtur ne familje dhe kam punuar per historine e familjes vite me radhe duke shfletuar arkivin e shtetit ,bibloteken kombetare plus kam mbaruar dhe per histori i dashur /e kuptoj pak me shume nga lufterat ) ,moralin tim ,faktet etjetj
    Nuk ke shkruar asnje rrjesht me objektivizem dhe akuzon te tjeret ...
    tipike stili juaj ....
    Te thuash te verteten nuk eshte harbuteri ...
    Te genjesh po ...bile dhe me tej ...
    Nuk the asgje te mire per forcat e tjera dhe asnje vrejte per komunistet ...
    ky eshte objektiviteti ?
    Dhe une duhet te degjoj me respekt lol
    por mire atehere por dhe tani vazhdoni ?

Degjoj pak po kuptove ndonje gje
    ose me mire po deshe te kuptosh ...

L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Une nuk kam dokumenta ne duart e mija. Une thash se familjaret e mije,sigurisht ata qe paten fatin ti shpetojn komunizmit. Ishin Deshmitar Okular te asaj perjudhe si pjesmarres te gjarjeve me te rendesishme te asaj kohe, ruajten dokumenta, dore shkrime dhe shkrime te shumta te cilat i mbajten vet. shkruajten per gjarje qe u shtremberuan jo vetem nga rregjimi komunist por edhe nga ndonji historian i huaj "neutral". Sote doreshkrime te tilla kane filluar te qarkullojn neper libra tek tuk. Disa shkrime biles jane marr nga shteti si dokumenta autentike dhe mund te gjenden me sa di une ne Arshivat e Shtetit.

Une thash se 'versioni' im i gjarjeve te asaj kohe eshte i bazuar tek keta njerez. Dhe se mund ti perdor shkrimet e tyre si referenca, si burime autentike.

P.Sh nese nuk gabohem, komunistet kane thene se partia komuniste e shqiperise u themelua ne 1941. Kjo nuk eshte e vertet kurrsesi. partia komuniste nuk u themelua deri ne vitin 1943. Data e 1941-shit u sajua me qellim qe komunistet ti jepnin rendesi organizates tyre dhe gjoja ata ishin te vetmit qe luftuan okupatorin,ne nje kohe qe ndiqeshin dhe vriteshin nga "pulavjedhesit ballistat, dhe legalistat besniket e mbretit tradhetar" Kjo eshte perralla e madhe qe ju tregua popullit shqipetare per 45vjet rresht. Nje perrall qe u saldua kaq thell ne psikozen e shqipetarit, saqe sot eshte aq e veshtire te c'rrenjoset sa c'eshte rrealiteti per nje femije ne pjekje e siper, nje dite ballafaqohet me mundesine se Santa Klausi nuk egziston, megjithate e ka shume te veshtire ta pranoj, sepse eshte ngjizur te besoj ne absurditet te tille qe ne zanafillen e botes se tije impresionuese.

Une nuk i druhem nje ballafaqimi te mundshem, sa do i diskutueshem apo interesant. Une nuk dua ti jap rast hienave te forumit per te baltosur ndonjerin. Sepse ne kete froum, ka nga te gjitha llojet. Dhe dalin si kolonite e milingonave kur i trazohet foleja, me rastin me te pare qe ju shfaqet
    per mua historia e vertete eshte themeli i cdo kombi.dhe qe u be llavazh truri popullit e din te gjithe .dhe ky eshte thelbi i ceshtjes ,duhet shum pune e mund qe te rrezohet
    genjeshtera gjys shekullore ,qe pasardhesit tane ta dine si qendron e verteta dhe te dijne te peshojne veprimet e tyre ne te ardhmen.RRota e historis rrotullohet gjithmon ,,
    per fat te keq ne kemi qene perfund te rrotes..arsyeja apo gabimi nuk nxorem mesimet e duhura nga historia si popull,,jemi shume neutral ne interes te kombit ,dhe shume aktive e punetore ne interes vetiak...

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    per mua historia e vertete eshte themeli i cdo kombi.dhe qe u be llavazh truri popullit e din te gjithe .dhe ky eshte thelbi i ceshtjes ,duhet shum pune e mund qe te rrezohet
    genjeshtera gjys shekullore ,qe pasardhesit tane ta dine si qendron e verteta dhe te dijne te peshojne veprimet e tyre ne te ardhmen.RRota e historis rrotullohet gjithmon ,,
    per fat te keq ne kemi qene perfund te rrotes..arsyeja apo gabimi nuk nxorem mesimet e duhura nga historia si popull,,jemi shume neutral ne interes te kombit ,dhe shume aktive e punetore ne interes vetiak...
    ashtu eshte...

Historia ne shqiperi nuk shkruhet qellimisht, per arsyen se e verteta do te inkriminonte kriminelat komunist per veprimtarine e tyre armiqesore kundra popullit shqiptare, duke filluar qe nga lufta e pare e deri ne ditet o sotme pa nderprerje. E vetmja gje qe ka ndryshuar sote jane flamujt. Elementi sundues eshte i njejt.

Ndersha populli eshte i preokupuar, dhe me te drejt, me jeten dhe hallet e perditshme. Halle dhe probleme qe qellimisht i rendohen dhe shkaktohen nga qeveria per ti mbajtur te nenshtruar. Te ashtu quajtur intelektual, qe ne nje sistem demokrat dujet te jen energjia kundershtuese dhe pesha qe ekuilibron cdo sistem, lepijn kazanin qe eproret e tyre lajn kembet. Keta te fundit kane lidhje te ngushta me njerez ne pozit dhe opozite. Keshtu qe gazetaret e angazhuar ne te dyja anet, pro pozites ose pro opozites, krijojn skenen ku praktikohet liria e fjales dhe keshtu krijohet iluzjoni i demokracise. Sepse aty ku ka liri fjale dhe pluralizem DUHET te ket demokraci

Historia duhet te shkruhet ashtu sic ndodhi qe nje popull te mesoj presj saj. Ne rastin e Shqiperise duhet te shkruhet nje dite e me pare. Kjo eshte edhe arsyeja pse nuk u shkruajt drejt asnje here. Informacioni manipulohet por rrjedha e gjarjeve nuk mund te ndryshohet. E verteta le gjurmet e veta, ne nje menyre apo tjetren.

Kriminelet pergjegjes per gjithe te keqiat qe ju kanosen ketij populli te stervuajtur duke filluar qe nga lufta e pare dhe deri me sot, keta gjelbanik qe lyen duart me gjakun e te pafajshmit deri ne brryl nuk do te jen me. Keshtu qe Faktet, qe mund te nxjerrim nga shkrimi i Historise se vertet, sote mund te perdoreshin per te inkriminuar fajtorin qe eshte ende gjall, shtyrja e vazhdueshme e publikimit te historise se vertet eventualisht do te krijoj indiferencen tek brezat e rij, te cilet do ta trajtojn si nje fragment te nje kohe famkeqe, me plot viktima dhe asnji fajtore te ndeshkuar. Ashtu sic sot nxjerrin fragmente te vogla nga ajo cfar ndodhi gjate perjudhes se ashtu quajtu LNC-re.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 11-07-2012 mė 11:45

Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Vlerėsimi pėr Luftėn Nacional Ēlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-04-2006, 12:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •