Gjermanet jon hajnat me te medhej ne bote,une kame punuar 8 vite dhe me kan kthyar pa kurfar arsye,nuke jam une i vetmi por me mijra njerze i kan kthyer, pa drejte kthimi?
Gjermanet jon hajnat me te medhej ne bote,une kame punuar 8 vite dhe me kan kthyar pa kurfar arsye,nuke jam une i vetmi por me mijra njerze i kan kthyer, pa drejte kthimi?
O gogol, check "plan red" , edhe pastaj flasim eshte apo seshte fantazi kjo qe po them une ketu.
Behet fjale para ww2, kur ameriken, e boten, e kishte zene krize financiare (great depression) e papare me pare.
Plani amerikan ishte ti binte superfuqise se asaj kohe.
Many british navy ships landed ne ishujt karaibe ne ate kohe,aq serioze ishte ceshtja.
Planet ja prishi hitleri, sepse qene me i ra njeri-tjetrit, dicka qe hitleri e quante "inevitable", dhe ishte i bind qe britania do e fitonte kete konflikt .
Britania, ose me mire churchill, nuk i kerkoi ndihme amerikes, por i afroi aleance.
Ishte patriot idealist, por politikan teper i dobet, prandaj edhe e hoqen mbas ww2.
Si beri mire marreveshjet, si me rusin dhe me amerikanin.
Nga kjo gje edhe e demtua shume empire mbas ww2, derisa u shperbe komplet.
Si qeka britania shtet i ameriqes ? Lool
Ashtu ju genjejne ju andej?
Nejse se po ngjan sikur po bejme tifozllik, por keto muabete i kane faqet e panumerta per tu sqaruar tamam.
Sdq , britanise, gjermania i ka rrujt lesht gjithsesi,so far.
lol ni plan fantazem per gjoja pushtimin e kanadase qe as nuk u mor asni her seriozisht.
anglezet jan mosmirnjohsa pranej tham duhet tu kishim lan tu hante hitleri si ju si francen dy kombet ma skuthe ne bote.
vete Churchill sapo hyni amerika ne lufte tha "lufta u fitu" se i pat hup shpresat i shkreti.
The Blitz e pat verbu.
un thash ashtu e shofin shtetet e tjera europiane angline thjesht ni ni vasal i amerikes edhe ne fakt te pakten kto 20 vjetet e funit ashtu duken. megjithse si skile te vjetra qe jan menoj se ato po e perdorin ameriken si mish per top.
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Nje video se si veprojne me te huaj :
Ne mesnate hyjne , afat 30 minuta per mbledhur robat e tyre , dhe mbaron ketu fati i tyre .
Ketu nje Kosovare me femije , pas 20 vitesh ne Gjermani e larguan pa asnje arsye menjiher pas lufte :
Jane mijera raste te njejta .
Pas kamerave jane rastet shume me te trishtueshme , sjellja e tyre eshte shume arrogance qe se beson kush qe ka kshu ne Gjermani .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blizoo : 22-06-2012 mė 10:50
O loku, kalove tek planet imagjinare te ameriqes, e une kujtova sikur ishte imagjinata e imja vetem.
Luften nuk e fitoi ameriqa, o gogol, por te tre fuqite, sidomos rusia.
Pa rusine, amerikes sdo ja kishte mbajt me u zbarku ne europe fare, se desh e beri cope japonia e vetme, let alone gjermania.
Ta thashe njehere. Marreveshja e tehranit e demtoi britanine,sepse aq ja priste mendja nje ish-gjenerali nga politika.
Britania si superfuqi per disa shekuj, nuk e humb influecen aq lehte sa mendon ti.
lol dhe enveri e pat bo ni plan ne 81 em sulmu jugosllavin dhe greqin per ni her po vec ne letra meti ai plan. si do ta kalojn kohen gjeneralet e ushtrive ne kohe paqje? do lujn luftash lol
po te hapesh arkivat britanike kush e di se sa plane te ati lloji do gjejsh.
amerika fitoj cdo beteje te rensishme kundra japonise vetem fare pa ndimen e kerkujt. ishte i vetmi shtet qe luftoj ne tre fronte. Azi, Afrike te veriut, dhe western europe. rusia vetem ni front kishte plus qe ti nuk llogarit ndihmat ne armatime dh eushqime qe amrika i jepte rusis.
nuk po thot kush qe britania nuk ka influnce lol po dhe ti pranoje qe shkelqimin e dikurshem e ka hup.
ne europ sot komandon gjermani, dhe ashtu duhet te jete
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Ku vie Merkelka me Hitlerin ??
Hail Hitler
Krijoni Kontakt