Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Si Merkel te ishin te gjithe,
    ti rrujne lesht Merkelit anglezet prapaniceshpuar.

Jemi qe jemi ne teme, anglezet b***m ti rrujne lesht edhe Hitlerit.
    Twice they beat them .

Historia ka treguar qe deri tani gjermania i ka rrujt lesht anglezit .

Kur flet anglezi, ta dish qe ka te vertete ne te, packa se e mix-ur me interesat vetjake.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ti mos u nis nga fakti qe jeton ne Angli per te bere tifozllik per ata.
    Anglezet jane kolonizatore dhe politikane te mire, qe perkthehet Hajdute te zote.
    Kurse Gjermanet nuk jane mbeshtetur ne politika kolonialiste, jane te afte te ecin vete perpara pa i rene me qafe askujt me nje disipline shembullore qe duhet ta imitoje e gjithe bota.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Twice they beat them .

Historia ka treguar qe deri tani gjermania i ka rrujt lesht anglezit .

Kur flet anglezi, ta dish qe ka te vertete ne te, packa se e mix-ur me interesat vetjake.
    i ka beat uncle sam se te ishte per anglezet ti do ishe refugjat ne gjermani sot.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ouuu, pse keshtu ju genjejne andej nga ameriqa juve?

E di ti uncle sam, se ameriqa kishte plan me i rene anglise ne ww2 , dhe se hitleri ishte mese i bindur qe ne kete lufte anglia do dilte fitimtare?

Pastaj, uncle sam fitoi edhe ne ww1 ?

Ah loku, loku .

Te shkaterrohej british empire ne ate kohe, u duhej qe te gjithe fuqite e medhaja te bashkoheshin, edhe prapeseprape 50/50 mund te ishte perfundimi.

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Ouuu, pse keshtu ju genjejne andej nga ameriqa juve?

E di ti uncle sam, se ameriqa kishte plan me i rene anglise ne ww2 , dhe se hitleri ishte mese i bindur qe ne kete lufte anglia do dilte fitimtare?

Pastaj, uncle sam fitoi edhe ne ww1 ?

Ah loku, loku .

Te shkaterrohej british empire ne ate kohe, u duhej qe te gjithe fuqite e medhaja te bashkoheshin, edhe prapeseprape 50/50 mund te ishte perfundimi.
    e kam dit qe anglezet ishin hileqare po qe jan dhe rrenca se kam dit

ne te dy luftrat mos tu kishte ardh ne ndim amerika gjermani u kishte hanger te gjall

dhe gjithmon e kam fajsu ameriken per ket.

gjermani e merito europen.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ti mos u nis nga fakti qe jeton ne Angli per te bere tifozllik per ata.
    Anglezet jane kolonizatore dhe politikane te mire, qe perkthehet Hajdute te zote.
    Kurse Gjermanet nuk jane mbeshtetur ne politika kolonialiste, jane te afte te ecin vete perpara pa i rene me qafe askujt me nje disipline shembullore qe duhet ta imitoje e gjithe bota.
    Kur i filloje kolonizimet anglia?
    Anglia perhera ka qene superfuqi ne europe duke filluar nga kryqezatat e lart,kur i ndermori ato vetem, pa qene nevoja e fuqive te tjera te europes sic bene keto te fundit prior to that.

Protestant kane qene te dy shtetet, qe ne kapitalizem nenkupton faktin se gjithmone kane qene able to be self-sufficient.

Si mund te quhet populli gjerman punetor kur anglezet akoma jane robte qe punojne me oraret me te gjata ne europe.

It just a myth, thats all.

Ps: sjam tifoz aspak, se e ve re ne shume postime ketu qe une flas shume shpesh kundra anglise o politikave te saja ne pergjithesi.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin

ne te dy luftrat mos tu kishte ardh ne ndim amerika gjermani u kishte hanger te gjall

Une nuk flas nga mendja.
    Bindja e hitlerit se anglia si superfuqi aktuale do i mposhte superfuqite e reja, e ka shkrujt haptazi tek libri i tij.

Ne 60's shume gjenerale amerikane u pyeten per operacionin (something, se se mbaj mend emrin) ku amerika po pergatitej per ti rene anglezit, e sipas statistikave, british empire do i shkaktonte deme te papara ne det amerikaneve por do humbnin kanadane. Nga ky konflikt, ameriqes do i ulej fuqia ne rajon.
    Hitleri fillimisht i afroi mareveshje anglise para cdo shteti tjeter.
    Kete se beri kot se sishte budalla.
    Anglia eshte i vetmi shtet qe 300 vjecarin e fundit i ka qendruar firm idealeve te tyre.

Gjermanet sado te rriten ekonomikisht, skane per te pase kurre influencen britaneze ne rajon, edhe pse franca dhe gjermania e urren kete gje.

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Une nuk flas nga mendja.
    Bindja e hitlerit se anglia si superfuqi aktuale do i mposhte superfuqite e reja, e ka shkrujt haptazi tek libri i tij.

Ne 60's shume gjenerale amerikane u pyeten per operacionin (something, se se mbaj mend emrin) ku amerika po pergatitej per ti rene anglezit, e sipas statistikave, british empire do i shkaktonte deme te papara ne det amerikaneve por do humbnin kanadane. Nga ky konflikt, ameriqes do i ulej fuqia ne rajon.
    Hitleri fillimisht i afroi mareveshje anglise para cdo shteti tjeter.
    Kete se beri kot se sishte budalla.
    Anglia eshte i vetmi shtet qe 300 vjecarin e fundit i ka qendruar firm idealeve te tyre.

Gjermanet sado te rriten ekonomikisht, skane per te pase kurre influencen britaneze ne rajon, edhe pse franca dhe gjermania e urren kete gje.
    ky operacioni "something se se mbaj mend" egziso vec ne menjen tane

gjat zbarkimit ne Normandy te pakten rreth 400000 ushtar dhe personel amerikan u stacionun ne angli, e po te kishin dasht ky operacioni "something se se mbaj mend" do ishte teper i suksesshem. anglia u shkatrru me themele gjat WWII
    rroli qe pat anglia gjat asaj lufte ishte vec disa oficere misionare qe depertoshin si skutha neper middle east e eastern europe tu shti fitila e ngatrresa midis popujve te okupum. per te luftu luftun amerikanet dhe ruset.

sot anglia nuk ka asni lloj influence ne europe. shumica e europianve e shofin anglin thjesht si ni shet i 51 i SHBA.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    ska faj e shkreta ler e rrit ne komunizem
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin

te fitoi njeher me grekun pastaj te shikojm e meriton apo jo
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •