Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 111
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Ti ke mendje vet, vere ne pune, pse ja jep te tjerve te ta punojne.

Feja eshte produkt i njerzve te fuqishem jo i zotit, neser ata mund ta zhdukin dhe te sjellin nje tjeter fe, ashtu sic esht bere shum e shum here ne histori!

Njeriu mund te jet krijuar nga zoti, por jo feja! Po thot allahu nje gje te mire, ajo nuk esht pron e tije, dituria nuk eshte pron e askujt!!
    Une e respektoj deri ne maksimum mendimin tend, por kjo nuk do te thote se se une dakordohem me ty. Ti ke nje koncept tjeter filozofik per jeten, kurse une kam nje koncept tjeter. Prandaj ne te dy edhe nese do te debatonim deri ne pafundesi, perseri nuk do te dakordoheshim me njeri tjetrin. Por ne duhet te biem dakord per nje gje, njeriu ka nevoje te dije dhe te mesoje cdo gje, pra edhe per religjionin ne pergjithesi. Kjo mendoj se nuk do ti beje dem askujt, ti perseri do te pranosh ate qe me shume te ka bindur. Ti nese ende nuk je i sigurte per egzistencen e Zotit, kjo nuk do te thote qe ti te mos kesh dijeni per fete, tjetr pune eshte se ti a e pranon ose jo. Kjo eshte forma aktive e te mesuarit, e jo te jemi pasiv, pra nese komunizmi ka ngulitur ne mendjen e shqiptarve se Zoti nuk egziston, atehere ne nuk duhet qe perjetesisht ta mbajme kete koncept, por ne duhet qe vazhdimisht te jemi ne kerkim te diturise.
    Ndrysho Firmën

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nese ky "realitet Shqiptar" eshte realitet, atehere kjo nuk do te thote qe ne te jemi pasiv dhe te pranojme kete. Ne duhet te jemi ata te cilet duhet te bejme ndryshime ne veten tone dhe ne shoqerine tone ( relitetin shqiptar). Mjaft me jetuam e edekuam gjenerata te tera ku per Zot njihnim nenen parti dhe enver hoxhen. O shqipe zgjohuni, se edhe All-llahu thote në kaptinën Er-rra’du: “Me të vërtetë, Allahu nuk e ndryshon gjendjen e një populli, derisa ata të ndryshojnë vetveten…” (13:11)
    Er-rra’du mos je vete ti. Mos shaj te tjeret kot.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    dakordohem?! Lol! Hera e pare qe e degjoj.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Er-rra’du? Kjo ketu? http://imamalbani.org/Pdf/1221c588-8627-4663-a848-24e3ae3aacd0.pdf

Sistemi shkollor le te meret nje here me problemt themelore, te cilat nuk jan fare pak.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    tani edukata fetare eshte e pranishme ne shkollat gjermane, austriake, zvicerjane, italiane, britanike, hollandeze, belge, spanjolle, suedeze etj. etj.
    te gjithe shtetet e mesiperme jane shtete LAIKE.
    ah po. ne do i tregojme atyre se c'eshte laicizmi i vertete.

se cilet shtete merrni ju si shembuj, nuk e di.

sdq per mendimin tim, nese edukata fetare do ishte lende fakultative, nuk do kishte asgje te keqe.
    Vasudhaiva Kutumbakam

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    tani edukata fetare eshte e pranishme ne shkollat gjermane, austriake, zvicerjane, italiane, britanike, hollandeze, belge, spanjolle, suedeze etj. etj.
    te gjithe shtetet e mesiperme jane shtete LAIKE.
    ah po. ne do i tregojme atyre se c'eshte laicizmi i vertete.

se cilet shtete merrni ju si shembuj, nuk e di.

sdq per mendimin tim, nese edukata fetare do ishte lende fakultative, nuk do kishte asgje te keqe.
    ç'fare perfitojne femijet nga lenda fetare?

PS: me dy fjale.mos e bej corriere della sera

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Te njejten gje qe fitojne edhe kur studiojne aritmetike, fizike, kimi, gjeometri, letersi: njohuri e dije. Sikur hic asgje tjeter, te marresh nje klase qe te meson mbi besimin X, te ndihmon ty te njihesh me ate qe besimtaret e ketij besimi besojne e praktikojne. Nuk do te thote se ti do ta besosh apo pranosh ate besim, por do te thote qe ti e di se cfare beson ai muslimani apo i krishteri shqiptar qe e ke fqinj ne pallat apo shok klase ne shkolle. Ashtu si jo te gjithe ata qe studiojne fizike behen fizikante, ashtu edhe te gjithe ata qe marrin nje klase fakultative per nje besim nuk do te thote se do te behen besimtare te atij besimi.

Shkollat jane vende ku femijet marrin dije te gjithanshme. Nuk duhet te kete limite apo censure se cilat dije jane te pranueshme e cilat jo. Bile ne rastin e besimeve fetare, lenia jashte kurikulumit shkollor te ketyre lendeve eshte nje dem i jashtezakonshem qe i behet zhvillimit te femijeve: mohimi i dijes fetare ne shkolla mohon nje nga dy natyrat e njeriut, natyren shpirterore te tij. Njeriu nuk eshte vetem trup fizik, njeriu ka edhe shpirt. Prandaj shkollat nuk duhet te ofrojne vetem njohuri te njeanshme fizike, por duhet t'iu mesojne femijeve edhe per ekzistencen e dimensionit shpirteror te njeriut.

E kam thene shpesh ne forum qe lendet fetare duhet te jepen ne shkolla si lende fakultative. Kjo u jep mundesi femijeve e prinderve te tyre, qe te zgjedhin te mesojne me shume mbi nje besim te caktuar. Duke qene klasa fakultative, eshte ne doren e femijes e prinderve te femijes qe te vendosin nese duhet te marrin nje klase fetare, dhe cilen prej tyre te zgjedhin. Ne kete menyre, respektohet liria e ndergjegjes se secilit.

Albo

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

NJOHURI.
    dhe kete po e thote dikush qe nuk ka laxuar as Kuran e as Bibel...

nese disa prinder nuk duan qe femijet e tyre te ndjekin mesime fetare, shume mire. ata nuk do ndjekin asnje mesim fetar.
    nese disa prinder te tjere duan qe femijet e tyre te ndjekin mesime fetare te X feje, ata le t'i ndjekin...
    pra te jete dicka E LIRE. te jete dicka fakultative... (si ne shumicen derrmuese te vendeve perendimore)

sdq me duket se shumica kane akoma mentalitetin diktatorial te kohes se xhaxhit. nuk dine akoma se c'eshte LIRIA...
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 17-05-2012 më 15:03
    Vasudhaiva Kutumbakam

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

Do te mesohen se ka:

Myslimane Ekstremiste, myslimane munafike, myslimane tolerante, islam te paqes, islam te shpates, por do te mesohen gjithashtu se urina e femres eshte me demshme se urina e meshkujve. Shiko se cfare thone 'dijetaret'...

Kjo eshte cfare na nevojitet ne shkollat tona

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    NJOHURI.
    dhe kete po e thote dikush qe nuk ka laxuar as Kuran e as Bibel...

nese disa prinder nuk duan qe femijet e tyre te ndjekin mesime fetare, shume mire. ata nuk do ndjekin asnje mesim fetar.
    nese disa prinder te tjere duan qe femijet e tyre te ndjekin mesime fetare te X feje, ata le t'i ndjekin...
    pra te jete dicka E LIRE. te jete dicka fakultative... (si ne shumicen derrmuese te vendeve perendimore)

sdq me duket se shumica kane akoma mentalitetin diktatorial te kohes se xhaxhit. nuk dine akoma se c'eshte LIRIA...
    1000 e 1 net .

cfare i duhen djalit tim bibla e kurani?

pse ka pak libra per te lexuar?

shif rinine italiane ku eshte katandisur "katolik te devotshem

ps.futeni lenden fetare no problem. te mite i kam bere gia ate

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •