Close
Faqja 39 prej 43 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 421
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Pyetja ime ishte kjo:
    Ne cilin vit eshte perfunduar Kurani si liber dhe kush eshte autori (kush e shkruajti ne leter) dhe jo menyrat se si u paraqit.?
    Pra sa vjet (perafersisht)pas vdekjes se Muhamedit paraqitet Kurani si nje liber?
    Rrjedhimisht, gjatė sundimit tė Utmanit, Kalifit tė tretė ėshtė bėrė njė tentim i matur pėr tė standardizuar Kuranin dhe pėr tė importuar njė tekst tė vetėm pėr tėrė komunitetin mysliman.

Kodeksi i Zeid ibn Thabit, i marrė nga dorėshkrimi i Hafsahės, ishte i zgjedhur nga Utmani pėr kėtė qėllim, pėr tė shtangur tė dy kodkset tė Masudit dhe Ibn Kabit.

Tradita pohon se Zeidi, sė bashku me tre shkollarė tė fisit Kurejshi tė Mekės, kanė shkruar kodekset nė dialektin Kurejsh, siē iu ėshtė shfaqur Muhamedit nė kėtė dialekt.

1. Viti = Sundimi i kalipit tė trete Utmanit
    2. Shkruesit Zaid ibn Thabit bashk me tre te tjere.

Shpresoj te jete ndihmuese.
    ☻/
    /▌
    / \ ...this is ... pergjigje.org

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Nuh i dashur ,
    te degjoj shpesh here te thuash shprehje si psh :
    feja e shqiptareve per 600 vjet eshte Islami dhe duhet te vazhdoje keshtu edhe per 6000 vjet,
    Kjo eshte feja e te pareve dhe duhet t'a respektojme dhe t'a ndjekim
    nje njeri qe e injoron realitetin qe prek pjesen dermuese te popullit vet,
    qe tallet me nenat e shqiptareve
    etj etj te tilla shepsh here neper postimet e tua..

feja e Islamit e pasuruar nga fetvat e dijetareve dhe nga sasia marramendese e haditheve qe kane ndjekur shqiptaret eshte e njejta "fe" qe sot ka prodhuar krimet dhe kriminelet me te medhenj ne bote ku i gjithe planeti perballet sot me ate qe sot quhet "terrorizem Islamik",
    e megjithate ti kembengul qe feja e te pareve duhet ndjekur...dhe une te pyes ...
    <>

desha thjesht te te Kujtoj nje fragment nga Kurani:
    [31:21] Kur iu thuhet atyre, “Ndiqni kėto shpallje tė Perėndisė,” thonė, “Jo, ne ndjekim vetėm ēka i gjetėm prindėrit tanė duke bėrė.” Ēka nėse djalli ėshtė duke i ēuar ata nė agoninė e Ferrit?
    [11:109] Mos ki asnjė dyshim sa i pėrket asaj qė kėta njerėz adhurojnė; ata adhurojnė saktėsisht ashtu siē i gjetėn prindėrit e tyre duke adhuruar. Do i paguajmė ata me hisen e tyre plotėsisht, pa asnjė zvogėlim.

C'lidhje ka feja e te pareve me besimin tim??
    A nuk duhet secili t'a zgjedhe besimin e tij ne baze te bindjeve te tij??
    Me thuaj Nuh ku eshte pika e lidhjes mes fese se prindit dhe fese se femijes,..pse patjeter femija duhet medoemos te ndjeke fene e prindit(sipas teje)??...nuk arrij t'a kuptoj ,
    dhe nese kerkojme fene e priderve ...a nuk ishim dikur te gjithe te krishtere,..une njoh fise nga i njejti mbiemer e nga i njejti fshat qe nuk martohen me njeri tjetrin per shkak te lidhjes se gjakut dhe qe nje pjese jane te krishtere e nje pjese mysliman,
    gjithashtu njoh fshatra qe mbajne mbiemra katolikesh e jane myslimane, qe kane rrenojat e kishave ne vendet e tyre dhe vete populli mysliman i asaj zone vendet i therrasin si shen gjergj, shen gjon, ose vendodhjet si kisha ose kodra e priftit etj etj,
    si ka mundesi te kerkosh fene e prinderve , por ne nje interval kohor jo me shume se 500 vjet
    e di e verteta dhemb...por zjarri ferrit dhemb shume me teper...!

Mirmengjesi baci shaban,

Nje.....sa per terrorizmin islamik, se paku nga teje nuk e kam prit kete pergjithesim. Terrorizmi islamik e ka nje baba, qe sa me kujtohet edhe vet e tematizove tjeter kund, dhe ai quhet konflikti izraelito/palesinenz, i cili pa dyshim nje dite do te perfundoje asthtu si perfundojn konflikte te tilla te kufizuara. A da perjetoje gjenerata jone nje periudhe paqesore a jo, nuk eshte aq me rrendesi per neve, sepse nuk na prek ne asnje forme, perpos kesaj qe tash e bere ti, hamendjes dhe keqperdorimit per te nxjere kapital ne tjeter fushe.

Dy.....kultura islame eshte pjelle e DREJTPERDREJT e hadithit !!!, pa hadith, nuk ka islam, NE ASNJE FORME !!!, edhe ti vet, ne cfaredo forme te jetosh islamin, e ke te mbjellur ne hadith !!!, mendoj se nuk do te me kuptosh, por jam i gatshem te te ndihmoj ne kete rruge nese ke deshire.

Tre....eshte loje gjuhesore ajo puna e te pareve, e trasheguesve, etj....thjesht, ne sot jemi musliman....kush don, le te qendroje si i tille, kush nuk don, i ka dyert e hapura. Tematizimi i nderit prinderore parimisht, e pastaj edhe i obligimit shoqerore qe bej une, ka te beje drejtperdrejt me reagimet e forumishteve, qe i anashkalojn realitetet qe i rrethekojn, duke e idealizuar nje te paqene, nje ender.....une nuk jam kunder enderrave, aman nuk kan vend ne nje diskutim serioz. Hic mos shkojm ma larg, perderisa ne mes te Tiranes thiret pes her ezani, cdo gje qe e injoron kete realitet dhe e kamuflon ate me zbukurime te paqena, ose qe ndoshta do te mund te realizohen ne ndonje te ardhme, eshte thjesht joserioze. Nje forumisti, i cili gjate nje diskutimi sherbehet ne te "argumentuarit" nga kjo fotografi, patjeter duhet ti behet me dije se eshte ne nje rruge te idealizuar, e cila NUK ZGJEDH probleme, por vetem i shton ato.

Nder njerezit e civilizuar liria e njerit nuk perfundon aty, ku fillon liria e tjetrit (imanuel kant), islami e deshmon nje realitet te tille gjate historikut te vet, shqiptaret nga ajo shkolle 600 vjecare kane nxjere nje senz te larte mbi kuptimin e lirise (une them se kosovaret ne krahasim me serbet do te ishin me te meshirshmit edhe perpos historise se pergjakshme).

Nese je njeri me senze te prira per ate "filigranen", atehere do te veresh, se shkrimet e mia nuk kan te bejne me fene islame, dhe as me islamin e shqiptareve. Jane tjeret, qe e nderlidhin diskutimin ne cdo moment me islamin, ngase vet islami eshte motori, motivi, qe i len te marin pjese ne kete forum. A nuk te deshmon fryma tolerante e kesaj rubrike kete realitet qesharak ???

Une e di se ki shkrim nuk do te kenaq, por, ne pyetjet e tua te kufizuara une nuk do te mund te pergjigjem ne nje forme te pelqyeyhme per teje, sepse thjesht, nuk kam interes per ate "bote" ku lundron ti.....mua me mjafton amaneti i nenes dhe babes, sa i perket qetesise shpirterore time, me quaj pra konzervativ.....kurse i lutem Zotit, qe edhe ti nje dite te arrijsh ate destincionin e fundit ku mendon se je duke udhetu....

me nderime
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ringjallje.....joooj, cfare kenaqesie....

Mos e bastardizo kohen !!!, edhe une kam te njejten TRASHIGIMI si ti.....cfare te ben teje me te "vlefshem" ???....shnicla e rakia, pra, kenaqesite e kesaj dynjaje ???....
    Pra, meqe ke te njejten trashegimi si une, edhe ti pi raki me tet ate e kendon kenge per Skenderbene?!
    600 vjet, nuk jane "te fundme"....mos ben bajram me vetveten.... mos na verteto ate qe te shkruajta me larte.....edhe hajni THELLE NE ZEMER e din se ben krim kur e then banken....ti e ke tradhetuar baben, ashtu si e tradhetoj ai para 600 vjet baben e vet, e ashtu si e tradhetoj baba i tij para 600 vjet tjera baben e vet....e keshtu me rradhe deri ne pafundesi
    E para punes, ata qe jane myslimane prej 600 vjetes, mund t'i quajme me plot gojen "tradhetare" dhe numurohen me kokrra, ndersa ne mase, nuk ka me shume se 200 vjet nder shqiptare; e dyta punes, Shqiptaret jane me te vjeter se cibanet qe mbine pas dyndjes turke; e treta e punes, une nuk e kam tradhetuar aspak baben tim, te cilit as ne nje krah nuk i "qethej" per Islam e Muhamed!; e katerta e punes, ti me tet ate qe pasket tradhetuar parardhesit tuaj, ndoshta ka ardhur ēasti t'i vini punet ne vend....por kjo eshte zgjedhja juaj, te vazhdoni ne tradheti apo ta shlyeni ate!!
    .....pra, fundi i fundit eshte se TI, nuk ke bere asgje me shume, se nje veper EKZOTIKE.....
    O Tunxh, nuk egziston "vepra egzotike", hap fjalorin e meso pak ate qe shkruan!
    mudn ta quajsh si te duash, realiteti eshte ki, tamam simptomatik....mos ta haje mendja, se reprezenton ketu shumicen, akoma je, dhe do te mbetesh pakice, ....
    Po, e di se bej pjese ne ELITE!!
    E keshillen si e ben ???, , keshilla e sinqerte dhe e vlefshem, dhe me ne fund edhe e sukseshme, niset nga VETVETJA
    Tunxh efendi, ndoshta nuk te bejne syte apo truri, por po te lexosh me qetesi shkrimin tim, une nisem pikerisht nga vetvetja kur jap keshille e, meqe e thua ti, kjo keshille esht ee sinqerte dhe e vlefshme e me ne fund, e suksesshme!!

.....deshmo se nuk je antiislamisti me i piset i forumit ???
    Patjeter qe ta deshmoj, jo vetem qe nuk jam anti-islamisti me i thekur, por se ai me i pisti, je pikerisht ti, i dashur Nuh Tunxhi!
    Qe te jem pakez me i shkoqitur, le te themi perpara forumisteve se qe te jesh "antiislamist i piset", duhet te kerkosh dhe t'ia arrish diskreditimit te islamisteve nepermjet rrugeve dhe menyrave te "pista", apo jo?!
    E pra une asnjehere nuk kam perdorur rruge e menyra te tille, por kam folur gjithmone i mbeshtetur ne pervojen vetjake timen, Kuranin, sjelljen e islamisteve qe shkruajne ne forum! Menyrat e pista do te ishin shpifjet, genjeshtrat, shtremberimet, kercenimet, etj, gjera qe jane larg meje!
    Personi qe me shume e ka hedhur ne pleh Islamin eshte pikerisht ai qe shkruan fraza te tilla:Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.....islami ka sukses, se e ka burimin e paster si uji qe del nga gurri...kjo nuk do te kish qene keshtu, po qe se mos kishin qen muslimanet konsekuent ne punen e tyre....., apo si kjop tjetra: Eshte e patjetersueshme, e paimagjinueshme, dhe ANTINATYRORE, kunder CDO LIGJI PERKATES, qe KURANI te qendroje VETVETIU si baze e islamit, apo akoma:Pra, une te deshmova, se Kurani ka zbrit sipas nevojave te "muhamedit" ???......pra, me heret nuk e ke dijtur kete mesele qe e din e gjith bota ????.......dhe mer guximin te diskutosh mbi islamin, duke mos patur as fijen e njohurive me elementare ???....natyrisht, kurani eshte shpallur AJTE PAS AJETI sipas rasteve me te cilet eshte ndeshur pejgamberi dhe muslimanet ne perditshmerine e tyre gjate nje periudhe 22 vjecare...., etj, etj..dhe ai person je ti, Nuh Musa!!
    Mos i nxir shkrimet nga konteksti, dhe bisedojm lirshem dhe frytshem.....mbaje qellimin tek vlera, e jo te diskreditimi....
    Ne ē'kuptim e nxora nga konteksti, me Tunxh efendia?! Ti u mburre se asnjehere nuk ke meshtetur vrasjet dhe krimet, e une te solla pergenjeshtrimin.....apo eshte e ndaluar me Islam te demaskosh genjeshtarin?!
    Thuaj Tunxh, a eshte e ndaluar me Islam, e ketu hyjme prape ne teme, te demaskojme nje sharlatan, genjeshtar, antikombetar e gjysemanalfabet?!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    ...ne fakt kurani shpjegohet vetem me tefsirin,...
    ...Natyrisht,lartesine e diturise JU e arrini permes Argumentit te autoritetit.Kuranin e shpallni nje liber kinse te thell qe duhet shfletuar permes ndonje kinse te dituri-komentuesi.Qendrimi i komentuesve profesional eshte i besueshem e jo arsyeja e nje muslimani...dhe krejt kjo shpallet kinse shkence Islame e te spjeguarit te Kuranit...apo duhet fene islame ta njohim permes Nuh Mufesirit.Qe i gjori rastesisht eshte "inxhinier"...te qeshesh eshte pak.
    Nuk eshte lodhje te citohet ligj mbi nekrofiline ne egjipt per me e reflektuar ate mbi shqiptaret musliman. Kesaj i thojn thjesht populizem, nje diskutim sa per sy e faqe per me zbut ndonje cilesi egoiste individuale.
    Ty te kerkua te pronocohesh per propozim ligjin Islamik mbi nekrofilin,sepse kesi ligje mund te propozohen vetem ne shoqerit muslimane duke u bere turpi i botes (askush nuk e lidhi me shqiptaret musliman).Ti refuzove te marrish qendrim,sepse nuk eshte problem shqiptar.Ne anen tjeter per nje foto banale ku Boshnjaket Sllave freskohen ti hudhe gur e dru me diskvalifikime te uleta si "je funderrin" "talle moralin musliman".Ishe i interesuar te mbroje grate joshqiptare sllavo Boshnjake duke i vendosur ne nje nivel me ato shqiptare,ndersa nuk te intereson te thuash nje fjale ngushelluese per grate muslimane te Egjiptit (qe tani praktika do marr edhe mbrojtje nga ligji) me preteksin qe nuk jane Shqiptare.Edhe Egjiptaset jane muslimane ?
    Ti paraqitesh parimor.
    Dyftyresi nga ana jote ,apo jo ?

Mos valle je thjesht injorant dhe i padijtur. Secila fjali eshte ne nje kontekst e lidhur. Perse prap i nxjer nga konteksti ???
    Ajo qe eshte trade mark i cdo fetari - argumenti homenem ,e nxjerrur nga konteksti ,injorant...bla,bla tjera ! Sjell nje postim ku thote "Burrit musliman i mbyllet goja ne shtepi nga gruaj muslimane" dhe me vone ben apel qe "ate grua muslimane te shpetojme nga dhuna e burrit ne shtepi",dhe ankohet per nxjerrje nga konteksti !~

Roli, kjo ska te beje me diskutimet qe zhvillohen ne rrethe te civilizuara.
    E keshtu flitet ne rrethet e civilizuara, si me poshte !...pa i permendur vulgaritetet tjera ne cdo postim.Lum familja qe te ka ty,se paku pasarrdhesit do te ken nje fjalor te pasur vulgar - marr nga babai nje "musliman" i devotshem.
    Roli, per me e fut Babush Nuhen ne ndonje "kallep", duhet me te rra bol...ushet per toke.....ti i ke akoma si kokerza kumbulle saqe i bjer lulja.....per me i verejt te duhet nje mikroskop....
    ...nuk kerkoj perjashtim une,eshte sjellja e juaj ajo qe meriton perjashtimin...
    Cila sjellje ...formimin e nofkave nga ana yte si @Toruk Makto ,kjo eshte sjellje.Vetem per shkeljen e ketij rregulli te forumit, meriton perjashtim permanent nga ky forum ; pa marr parasysh - vulgaritetin,fjalorin e piset,dalje nga tema,shtremberimin e historise shqiptare,fyerjen e figurave te dalluara te ketij kombi,poshterimin e gjuhes zyrtare ne kete forum Shqipen me fjalor Turko/Harap si dhe fyerjen e forumisteve nga ana yte vetem pse nuk mendojne si ti - eshte e mjaftueshme qe nje forumist si ti te fluturoj nga ky forum.

A eshte keshtu @TORUK MAKTO ?....kthehu temes mos jep leksione !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 30-04-2012 mė 23:47
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar mė parė nga piu Lexo Postimin
    Rrjedhimisht, gjatė sundimit tė Utmanit, Kalifit tė tretė ėshtė bėrė njė tentim i matur pėr tė standardizuar Kuranin dhe pėr tė importuar njė tekst tė vetėm pėr tėrė komunitetin mysliman.

Kodeksi i Zeid ibn Thabit, i marrė nga dorėshkrimi i Hafsahės, ishte i zgjedhur nga Utmani pėr kėtė qėllim, pėr tė shtangur tė dy kodkset tė Masudit dhe Ibn Kabit.

Tradita pohon se Zeidi, sė bashku me tre shkollarė tė fisit Kurejshi tė Mekės, kanė shkruar kodekset nė dialektin Kurejsh, siē iu ėshtė shfaqur Muhamedit nė kėtė dialekt.

1. Viti = Sundimi i kalipit tė trete Utmanit
    2. Shkruesit Zaid ibn Thabit bashk me tre te tjere.

Shpresoj te jete ndihmuese.
    Une mendoj qe nuk ka njeri qe e din saktesisht. Ka shume te dhena kontradiktore. Ja thone eshte ruajtur nga shume njerez te pavarur nga njeri tjetri. Eshte shkruajtur neper lekura te gamileve, neper drunje...

Kurse pata bere nje pyetje se a jane keta musliman dhe se a e lejon islami kete? Poashtu pyeta se sa shqiptare ka keshtu dhe se a numrohen si musliman sipas hoxhallareve te forumit?
    Pse nuk pergjigjeni?!

Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pra, meqe ke te njejten trashegimi si une, edhe ti pi raki me tet ate e kendon kenge per Skenderbene?!
    E para punes, ata qe jane myslimane prej 600 vjetes, mund t'i quajme me plot gojen "tradhetare" dhe numurohen me kokrra, ndersa ne mase, nuk ka me shume se 200 vjet nder shqiptare; e dyta punes, Shqiptaret jane me te vjeter se cibanet qe mbine pas dyndjes turke; e treta e punes, une nuk e kam tradhetuar aspak baben tim, te cilit as ne nje krah nuk i "qethej" per Islam e Muhamed!; e katerta e punes, ti me tet ate qe pasket tradhetuar parardhesit tuaj, ndoshta ka ardhur ēasti t'i vini punet ne vend....por kjo eshte zgjedhja juaj, te vazhdoni ne tradheti apo ta shlyeni ate!!
    O Tunxh, nuk egziston "vepra egzotike", hap fjalorin e meso pak ate qe shkruan!
    Po, e di se bej pjese ne ELITE!!
    Tunxh efendi, ndoshta nuk te bejne syte apo truri, por po te lexosh me qetesi shkrimin tim, une nisem pikerisht nga vetvetja kur jap keshille e, meqe e thua ti, kjo keshille esht ee sinqerte dhe e vlefshme e me ne fund, e suksesshme!!

Patjeter qe ta deshmoj, jo vetem qe nuk jam anti-islamisti me i thekur, por se ai me i pisti, je pikerisht ti, i dashur Nuh Tunxhi!
    Qe te jem pakez me i shkoqitur, le te themi perpara forumisteve se qe te jesh "antiislamist i piset", duhet te kerkosh dhe t'ia arrish diskreditimit te islamisteve nepermjet rrugeve dhe menyrave te "pista", apo jo?!
    E pra une asnjehere nuk kam perdorur rruge e menyra te tille, por kam folur gjithmone i mbeshtetur ne pervojen vetjake timen, Kuranin, sjelljen e islamisteve qe shkruajne ne forum! Menyrat e pista do te ishin shpifjet, genjeshtrat, shtremberimet, kercenimet, etj, gjera qe jane larg meje!
    Personi qe me shume e ka hedhur ne pleh Islamin eshte pikerisht ai qe shkruan fraza te tilla:Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.....islami ka sukses, se e ka burimin e paster si uji qe del nga gurri...kjo nuk do te kish qene keshtu, po qe se mos kishin qen muslimanet konsekuent ne punen e tyre....., apo si kjop tjetra: Eshte e patjetersueshme, e paimagjinueshme, dhe ANTINATYRORE, kunder CDO LIGJI PERKATES, qe KURANI te qendroje VETVETIU si baze e islamit, apo akoma:Pra, une te deshmova, se Kurani ka zbrit sipas nevojave te "muhamedit" ???......pra, me heret nuk e ke dijtur kete mesele qe e din e gjith bota ????.......dhe mer guximin te diskutosh mbi islamin, duke mos patur as fijen e njohurive me elementare ???....natyrisht, kurani eshte shpallur AJTE PAS AJETI sipas rasteve me te cilet eshte ndeshur pejgamberi dhe muslimanet ne perditshmerine e tyre gjate nje periudhe 22 vjecare...., etj, etj..dhe ai person je ti, Nuh Musa!!
    Ne ē'kuptim e nxora nga konteksti, me Tunxh efendia?! Ti u mburre se asnjehere nuk ke meshtetur vrasjet dhe krimet, e une te solla pergenjeshtrimin.....apo eshte e ndaluar me Islam te demaskosh genjeshtarin?!
    Thuaj Tunxh, a eshte e ndaluar me Islam, e ketu hyjme prape ne teme, te demaskojme nje sharlatan, genjeshtar, antikombetar e gjysemanalfabet?!
    E more jar,

Kjo eshte simptomatike per teje, nje shkrim qe vjell populizem te kthjellet. Aq nevoje ke per perkhrahje, te mungojn argumentet ???

Ja ku shkojm:

Nje....perse e permend rakine dhe kenget mbi skenderbeun me nje fryme ???, don te sugjerosh se muslimanet qe "nuk e pijn rakine" nuk jan atdhetare ???....POPULIZEM, ngase pjesa dermuese e shqiptareve qe e kane mbrojt dhe kane luftuar per atdheun jane pikerisht MUSLIMAN (shih edhe rilindasit, trungun politik qe e formoi shtetin shqiptare).....kurse ne lufterat me te repta, atyre ballkanike dhe asaj te dyte, por edhe ne kosove e iliride, poashtu derdhen gjakun "muslimanet" qe nuk e pijn rakine.....

Dy....fale politikes katastrofale te skenderbeut, e cila e decimoj faktikisht ne terresi popullaten latine shqiptare, dhe mungeses se nje kishe nacionale, populli shqiptare ish si popull i vetem i ballkanit (nese boshnjaket bogumil merren poashtu si popull, atehere edhe ata bashk me shqiptaret) me shumice muslimane gjate terre periudhes se shkruar te re. Statistikat zyrtare (shih librin, ke nje botim nga tirana per administraten osmane) gjate periudhes 500 vjecare nen sundimin osman tregojn qarte dhe bukur perpjesetimet, ku muslimanet ne pergjithesi kane qen pakice (nen 50%), kurse shqiptaret cdokohe "shumice"......ki realitet reflektohet edhe ne statistikat aktuale, me te vjetrat nuk jane as 6 muaj, ato te kosoves....per kete arsye shkrimi yt eshte POPULIST, ngase e injoron realitetin, duke e kamufluar ate me senzacionalizma rhetorike, si per shembull "po, jane shume, aman, nuk e praktikojn, dhe, PO, jane shume, aman vetem keto 200 vitet e fundit"...

E, zoteri KURRIZDREJTUESI, si e shpjegoni SOT perpjesetimin qe anon "dermueshem" ne anen e muslimaneve ???....mos valle e ke edhe ti ndermend me na mbyll gojen me nje videoclip te Gentes ???

Tre.....per Muhamedin nuk je eshte krujt babes tend per te vetmen arsye, se baba i tij, pra, gjyshi jot, nuk e ka permend emrin e Muhamedit, sepse ka qen ceshtje shpirterore, sidomos tek bektashinjt me prirjen e larte per dhikrin, ta thirin pejgamberin me nofken "i dashmi jone"...ndoshta kjo eshte arsyeja, perse me emrin Muhamed, nuk din si me u doremare....(kjo populizem nga ana ime).....

Kater.....per ate ne te kuqe, nje e piskatme, e cila ndegjohej koheve te fundit vetem ne audiolajmet e ghadafit, apo te sadamit asaj kohe kur NATO i trokiste ne dere e ai brohorite se e kemi prek armikun ne damarin me te ndejshem....

JO, trim kurizdrejtuesi, JO.....e ke nxjer shkrimin tim nga konteksti ne nje menyre te paturpt dhe te papaere ne kete forum dhe njekohesisht ke paralajmerim tek moderatori per kete. SHKRIMI IM, ju drejtua ne nje fryme te vrazhde dhe CINIKE rolandit ne tentimin e tij per te bastardizuar luften ekzistenciale te muslimaneve ne gjenezen e islamit politik.....te cilet i luftuan cifutet (si force politike, me kete destabilizuaese dhe te rrezikshme per konsolidimin e shtetit te pare musliman) duke ju permbajt nga ana e tyre cdo marreveshje, te cilat anasjelltas rrjedhimisht sipas nevojes dhe perpjesetimeve politike theheshin nga pala cifute. Ti ma ke nxjer shkrimin nga konteksti i gjere dhe e ke gdhend ketu me populizem femijore.

Tamam, ti keshillon duke u nis nga vetvetja, pyetja eshte se cfare keshille mund me mare nga nje njeri pa fije kurizi, i shtrire per toke, si puding.....me kujton tash fjalet e te madhit Bruce Lee....if you put water into a cup, it becames the cup......if you put the puding jari into a cup, it becames the cup.....me nje fjale....si fryn era, ashtu e kthen ftyren, shoku jar.

Beru i sinqerte, dhe ndoshta do te dale me ne fund hesapi mire me shokun tend te nderuar....

Pra, me nje fjale baci jar, je ekzotik, sepse ke sjellje jashta normave (prandaj ne boten e civilizuar etoketohen situata te tilla si EKZOTIKE, pra, LARG realitetit te peridtshem, e jo ne kuptimin bukval te fjales).....kurse me trashigimi, e kisha ndermen rrjedhojen e fares shqiptare ne pergjithesi, jo 200 vitet e fundit....

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 01-05-2012 mė 04:53
    albanish by nature

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Une mendoj qe nuk ka njeri qe e din saktesisht. Ka shume te dhena kontradiktore. Ja thone eshte ruajtur nga shume njerez te pavarur nga njeri tjetri. Eshte shkruajtur neper lekura te gamileve, neper drunje...

Kurse pata bere nje pyetje se a jane keta musliman dhe se a e lejon islami kete? Poashtu pyeta se sa shqiptare ka keshtu dhe se a numrohen si musliman sipas hoxhallareve te forumit?
    Pse nuk pergjigjeni?!

http://www.youtube.com/watch?v=FsUZjNLSyIc
    ku qenka kjo kurv ne mes te qytetit striptiz

mosomokeq per ata prind e per ket popull
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    ...Natyrisht,lartesine e diturise JU e arrini permes Argumentit te autoritetit.Kuranin e shpallni nje liber kinse te thell qe duhet shfletuar permes ndonje kinse te dituri-komentuesi.Qendrimi i komentuesve profesional eshte i besueshem e jo arsyeja e nje muslimani...dhe krejt kjo shpallet kinse shkence Islame e te spjeguarit te Kuranit...apo duhet fene islame ta njohim permes Nuh Mufesirit.Qe i gjori rastesisht eshte "inxhinier"...te qeshesh eshte pak.
    Kjo aspak nuk eshte ne kompetencat e tua. Islami njeh nje zinxhir 1400 vjecare te kultivimit. Dicka e PASHOQE ne historine njerezore !!!, paramendo, cfare vlere ka ki refimi yt ???....tamam, me qesh pakez. Natyrisht se skeptika eshte e mireseardhur, ajo eshte motori i progressit. Me shkurt dhe me kuptueshem, nuk vihet ne dyshim funksioni parimore i vetures (me motor e kater rota qe te sjell nga A ne B), por ndoshta forma, ngjyra, elektronika, shpejtesia....etj....kur do ta kuptosh kete, atehere lajmerohu perseri.

...
    Ty te kerkua te pronocohesh per propozim ligjin Islamik mbi nekrofilin,sepse kesi ligje mund te propozohen vetem ne shoqerit muslimane duke u bere turpi i botes (askush nuk e lidhi me shqiptaret musliman).Ti refuzove te marrish qendrim,sepse nuk eshte problem shqiptar.Ne anen tjeter per nje foto banale ku Boshnjaket Sllave freskohen ti hudhe gur e dru me diskvalifikime te uleta si "je funderrin" "talle moralin musliman".Ishe i interesuar te mbroje grate joshqiptare sllavo Boshnjake duke i vendosur ne nje nivel me ato shqiptare,ndersa nuk te intereson te thuash nje fjale ngushelluese per grate muslimane te Egjiptit (qe tani praktika do marr edhe mbrojtje nga ligji) me preteksin qe nuk jane Shqiptare.Edhe Egjiptaset jane muslimane ?
    Ti paraqitesh parimor.
    Dyftyresi nga ana jote ,apo jo ?
    ahaaaaaaaaaaaa, cfare kenaqesie !!!

Roli, me ke mendon ke pune ketu ???, me hoxhen e fshatit ???....pra, duhet te prononcohem per nje ligj mbi marredhenjet seksuale me "xhenaze", ngase u prononcova per "nenat shqiptare" me te cilat u talle ???....tregoma "VLEREN" e njeres dhe tjetres PER SHQIPTARET, dhe une do prononcohem......perndryshe, me deshmon se je ne nje pozite te tmerrshme per te argumentuar kunder nuh babushit....per ta kamuflu edhe me mire deshtimin, e nkryp me senzacionalizmen rhetorike "dyftyresi"....jooooooooooj isuse dragi....cka mendon mbi zoofiline, ku bile mullahet (instanca me e larte e shtetit iranian) kane dhene fetwate....nje pyetje tjeter ti shoq, a ka jurisprudenca perendimore ligje mbi nekrofiline ose pedofiline ose zoofiline ??...nese PO, cfare "turpi" sheh tek shtetet islame ???, natyrisht, i vetmi turp eshte, qe nuk i kane qartesuar keto pune para 150 viteve....cili burr me dy fije tru, e shk...dhe grun e tij pasi ajo ka ndru jete ??, kurse ti si doktor e din, se nekrofilia eshte semundje psihike.....ligji i egjiptit e prek mu kete pike. Eshte ceshtje "mjekesie" zgjidhja e ketij problemi, e jo shoqerore....por, si cdohere, jane senzacionalizmat, populizmi, ai qe ju le te kenaqeni edhe nje dite ne ekzistencen e tmerrshme qe ju rrethekon....ajo duhet te jete e tmerrshme, qe njeriu te ket nevoje dhe kohe te miret edhe me kesisoj problemesh....

Ajo qe eshte trade mark i cdo fetari - argumenti homenem ,e nxjerrur nga konteksti ,injorant...bla,bla tjera ! Sjell nje postim ku thote "Burrit musliman i mbyllet goja ne shtepi nga gruaj muslimane" dhe me vone ben apel qe "ate grua muslimane te shpetojme nga dhuna e burrit ne shtepi",dhe ankohet per nxjerrje nga konteksti !~
    ...........te te them, para se te me thuash......dobesi o shoq, dobesi........kontekst do me thene.....thika e theri pulen......ti nuh musa ke thene se thika ther....po de, kam thene, por nuk thash se duhet me thike me e ther serbin, por kojshia para nje jave e theri pulen....kete kam thene.

Ti e kupton shume mire cka kam thene, PSE e kam thene, dhe CKA desha me i thene mias....ta leme kete pune, se do te zhytesh ne pafundesi, e une me se paku kam kohe te te nxjeri nga balta ku do te rrasesh....

...
    E keshtu flitet ne rrethet e civilizuara, si me poshte !...pa i permendur vulgaritetet tjera ne cdo postim.Lum familja qe te ka ty,se paku pasarrdhesit do te ken nje fjalor te pasur vulgar - marr nga babai nje "musliman" i devotshem.
    Gjuha vulgare eshte pjese e rhetorikes !!!....kete nuk e kam msheh, dhe deri sot nuk te ka penguar.....si ish ajo puna me argumentum homenem ???, pse te pengon MU NE KETE MOMENT ???............kjo edhe nje shenje tjeter se ke nevoje per ndihme....por formacioni army of lovers nuk mund te te ndihmoje, se i ka te njejtat "arme" qe i ke ti.....populizmin......tek Nuha nuk han buk ai....

Cila sjellje ...formimin e nofkave nga ana yte si @Toruk Makto ,kjo eshte sjellje.Vetem per shkeljen e ketij rregulli te forumit, meriton perjashtim permanent nga ky forum ; pa marr parasysh - vulgaritetin,fjalorin e piset,dalje nga tema,shtremberimin e historise shqiptare,fyerjen e figurave te dalluara te ketij kombi,poshterimin e gjuhes zyrtare ne kete forum Shqipen me fjalor Turko/Harap si dhe fyerjen e forumisteve nga ana yte vetem pse nuk mendojne si ti - eshte e mjaftueshme qe nje forumist si ti te fluturoj nga ky forum.!
    A eshte keshtu @TORUK MAKTO ?....kthehu temes mos jep leksione !
    ...mu mbyll akounti ne mes te nje diskutimi me banin !!!, ajo ish arsyeja perse e aktivizova shokun tim qe eshte i prire per drejtesi.....nje shkrim i shkurter tek supermoderatori, dhe mu u zhbllokua accounti origjinal per nje here para afatit. Nuk ke vetem ti probleme me gjuhen e drejte te Nuh Muses....ka edhe moderatore qe ju shkakton errora drejtesia ime....

me nderime

PS: a nuk ishe ti ai qe ish kunder "cdo perjashtimi"....nga, kthesa per 180° ???....si ish ajo me dyftyresine, me argumentum homenem ???........
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Moderator te nderuar,

Ose mbyllnja kete teme, ose largoni diskutuesit qe nuk kane as kapacitetin, as diturine, e as prirjen per tu mare kuptueshem me kete teme.

Tema ka te beje me NDALESAT NE ISLAM, te cilat sipas hapesit te temes e kane burim Hadithin. Thjesht nga nderhyrja populiste e disave nuk mund te zhvillohen bisedime te lira.

Me nderime
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    ku qenka kjo kurv ne mes te qytetit striptiz

mosomokeq per ata prind e per ket popull
    O vellau im,

kjo eshte pergjigjeja qe deshiron ta ndegjoje prej teje.

Pergjigjeja e sakte per motren iliria eshte kjo:

- 90% e hit-ave tek youtube e prek muziken TALLAVA...

E hajde hajde naaa, o lumet lumet naaa.....pra, nga kjo perfundojme, se shqiptarjhanja akoma argetohet me muzike "magjupe", e jo nga pop-muzika e gentes, apo, mozotmakeq, nga muzika klasike e europes perendimore....pra, SHIJA PERZONALE PER MUZIKE deshmon edhe pritjen e njeriut ne cdo aspekt....pra, shqiptaret jane LARG perendimit te admiruar....shija e jone per muzik na "etiketon" si ballkaneze me ndjenja me te aferta per orienti se per perendimin....

Kete NUK DUAN TA NDEGJOJNE, se ju dhemb, e INJOROJN......dhe e ENDEROJN ATE QE NUK ESHTE.....

me nderime
    albanish by nature

Faqja 39 prej 43 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •