Close
Faqja 33 prej 43 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 421
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nje fe qe mendon nate e dite si te me kufizoje lirine e mendimit e veprimit. Nje fe qe te kujton qe pa mashkullin nuk kam vlere, nuk eshte per mua, sorry. Nuk mund ti jete vlere te jesh e detyruar ti sherbesh mashkullit. Nuk mund te jete vlere te jesh e detyruar ti bindesh burrit. Nuk eshte vlere te vendosi burri per jeten tende. Keto jane vetem ulje, nencmim, perbuzje ndaj gjinise femerore. Kur kam lexuar Kuranin mu duk sikur lexova edukate morale per femren.
    Feelings change - memories don't.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    he bre roli,
    te kemi burr te llogjikes, paj pash Zotin, me trego, si urdherohet nje perandori si ajo andaluziane per 700 vjet me rradhe, apo ajo osmane per 500 vjet me rradhe ???, me intelektin e nje hoxhe me diplome medine ???, apo me ekspert te fushave te ndryshme qe jane pjese perberese e nje sistemi shtetnore.

Ju ka mbet buka ne fyt si duket, ju kane harxhuar materialet nga bota e kesulkuqes....

A i mesove shartet e islamit ???

Kush deshiron te flas ne emer te islamit ???, bani me kompleksin mbi hadithet dhe 19 fiksimet tjera ???, hoxhollaret qe shfaqin hakun qe ja u kushtezon professioni e te tallni bishtin me ta ???

Ke une babushi e keni vendin, nje nga nje.....
    Shiqo,une nuk i iki debatit asnjehere per cfar do teme qofte.Mirepo formati dhe pjesmarrja ne kete forum eshte nen cdo nivel.Ndersa bisedat me ty cdo here behen te nxehta dhe domozdo shkojne neper lavirinte qe moderatoret i sanksionojn-pra dalin jashta temes.
    Islamin sic e paraqet TI ,mua me vjellet....religjion pa meshire,pa falje,pa dashuri,pa atdhetarizem,arsyetim vrasjesh,shfaq nivel te ulet te ngritjes shpirterore,...postimet e tua jane lapidare i marrezise ne shume shkrime ,e mos te flasim per gabimet logjike dhe arsyetimet qesharake qe i ben....
    Une mbetem ne qendrimin tim qe je nje sharlatan i cili ka grimxa talenti (aftesi literare per ti pershkruar ngjarjet ) te nje retorike qe ne shume raste eshte edhe argetuese por kur perseritet cdo here behet e mundimshme dhe e neveritshme...e mbyll qarkun kur nuk je dashurues i gjuhes se shenjte Shqipe dhe nuk je lojal ndaj historise se kombit Shqiptar...Per cka te flasim kur je i till-te bisedojm qe ti sherosh komplekset e tua ? Flm, gjej nje tjeter viktim ...

Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Sikur te mos e kisha njohur qendrimin tende (ketu ne forum), qeveriablu, ndoshta do t`isha kujtu, lidhur me "thirrjen" tende, por ti, nuk je vetem kunder Nuh Muses, por tere Fese Islame
    E qendrimi im per Islamin cili eshte ?
    Mendon qe une vetcenzurohem kur shkruaj.Ja ta them troc,qe UNE jam kunder Islamit qe Shqiptaret e kane pranuar para disa shekujve.Per mua ajo ka qene incident i demshem per kombin Shqiptar.Historija jone do te ishte me ndryshe (mos me thuaj qe do ishim bere Serb apo Grek ).Ky eshte qendrimi im personal ,do e lene Shqiptaret Islamin pse une them keshtu - JO.Nuk jam as pjestar i ndonje organizate per qellime te tilla (sikur disa Islamist ketu ne forum)...vetem ne nje organizate marr pjese e ajo eshte "Caritas" (shoqate humanitare katolike ) dhe shiqo cudine kam marr pjese ne shume misione qe i kane ndihmuar po ketyre Muslimaneve varfnjak......
    Qendrimi im personal eshte qe ky religjion permban nje shkalle te larte te jotolerances dhe ne shume gjera eshte retrograd,totalitar.Ne pergjethesi niveli moral qe propagandon eshte shume i ulet....flas vetem ne emrin tim ! ( se paku eshte sinqeritet ).
    Por,cka ka lidhje cfar them Une - behuni te gjith Islamik.

P.S. Te kujtohet se qka me ke shkruar ne M.P.?
    Natyrisht qe me kujtohet,beje publike ! ..MP e imja ishte informative ndaj teje... edhe une kam dhjetra MP me permbajtje tjeter,pra me kercenime..midis atyre je edhe TI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 25-04-2012 mė 00:32
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Qeveriablu, si thua ti? Cfare te bejne myslimanet tani, te kthehen prap te krishter, sepse te tille paskan qene?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 25-04-2012 mė 03:03

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Nje fe qe mendon nate e dite si te me kufizoje lirine e mendimit e veprimit. Nje fe qe te kujton qe pa mashkullin nuk kam vlere, nuk eshte per mua, sorry. Nuk mund ti jete vlere te jesh e detyruar ti sherbesh mashkullit. Nuk mund te jete vlere te jesh e detyruar ti bindesh burrit. Nuk eshte vlere te vendosi burri per jeten tende. Keto jane vetem ulje, nencmim, perbuzje ndaj gjinise femerore. Kur kam lexuar Kuranin mu duk sikur lexova edukate morale per femren.
    ...pse nuk u ule per kafe me nje moter muslimane te kojshillekut me i ndajt dertet me te, por e harxhove gjith ate kohe te lexosh nje liber qe nuk e kupton ???

Mia, njeriu kur don dicka, ai duhet edhe te dije se si te arij ne plotesimin e asaj deshires. E lexove kuranin per ta vertetuar paragjykimin, apo per ta menjanuar ate ???

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Shiqo,une nuk i iki debatit asnjehere per cfar do teme qofte.Mirepo formati dhe pjesmarrja ne kete forum eshte nen cdo nivel.Ndersa bisedat me ty cdo here behen te nxehta dhe domozdo shkojne neper lavirinte qe moderatoret i sanksionojn-pra dalin jashta temes.
    Islamin sic e paraqet TI ,mua me vjellet....religjion pa meshire,pa falje,pa dashuri,pa atdhetarizem,arsyetim vrasjesh,shfaq nivel te ulet te ngritjes shpirterore,...postimet e tua jane lapidare i marrezise ne shume shkrime ,e mos te flasim per gabimet logjike dhe arsyetimet qesharake qe i ben....
    Une mbetem ne qendrimin tim qe je nje sharlatan i cili ka grimxa talenti (aftesi literare per ti pershkruar ngjarjet ) te nje retorike qe ne shume raste eshte edhe argetuese por kur perseritet cdo here behet e mundimshme dhe e neveritshme...e mbyll qarkun kur nuk je dashurues i gjuhes se shenjte Shqipe dhe nuk je lojal ndaj historise se kombit Shqiptar...Per cka te flasim kur je i till-te bisedojm qe ti sherosh komplekset e tua ? Flm, gjej nje tjeter viktim ...
    Aman bre roli,

Po keto brenga i largojm hic pa problem. Mjafton te miresh me ate qe shkruaj, e jo me ate qe "duhet" te shkruaj apo qe "desha" te shkruaj.

Prap ndergjegjesisht kerkon ndihme, duke me akuzuar se nuk jam dashurues ndaj gjuhes shqipe, dhe lojal ndaj historise ???....ti e din se keto "bomba" rhetorike e prekin intuicionin e forumisteve dhe keshtu ke shanca per perkrahje. Por asnjehere nuk ma argumentove akuzen se nuk e dua gjuhen shqipe, apo nuk i qendroj lojal historise.....dobesite e mia ne artikulim dhe ne drejtshkrim nuk jane indicie per "dashurine" qe kam ndaj gjuhes shqipe.....nenes time nese i thom "i love you mum" ose "ich liebe dich mutter" ajo do te me thote, häääääääää???, xhi thaue o gjali jem ????, oj nane, TE DUA te thom.....(kjo nga ai pak talenti qe kam).....

Islami qe une e prezentoj nuk ka te beje asgje me dicka jashta zakoneve qe i prezentojn edhe tjeret. Nje dallim te madh ka mes meje dhe "hoxhollareve". Nje hoxha perndryshe eshte edhe ALIM (mesues), dhe si i tille, ai e ka obligim hyjnore ta jap HAKUN. Pra, nuk do te kommentoje nje hoxhe dicka nga doktrina islame ndryshe, perpos se sic mesohet zyrtarisht. A i pritet hajnit dora per vjedhje ???, PO i pritet, dhe kjo eshet dogme, te cilen hoxha do ta perseris si mantra.....pozita e hoxhes ketu eshte tamam si ajo e jotja ne profesionin tend qe ke. Edhe ti e ke dhan betimin e doktorit, qe edhe armikun me te madh perseri do ta ndihmosh, po qe se kerkon ndihme. Ti e quan ETIKE, hoxha e quan FARZ....

Po te ishe ti per shembull i perkushtuar per diskutime serioze, nuk do te sillje ate foton ku shihen gra muslimane si jane futur ne deti me tesha te zakonshme te perditshmerise.......ato jane NANA SHQIPTARE.....e ti tallesh me fatin e tyre, se nje kolege i joti ju ka than, uji i detit eshte i shendetshem, dhe ata ne moshe e marin ate mund dhe turperohen bile para "sharlatanve" si puna jote, por e besojn njeriun se u ka fol me sinqeritet dhe mendojn se ju ndihmon. Pse per shembull nuk diskuton ne lidhje me ate foto per hoteljeret e shqiperise qe duhet te ofrojn kushte edhe per ate klientele, por e perhap ate foto, ku shihen NANAT SHQIPTARE ne rrjet per me u talle ???..........naytrisht se kesisoj shkrime te mija te "nxehin"....dhe me thuaj se kush eshte arsyeja per kete ???

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin

E qendrimi im per Islamin cili eshte ?
    Mendon qe une vetcenzurohem kur shkruaj.Ja ta them troc,qe UNE jam kunder Islamit qe Shqiptaret e kane pranuar para disa shekujve.Per mua ajo ka qene incident i demshem per kombin Shqiptar.Historija jone do te ishte me ndryshe (mos me thuaj qe do ishim bere Serb apo Grek ).Ky eshte qendrimi im personal ,do e lene Shqiptaret Islamin pse une them keshtu - JO.Nuk jam as pjestar i ndonje organizate per qellime te tilla (sikur disa Islamist ketu ne forum)...vetem ne nje organizate marr pjese e ajo eshte "Caritas" (shoqate humanitare katolike ) dhe shiqo cudine kam marr pjese ne shume misione qe i kane ndihmuar po ketyre Muslimaneve varfnjak......
    Qendrimi im personal eshte qe ky religjion permban nje shkalle te larte te jotolerances dhe ne shume gjera eshte retrograd,totalitar.Ne pergjethesi niveli moral qe propagandon eshte shume i ulet....flas vetem ne emrin tim ! ( se paku eshte sinqeritet ).
    Por,cka ka lidhje cfar them Une - behuni te gjith Islamik.

Natyrisht qe me kujtohet,beje publike ! ..MP e imja ishte informative ndaj teje... edhe une kam dhjetra MP me permbajtje tjeter,pra me kercenime..midis atyre je edhe TI

Nje proverb popullor thot: "zgjidhe te keqen me te vogel..."! Mund te jet edhe ashtu, sic thua "incident i demshem", por "alternativa" tjeter do te ishte edhe me "i demshem". Une jam i lumtur, qe sot askush nuk ka mundesi te paraqes fakte e argumente se si do te ishte me ne, sikur te mos kishte ndodhur ky "incident i demshmem". Sot, sidomos une dhe ti, as qe do ta kishim njohur fjalen SHQIPTAR, (te mos flasim per Gjuhen, Historine, Kulturen, e gjithcka tjeter shqiptare). Keshtu eshte Mendimi, Qendrimi dhe Bindja ime personale.
    Kemi mendime, qendrime te ndryshme une dhe ti. Dicka normale!!! Vetem, nje gje eshte sigurt, se jam ne perparesi nga ti, e di pse? Une gjitmone e kam respektuar dhe do ta respektoj gjitmone Besimin/Fene tende katolike (edhe gjithe Fete/Besimet tjera), nders ty, jo!!!

Nuk eshte e vertet qe t`u kam kercenuar ne MP!!! Genjen!!! Ka qene pikerisht, nje sugjerim imi qe te mos provokosh, mos te nxitesh urrejtje nder njerzit, pasi qe ti vet me ke shkruar se ke deshire, duke bere shaka, ne tallje, t`i provokosh muslimanet.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    ...pse nuk u ule per kafe me nje moter muslimane te kojshillekut me i ndajt dertet me te, por e harxhove gjith ate kohe te lexosh nje liber qe nuk e kupton ???

Mia, njeriu kur don dicka, ai duhet edhe te dije se si te arij ne plotesimin e asaj deshires. E lexove kuranin per ta vertetuar paragjykimin, apo per ta menjanuar ate ???

tung
    Ne fakt kur e kam lexuar Kuranin per here te pare isha shume e padjallezuar per ta paragjykuar.
    E kam lexuar dhe Biblen. Bibla me eshte duk si liber historie i lezetshem. Kaq.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Ne fakt kur e kam lexuar Kuranin per here te pare isha shume e padjallezuar per ta paragjykuar.
    E kam lexuar dhe Biblen. Bibla me eshte duk si liber historie i lezetshem. Kaq.
    .......hmmmmmmmm, this is so sweet....like justin bieber.......

Dje pata nje muhabet jashtzakonisht te lezetshem me djalin e njerit te albanologeve te pare te kosoves, kolege te adem demacit e qoses.....e ai me tha, baba i tij, nder intelektualet e pare te kosoves, kish "fuqi faktive" deri te pragu i deres se shtepise.....nenen, qe tash me ish bere per rahmet, e ka pat nga shtresa burxhuaze e qytetit dhe eshte rit me sherbetore ajo.......te jesh grua muslimane, dhe te kesh burr te devotshem, he tybe ne Allah, se do te ishe ndryshe e perkedhelur se si princezat ne botat e perallave, piksepari nga burri, nga djali dhe vajza, nga vjehra, nga kunati, nga kunata, nga zollva etj....sic eshte hirarkia....nuk pasqyrohet qendrimi i islamit historik ndaj femres mbi sjelljen e Qerimit, i cili endet ne berlin e hamburg, dhe nga nje her ne vit shkon te gruaja ne vendlindje, dhe mer kerrin shetit kafehanet e rajonit me shoqni, e i shkon gruas ne krevat ne oret e mengjesit.....femra ne islam eshte e respektuar dhe e mbrojtur, detyrat e saje nuk jane te njejta si te burrit, PO, ketu ka dallime, por si qenie njerezore, nuk ke argument te pohosh, se ajo ka vlere tjeter karshi burrit. Kulmi i injorances eshte, kurr njeriu akuzon ne dy kahje qe qasen njera me tjetren, dhe mendon se ka thane dicka me vlere. Muslimani duke u bazuar ne kuran e sunet e shtyp femren, aman njekohesisht xhenetin e gjen nen kembet e nenes......hajt miru vesh tash !!!!, apo nanat e muslimaneve nuk jane "femra" ???

tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Qeveriablu, si thua ti? Cfare te bejne myslimanet tani, te kthehen prap te krishter, sepse te tille paskan qene?
    JO @Goni,Shqiptaret te mbesin si jane nga aspekti fetar;Musliman,Katolik,Ortodoks,Ateist,cdo here ne shoqerine shqiptare do te kete shumice Muslimane pare nga aspekti fetar.Une jam kunder konvertimit edhe pse kjo gjate historise ishte e dhunshme,ka ndodhur nje here
    Une vetem shkruaj sinqerisht dhe perpiqem te testoj tolerancen e juve te deklaruerve musliman,...qendrimi im personal nuk ka cka te dhemb !
    Po te ishe ti per shembull i perkushtuar per diskutime serioze, nuk do te sillje ate foton ku shihen gra muslimane si jane futur ne deti me tesha te zakonshme te perditshmerise.......ato jane NANA SHQIPTARE.....e ti tallesh me fatin e tyre,...
    Epo nuk je TI ketu te na mbajsh ligjerata cka eshte etike te publikosh.Nuk eshte etike as te arsyetosh vrasjet por ti e ben....Neqoftese teje ti vret syte fotoja,pune e madhe...per mua eshte primitivizem te hysh me gjithe teshat (garderob) ne lum apo det... dhe sa per info. ata gra ne foto nuk jane SHQIPTARE por gra BOSHNJAKE nga Bosnja dhe Hercegovina ( pra sllave,neqoftese don te jap edhe burimin),dhe nuk jane ne det por ne lum -dyfish primitivizem...
    Kemi mendime, qendrime te ndryshme une dhe ti. Dicka normale!!! Vetem, nje gje eshte sigurt, se jam ne perparesi nga ti, e di pse? Une gjitmone e kam respektuar dhe do ta respektoj gjitmone Besimin/Fene tende katolike (edhe gjithe Fete/Besimet tjera)
    Une nuk kam FE (Ateist,humanist sekular )dhe nuk kerkoj nga askush ketu te me respektoj...as nuk kerkoj meshire as nuk i jap askujt...Qarte ?,
    ...nders ty, jo!!!
    Pune e madhe,nuk do me ze gjumi...ne zemren time ka vend per cdo Shqiptar por keta Islamiket extremist dhe te paditur me zejne rrezen e diellit...te tjeret mund te vijne pa protokoll !

Mos me citoni,ja moret pergjigje (se krejt kjo eshte off topic)...kthehuni temes suaj NDALESAT NE ISLAM sepse me sa duket vetem permes ndalesave mund te ruhet integriteti i fese tuaj...tentoni te ikni prej tij por do ju vrasin...me Kuran e keni ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 26-04-2012 mė 14:47
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    .......hmmmmmmmm, this is so sweet....like justin bieber.......

Dje pata nje muhabet jashtzakonisht te lezetshem me djalin e njerit te albanologeve te pare te kosoves, kolege te adem demacit e qoses.....e ai me tha, baba i tij, nder intelektualet e pare te kosoves, kish "fuqi faktive" deri te pragu i deres se shtepise.....nenen, qe tash me ish bere per rahmet, e ka pat nga shtresa burxhuaze e qytetit dhe eshte rit me sherbetore ajo.......te jesh grua muslimane, dhe te kesh burr te devotshem, he tybe ne Allah, se do te ishe ndryshe e perkedhelur se si princezat ne botat e perallave, piksepari nga burri, nga djali dhe vajza, nga vjehra, nga kunati, nga kunata, nga zollva etj....sic eshte hirarkia....nuk pasqyrohet qendrimi i islamit historik ndaj femres mbi sjelljen e Qerimit, i cili endet ne berlin e hamburg, dhe nga nje her ne vit shkon te gruaja ne vendlindje, dhe mer kerrin shetit kafehanet e rajonit me shoqni, e i shkon gruas ne krevat ne oret e mengjesit.....femra ne islam eshte e respektuar dhe e mbrojtur, detyrat e saje nuk jane te njejta si te burrit, PO, ketu ka dallime, por si qenie njerezore, nuk ke argument te pohosh, se ajo ka vlere tjeter karshi burrit. Kulmi i injorances eshte, kurr njeriu akuzon ne dy kahje qe qasen njera me tjetren, dhe mendon se ka thane dicka me vlere. Muslimani duke u bazuar ne kuran e sunet e shtyp femren, aman njekohesisht xhenetin e gjen nen kembet e nenes......hajt miru vesh tash !!!!, apo nanat e muslimaneve nuk jane "femra" ???

tung
    E respektuar ne c'kuptim? Jo se nuk vleresoj femren muslimane, por kam dyshime per "respektin" e meshkujve muslimane ndaj femres se tyre e femres ne pergjithesi.Sinqerish mendoj se nen petkun e fese ju abuzoni me te drejtat e femres.

Faqja 33 prej 43 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •