Close
Faqja 31 prej 43 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 421
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Po keto a i ndalon Kurani, a eshte haram?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Eshte koha e fundit qe Shqiptaret me besim Islam te ketij forumi , te distancohen nga ky sharlatan si Nuh Musa i cili flet ne emer te religjionit tuaj.
    Nuk duhet ti pergjigjesh ketij Trolli se njerezit nuk mund te bejne dallimin....
    Nje keshille profesionale : Ule dozen Nuh ...
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Eshte koha e fundit qe Shqiptaret me besim Islam te ketij forumi , te distancohen nga ky sharlatan si Nuh Musa i cili flet ne emer te religjionit tuaj.
    Nuk duhet ti pergjigjesh ketij Trolli se njerezit nuk mund te bejne dallimin....
    Ah, ē'ja fut kot ti mer vella! Po ku mund ta arrijme ti e une lartesine e intelektit te tij....kuptohet imtelekt i ushqyer ne trualli pjellor te Islamit burimor.....shiko ketu se ēfare mendimesh te thella qe pershkruan me pak fjale:
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ketu ka KONFLIKT kausaliteti !!!,
    tungi
    He, a je ne gjendje ti te kuptosh thellesine e kuptimit qe fshihet ne kaq pak fjale?!Apo ne kete tjeteren:

Cila histori bre ???, enveri nuk e pati per ta avantazhuar kishen, edhe ai ishte i SINQERT ne vleresimin, pleh, aman pleh i drejt, ju jeni servilet qe e pervetesoni punen e huaj per vete. Ja hani hakun tjetrit, se ju ka ardhe puna voley.........600 vjet dominon kultura islame nder shqiptaret.....kush ja u mesoi gjuhen shqipe atyre 80% te popullates mbareshqiptare, argatet e vatikanit ???...shuj pash Zotin nese ke pak turpesi ne shpirt.
    .....mer shembuj REAL nga bota islame, se SI DOREMIREN ata me kete pyetje. Tek neve kjo pyetje nuk eshte evidente, edhe po te ish, nuk ka fuqi faktive qe do te ndryshonte dicka.
    He, a je i zoti ti, te shkruadh kaq shume perla mendimi njerezor, ne kaq pak rreshta?!
    Dhe tani, mos qesh, por perkulu perpara moralit islam te perfaqesuar nga Nuh Musa:
    Per nje moter muslimane, nuk eshte e UDHES, qe ajo te shpaloje nderin e vet para botes, ate e meson islami, e meson nena, e meson baba, e mesojn edhe shoqet, duhet ta rruaj per BURRIN e vet......dic te keqe ne kete mesim ???, pse nuk i perkrah muslimanet por kerkon kimen ne dhall, si thot populli.....
    He, a je ne gjendje te me thuash se ēfare pikerisht duhet te "rruaje" nje moter myslimane sipas Nuhit(e meqe ti nuk je mysliman, ndoshta nuk e din se Allahu nuk i ka pajisur motrat me mjekerr qe ta rruajne), e pastaj te me thuash edhe pse nuk te duket nej mendim shume i thelle ai i "kimes ne dhalle" dhe jo ai i "qimes ne qull", siē thote populli i Nuhit?!
    Eh, vella i dashur, sa ka per te mesuar nga ai pus inteligjence qe eshte Nuh Musa.....padyshim merite e te qenit mysliman!
    Por ti kete nuk mund ta pranosh, se je antishqiptar....
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mė detyurove tė kthehna edhe njehe sepse po duket se ende nuk jeni kjellė nga ajo qe u tha.

Keshtu qe nga debati ynė apo sic e thua ti nga "muhabeti" rrezulltoj se ky far hoxha i "famshem" po flet dicka jasht doktrinave dhe ligjeve kuranore, dmth, dicka qė Kurani nuk e ndalon, (ashtu e tha Nuh ne shkrimin e tij sepse tha se "ne Kuran nuk shskruan") ky hoxha e ndalon dhe e quan KRIM. Nuk po e them une por e nxorri ky far "muhabeti" qe ty te "qet me qeshė" apo....!

Shikoje ket video dhe kuptoje si hoxha "dijetar' Islam, flet ne emer te islamit dhe doktrines islame, flet dicka qe eshte anti njerzor - DHUNĖ dhe PADREJTESI,dhe anti diktrinor-kuranor (sipas pergjigjes se NUh), dmth, e quan "krim" nese nje femer e qet foton ne f/b!! Tash, sipas ketij hoxhe dhe atyre qe mendojne si ky, te gjitha femrat shqiptare qe e postojne - vendosin fotin ne f/b po bejne nje krim!! A eshte kjo normal? JO.

Pse "anti njerzor dhe dhunė e pa drejtesi?"
    Sepse nese eshte "KRIM" vendosja e fotos sė nje femre, kjo duhet te jet edhe per mėshkuj. Pse meshkujt mund ta vendosin foton e femrat jo? MOS... kjo eshte poshtersi dhe dhune ndaj njeriut.

Poashtu, shikoje kete video dhe pastja lexoje qendrimin e keti "muhabetit" qe ty te "qet me qeshė" apo.... se si ka kontradikta ne qendrimet islame dhe te vet individit:

Ja, tash, lexoje si pergjigjet ne ket far "muhabetin" se ti ende nuk e paske kuptuar:

D.M.TH ky far hoxha po predikon dicka qe nuk eshte ne KURAN, mesimet e hoxh krasniqit qenkan doktrina te njerzve te pa mend dhe primitiv qe e quajn "KRIM" nese nje femer e vendose foton ne f/b!!!

O Toni, une nuk marr vesh shume me Fe, kete e kam thene disa here ketu. Mua me pengon nje gje: per shkak te nje qendrimi/mendimi personal te dikujt, qofte hoxhe apo prift, per nje problem te caktuar, qofte i vogel ai problem apo i madh, po pergjithesohen gjerat, sidomos nga kundershtaret e atij mendimi/qendrimi, dhe ne fund po ofendohet tere Feja ne pergjithesi. Disa, kam pershtypjen, besa edhe bindjen, se po e bejne me qellim. Ne kete rast une kete qellim e kuptoj si qellimkeq. Arsyet, pse keta "disa" e bejne kete, nuk ka nevoj te thuhen, shume leht merren me mend.
    Une e ndegjova kete hoxhe, dhe gjithecka qe mund te them, eshte kjo: ehste mendim i tij personal. Askund nuk e ndegjova, se ndalohet me Kuran apo Hadith apo se Profeti Muhamed e ka ndalu kete gje, apo, apo...pra, thjesht, nje mendim i tij personal. Dikujt ky mendim i pelqen, dikujt jo. Per mua edhe ka te drejt edhe nuk ka, eshte relative. Qka shoh une nganjeher ne FB, te them te drejten as mua nuk me pelqen. Nejse edhe ky eshte mendimi im personal.
    Pra, gjithqka qe dua te them, te mos pergjithesohen problemet,qeshtjet e caktuara.
    Nuha, askund nuk ka thene me sa e kam kuptuar une, se eshte anti doktrinor-kuranor, sic thua ti ( shih me lart e nenvizuar me te kuqe) vendosja e fotos nga nje femer shqiptare muslimane, por, te kunderten , sipas tij nuk eshte e shkruar ne Kuran, nuk ka njohuri nese shte e ndaluar ne disa vende arabe...
    Toni, ti e din se te kam kundershtuar edhe disa here me pare, me duket, per qendrimet e tua kundrejt Besimit/ Fese Islame. "Feja islame", sipas teje, ne nje postim te mehershem, ne nje teme tjeter, "eshte nje Fe e felliqte...", pastaj, per profetin Muhamed, gjitheqka e me keq. Kjo nuk eshte hiq mire, aspak ne rregull...

Si thua ti, nese une te them ty, "ja, sipas Fese Krishtere, nuk ndalohen, por perkundrazi, lejohen, qe prifterinjet te krishter, sipas udhezimeve, urdherava apo doktrines krishtere, e sipas Bibles t`i keqtrajtojne seksualisht femijet neper Kisha ..."etj.etj...pra qka thua ti? Mirepo une nuk e them kete kurre, as ty as kerkujt tjeter, as qe e kam thene ndonjeher. Logjikisht, per mua, eshte veper e nje personi, qe sipas bindjes time nuk ka gje te beje me Fe/Besim, nje "keqtrajtim" i tille.

Paqe!!!
    .

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    he bre roli,

te kemi burr te llogjikes, paj pash Zotin, me trego, si urdherohet nje perandori si ajo andaluziane per 700 vjet me rradhe, apo ajo osmane per 500 vjet me rradhe ???, me intelektin e nje hoxhe me diplome medine ???, apo me ekspert te fushave te ndryshme qe jane pjese perberese e nje sistemi shtetnore.

Ju ka mbet buka ne fyt si duket, ju kane harxhuar materialet nga bota e kesulkuqes....

A i mesove shartet e islamit ???

Kush deshiron te flas ne emer te islamit ???, bani me kompleksin mbi hadithet dhe 19 fiksimet tjera ???, hoxhollaret qe shfaqin hakun qe ja u kushtezon professioni e te tallni bishtin me ta ???

Ke une babushi e keni vendin, nje nga nje.....

tungi
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ah, ē'ja fut kot ti mer vella! Po ku mund ta arrijme ti e une lartesine e intelektit te tij....kuptohet imtelekt i ushqyer ne trualli pjellor te Islamit burimor.....shiko ketu se ēfare mendimesh te thella qe pershkruan me pak fjale:

He, a je ne gjendje ti te kuptosh thellesine e kuptimit qe fshihet ne kaq pak fjale?!Apo ne kete tjeteren:

He, a je i zoti ti, te shkruadh kaq shume perla mendimi njerezor, ne kaq pak rreshta?!
    Dhe tani, mos qesh, por perkulu perpara moralit islam te perfaqesuar nga Nuh Musa:

He, a je ne gjendje te me thuash se ēfare pikerisht duhet te "rruaje" nje moter myslimane sipas Nuhit(e meqe ti nuk je mysliman, ndoshta nuk e din se Allahu nuk i ka pajisur motrat me mjekerr qe ta rruajne), e pastaj te me thuash edhe pse nuk te duket nej mendim shume i thelle ai i "kimes ne dhalle" dhe jo ai i "qimes ne qull", siē thote populli i Nuhit?!
    Eh, vella i dashur, sa ka per te mesuar nga ai pus inteligjence qe eshte Nuh Musa.....padyshim merite e te qenit mysliman!
    Por ti kete nuk mund ta pranosh, se je antishqiptar....
    jarush, e paske nderruar proferssionin, qenke bere detektiv me i r(r)uajt fjalet e nuhes nje nga nje ???....bukur, te shohem cka do te thote shoku yt ne kete nderhyrje jashta cdo normative te forumit....

shih shoku jot me larte eshte para dorezimit, tash kerkon ndihme edhe nga vet muslimanet.....i duket antiislame cdo komment qe nuk aludon ne boten e njohur te afghanistanit dhe saudise.....

tung
    albanish by nature

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin

Toni, ti e din se te kam kundershtuar edhe disa here me pare, me duket, per qendrimet e tua kundrejt Besimit/ Fese Islame. "Feja islame", sipas teje, ne nje postim te mehershem, ne nje teme tjeter, "eshte nje Fe e felliqte...",
    .
    Kurre nuk eshte e vertetė kjo, te flliqt e beni ju kurr genjeni dhe shpifni pa fie turpi. nuk po ben mire pse po thua ket shpifje.

Jo pse une e pranoj besimin Islam si te vertete, as Muhamedin, as.., por kurre ne jete kete shprehje nuk e kam thene dhe po me vjen keq pse sjellesh keshtu!!!.

Mua me pengon nje gje: per shkak te nje qendrimi/mendimi personal te dikujt, qofte hoxhe apo prift, per nje problem te caktuar, qofte i vogel ai problem apo i madh, po pergjithesohen gjerat, sidomos nga kundershtaret e atij mendimi/qendrimi, dhe ne fund po ofendohet tere Feja ne pergjithesi.
    Nuk eshte qendrim i nje individi por eshte qendrim i nje hoxhe qe flet ne emer te Islamit, ose ose, nese nuk eshte e drejt ajo qe thuhet nga ky hoxhe, nuk duhet te sjellen njerzit koder pas bregu duke e mbrojtur dhe..., por duhet ti thuet truq se "ky hoxhe eshte gabim". Kjo po mungon, ne kete rast edhe nga ti...!
    Si thua ti, nese une te them ty, "ja, sipas Fese Krishtere, nuk ndalohen, por perkundrazi, lejohen, qe prifterinjet te krishter, sipas udhezimeve, urdherava apo doktrines krishtere, e sipas Bibles t`i keqtrajtojne seksualisht femijet neper Kisha ..."etj.etj
    Nuk je i sinqert ne ket qe thua, askush nuk i mbrone ato veprime, te pakten nga une asnjeher askush nuk lexoj duke i mbrojtur, jane vlersuar ashtu si edhe jane - krime dhe poshtersi. Ju nuk e beni kete veprim distancues nga e keqja, te pakten une s'po lexoj ketu - s'jau ba zemra, jeni te ligė, edh ma keq, ju i mbroni dhe sulmoni tjetrin nese eshte kritik ndaj hoxh budalles.

Askund nuk e ndegjova, se ndalohet me Kuran apo Hadith apo se Profeti Muhamed e ka ndalu kete gje, apo, apo...
    apo apo apo..... ai hoxh krasniqi po thotė se "nese femra e vendos nje foto ne f/b, ky eshte KRIM, eshte MEKAT" eshte katastrofė......, e pra u dasht edhe ti ta marresh guximin dhe jo ta arsyetosh kete psikopat por te thuash truq dhe shkurt - HOXHA ESHTE GABIM DHE MOS E DEGJONI" ti, ne vend qe te thuash keshtu, po e ben te kunderten...! Nuk po dallon aspak nga ky hoxh......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 24-04-2012 mė 15:11
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Sikur te mos e kisha njohur qendrimin tende (ketu ne forum), qeveriablu, ndoshta do t`isha kujtu, lidhur me "thirrjen" tende, por ti, nuk je vetem kunder Nuh Muses, por tere Fese Islame, e kjo me bene te dyshoj ne kete thirrje, fare te palogjikshme...leri keto provokime...

P.S. Te kujtohet se qka me ke shkruar ne M.P.?

Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    [QUOTE=toni77_toni;3399118]Kurre nuk eshte e vertetė kjo, te flliqt e beni ju kurr genjeni dhe shpifni pa fie turpi. nuk po ben mire pse po thua ket shpifje.

Sami Hyseni: Ketu, mund te gaboj, e kam shkruar me duket, per kete ketu publikisht kerkoj falje, por e di qe njeri ketu e ka thene kete. Edhe njeher: Me fal!!!

Jo pse une e pranoj besimin Islam si te vertete, as Muhamedin, as.., por kurre ne jete kete shprehje nuk e kam thene dhe po me vjen keq pse sjellesh keshtu!!!.

Nuk eshte qendrim i nje individi por eshte qendrim i nje hoxhe qe flet ne emer te Islamit, ose ose, nese nuk eshte e drejt ajo qe thuhet nga ky hoxhe, nuk duhet te sjellen njerzit koder pas bregu duke e mbrojtur dhe..., por duhet ti thuet truq se "ky hoxhe eshte gabim". Kjo po mungon, ne kete rast edhe nga ti...!

Sami Hyseni: Une thash, edhe ka te drejt edhe nuk ka!!! Relative. E thash mendimin tim. Une nuk e njoh kete hoxhe dhe as qe me intereson ky hoxhe, e asnje tjeter. Une nuk kam pune me hoxhollare.

Nuk je i sinqert ne ket qe thua, askush nuk i mbrone ato veprime, te pakten nga une asnjeher askush nuk lexoj duke i mbrojtur, jane vlersuar ashtu si edhe jane - krime dhe poshtersi. Ju nuk e beni kete veprim distancues nga e keqja, te pakten une s'po lexoj ketu - s'jau ba zemra, jeni te ligė, edh ma keq, ju i mbroni dhe sulmoni tjetrin nese eshte kritik ndaj hoxh budalles.

Sami Hyseni: Une mora si shembull, per pergjithesimin e gjerave,qeshtjeve/probleme te caktuara.
    Thash me larte, nuk e njoh kete hoxhe, dhe nuk kam njohuri sa duhet per fe qe ta vlersoj nese e ka gabim apo jo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sami Hyseni : 24-04-2012 mė 15:16

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Po keto a i ndalon Kurani, a eshte haram?
    http://www.youtube.com/watch?v=UQ8G6...layer_embedded
    po i ndalon:

2:256. Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk
    i beson tė pavėrtetat, e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen
    mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Faqja 31 prej 43 FillimFillim ... 21293031323341 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •