Close
Faqja 23 prej 43 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 421
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Profeci per ēka? Sheh ndonje argument se Jezusi eshte Zot? Po argument se Jezusi eshte vetem Profet, ke?
    Kur flet me mua behu i sinqert, mendon ti se krishterimi beson ne perralla? Mendon se kur them se porfetet kan paralajmruar Jezusin, une po genjej? Je shume i pa sjellshem ne disa raste.

Ja, une po sjelli ni shkrim sa per ta mbyllur ty gojen, dhe po te tregoj se po, profetėt folen pėr anėn njerėzore dhe hyjnore tė Jezusit kur thotė; “lindi njė foshnjė, fituam njė djalė” poashtu profeti flet pėr Hyjninė e Jezusit: “Hyj i fortė dhe i amshueshėm” d.m.th profetėt profetizuan pėr tė si Hyj i amshuar qė do tė mishėrohet duke u bėrė njeri.

Lexo me kujdes dhe rri urt tjeter her.

“Hyj i fortė dhe i amshueshėm”

“Sepse na lindi njė foshnjė, fituam njė djalė. Nė krahun e tij u vu shenja e mbretėrisė. Pėr emėr do tė quhet: Kėshilltar i mrekullueshėm, Hyj i fortė, Atė i amshueshėm, Princ i Paqes...” (krhs B.V Isaia 9, 5)

mjafton sa per tė thėnė ty se PO, dhe je GABIM kur thua se "Profeci per ēka? Sheh ndonje argument se Jezusi eshte Zot?"
    dhe behu i sinqert dhe kerkoje te VERTETEN.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-04-2012 mė 20:17
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    toni nuk dua fort te hyj ne debat Krishterim/Islam tani, por pyetja ime ishte thjeshte e sinqerte rreth asaj qe the se ke 300 profeci per Jezusin etj etj.

Sa per postimin tend te fundit, personalisht nuk kam nevoj te kerkoj se c'thane profetet tjere per Isain, perderisa nevojitet nje gjykim krejtesisht i thjeshte per te kuptuar se cfare vendi ze Jezusi ne fe.

Per mua ai gjithmone do te cilesohet se ishte njeri, Profet i Zotit, dhe kete e mbeshtes me faktin e thjeshte se nje njeri nuk mund te jete Zot, e Zoti nuk mund te kerkoj ndihme nga askush, pra as nga "Zoti". Kot me flet me fjalor filozofik per ekzistencen Jezus/Zot, dhe mos u mundo qe duke e "sulmuar" bashkfolesin me "une po genjej?", "je i pasjellshem", etj., ta eliminosh nga debati.

Gjithsesi une e respektoj menyren se si ti beson

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    dhe mos u mundo qe duke e "sulmuar" bashkfolesin me "une po genjej?", "je i pasjellshem", etj., ta eliminosh nga debati.
    Aspak e vertete kjo qe thua, kjo eshte menyra e jote - dinake e mos sinqeritetit, une te sjella argumentre per atė qe ti kundershtove apo qe ti kerkove si argument nga une, tash ne mungese te fjales - ti ike duke u sjellur ne kete menyre....! hmmmmmm!

Kliko, ketu eshte pergjigja qe une sjella dhe mundet secili ta lexoj.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=221

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Aspak e vertete kjo qe thua, kjo eshte menyra e jote - dinake e mos sinqeritetit, une te sjella argumentre per atė qe ti kundershtovem apo qe ti kerkove, tash ne mungese te fjales - ti ike duke u sjellur ne kete menyre.

Kliko, ketu eshte pergjigja qe une sjella dhe mundet secili ta lexoj.

Une kerkova te me sjellesh argument se si ti e mendon nje njeri Zot, e jo te me sjellesh argument nga Bibla, sepse te njejtin kunderargument une ta sjelli nga Kurani, dhe ti nuk e beson, cfare atehere?

Mos me fol tani per mossinqeritet, sinqeriteti yt pasqyrohet ne ate se si i qasesh bashkbiseduesit, e jo gjuha e perjashtimit qe vazhdimisht ti perdor.

Pse ndihesh aq i frustruar kur nje anetar mbron ate cfare flet, duke u bazuar ne besimin e tij apo librin e shenjte qe ai beson?

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Une kerkova te me sjellesh argument se si ti e mendon nje njeri Zot, e jo te me sjellesh argument nga Bibla, sepse te njejtin kunderargument une ta sjelli nga Kurani, dhe ti nuk e beson, cfare atehere?
    A po e sheh sjelljen tende? A po e sheh se si genjen pa fie turpi?
    Ti nuk me kerkove mua ta argumentoj se si une mendoj, por ishte fjala per profeci.

Lexoje dhe mos genjej ma.

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pikerisht ketu eshte edhe problemi sepse une besoj ne Jezusin kur shoh mbi 300 profeci per tė, ndersa per Muhamedin nuk ka asnje profeci. Nese ka dicka, nese ka profeci dhe shkrime qe flasin per Muhamedin dhe ardhjen e tij ma thuaj dhe une pajtoj, ama ma thuaj me ARGUMENTE.
    Profeci per ēka
    ? Sheh ndonje argument se Jezusi eshte Zot? Po argument se Jezusi eshte vetem Profet, ke?
    dhe une te sjella kete shkrim si pergjigje:
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-04-2012 mė 20:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Merimanga Vejusha e Zezė e vret bashkėshortin e saj.

sa per sqarim gjuhesor ,..ne gjuhen arabe fjala ISLAM rrjedh nga fjala ES-SELAM qė d.m.th. paqe,prehje,qetėsi,harmoni. Po ashtu rrjedhė edhe nga rrėnja e fjalės SILM,qė nė shqip d.m.th. NĖNSHTRIM dhe PERULJE i vullnetit ndaj Perendise.
    Mos me thuaj qe edhe merimangat jane muslimane!!!

Mund edhe te jene ,ato shpetuan nga vdekja Muhen hahhah
    Te thashe qe e kuptova domethenjen e "paqes" ne islam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Bani e Masteri thone qe islam kishte edhe para Muhamendit ndersa vet Muhamedi(kurani) e tregon te kunderten:

Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju Islamin fe." (Maide, 3).

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Oree, c'keni ju qe merreni me gjera te pa kuptimta? Une pashe se Bani e kishte bere te qarte dhe poashtu edhe Masteri se Islami ka ekzistuar edhe para profetit Muhamed. Selam do te thote paqe, Islam do te thote nenshtrim ndaj vetem Perendise dhe kur nenshtrohemi ndaj vetem atij nuk ka ghje te keqe, sepse te gjith profetet e bene kete. Perendia i urdheroi te gjith profeteve qe te nenshtrohen ndaj Tij "Bini me ball per toke" dhe "Perkuluni", keto fjale kerkoni ne Bibel dhe sigurisht se do t'i gjeni. Ligjet e Perendise pra jane per te miren e njerezimit, te cilat permbajne dashuri, perulje, drejtesi, paqe e gjithqka tjeter. Nese i permbahesh ligjeve te Perendis, ato cfare Perendia te thote t'i besh atehere ti je i nenshtruar ndaj Perendise, me nje fjale je Mysliman dhe ke perqafuar nenshtrimin ndaj Perendise, ose Islamin. Ju duhet ta kuptoni kete se keto fjale "Islam" dhe "Mysliman" nuk munden te cilesohen si emra.

Abrahami ra me ball per toke dhe iu perkul vetem Perendise, dhe e ndegjoi per cdo gje qe Perendia e urdheroi. Poashtu veproi edhe Moisiu, ai punoi me urdherat e Perendise dhe iu nenshtrua atij, a nuk mund t'i quajme ne keta mysliman? Apo te nenshtruar? Mendoj se keto gjera jane shume te qarta, por ju deshironi qe t'i nderlikoni dhe t'ia jepni nje kahje krejtesisht tjeter Islamit, perdoreni pak me teper llogjiken dhe kuptojeni arsyen se pse Kurani dhe myslimanet thone se ka ka ekzistuar Islami (nenshtrimi) shume kohe me pare.

Njeri thote "Fjala eshte e para", por a e di ai kuptimin e fjales "Kuran"? Kuran do te thote Lexim ose Permbledhje e fjales se pare dhe te gjitha fjaleve te tjera qe erdhen me pare neper mes profeteve nga Perendia. A e kuptoni ju se e keni pervetesuar Zotin duke i ndryshuar ligjet dhe dekretet e Perendise? Ju keni shume kontradikta brenda Bibles o njerez, ndersa brenda Kuranit mendoj se nuk mund te gjeni ndonje kontradikte...

Hebrejt thone se Zoti eshte vetem i atyre, Te Krishteret thone se Zoti eshte vetem i atyre, tani fatkeqesisht edhe disa mysliman kane filluar ta pervetesojne Zotin duke thene Zoti eshte vetem i Myslimaneve, edhe pse ne Kuranin e tyre thuhet se zoti eshte i te gjithe njerezimit...

Ndoshta isha i qarte me kuptin e fjaleve "Islam" dhe "Mysliman"...!

Por mua me intereson nje gje tjeter tek ju, kerkoj te me jepni nje pergjigje rreth Jezusit, jo kush e mbyti ate (Jehudet apo Romaket), por deshiroj te di, u mbyt Jezusi apo jo????

Nese me jepni kete pergjigje pastaj do vazhdojme diskutimet dhe ne emer te Perendise do te gjejme nje zgjidhje te forte...

Paqe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 20-04-2012 mė 05:02

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Mire Nuh,

kur te kesh kohe, pres te marr ndonje pergjigje.

Edhe njehere pyetja:

A e shqiptonte Muhamedi emrin e vete gjate Shahadetit? nese po, si? ne veten e I-re apo III-te? ne kohen e tashme apo te kaluar? Kur te marresh keto pergjigje, ateher do shohesh shtremberimet. Mos e merr kete si tallje por vertete kjo duhet sqaruar.

Meqenese thua se hadithet jane pjese e pandare e Islamit, si besonin Muslimanet para Kuranit? E kam fjalen per epoken ne mes Isait dhe Muhamedit, atehere nuk kishte hadithe, por ama kishte Islam. Si bartej ky besim neper breza? Si i mbanin mend ritualet?
    Selam o Master,

Kjo nuk ka asnjecfare relevance !!!, per te deshmuar irracionalitetin e pyetjes mjafton ti hudhim nje sy definicionit per se te shehadetit !!!

Shehadeti eshte "formule" gjuhesore me domethenjen zyrtare te deshmise, ashtu sic deshmohet para gjyqtarit, shembull banal (per ta kuptuar edhe ato te trashet e forumit) "une e vodha pulen e Shemsedinit nga koteci diten e hene ne ora 22:00", kesaj deshmie para gjyqtarit i peson pastaj procedura e parapare. Keshtu me shqiptimin e shehadetit shqiptuesi DESHMON para deshmitareve perkatesine e tij fetare dhe e zyrtarizon ate.

Te shqiptosh shehadetin si musliman, eshte IBADET !!!

Pejgamberi alejhiselam nese e ka kryjt kete forme IBADETI, atehere eshte me afer mendjes te mendohet se e ka shqiptuar vetem pjesen e pare, pra "la i lahe il allah".

Kurse zyrtarisht pejgamberi alejhiselam cdohere ka perdore formule te qarte, me Bismilah, dhe me personin e tij, dhe me detyren e tij. Por, kjo ne rrethana ideale, kur ka qen i kushtezuar, i eshte mbajtur interesit, si ne rastin e kontrates te hudebijes.

Kurse, vet ne Kuran permendet emri i pejgamberit alejhiselam, dhe kjo detyrimisht e ka kushtezuar ate gjate recitimit ta permend edhe emrin e vet, ose te fol ne personin e dyt.

Shpresoj se me kupton ku e kam qellimin, kur them se pyetja eshte irracionale.

Sa per pjesene e dyte, muslimanet para Kuranit kane besuar ashtu si besojn edhe sot, kuptueshem ne detaje ka ndryshuar ceshtja, ngase islami i mehershem ka qen i perkufizuar ne popullin cifut, dhe se adaptimi i tij jashta atij rrethi gjeografik ka qen i filtruar, ashtu edhe nder arabet.

Forma e te adhuruarit ndaj Allahut (pra ritualet fetare) besoj se kane qene te ngjajshem pro me siguri jo si keto qe sot i praktikojn sunnitet, bile edhe nder sunnitet e ke ritin e namazit ne nuanca te ndryshem (shih shkollat juridike).

Nese me kete tenton te shpalosh dobesine e natyres se hadithit, atehere e ke gabim, ngase nuk ka qen detyre e hadithit ta "kanalizoj" nje pune fetare. Hadithi eshte "deshmi", kurse mbi deshmine gjykon tjeter kush. Ne sot jemi keshtu sic jemi, jo se hadithi e paragjykon ceshtjen, por se njerezit keshtu kane gjykuar. Edhe ti nuk ben gje tjeter.

me nderime
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Akoma pres pergjigje...!!!!

Faqja 23 prej 43 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •