Close
Faqja 22 prej 43 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 421
    Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Edhe per tė krishterėt Ismaili eshte biri i Skllaves. Mirpo te krishterėt respektojne dashurine qe ka besimi Islam per Abrahamin duke e respektuar si baba te besimit.

Tė krishterėt dhe sipas besimit te krishter dhe shkrimeve biblike, Abrahami pati dy bij: njė nga shėrbėtorja dhe tjetri nga e lira.

Dhe ai qė lindi nga shėrbėtorja lindi sipas mishit - eshte Ismaili, nuk eshte i premtuari.

Por ai qė lindi nga e lira lindi pėr hir tė premtimit - eshte Izaku..

Izaku ishte djali qe Abrahami deshti ta sakrifikoj si fli per Zotin, Zoti i nderhyni keshtu qe kjo nuk ndodhi...! Ishte Krishti Ai qe Zoti kishte planin per sakrifice - fli pajtimi, ajo qe Zoti e kerkoj nga Abrahami ishte thirrja per besim, Abrahami i pergjigji pozitivisht....Zoti i premtoj dhe kjo u permbush ne pasardhesit e Izakut - JEZUSI ishte Ai qe permbushi te gjitha premtimet e Hyjit.... Krishti eshte FJALA perfundimtare e Zotit.
    1. I biri skllaves

Mos ndoshta dhe per te krishteret Ismaili eshte i jashteligjshem?

Dhe pyetja tjeter, nese nuk eshte i jashtligjshem ... perse i pari vleresohet dhe i dyti c'vleresohet? Ne syte e nje Babai te krishtere i cili ka dy bij nga nena te ndryshme cili eshte me i vlefshem?

Elaboroje pakes ate ceshtjen e "mishit" te lutem?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ne gjuhet semite zakonisht shkruhen bashketingelloret, por jo gjithmone, kurse ne rastin tone kemi:

Mushlam ne hebraisht ka 4 germa M, Sh, L, M
    Muslim ne arabisht ka 4 germa, M, S, L, M

atje ku cifutet perdorin Sh , arabet perdorin S
    Mushlam don te thote - i perkryer. (pyet ndonje hebre!)
    Mushlam eshte fjale Hebraike,jo Aramishte.
    Ungjilli sipas Lukes eshte shkruar ne greqisht.
    E ti ende beso qe Jezu Krishti e ka perdorur fjalen musliman ne dhjaten e re.Je i lire te besosh.

Pa copy / paste,lere cka thone nje grusht Hebrejesh te konvertuar.Si thone "Ai qe u be Turk,eshte me i zi se Turku".Burimi nga mirren budallelleqet :http://www.jews-for-allah.org/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 19-04-2012 mė 18:57
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    1. I biri skllaves
    Po, ishte bir i skllaves - Nė at kohė, kur ishin bėrė diku rreth dhjetė vjet qė Abrahami kishte banuar nė vendin e Kanaanėve, jetonte bashk me gruan e vet dhe tė vetmen, Saraj. Edhe pse jetonin bashk dhe tash disa vite Saraj, gruaja e Abramit, ende nuk i kishte dhėnė asnjė fėmijė. Saraj e mundonte ajo dhe si duket shumė ishte e lėnduar nė ndėrgjegje se pse ende nuk kishte fėmi dhe pėr kėtė arsye ajo e ndinte njė faj. Ajo nė at kohė e kishte njė shėrbyese tė vetėn sikurse ishte edhe tradita e atėhershme, sherbyesja e Sarajs ishte njė egjiptase qė quhej Agar. Kėshtu Saraj duke vėrejtur se nuk po lindė, e shtyrė nga kjo arsye, i tha Abramit: "Ja, Zoti mė ka ndaluar tė kem fėmijė; oh, futu te shėrbysja ime, ndoshta mund tė kem fėmijė prej saj". (zan 16; 1-2) Abrahami dėgjoi zėrin e Sarajt dhe ashtu bėri. Agara egjiptase pra, me sygjerimin e Saras, u bė gruaja e dytė e Abrahamit.

Pasi qė u martua Abrahami me Agari, pas njė kohe ajo edhe mbeti shtatzėnė...... Abrami ishte tetėdhjetė e gjashtė vjeė, kur Agari lindi djalin. Abrami i vuri djalit qė Agari kishte lindur emrin Ismail sikurse edhe ishte porositur nga Engjėlli i Zotit. Djali i Abrahamit qė lindi nga egjiptianja skllave e Sarajs ishte djali i par i Abrahamit dhe quhet; Ismail.

Mos ndoshta dhe per te krishteret Ismaili eshte i jashtėligjshėm? Dhe pyetja tjeter, nese nuk eshte i jashtligjshem ... perse i pari vleresohet dhe i dyti c'vleresohet?
    Por Perėndia u pėrgjegj Abrahamit duke i thėnė se: "Jo, por Sara gruaja jote do tė lindė njė djalė, dhe ti ngjitja emrin Izak; dhe unė do tė lidhi beslidhjen me tė, njė besėlidhje tė pėrjetshme me pasardhėsit e tij. Edhe pėr Ismaelin, unė ta kam plotėsuar dėshirėn. Ja unė do ta bekoj, do ta bėj tė frytshėm dhe do ta shumoj fort. Ai do tė bėhet babai i dymbėdhjetė princėrve, dhe unė do tė bėj prej tij njė popull tė madh. Por, besėlidhjen time do ta lidhi me Izakun qė Sara do tė lindė nė kėtė kohė, vitin e ardhshėm". (zan 17; 20-21)

Ne syte e nje Babai te krishtere i cili ka dy bij nga nena te ndryshme cili eshte me i vlefshem?
    Bėhet fjalė per premtimin e Beslidhjes nė mes te popujve dhe Zotit dhe jo per dashuri dhe veti njerzore. Prandaj ishte vendim i Zotit qe tė lidhe Beslidhjen me popullin-pasardhesit e Izakut – popullin hebre: “ti ngjitja emrin Izak; dhe unė do tė lidhi beslidhjen me tė, njė besėlidhje tė pėrjetshme me pasardhėsit e tij...”.

Elaboroje pakes ate ceshtjen e "mishit" te lutem?
    “Ēka lind prej mishit, mish ėshtė,e ēka lind prej Shpirtit, shpirt ėshtė....” Premtimi dhe besimi i krishter eshte nė frymė e jo ne mish.
    “nuk janė tė gjithė fėmitė tė Abrahamit vetėm pse rrjedhin prej tijė...! Qė do tė thotė; nuk janė bijėt e Hyjit ata qė janė lindur me lindje natyrore, por - vetėm bijtė e premtimit numrohen per trashigimtar"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-04-2012 mė 19:15
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    More ke ndoni problem ti apo cka eshte ne pytje?
    Une nuk ethash ashtu po ti po e thua, une e kam thene dhe e qendroj prapa asajna qe e kam thene se para ardhjes se Muhes nuk ka ekzistuar besimi islam.

Ja se si e kam then, behu me i kujdesshem te lutem.

Unė pata me u ndalė por muhabeti yt me nxiti duke me aktivizue, dmth sipas teje paska Islam para Islamit!! Une kerkova argumente dhe jo perralla, e thash dhe e perseris, na sjellė ndoni shkrim nga shkrimet e shenjta, apo nga profetet, apo nga historia apo ... ARGUMENT qe flet per islamin para qe tė vjen Muhamedi ne botė. NUK KA MIKU IM.

lexoje:
    Ore, une te shpjegova se edhe para ardhjes se Muhes, ka ekzistuar besimi Islam edhe mire bile. Keshtu se paku e thote Kurani, ti kerkove argument dhe une te solla ajetin argumentues, cili eshte problemi ketu? Apo valle po kerkon bukfalisht te sjelle ajet ku thote "Islami ka ekzistuar para Muhamedit"?

Me trego cfare nuk po kupton ketu dhe do mundohem te sqarohemi.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Ore, une te shpjegova se edhe para ardhjes se Muhes, ka ekzistuar besimi Islam edhe mire bile. Keshtu se paku e thote Kurani, ti kerkove argument dhe une te solla ajetin argumentues, cili eshte problemi ketu? Apo valle po kerkon bukfalisht te sjelle ajet ku thote "Islami ka ekzistuar para Muhamedit"?

Me trego cfare nuk po kupton ketu dhe do mundohem te sqarohemi.
    Kurani thote mjaft gjera por fjala ishte para Kuranit, ti tash po i jep kahje tjeter, as vet nuk po mund te kuptoj qellimin tend, ajo qe une po shoh ne ty eshte se ke probleme.....!!

Zoteri apo zonje apo..., mua nuk me hyn ne pune se cka thote Kurani, Kurani nuk erdhi para se te vjen Muhamedi, pos asajna une nuk e besoj dhe as qe merrna me tė. Pak rendesi ka Kurani per tė krishterėt, e rendesishme eshte se asnje shkrim ne histori, asnje profet asnje..., nuk e paralajmroj ardhjen e nje Islami krye me Muhamedin, bile Krishti dhe apsotujt kerkuan qe te jemi te kujdesshem pasi qe sipa profecive te tyre, do te vijne profet te rrejshem. Si perfundim, derisa ka ardhur Muhamedi ne bote, nuk kishte besim Islam.

kjo ishte ajo qe e kam thene dhe them per te katerten her, besoj se nuk kerkohet ta perseri ma.

Unė pata me u ndalė por muhabeti yt me nxiti duke me aktivizue, dmth sipas teje paska Islam para Islamit!! Une kerkova argumente dhe jo perralla, e thash dhe e perseris, na sjellė ndoni shkrim nga shkrimet e shenjta, apo nga profetet, apo nga historia apo ... ARGUMENT qe flet per islamin para qe tė vjen Muhamedi ne botė. NUK KA MIKU IM.

Para Islamit nuk kishte Islam, dhe kjo mund te argumentohet shume lehtė dhe eshte e argumentuar. Jo pse nuk ka ekzistuar besimi ne atė kohė, popujt e ndryshem kan besuar, ishte BESLIDHJA E VJETER DHE BESLIDHJA E RE, popujt besonin dhe ishte besimi ne njė ZOT, mirpo populli arabo - pagan, as nuk besonin sipas besimit hebrenje as atij Krishtere ne nje besim te mirfillt, besimin i tyre ishte e shrtembuar, besonin ne shume hyjni dhe mite e perralla pagane...., erdhi Muhamedi ne bote dhe sic e thash edhe m/ parė, filloj nje epoke e re ne at popull, pra fillimisht Islami filloj ne viset arabe pastaj u shpernda edhe ne vendet tjera....,sa te duash flasim por kjo eshte e verteta. ISLAMI ERDHI NE BOTE DUKE FILLUAR ME MUHAMEDIN - ketu fillon gjithcka.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    O toni, derisa une flas rreth nje teme, paraprakisht tentoj ta kem mbeshtetjen nga Kurani, liber ky te cilin e konsideroj te shenjte. Pas kesaj erdhe ti prej out-i duke me thene se nuk eshte ashtu, dhe kerkove argument nga "librat e shenjte". Kerkon argument nga bibla? Nuk e kam, pasi nuk e njoh thuajse aspak biblen, te solla argument nga Kurani, pra e tere biseda behej duke mbetur brenda kornizave te Kuranit, por erdhe ti dhe u ndryshua tema thuajse krejt.

Po e them edhe nje here te fundit. Sipas Kuranit, "themelues" i Islamit ishte Profeti Ibrahim, dhe se Muhamedi ishte ndjekes i Fese se Ibrahimit. Pra, Muhamedi nuk shpiku fe te veten, e as nuk ishte i pari i ndonje feje.

Po te kishte argument nga Librat tjere te shenjte, sic kerkon ti, atehere me siguri edhe ti tani do ishe Musliman

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Tash sipas teje edhe Kisha qe ne secilen dite, ne secilen Kishe ne tė katėr anėt e botes e thot kete fjale PAQE... qenka islame a? lere more se eshte budallak ajo qe thua.....!
    Hahaha
    Apo valle po kerkon bukfalisht te sjelle ajet ku thote "Islami ka ekzistuar para Muhamedit"?
    Bukfalisht ,fjal pas fjale (fjalerisht !) Master
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Po te kishte argument nga Librat tjere te shenjte, sic kerkon ti, atehere me siguri edhe ti tani do ishe Musliman
    Pikerisht ketu eshte edhe problemi sepse une besoj ne Jezusin kur shoh mbi 300 profeci per tė, ndersa per Muhamedin nuk ka asnje profeci. Nese ka dicka, nese ka profeci dhe shkrime qe flasin per Muhamedin dhe ardhjen e tij ma thuaj dhe une pajtoj, ama ma thuaj me ARGUMENTE.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Bukfalisht ,fjal pas fjale (fjalerisht !) Master
    hahah eh edhe ti..., po nganjehere te rreshqet nga duart, mbase qeshtje dialekti apo lokalizmi

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Pikerisht ketu eshte edhe problemi sepse une besoj ne Jezusin kur shoh mbi 300 profeci per tė, ndersa per Muhamedin nuk ka asnje profeci. Nese ka dicka, nese ka profeci dhe shkrime qe flasin per Muhamedin dhe ardhjen e tij ma thuaj dhe une pajtoj, ama ma thuaj me ARGUMENTE.
    Profeci per ēka? Sheh ndonje argument se Jezusi eshte Zot? Po argument se Jezusi eshte vetem Profet, ke?

Sa per Muhamedin, une sinqerisht te thash se nuk e njoh mire Biblen. Nuk do te thote se per te qene Bibla e vertete, duhet patjeter ta profetizoj ardhjen e Muhamedit, fundja ndoshta edhe nuk ishte ai qellimi i Bibles. Pse duhej qe dikush ta permendte ardhjen e Muhamedit, ne menyre qe ti ta besoje per Profet?

Faqja 22 prej 43 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •