Close
Faqja 20 prej 43 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 421
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Hahaha.... "Ne MUSHLAMET"

Don te thote nga dhjata e re ,LUKA 6:40 "Nuk eshte nxenesi me i afte se mesuesi ; por,cdo nxenes plotesisht i aftesuar ,do te jete si mesuesi i vet"

Me vetedije apo pavetedije ,keto Muslimanet tane e shohin fjalen Musliman edhe atje ku nuk gjindet...
    @Bani,Dhjata e re eshte shkruar ne origjinal ne gjuhen -E VJETER GREKE,jo ne gjuhen Aramishte sic pretendohet qe ka folur Jezu krishti !
    LUKA,madje ka qene Grek,sorry ( e sheh kontradikten !)

Fjala hebreje Mushlam don te thote - i perkryer ! Ne gjuhen hebreje mund "te flesh mbi shalqi",varet si i shqipton bashtingelloret.

Ne MUSHLAMET
    ne gjuhet semite zakonisht shkruhen bashketingelloret, por jo gjithmone, kurse ne rastin tone kemi:

Mushlam ne hebraisht ka 4 germa M, Sh, L, M
    Muslim ne arabisht ka 4 germa, M, S, L, M

atje ku cifutet perdorin Sh , arabet perdorin S

si psh; "Paqja me ty"

שָׁלוֹם עֲלֵיכֶם shālōm ʻalźḵem; Hebraisht

السلام عليكم salaam alaikum arabisht

Fjala Mysliman do te thote perulje , dorezim , nenshtrim, por dhe paqe..
    shikoni se si sillen profetet si te nenshtruar edhe ne Bibel:

Jobi 1:20 Atėherė Jobi u ngrit, grisi mantelin e tij dhe rroi kokėn; pastaj ra pėmbys dhe adhuroi,

Zanafilla 17:3 Atėherė Abrami pėruli fytyrėn nė tokė dhe Perėndia i foli, duke i thėnė:

Eksodi 34:8 Dhe Moisiu nxitoi tė pėrkulet deri nė tokė, dhe adhuroi.

Mateu 26:39 Dhe(Jezusi), si shkoi pak pėrpara, ra me fytyrė pėr tokė dhe lutej duke thėnė: ``Ati im, nė qoftė se ėshtė e mundur, largoje prej meje kėtė kupė; megjithatė, jo si dua unė, por si do ti''.

Danieli 6:11 Atėherė ata njerėz erdhėn duke bėrė zhurmė dhe e gjetėn Danielin qė po i lutej dhe i pėrlutej Perėndisė tė tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 19-04-2012 mė 15:35
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ku shkruan kjo ne Kuran? Sjelle ta lexojna nese eshte e shkruar kjo tekstualisht me emer te ismailit..., per ndryshe rri urt se nuk eshte ashtu.

SJELLE TE LUTEM ku thuhet per emrin Islamilit ne Kuran se ai eshte djali qe Abrahami vendosi ta sakrifikoj.

Ndersa Bibla e thote keshtu:
    "Abraham!...Merr tani birin tėnd, birin tėnd tė vetėm, atė qė ti e do, Izakun, shko nė vendin e Moriahve dhe sakrifikoje nė njė nga malet qė do tė tė tregoj". (22; 1-2)
    Ke nje teme te tere ketu!

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=3375

Une qendroj me tezen e Ismailit.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Une dua te di cfar problemi kane te krishteret me Ismailin, ose muslimanet me Isakun? Pikerisht kete pyeta une, perse disave u pengon Isaku e disa te tjereve Ismaili?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Une dua te di cfar problemi kane te krishteret me Ismailin, ose muslimanet me Isakun? Pikerisht kete pyeta une, perse disave u pengon Isaku e disa te tjereve Ismaili?
    ky eshte muhabet kot...zihen per mustaqet e celos....
    edhe une ashtu si ty pyes veten...

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Edhe une kete po mundohem te kuptoj nga Toni77, njeri eshte i deshires tjetri i premtimit, kaq mora vesh.
    Gjithsesi asnjeri nuk u be kurban ne fund te historise.

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    E une ti ndihmoj @ Tonit....

Luka,6:40 " Nuk eshte nxenesi me i afte se mesuesi,por ,cdo nxenes plotesisht i aftesuar ,do te jete si mesuesi i vet"

Interpretimi: Nxenesi,Pali,profeti Muhamed,Bani,Masteri,La lune etj. dhe e gjith shoqerija njerezore ,edhe neqoftese arrijne nenshtrimin e plote dhe arrijne qe te kapin tere mesimin ,nuk mund te jene me te medhenj se sa mesuesi Jezu Krishti.Por vetem mund te jene nje me ate,te ndjekin mesimet e tij -e ajo eshte Dashurija.

Zoti nuk kerkon nga ne ti nenshtrohemi,ta ndegjojme apo ti plotesojme kapriciot e tij,por na tregon qe permes dashurise dhe faljes eshte rruga e vetme qe te jemi me Zotin.
    E ato qe pretendojne qe te jene ne rrugen e perendise ,rruga e vetme eshte mesimet e JEZU KRISHTIT.(e jo pantollonat e shkurtera,mjekrrat e gjata,martesa me shume gra,profet me shpat ne dore,ndalohet ajo-ndalohet kjo...etj).
    nuk kam gje kundra per sa thua ketu.....vetem se :emri im cdo aty...???

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Une di qe Hebrenjte e trajtojne Ismailin si i biri i Skllaves, dhe djali jo-legjitim i Abrahamit. Dua te di mendimin e Tonit, se c'qendrim mban kisha ne raport me qendrimin e Hebrenjve ndaj ismailit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 19-04-2012 mė 15:30
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Jo nuk po e thotė ashtu dhe nuk e thote asnje shkrim ne historine e njerezimit deri sa doli kurani (...)
    Pra po pajtohesh se Kurani e thote se Islami ekzistonte edhe para Muhamedit?

Eshte qeshtje tjeter ajo nese ti e beson Kuranin apo jo, me heret me the se Kurani nuk e thote.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Ke nje teme te tere ketu!
    Mos na sjelle ketu tema, por kerkohet nga ti qe tė sjellesh deshmi te shkruara ne Kuran qė shkruan se Ismaili ishte djali qe Abrahami deshi ta sakrifikoj. Sjelle shkrimin kuranor qe thote me emrin e ismailit, nese ka???

Pra pasi e besoni kete duhet edhe ta keni te shkruar, nese nuk eshte e shkruar, atėher kjo mun te vlersohet edhe nje problem pasi qe edhe "kurbanin' ia pret Islami, por ne Kuran nuk e di nese shkruan emrin apo figuron emri i Ismailit si djali qe Abrahami e sakrifikoj..., sidoqofte, nese ka na posto te lutem.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Pra po pajtohesh se Kurani e thote se Islami ekzistonte edhe para Muhamedit?

Eshte qeshtje tjeter ajo nese ti e beson Kuranin apo jo, me heret me the se Kurani nuk e thote.
    More ke ndoni problem ti apo cka eshte ne pytje?
    Une nuk ethash ashtu po ti po e thua, une e kam thene dhe e qendroj prapa asajna qe e kam thene se para ardhjes se Muhes nuk ka ekzistuar besimi islam.

Ja se si e kam then, behu me i kujdesshem te lutem.

lexoje:
    Unė pata me u ndalė por muhabeti yt me nxiti duke me aktivizue, dmth sipas teje paska Islam para Islamit!! Une kerkova argumente dhe jo perralla, e thash dhe e perseris, na sjellė ndoni shkrim nga shkrimet e shenjta, apo nga profetet, apo nga historia apo ... ARGUMENT qe flet per islamin para qe tė vjen Muhamedi ne botė. NUK KA MIKU IM.
    ..........
    Para Islamit nuk kishte Islam, dhe kjo mund te argumentohet shume lehtė dhe eshte e argumentuar. Jo pse nuk ka ekzistuar besimi ne atė kohė, popujt e ndryshem kan besuar, ishte BESLIDHJA E VJETER DHE BESLIDHJA E RE, popujt besonin dhe ishte besimi ne njė ZOT, mirpo populli arabo - pagan, as nuk besonin sipas besimit hebrenje as atij Krishtere ne nje besim te mirfillt, besimin i tyre ishte e shrtembuar, besonin ne shume hyjni dhe mite e perralla pagane...., erdhi Muhamedi ne bote dhe sic e thash edhe m/ parė, filloj nje epoke e re ne at popull, pra fillimisht Islami filloj ne viset arabe pastaj u shpernda edhe ne vendet tjera....,sa te duash flasim por kjo eshte e verteta. ISLAMI ERDHI NE BOTE DUKE FILLUAR ME MUHAMEDIN - ketu fillon gjithcka.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 20 prej 43 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •