Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 113
    Citim Postuar mė parė nga Endrra eVjerres Lexo Postimin
    Per kengen e Ali Pashes cte keqe ka? Eshte valle edhe i kendohet nje heroi Shqipetar qe i futi friken gjithe Turqis!Ne gezime i kendohet edhe heronjeve kombetare me tradit se ata kane luftuar per Shqiperine jo me kjo qe eshte valle(prandaj e degjon ne dasma)!

Sa per informacion kenga e Ali pashes ka me shume se 650 MIJE klikime ne youtube te ndara ne dy kilpe!!!

Sa per kengen qe postove una personalisht se kisha degjuar ndonjehere lere ne dasma qe jo e jo! Sic thash varet ne cfare dasmash ke vajtur lale
    E ke kshu sa per te kundershtuar apo e ke megjithmend ?

Nejse , ceshtje gustosh

E gjith bota i kendon dashurise ti thua jo byreku, jo delja , osmon aga e Ali pasha

Imagjino kur te pyesin se ne cilen kenge dole dhe kerceve, ti i thua : Kerceva te kenga Te vrane o Ali Pasha te vran ooooiiiiiiii

Ose : Do mar ciften do dal per gjah
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    je kap mas ktyne dy kangve ti burr

vec kto dy kang knoni ne shijak ju?
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    je kap mas ktyne dy kangve ti burr

vec kto dy kang knoni ne shijak ju?
    Nuk jan dy, jane shume

1) Osmon Aga

2) faqe gurabija

3) Dy dele 300 pare

4) Ali pasha

5) Je bo me tvar teneqen

6) Byrek byrek o Usta Murat

ehuhaaa sa ka si keto

+ Ai volumi i muzikes qe do nje jave qe te vijne veshet ne vend nga paterja
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    pse kto kanget moderrne nuk bojn patere?

dasma patere do jo vaj se nuk ina ne mort.

Per patere shko ne disko lali... Njerzit duan dhe te cmallen dhe te flasin me njeri-tjetrin
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Per patere shko ne disko lali... Njerzit duan dhe te cmallen dhe te flasin me njeri-tjetrin
    te cmallen en darsem?

dasma bohet per qef jo per hall, pranej ka orkester do te cmallesh shkoj ke shpija per vizit

e vetmja gjo qe sem pelqen ke dasmat ne shqipri asht menyra si vishen. per tjera sene u heki kapelen.

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    te cmallen en darsem?

dasma bohet per qef jo per hall, pranej ka orkester do te cmallesh shkoj ke shpija per vizit

e vetmja gjo qe sem pelqen ke dasmat ne shqipri asht menyra si vishen. per tjera sene u heki kapelen.
    Po pse njerzit ne dasem duhet te rrine pa folur me njeri -tjetrin ? Njerzit vijne nga an e anes dhe kan nevoje te flasin me ata qe kan afer ne tavoline. Nuk vijne vetem per te degjuar muzike

Nejse, une keshtu e mendoj. Kam qen ne nje dasem dhe jam kenaqur pa mase. Muzike kishte vetem vallzim dhe e kishte ber me koktej ( jo me pilaf dhe tasqebab ) Kishte te gjitha llojet e pijeve, embelsira dhe te kripura, fruta.... Gjith naten ne nje ambjent me peme dhe gjelberim oh cfar dasme , nuk e harroj. Zakonisht keto dasma i bejne ata qe kan mundesi dhe jo katunaret qe e kan mendjen me pi raki e me shkly naj cop mish tu nigju Osmon Agen lol
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Endrra eVjerres
    Anėtarėsuar
    16-03-2012
    Vendndodhja
    Ne Endrren/Zemren e cdo Vjerre
    Postime
    51
    E ke kshu sa per te kundershtuar apo e ke megjithmend ?

Nejse , ceshtje gustosh

E gjith bota i kendon dashurise ti thua jo byreku, jo delja , osmon aga e Ali pasha

Imagjino kur te pyesin se ne cilen kenge dole dhe kerceve, ti i thua : Kerceva te kenga Te vrane o Ali Pasha te vran ooooiiiiiiii

Ose : Do mar ciften do dal per gjah
    Pse sa per te kundershtuar? Sic te thash me lart ate me dele e byrek se kisha degjuar ndonjehere ne dasma, kurse per kengen e Ali Pashes te thash qe eshte VALLE qe me fakt 650 MIJE klikime(ne youtube) do te thote e pelqejn shume!

Edhe ti thua kur te te pyesin, si mund ti thuash ti qe kerceve ate kenge? Po kerce tjeter me lale nanji qe te pelqen! Sic te thash varet ne dasmat qe ti ke qene, ne shumicen qe kam vajtur une, eshte menyra qe para se te maresh ndonje valle shkon ben kerkese cfare kenge do edhe kur e ve orkestra ose DJ e mer!

Edhe i ke rene pikes me ceshtjen e gustove po per kenget dmth, mbase ne dasmat ku ke shku ti kan ber kerkese per ato kenge! Ne shumicen qe kam vajtur sic po e perseris prap zakonisht njerezit e kane pasur guston e mire edhe kerkonin kenge qe me pelqenin edhe mua! Tani po vun edhe nanji qe sme pelqen, i ka jeta dasma vazhdon 4-5 ore!

Ps :edhe ajo kenga do mar ciften do dal per gjah ka shume klikime edhe versione ne youtube, njerezve i pelqen(it seems ahah) plus edhe ato kenget e jashme qe mund te vesh ti ne dasem te gjitha per dashurin e ciftit flasin? ahah Nje kenge eshte edhe ritem sdo te thot vetem fjalet, qe me nxjerr tek pika e fundit qe eshte edhe ku ti konrtadikton veten! Ti flet per tekstet e kengeve edhe ironia eshte qe ne nje dasem Shqipetare nqs ve nje kenge te jashme shumica sja kuptojne fjalet se jane Shqipetare dhe flasin Shqip!!!!!!!!!

i/e regjistruar Maska e Endrra eVjerres
    Anėtarėsuar
    16-03-2012
    Vendndodhja
    Ne Endrren/Zemren e cdo Vjerre
    Postime
    51
    Nejse, une keshtu e mendoj. Kam qen ne nje dasem dhe jam kenaqur pa mase. Muzike kishte vetem vallzim dhe e kishte ber me koktej ( jo me pilaf dhe tasqebab Kishte te gjitha llojet e pijeve, embelsira dhe te kripura, fruta.... Gjith naten ne nje ambjent me peme dhe gjelberim oh cfar dasme , nuk e harroj. Zakonisht keto dasma i bejne ata qe kan mundesi dhe jo katunaret qe e kan mendjen me pi raki e me shkly naj cop mish tu nigju Osmon Agen lol

Se po e bej Roman fare : por mendoj qe edhe ketu duhet me then dicka:

Ne dasmat Shqipetare ka vallezim sa te duash e para! Tani sa per te ngrenmen edhe te pimen, ti po flet si tipik Shqipetar i para viteve 90(kur ishim keq per te ngren e te pire)! Eshte 2012 nuk shkoj ne dasem una se jam keq me hong e me pi vete per qefe te tjera!!!!!!!! Per ambjientet edhe ushqimin(per kuriozitet) ne ca dasma qe kam vajtur i kane bere ne lokalet me te bukura ne Tirane as qe llogaritej ndonjehere e pimja ose ushqimi se ja kalonin edhe prsh (ushqimi) restoranteve te cilesis te mire ne Europe! Ka vende edhe ne Shqiperi prsh ku jane lokalet ne mes te pemeve sic ke qef ti qe bejne dasma thjesht lekun te kesh daku!!!!!!Mbase ti ske pas rastin te shkosh ne te ketilla dasma ne Shqiperi(unless ajo dasma qe pershkrove ishte ne Shqiperi then my bad)!

Boll tani se mu lodhen gishtat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endrra eVjerres : 21-03-2012 mė 21:35

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga saura Lexo Postimin
    O Soni ne dasmen tende e ben si te duash se eshte e jotja dhe si jep llogari njeriut ...
    Nuk do te thote je i qyteteruar po te vesh muzike angleze dhe ti fshehesh gjysherit e prinderit me rrudha katundar
    disa ketu kane shume ankesa per Shqiperin zakonet ,burrat ,gjendjen ekonomike etjetj
    me vjen keq me te vertete qe ata kane jetuar keq ketu dhe me behet qejfi qe kane gjetur veten jasht ...por le te flasin per veten e familjet e tyre patriakale jo te pergjithsojne te gjithe shqiptaret ...

Indeteti, kultura jote ka shume rendesi per boten shpirterore .... gjithashtu dhe ambjenti ku jeton ndikon ne shijet e tua....
    Une jam me orgjine nga jugu... jam lindur e rritur ne shqiperin e mesme dhe muzika e jugut nuk me terheq aq sa muzika e shqiperis se mesme mgjth se mua me pelqen te gjith llojet e muzikes.... mjafton qe ajo te jete e bukur ...
    Keshtu une nuk te shaj bej si te te pelqej ty dhe njerzve te tu rrusho
    Ja nje dasem nga nje familje e thjeshte shqiptare u kenaqen dhe te huajt qe ishin aty ....
    Saura mos mi sha gjyshet ne ate menyre se i kam pike te dobet!!! Per cdo gje tjeter qe the s'me prishet qejfi.
    Une s'kam asgje kundra tradites, perkundrazi jam dakort me cdo gje qe thua ti !! Dasma behet si mbas tradites familjare, nese miq apo shoqeria eshte mesuar me tradita te tjera, pershembull mos hedhja e lekeve, ato vete ne dasmat e tyre te mos hedhin leke. Kur vjen tek dasma ime, je mik dhe si i tille nese s'te pelqen c'bej une duhet t'me respektosh edhe jo t'me perbuzesh. Kjo vlen per kedo.

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    S0ni radha me duket normale, deri ne nje fare momenti xhanem, se pastaj behet e bezdisur, por hedhja e lekeve e ekzagjeruar. Aty jeni te gjithe te njohur, familjare, te aferm, dhe te hedhesh leke per nje valle te njeriu jot me duket e tepruar. Ti e respektove qe i vajte ne dasme, dhe nuk besoj se i ke vajt duar bosh, nje valle te takon per respekt. Nuk ke nevoje te futesh duart ne xhep dhe ne dasmen e vellai apo te motres.
    Orkestren le ta paguaje ai qe ben dasme. Nuk do nxjerri dasmori leket e dasmes tende. Dasmori vjen per te te respektuar dhe argetuar gjithashtu. Ai qe ben dasme ti therrasi mire mendjes. Keshtu mendoj une.
    Cdo familje respektohet ne kete menyre. I jipet rradha per te kercyer. Kur kan rradhen e tyre mund te therrasin ne vallen e tyre kedo tjeter qe deshirojne.
    Ka edhe rremuje kur mblidhen te gjithe, pershembull kur i teket nuses me dal nese do te dal, futen te tjeret pastaj. Zakonisht nese do te behet rremuje orkestra e fillon me vallezim muziken, kur degjon vallezim e dijne te gjithe qe nese deshirojne mund te hyjne e te kercejne, pastaj gjate kesaj kohe kur jane te gjithe te ngritur ndryshohet ne napoloni apo ne valle muzika.

Sa per hedhjen e lekeve, si rregull dy here hidhen moj, kur hapin dasmen prinderit edhe kur del nusja me dhendrrin. Nese deshiron hidh tek te tjere, por s'eshte e thene ta besh.

Per orkestren me ke kuptuar gabim. Thashe ai i cili ben dasmen bie dakort me orkestren per sa leke eshte. I thote orkestres ne vend qe te jap te gjitha leket tani direkt, do ti hedh gjate kercimit. Kuptove apo jo?! Bie ne ujdi ne kete menyre. Edhe ato qe bejne dasmen, per cdo familje qe kercen ngrihet edhe i hedhin leke, kto te mijt kapen dhe perqafe lol shyqyr qe pam njeri tjetrin haha apo na mori malli, gjate kercimit. Aahhh sa qejf. Po me kujtohen momentet e veres qe kam kaluar neper dasma :-)

Edhe ne amerike vijne njerezit me gifts nga gift registry!! I prishin leket ne kete menyre per respekt. Kurse ne e kemi me te hedhur!! Nje 2, 5, 10-mije lekshe eshte shifra e zakonte qe hidhet kur hapet dasma nga prinderit dhe kur del nusja. Kur vijne per vizite para dasmes mund te hedhin aq sa kane mundesine se mbaj mend sa eshte normalja por s'eshte shume. Kurse kur vjen puna tek motra apo vellai jot, eshte normale qe do japesh me shume nese ke mundesine.

Leket me shume i hedhin prinderit per ti bere respektin fisit. Prandaj bijne ne ujdi me orkestren qe do te paguaj me te hedhur. S'eshte dhe kaq e komplikuar kjo, se po e komplikoj si shume.

Nejse, to each his own.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 21-03-2012 mė 22:45

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •