Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 113
    Citim Postuar mė parė nga EDLIN Lexo Postimin
    Lezeti Dasmes eshte muzika dhe vallja popullore.... tek video qe hapi temen s'ka asgje te keqe... ata jane per qef te vet dhe ne e lagu s'e lagu....
    Ajo qe nuk me pelqen mua eshte qe paret qe hidhen pse ti marre orkestra dhe jo ēifti !!?
    Orkestra eshte e punesuar dhe paguhet per punen qe ben...
    Si perfundim une do thoja me mire nje guzhine te keqe se sa nje aheng cope-cope qe ta ben dasmen lesh arapi...
    Euro... shtoi listes dhe "komisar Katanin"
    http://www.youtube.com/watch?v=gPzMScmcJrU
    Se kisha degjuar me pare kete Edlin

Me kupto drejt

Nuk kam asgje ne kundershtim me kenget popullore perkundrazi me pelqejne shume. Ajo qe nuk me pelqen jane pikerisht kenget si kjo video qe solle ti, disa grupe me disa epitete dhe kenge komplet pa lidhje. Te kendosh ne dasma Alipasha, byrek e petulla + komisar katani me duket nje absurditet i madh

dhe ajo qe me shqeteson me se shumti eshte dhe volumi tej mase i larte qe degjohet me kilometra larg, imagjino brenda lokalit se si te gumezhijne veshet
    Revolution 1848

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Te kuptoj shume drejte edhe mua keto lloj kengesh ma shpifin, po kjo ndodh per pa aftesine e orkestres dhe bagazhin e varfer te saj... orkestrat e mira kushtojne..
    Nje dasem e mire ka nevoje per nje kordinator te mire dhe nje orkester te shkelqyer.
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Gjith naten ne nje ambjent me peme dhe gjelberim oh cfar dasme , nuk e harroj.
    Ne ca veni eshte?
    Amon mer se une i kom fiksim dasmat ne te hapur ne mes te gjelberimit...ne darke! Mundesisht tip cocktail, te levizin njerezit te takohen, te flasin e te jene te lirshem. Kuptohet dhe tavolinat, se jo te gjithe duan te rrijne ne kembe, por dhe te pushojne.
    Nje muzike te kendshme dhe jo shume te larte, ushqim i zgjedhur dhe jo 500 pjata me patate e me mish pa kuptim....dasem perfekte!

Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Ne ca veni eshte?
    Amon mer se une i kom fiksim dasmat ne te hapur ne mes te gjelberimit...ne darke! Mundesisht tip cocktail, te levizin njerezit te takohen, te flasin e te jene te lirshem. Kuptohet dhe tavolinat, se jo te gjithe duan te rrijne ne kembe, por dhe te pushojne.
    Nje muzike te kendshme dhe jo shume te larte, ushqim i zgjedhur dhe jo 500 pjata me patate e me mish pa kuptim....dasem perfekte!
    Ne dalje te Shijakut

Te betohem Bamba, muzika u degjonte ne nje menyre qe nuk e dije se nga te vinte, ishte ngado dhe e embel per tu degjuar aq sa duhej, neone qe ndriconin kendshem pergjate rrethimeve me gjelberim, pemet plot gjethe te rrinin mbi koke, tavolinat larg njera tjetres ne nje distance prej dy apo tre metrash, nje shesh prej 100 m2 i rrumbullaket per ata qe duan te kercejne. Gjat gjith mbremjes kishte vetem muzike vallzimi, mozart, shopen, shtraus etj.....e vetmja muzike shqiptare ishte Napoloni kur doli Nusja me Dhendrin per te kercyer ( Sa per adet ) . Asnje lloj mezje apo raki ne tavolina, Por Por....Per sa ju perket pijeve te vecanta si vera , shampanja red bull, koktej frutash, me gaz dhe pa gaz dhe shoqeruseve te pijes nuk mungonte asgje. Tavolines i jepnin nje bukuri te vecante dhe tortat, frutat, akulloret nga me te ndryshmet, nuk di cte them, nga te gjitha llojet, njera me e mire se tjetra. Nuk e di por une jam kenaqur pa mase. Kur do qe do te kem rast per te organizuar nje dasem, do mundohem ta pershtas ne nje menyre te tille
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 09-07-2012 mė 19:36
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Dasmen do jua pershtatesh dhe dasmoreve. Po pate gjysmen nga fshati, harroje muzike klasike Po pse vetem muzike klasike? Come on! Boring! Eshte gezim familjar lol. Dhe amerikanet nuk i bejne aq klasike. Vetem ne fillim vene muzike te tille. Nga fundi vetem muzike party lol.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    dasem me shtraus e me akullore vec bamben me eurostarin kam pa qe pelqejn
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    dasem me shtraus e me akullore vec bamben me eurostarin kam pa qe pelqejn
    lol

Kur po mundohen te behen me amerikan se amerikanet po ti nxjerrin zorret nga barku . Nese keni problem me traditat shqiptare , shume thjeshte kapni b*thet ikni ajte ku te deshironi dhe mos na shitni p@rdh ktu ja ti ndrrojme ja mos ti ndrrojme traditat shume shekullore .

Keto tradita te dasmave nuk jane trashigimi e osmaneve , por jane puro shqiptare , mjafton te dini rreth historise se si jane zhvillu dasmat .

Boll MO

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    ke ne ne kosove ka fillu nje ere e re dasmash
    deri ne 12 ora vazhdon kenga dhe vallja popullore,ne momentin e prerjes se tortes nga dhendri dhe nusja qe zakonisht behet pas mesnate,athere fillon rock musice,dhe dasmoret e moshuar fillojn ngadal te ikin.

une mendoi se kjo eshte shum ok
    ploteson deshirat e te gjitheve

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Nganjehere me duhet te citoj vargje Biblike edhe pse nuk jam i krishtere, pasi qe edhe Djalli e ben kete nganjehere, dhe ne kete rast une kam me shume perparesi; Perse o njeri shikon qimen ne syrin e dikujt tjeter duke lene anash traun qe ke ne syrin tend...?!

Citim Postuar mė parė nga davidd Lexo Postimin
    edhe ca, te kthehen ne kenge gabele,si ne you tube qe kur kerkon nje keng origjinale na dalin gabelet koqovar dhe na i kan derruat fen kengeve
    jo vetem ata por dhe ca gabel shqiptar qe mundohen gjoja ti bejn me mire
    Mua me pelqen stili i dasmave se si behen, si ne Shqiperi poashtu edhe ne Kosove, madje kemi ngjashmeri ne shumicen e rasteve, sepse vellezer jemi dhe nje gjak e kemi. Ndersa, nuk do preferoja asnjehere ndryshim te tradites duke kopjuar te tjeret, me mire do kopjoja parardhsit e mi se sa te tashmit e nje vendi tjeter... Traditat, zakonet, adetet e veqanta qe ne kemi me bejne vertete krenar qe jam shqiptar...

i/e regjistruar Maska e agas
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Dasma ne familjet shqiptare eshte nje ngjarje e vecante ku mblidhen bashke te gjithe, burra, gra, vajza e djem, femije, pleq e plaka, miq, kusherinj e shoke per te festuar martesen e nje cifti te ri.
    Vecantia e dasmave shqiptare eshte muzika, kryesisht ajo popullore qe pelqehet jo vetem nga te rinjte por qe gjalleron edhe femijet dhe pleqte.
    Jetoni pėr Shqipėri dhe vdisni pėr tė.

N.Frashėri

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •