Shume me pengojn tipat qe e zhvillojn biseden ne menyre idioteske iracionale.
Po ty te pengoj minarja, e cila te thash se eshte shume ngusht e nderlidhur me identitetin e popullit tim te dashur shqiptar, sepse ne identifikohemi si musliman. Andaj te vij e te thoje dikush se minarja eshte anti-shqiptare, ky eshte idiotizmi me i madh qe mund te ekzistoj, sepse kombi eshte dicka, kurse feja dhe bindjet shpirterore jane dicka tjeter.
Sa i perket shqiponjes mbaje, nuk me pengon aspak, e as qe thash dicka per te, po vetem desha tet informoj se eshte simbol masonik qe perdoret edhe nga popuj tjeter, si p.sh: Serbet dhe Gjermanet.
Ngrite pak nivelin e bisedes se me lodhe.
More leje ti qe ka plot prej gjermaneve dhe amerikaneve qe rrin ne xhami, se ti e din qe edhe atje ka mjaft gabel,po shteti qfar ka ne simbol kishen a xhamin, kurse sa i perket flamurit, ti nuk ke koh te merresh me ket qashtje se ke pun tjera me u sherby gabeleve.Kurse sa i perket besimit te serbeve ne nuk jemi fajtor qe ata pranuan besimin ton kristian se nuk e prun prej karpateve,po e gjeten ketu, e ket islam e prun nga andej.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sharri-Liburna : 05-03-2012 mė 16:16
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
Un nuk jam ne fe te serbit por serbi eshte ne fe timen,kurse me i than islamistit vehab si ty gabel kam te drejt se ky besim ka ardh prej andej,kurse ai kristian ne vet e bam,per ate ti thu se eshte serb por drejt nuk ke me than se ky eshte besim shqiptar , e pas nesh e kan mare te gjith, kurse ket me minar,na e lan per te na shkatrru,por prap nuk munden me na shkatrru se nuk ia kaemi vu veshin shum minareve deri as luftes,e tash ju vehabistat doni me u ba ma islamista se vet ata te g.stanit
Shqiptarit musliman nuk i them gabel,gabel jeni ju vehabi.
Simbol i amerikes dhe gjermanis eshte laicizmi momentalisht, as kisha e as xhamia, me fetare jane muslimanet prej tyre se krishteret, krishtereve as qe u intereson dicka per fene e tyre.
Krishterizmi tek shqiptaret eshte "importuar" ashtu si edhe islami, te dyjat nga gabelistani, siq e quan ti. Shqiptaret si njerez te mencur qe ishin e pranuan islamin dhe e mbajn edhe sot e kesaj dite. Shume pak prej shqiptareve nuk behen "synet" hahahahah. Me vjen keq qe ti si krishter dhe bashkmendimtaret e tu qe e keni kishen ne Rusi ose Vatikan, me vjen keq qe jeni pakic, po ky eshte realiteti juaj.
Kurse ne muslimanet cdoher kemi sakrifikuar per ceshtjen kombetare, vetem nje imbecil total mund ta mohoje kete, vet Adem Muslimani me mjekerr eshte argumenti me i madh per kete. Kurse ju pseudo-patriotat qe rrehni gjoks ne forumet e internetit, dihet se sa shume keni kontribuar per shqiptari, keni ikur nga trojet tona qe ne momentin e pare, sic vepruan krishteret te cilen shkuan me afer Papes ne Itali dhe u italianizuan, apo ortodokset tash qe jane greqizuar shumica vetem per hir te besimit.
Sa i perket muslimaneve, qendruan ne trojet e tyre shekullore, i mbrojten ato dhe nuk e lane kombesine e tyre.
Ti mos u mundo tash ta barazojsh kristianizmin me gabelizem,ju jeni nji grup fanatikesh qe u kan pagu pak lek per me leh per gabelet dhe per at dhe ju quajm gabnel,se jeni klysh te tyre,kurse sa i perket adem jasharit,un e di qe ai nuk ka luftu per fe,po per komb,e ai dhe famiolja e ti dhe 99 % te shqiptareve te besimit islam nuk i takojn vehabit,ti kot mundohesh me i perfshi te gjith me nji kalanic me ty dhe shoket tu vehab,ju keni marr pare per ket pun dhe jeni te detyraur te punoni per gabel,Sa i perket shteteve si amerika, gfjermania etj. ti gabohesh se nuk te kan kallxu bash mir ata bosat vehab,se tek keto shtete eshte tjeter sen feja ti nuk e din apo don me i fsheh te verteten, po kqyr nmujsh me marr naj lek prej atyre qe te kan angazhu ,se nuk ki mundesi me i fut krejt shqiptaret me nji thes me vehabin m,harroje ket pun, e ke grupin tend qe rrin te mbyllur ne ato shpellat tuja dhe pregatini dezinformata per hir te gabeleve e ne dem te shqiptareve ,por besoj qe u ka ardh edhe juve fundi sikur shum tjereve.
Hej, let's get this straight, UNE SJAM VEHAB, SME PAGUAN ASKUSH.
Ok?
Une jam musliman shqiptar, jam krenar qe jam shqiptar dhe jam krenar qe jam musliman. KAQ.
Nuk ke IQ te mjaftueshme per bisede racionale, po kercen si pordha ne breke dhe vetem po akuzon palidhje. Me vjen keq qe humba kohe me ty.
Jo un nuk kam mundesi ty ti plotesoj ato qe ti kerkon qe un gjithsesi te perkrah diken qe punon kunder interesave komtare si ti.
Sabri Selmani,edhe ky eshte shqiptare musliman ,por jo vehab si ti.
Ruajtja e vlerave dhe traditės kombėtare por edhe fetare ėshtė njė nga ēėshtjet prioritare kundėr tė sė keqes dhe atyre qė po tentojnė tė rrėnojnė imazhin tonė. Ky popull kam bindje se asnjėherė nuk e ka duruar as nuk do ta duron, pra kanė gjet njė truall tė pafrytshėm pra ku ata janė orientuar kėtu nė trojet tona nė Ballkan respektivisht nė Kosovė, Maqedoni nė Shqipėri dhe mė gjerė.
Bashkėsia Fetare Islame ėshtė njė forcė e madhe nė vete dhe se tė gjitėh organet dhe institucionet e saja funksionojnė dhe veprojnė tė bashkuar, unik dhe solidare nė veprim dhe me sukses mund tė dalin fitimtarė ndaj ēfarėdo goditjeje, sado qė ajo tė jetė jo e favorshme pėr ne. Problem real qė kėrcėnon vlerat kombėtare dhe fetare tė shqiptarėve aktualisht ėshtė vehabizmi, lėnia e hapėsirave te veprimit tė kėsaj rryme nė fenė islame nė hapėsirat shqiptare, indirekt do tė thotė tė ndihmosh propagandėn antishqiptare tė qarqeve mė tė errėta sllavo ortodokse.
Pėrkundrazi, ngushtimi i hapėsirave tė veprimit tė vahabizmit, do tė ishte njė kontribut i vyer jo vetėm pėr myslimanizmin tradicional shqiptar, por dhe pėr integrimin euroatlantik tė shqiptarėve e pėr sigurinė tonė kombėtare.Institucionet tona fetare kanė filluar tė ndėrgjegjėsohen mbi domosdoshmėrinė e ruajtjes sė vlerave dhe tė komuniteteve tė veta fetare nga ndikimet e ndryshme qė i kundėrvihen traditės sonė fetare. Ėshtė e domosdoshme rritja e pavarėsisė ekonomike tė institucioneve tona fetare. Ky ėshtė njė problem me ndikime mjaft tė rėndėsishme nė sigurinė tonė kombėtare.Eksperienca ka treguar se ndihmat nga jashtė kanė qenė gjithmonė tė kushtėzuara.
Njė fetar i mirė ėshtė edhe kombėtar dhe anasjelltas.
Ja shoket tu.
http://www.evropaelire.org/content/a.../24402461.html
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sharri-Liburna : 05-03-2012 mė 16:52
Edhe ne maqedoni i njejti rrezik nga vehabi,kte e thot bashkesia islame ne maqedoni
Kryetari i Bashkėsisė Islame, Sulejman Rexhepi, i cili grupet e tilla i cilėson si lėvizje politike-selefiste apo vehabiste, ka thėnė se ato nuk gjejnė pėrkrahje tek besimtarėt muslimanė nė Maqedoni. Aktualisht tė gjitha xhamitė nė Maqedoni janė nėn kontrollin e Bashkėsisė Islame.
“Depėrtimi i vehabizmit nė kėto troje nuk ėshtė qa i fuqishėm sepse kjo lėvizje pėrhapet duke i paguar aktorėt dhe personat tė cilėt involvohen nė kėto lėvizje. Gjithandej nuk funksionon shteti juridik dhe ku nuk ka vullnet politik pėr mirėvajtjen e punėve dhe kontrollimin e gjendjes nė vend ato paraqiten dhe gjejnė hapėsirė, pastaj ecin dhe zhvillohet”, ėshtė shprehur Rexhepi pėr Zėrin e Amerikės.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sharri-Liburna : 05-03-2012 mė 17:01
Krijoni Kontakt