Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2011
    Postime
    192

Mendoni se studimi ne dy fakultete njekohesisht i dobishem?

E shoh tendencen e te rinjve shqiptare qe te studojne ne dy fakultete ne te njejten kohe dhe mendoj se kete nuk e bejne shumica per te zene dituri, por thjesht per te thene qe kam mbaruar dy fakultete. Thjesht, jo per te studiuar, por per te mbeaura fakultete. Po ju mendoni se eshte gje e duhur kjo?

Jo, per mua nuk eshte aspak e mire. Flas nese behen njekohesisht te dy universitetet, sepse sado kohe te lire te kete nje student, te japesh provimet e dy fakulteteve te ndryshme do sillte ēoroditje e asgje s'do mesohej tamam.

Personalisht, kam provuar te mesoj dy provime ne te njejten kohe, te te njejtit fakultet sigurisht, por rezultati ka qene qe nuk me shkonin ashtu siē doja as njeri e as tjetri, lere me te mesosh lende te dy fakulteteve te ndryshme.

Per shqiptaret eshte bere mode sepse ke dy fakultete apo ndonje master ( e nuk i ve faj 100% sepse ne shqiperi me master e mezi ecen, jo me thjesht me nje diplome).

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    ...keshtu eshte kur ka baba para.

Sic ka thene kleadoni mesiper, eshte, ne pergjithesi, e veshtire mjaftueshem te perfundosh nje fakultet e jo e te flasim per dy fakultete paralelisht.

Praktikisht, ne nje sistem arsimor te shendetshem, kjo nuk do te ishte kurre e mundur. Por ne Shqiperi cdo gje eshte e mundur per aq kohe sa banka 'Babi' ka fonde te mjaftueshme dhe ska limite shpenzimi!

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Eshte e veshtire nqs ndjek dy fakultete njekohesisht , deri diku e pamundur vetem nqs njeren e kthen me korespondenc ( nuk e di a ekzistojne me ) .
    Do ishte me e udhes nje fakultet dhe nje pjese te kohes te punojne diku per te investuar vete per ate shkolle . Suksesi do shijohej me shume !!
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    E kam bere por tek njeri isha ne Distance(Distance ketu ne Greqi eshte per ata qe ven 2 here ne jave mbasdite,nuk e di ne eshte ne ndonje shtet tjeter) .Te dyja degat ishin pothuajse te lidhura me njera-tjetren.E veshtire ta besh por ne njeren kisha 2 vjet kurse ne tjetren isha 1 vit sepse vitin e pare e kisha bere para disa vitesh edhe ma lane keshtu me provime edhe kalova direkt ne vitin e dyte.Me ndihmoji shume fakulteti i dyte qe bera.Akoma tani po bej edhe nje tjeter kam nje vit te gjitha keto fakultete qe kam mbaruar edhe po mbaroj jane te lidhura me njera tjetren afersisht nje dege.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga YaSmiN : 04-03-2012 mė 08:10

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Se kam iden sesi eshte systemi i fakulteteve ne Greqi ,por pak lemsh po me duket .
    Nje fakultet sa vite vazhdon ? :-)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Se kam iden sesi eshte systemi i fakulteteve ne Greqi ,por pak lemsh po me duket .
    Nje fakultet sa vite vazhdon ? :-)
    Varet nga dega besoj.Per Interior Design qe mbarova une eshte 3 vjet.Master eshte 1 vit akoma qe nuk e bera sepse me duhet ta zgjidhja ose ne Angli ose ne Itali nuk doja te ikja qe ketu .Une kisha bere vizatim teknik me pare 3 vjet keshtu qe u futa direkt ne vitin e dyte edhe per Matriale Ndertimi qe e bera Distance bera 2 vjet.Tani po bej per Indrustrial Design ose me mire per Product Design edhe kete distance po e bej kam edhe 1 vit.
    Nje fakultet qe bera ishte shteteror kurse tjetri privat.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Si ja del financiarisht te besh 3 shkolla? Jane ndonjecik te shtrenjta shkollat atje ne Greqi?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga YaSmiN Lexo Postimin
    E kam bere por tek njeri isha ne Distance(Distance ketu ne Greqi eshte per ata qe ven 2 here ne jave mbasdite,nuk e di ne eshte ne ndonje shtet tjeter) .Te dyja degat ishin pothuajse te lidhura me njera-tjetren.E veshtire ta besh por ne njeren kisha 2 vjet kurse ne tjetren isha 1 vit sepse vitin e pare e kisha bere para disa vitesh edhe ma lane keshtu me provime edhe kalova direkt ne vitin e dyte.Me ndihmoji shume fakulteti i dyte qe bera.Akoma tani po bej edhe nje tjeter kam nje vit te gjitha keto fakultete qe kam mbaruar edhe po mbaroj jane te lidhura me njera tjetren afersisht nje dege.
    Ty bravo te qofte qe i perkushtohesh kaq shume studimeve akademike.

Por a e ke studjuar ndopak tregun e punes?
    Te pyes sepse pike se pari, pamvarsisht nga resultatet e mira akdemike, shume pune dhenes kerkojne te kesh edhe eksperience. Ky eshte nje problem me et cilen perballen shume student, nuk e di nese edhe Greqia e ushtron kete praktik. Po te isha ne vendin tend do ta shpenzoja ate pak kohe te lire per eksperience pune (ne industrine perkatese), qofte edhe pune pa pagese se sa nje studimi tjeter akademik. Nje eksperience e tille do te ndihmonte goxha per nje punsim te kenaqshem pas diplomimi.
    Gjiathshtu, me tere keto kualifikime akademike qe po merr para punsimi, mund te jesh edhe e mbikualifikuar per nje vend pune! E ke konsideruar kete gje?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    Ty bravo te qofte qe i perkushtohesh kaq shume studimeve akademike.

Por a e ke studjuar ndopak tregun e punes?
    Te pyes sepse pike se pari, pamvarsisht nga resultatet e mira akdemike, shume pune dhenes kerkojne te kesh edhe eksperience. Ky eshte nje problem me et cilen perballen shume student, nuk e di nese edhe Greqia e ushtron kete praktik. Po te isha ne vendin tend do ta shpenzoja ate pak kohe te lire per eksperience pune (ne industrine perkatese), qofte edhe pune pa pagese se sa nje studimi tjeter akademik. Nje eksperience e tille do te ndihmonte goxha per nje punsim te kenaqshem pas diplomimi.
    Gjiathshtu, me tere keto kualifikime akademike qe po merr para punsimi, mund te jesh edhe e mbikualifikuar per nje vend pune! E ke konsideruar kete gje?
    mia@ Afersisht sa jane ne Shqiperi.Por punova 4 vjet ne dy pune qe te beja fakultetin pastaj vajta qe te arrija ekonomikisht.Sakrifica qe bera nuk me doli keq mendoj.
    white_snake.Tani per tani punoj me nje mesuesin tim.Nuk paguhem ashtu sic duhet .Sepse per arsyje Krize ne Greqi ndertime nuk ka qe te bej kete pune.Me shume i perkushtohem mobiljeve.Sepse si njera edhe tjera jane shume te lidhura me njera tjetren.Por mundohem te marr me shume njohuri nga mesuesi im qe eshte nje nga me te miret tani per tani ketu.Punon per Kompanine Candia,Neoset,Coco-Mat edhe merr dyqane te ndryshme.
    Praktinen e ben me perpara qe ne fillim po te doje qe muajt e pare te studimit si ne zyra Aktiktekesh ,inxhinjera ndertimi etj.Por me sa me shume punoj me kete njeri aq me shume me pelqen te perkushtohem drejt projekteve per mobilje.Sigurisht qe pagesa nuk eshte njesoj sa merr mesuesi im se ka 10 vjet qe e ben kete pune.Psh para nje muaji morra nje pune qe te bej karta profesionale per nje avokat ,nuk e kisha bere ndonjehere edhe u pagova nga kjo pune qe bera.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga YaSmiN : 04-03-2012 mė 16:48

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •