Close
Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 333
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    po pse bre anit baba e nana jem si paskan dasht evlat e vet? valla me kan rreh si qenin n'rrush lol.

ani ni vlla temin se di qysh asht gjall lol sa rrehen e ka hanger ahahaha
    Edhe krejt men tu kane ba hahaha..... Nje kusheri i vjeter i babes tem thoshte "futja shuplaka se krejt men i bahen" hahaha..

Ika klm...
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Edhe krejt men tu kane ba hahaha..... Nje kusheri i vjeter i babes tem thoshte "futja shuplaka se krejt men i bahen" hahaha..

Ika klm...
    boll burr i menqem paska qon lol

tung e bofsh diten e mir
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Vlere puna shtepiake e grave ka qe ç'ke me te .
    Provo te marresh nje grua tjeter me pagese per aq ore sa punon jot shoqe dhe do ta shohesh ....Te kesh nje grua ne sherbimin tend per te gatuar ,hekurosur ,pastruar shtepine per 14 ore etj etj falas eshte nje lluks .... Se sa deshiron nje grua te bej vetem shtepijaken ajo eshte diçka tjeter ....
    Varet nga grate se sa te shkolluara dhe punetore jane ....
    Ka gra qe nuk i vjen aspak keq te punojne jashte dhe brenda familjes ....ka gra qe nuk duan te bejne as njeren .....
    Pyetja nga shoqa qe ka hapur temen me sa kuptova une eshte a ka vlere kjo lloj pune edhe pse nuk sjell te ardhura monetare konkretisht(mos te ndihet keq nga familjaret qe ajo ben shtepiaken dhe nuk punon me rroge jasht shtepise ) ....jo a eshte e vlefsh kjo si pune dmth ne duhet ti leme punet me rroge ne shtet a privat sepse duhet te merremi me punet e shtepise ....keto jane dy gjera te ndryshme qe kane vlere te dyja ...
    Po e marr ne aspektin juridik si fillim ...
    Nuk e di se si eshte legjislacioni shqiptar(?)do lexoj kushtetuten kur te shkoj ne shtepi...
    Ne Itali ku jetoj une(mendo ne vende te tjera me te zhvilluara )puna e gruas shtepiake eshte e'' çmuar'' edhe pse nuk sjell vlera monetare .Ketu ka vite qe flitet per rroge ,pensione ,sigurime shoqerore per amvisat .Para ca vitesh nje sentence e gjykata kushtetuse per nje grua shtepijake qe i ndodhi nje aksident ne rruge i dha te drejten e kompesimit per sigurim si invalid edhe pse gruaja nuk i bente punet e shtepise vete por kishte dike me kontrate qe e pagonte per te bere ato ....Gjykata u shpreh ajo qe ka rendesi eshte ''drejtimi dhe kordinimi i jetes familjare ''Dikur nje grua qe nuk kishte pavarsine ekonomike ishte e detyruar te duronte shume gjera ... nuk kishte vlersim per vetveten dhe vuante kete .... Te drejtat e grave duhen te zbatohen dhe du po jo te eksagjerohet me feminizem te eksagjeruar
    Konkretisht flas per veten i kam bere te dyja ka pasur momente qe jam lodhur duke bere mamin me kane ndihmuar shume mamaja dhe vjehra kam pasur momente qe jam lodhur ne pune kam dashur te bej pushim te bej mamim e keshtu varet nga momenti dhe rrethanat ...
    Po qe ka vlere puna shtepiake se luan as topi po e mbyll me nje shprehje te tironasave
    ''Burri t'sjelli ne shpi me vaporr e guja me gjilpone e mund gjilpona vaporrin '':P
    Ose nje tjeter ''Me mire te dish se sa te kesh ''
    (nuk po futem ne rendesine edukimit te femijeve etjetj se per kete duhet te jesh pak dhe me fat ...ne edukimin e femijeve jane te rendesishem familja ,shkolla ,shoqeria )
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Sa mbrapa jemi ne shqiptaret akoma diskutojm se duhet femra te ri ne shtepi te risi femit apo te vashdoj Karieren??? pse mer nuk i ben dot te dya ajo apo vetem ne djemt jena te mencem edhe te zgjut ?????

Atehere Roli i i nje femre ne shtepi >????
    shum thjesht pa ato na ze kolera

Rrespekte per ato nena per cdo gje qe bejn
    Partizoni

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    ahahahakisha njerez ne pune tani me iken po shoh qe e kam shkrujt me gjith ato gabime te na falin lexuesit lol

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    ahahahakisha njerez ne pune tani me iken po shoh qe e kam shkrujt me gjith ato gabime te na falin lexuesit lol

Sa modeste qe je te vdes un , me stil tregon qe i ben te dyja

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Sa modeste qe je te vdes un , me stil tregon qe i ben te dyja
    ahahaha po bej içik apel mi qe t'me dali fati ahahaha
    Ej rrusho kisha nje dite nje ish komshijen e gjyshreve te tu
    sa fjale te mira me ka thene per te gjith babin ,hallen etj etj
    Po prandaj ke dale si shpirt ti mi se te kan edukuar shkelqyshem ..
    Te puth fort naten ika se kam dy nete deri ne nje e gjysem rrusho ....

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    ahahaha po bej içik apel mi qe t'me dali fati ahahaha
    Ej rrusho kisha nje dite nje ish komshijen e gjyshreve te tu :-)
    sa fjale te mira me ka thene per te gjith babin ,hallen etj etj
    Po prandaj ke dale si shpirt ti mi se te kan edukuar shkelqyshem ..
    Te puth fort naten ika se kam dy nete deri ne nje e gjysem rrusho ....
    Po ske nevoj me bo apel mi ty ai qe te ka duhet me tla komet e me i pi ujin, duhet me te majt si zbukurim ne bufe
    Qyqa ke paskeshke taku mi ? Edhe un pys sikur ja njof komshiet gjyshes lol
    Po po por sesht vec merita babushit tim esht edhe e mamushit vuol dire e te dyve
    Buone notte amore fli gjum se gjumi te zbukuro te puth fort rrushi ...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk eshte puna se a ka vlere, apo jo, por sa vleresohet nje femer shtepiake nga burri i saj. Burri vjen nga puna dhe mund ti thote gruas "Dua te qetesohem se kam punuar fort per te mbajtur ty me buke keto 8 ore, ndersa ti rrije tuj pa tv." Femra e shkrete ndjehet ne faj. Mundohet ti rrije pronto burrit, duke harruar qe ajo vet s'ka krrehur flokun akoma se nuk ju krijua mundesia t'i kushtonte vetes, sikur dhe disa minuta. Me ardhjen e burrit puna vazhdon, vazhdon, ... per te rifilluar prape ne mengjes. Nuk po perfshij rastet kur femijet jane pa qejf dhe do i duhet ti rrije femijes te koka.ehhh.., dhe prape burri mendon se eshte i vetmi qe kontribon ne familje. Sa e zymte doli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 02-03-2012 më 20:58
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Shumica e martesave prishen se ajo martes ka qene fallco , cifti nuk eshte i lumtur perderisa ndodh tradhtia.
    Po, po pse na ndodhka kështu? Me emancipimin tuaj duhet të ndodhte e kundërta. Tani që jeni të lira e i bëni vetë zgjedhjet e jetës, familja duhet të ishte më e fortë, por ja që na ndodhka e kundërta. Sot 4/5 e martesave shkojnë drejt prishjes dhe numri vjen gjithnjë duke u rritur.

Nuk e ka fajin as kolegu apo kolegja, as shitsi i qumeshtit apo ajo e ushqimores lol
    Ka faj, ka. Po të jesh pak e ndërgjegjshme me veten, do ta pranosh që nuk është e njejta gjë. Nuk është njësoj si të shohësh shkarazi shitësin e qumështit, e të rrish e përdridhesh gjithë ditën mes shokëve të punës me minifund.

Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •