Postuar më parë nga
Nuh Musa
Une thash, se kosova nuk ka udheheqes me mprehje bashkkohore, qe nenkupton aftesi te larta diplomatike !!!, kjo eshte thjesht nje pasqyre e gjith realitetit kosovare !!!, duke u nis nga vet interesi i pergjithshem i popullit, nga pergatitja e tij arsimore dhe kulturore (sa i perket interesit per politike, nuk duhet ta keqkuptojm ketu luften per liri me politiken qe e kam une ndermend) dhe deri tek perfaqesimi i tij politik. Me nje fjale, shteti i ri i kosoves i ka ato probleme, qe i ka nje shtet i ri !!!, mungesen e pervojes dhe senzin e ulet per vetbesim, cka na mesojn tjeret eshte me mire, ngase vet nuk e dijm.
Shembulli me banal eshte tek mentaliteti politik.....ne gjermani si shembull dhane doreheqje tash rradhazie edhe ministri i mbrojtjes edhe presidenti i shtetit.....nuk jane me rrendesi ketu kushtet e doreheqjes, por thjesht doremarja me te, si e sheh opinioni, si meren mediat, dhe, me e rrendesishmja, PASOJAT ???....nese ne politiken kosovare duhet me dhane nje politikan dorehqjen, ajo do te jete ne fakt nje tragjedi ne vetvete.....opinioni do te hutohet, do te vijonte nje krize politike (kuptohet, po qe se fati i politikes kosovare te kish qen ne vet duart e shqiptareve).
Me kete reffim dua te te jap nje sqarim te shkurter mbi "pritjet" e mia, qe mendon se i sheh ne anen e "shpreses" dhe "besimit"....JO, une as kam shprese, edhe as qe besoj, se ne te ardhmen e afert (ndoshta edhe 10 deri 15 vite) politika kosovare do te jete ne nje pozite "aktive" per te ndertuar dhe administruar shtetin e kosoves sipas "mentalitetit" politik qe zoteron europen demokratike !!!.
Pritja ime eshte kryekeput e lidhur per zhvillimin e BE-se si NJE TRUP POLITIK. Europa eshte e "nemun" nga vet koha, qe detyrimisht te funksionoje ngjashem si SHBA, por edhe me shume, duke harxhu ndoshta edhe vite te terra per te harmonizuar interesat nacionale, sidomos te frances dhe britanise.....ne kete "shpelle" perplot me luana duhet te gjeje edhe kosova, por edhe serbia vendin e vet !!!, tash, sa rendesi kane ketu "ndjenjat" formale te kosovareve apo serbeve, eshte metevertet diku ne shkallen e ulet te barometrit politik. Me nje fjale, edhe kosova edhe serbia do ti nenshtrohen interesit me te larte, i cili as qe miret me ndjenjat patriotike tonat.
Krijoni Kontakt