Mesfushori shqiptar nga Tetova, Blerim Xhemaili, gjatė kėsaj vere u transferua te Napoli nga skuadra e Parmės pėr njė shumė prej nėntė milionė eurosh, nje rekord i ri pėr dėmshpėrblimin mė tė madh tė paguar pėr njė futbollist shqiptar.
Me Napolin ka kontratė valide deri nė qershorin e vitit 2015, dhe do tė pėrfitojė rreth 2.5 milionė euro nė vit, qė e bėn edhe futbollistin shqiptar me tė ardhurat mė tė mėdha.
Emri: Blerim Xhemaili
Klubi: Napoli (Itali)
Pozicioni: Mesfushor
Data e lindjes: 12/04/1986
Shtetėsia: Zvicėriane
Gjatėsia: 179cm
Pesha: 73kg
UEFA competition debut:
Club: UEFA Cup (Second qualifying round)
11/08/05: Legia 0-1 Zürich
National team: UEFA European Under-19 Championship (Final tournament - Group stage)
13/07/04: Switzerland 1-1 Italy
http://www.uefa.com/uefachampionslea...099/index.html
Nuk kam hezituar aspak tė pranoj ofertėn. Napoli do tė luajė nė Ligėn e Kampionėve dhe ėshtė ekipi i tretė nė Itali, menjėherė pas Milanit dhe Interit. Ishte koha mė e mirė dhe mė e duhur pėr tė ardhur kėtu.
Vėrtet kam dashur tė transferohem te Napoli. Klubi ka shumė ambicie dhe ka njė projekt tė rėndėsishėm qė vazhdon. Ekipi ėshtė shumė i fuqishėm, ka njė trajner tė shkėlqyeshėm dhe tifozėt janė tė mahnitshėm. Jam shumė i lumtur me kėtė transferim, ka thėnė Xhemaili pėr faqen zyrtare tė klubit.
25-vjeēari shqiptar i cili mbron ngjyrat e pėrfaqėsuesės sė Zvicrės nė futboll, ka luajtur pėr klube si Zurich, Bolton, Torino dhe Parma.
Krijoni Kontakt