Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Në "Kush do të bëhet milioner-junior" pyetjet duht t'i përshtaten moshës së fëmijës

Ardhja e Agron Llakajt në udhëheqjen e kuizit "Kush do të bëhet milioner" ka sjellë freski në të, gjithashtu ka bërë që të jetë edhe më i këndshëm për shikueshit duke i dhënë karakter të dyanshëm: fitim i njohurive të reja, por edhe argëtues.

Kuzin edhe për junior e kam pritur me padurim dhe është një ide vërtet e qëlluar. Këtu kam një vërejtje. Organizatorët, gjegjësisht përpiluesit e pyetjeve duhet të konsultohen me planprogramet ( njësitë mësimore që i mësojnë në shkolla) e kësaj moshe dhe t'ua përshtatin pyetjet nga planprogrami.
    Konkretisht, sipas meje sonte kanë qënë të pakuptimta pyetjet që i janë bërë nxënësit të klasës së katërt: paskal, milibar, hipotenuzë, mali i Vetëtimës ....

Besoj në të ardhmen përpiluesit e pyetjeve do ta kenë këtë në konsideratë!

respekt,
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Mendoj qe pyetjet ishin shume te mira dhe pergjigjet edhe me te lezetshme.

Mos te harrojm qe ata nuk deshirojn qe nje femi t'i fiton 50'000 euro, dhe kjo s'varet nga moderatori se sikur t'varej, po dihet qellim-miri i Mr. Llakajt.

Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    Mendoj qe pyetjet ishin shume te mira dhe pergjigjet edhe me te lezetshme.

Mos te harrojm qe ata nuk deshirojn qe nje femi t'i fiton 50'000 euro, dhe kjo s'varet nga moderatori se sikur t'varej, po dihet qellim-miri i Mr. Llakajt.
    *po pyetjet kanë qenë të mira sikur të ishin për nxënësit e klasës së 6-7, sepse njëri prej tyre i shpenzoi 2 ndihma qysh në fillim. Fëmijët vërtet qenë të mrekullueshëm.

* Organizatori mbase nuk ka dëhsirë të fitohen 50.000 euro nag askush.
    *Z. Llakaj më duket ka dëshirë të dalë një fitues milioner.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    behet fjale per 50 000 euro aty dhe pyetjet nuk behen nga libri i klases se katert

Citim Postuar më parë nga malesori1234 Lexo Postimin
    behet fjale per 50 000 euro aty dhe pyetjet nuk behen nga libri i klases se katert
    po. saktë. por mos ta quajë atëherë kuzi junior!
    kuizi junior - pyetjet "junior"!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Kompania jep lek aty dhe pyetjet normal duhet te jene paksa te veshtira per moshen, qe te spikasin femijet inteligjente dhe qe lexojne shume. Megjihate nje gje qe do i shkonte moshes do ishte futja e problemave matematike qe kerkojne nje shkalle inteligjence per tu zgjidh. Keto problema mund te hartohen dhe ne baze te programeve sepse matematika eshte e pafund dhe ofron shume mundesi. Po, prapeseprepe, lind problemi i te qenurit direkt dhe emocionet mund te bejne punen e tyre. Po megjithate per mua do te ishte nje gje e mire.

Une mendoj qe pyetjet me teper duhet te jene pyetje logjike, dhe nga njohuri te pergjithshme. Sikur te ishin pyetjet nga planprogrami shkollor, ateher do te beheshin te gjithe garuesit "milioner" . Mua mu duk nje taktike e mençur qe shfrytezuan ndihmat menjeher. Perndryshe do te ngeleshin me 250 euro!

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    me pelqejne keto konkurse njohurish dhe per femijet eshte shume stimuluese, por nuk me pelqen ideja kush do behet milioner per femije, te fusin etjen per para qe ne kete moshe nuk me duket normale.

Fëmijët mos të stimulohen me para!

Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    me pelqejne keto konkurse njohurish dhe per femijet eshte shume stimuluese, por nuk me pelqen ideja kush do behet milioner per femije, te fusin etjen per para qe ne kete moshe nuk me duket normale.
    Përshëndetej Marya,
    c,koincidencë?
    Mbrëmë kam dashur ta hapja si temë me vete pikërisht për këtë që the edhe ti.
    Unë mendoj të jetë si një lloj konkursi "kuizi", si ai për fëmijë në RTK "3,2,1 fillo". Mirë, le të marrin edhe para ( sipas meje më së miri dhurata të tjera: libra, kompjuter.... etj ), por shuma e gjitha mos të kalojë 500 - 1.000 euro!

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anëtarësuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491
    epo me cmimet qe keishin vene ata aq sdo ja jepnin femijeve per mendimin im me pak leke e me shume pyetje te lehta do ishte perfekte
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •