mashalla qenka![]()
nejse se di vallai qendroj gjithnje me mendimin qe infon me te sakte ta jep vete ambasada![]()
mashalla qenka![]()
nejse se di vallai qendroj gjithnje me mendimin qe infon me te sakte ta jep vete ambasada![]()
●∙ яє¢ℓαιмιηg вα¢к мy ωσяℓ∂●∙
jam i ndaluar te hyj ne zonen shengen per arsye dokumentacioni dhe tani jam lidhur me nje vajze shqiptare e cila jeton ne amerike e ka pashaporte amerikane. nese un ndjek proceduren e duhur per te shkuar ne amerike a do me dal si problem ne ambasad problemi qe kam ne zonen shengen?
jam i ndaluar te hyj ne europ per 5 vjet per arsye dokumentash dhe tani jam martuar me nje vajz shqiptare qe jeton ne amerike dhe ka pashaport amerikane. a do jete nje problem ne ambasad kur te shkoj puna e europes? ju lutem nese dini pereth kesaj me shkruani mihal.karajani@hotmail.com
Kam nje pyetje desha te di per kuriozitet.
Vjet isha ne Canada me vise student exchange per nje kurs ne nje fakultet dhe ktheva ne kohe, dhe desha te di me shku per nje vize turist ne ambasaden e amerikes a thua ma japin nje apo jo> (fakultet kam te mbaruar por ne pune akoma nuk jam)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga number : 17-01-2011 mė 17:35
Tano, me sa di une, ne USA ajo nuk te terheq dot pa qene i martuar. Biles dhe vetem kurorezimi kohet e fundit nuk eshte aq i forte sa ka qene, se kane filluar ndonjhere kerkojne edhe informacione ekstra, si nga menyra qe u njohet e koha e kaluar etj, te gjitha keto te shoqeruara me prova te forta e te dokumentuara.
Do te beje mire, te shkoje ne ambasade ne Tirane, te lije nje takim me konsullat sepse nepermjet telefonit te tregojne, por eshte me mire ne person. Pasi te shkosh, pyeti cilat jane mundesite per te ardhur ketu ne USA sipas qellimeve te tua. Ata besoj duhet te jene ne gjendje te te thone cilat jane hapat e nevojshem per tu ndjekur.
Nqs me lejon, po te jap nje keshille ( nqs sdo keshillen, mos e lexo pjesen me poshte ) :
Femrat amerikane, jane te embla si sheqeri, ta bejne detin kos kur i thone muhabetit, por duhet te kesh shume kujdes ! Sepse aq te embla e te mira sa te duken, aq dhe ta bejne gropen. Legjislacioni e rregullat ketu jane shume ndryshe, e shume me te fuqishme nga cmund te mendosh. Sidomos kur behet fjale per ceshtje familjesh. Ketu or mik, femra te hap varrin ( me gjithe mend ! ) . E femrat amerikane, e kane mendjen thjesht droge, sex e femije ( kjo varet edhe nga vendi ku jeton ketu. ne qytetet e medha ke me shume variacion, e eshte me e lehte te flasesh me nje femer se paku te nivelit normal, kurse ne qytetet e vogla ...... IK ME VRAP PARA SE TE TE KAPIN )
GJITHSESI, NE PERSHKRIM, NUK BEJNE PJESE TE GJITHA FEMRAT ! UNE THJESHT PO FLAS PER EKSPERIENCEN TIME KETU NE VERI TE TEXAS ! !
Une personalisht, nuk do te keshilloja te vije ne USA per nje femer. Ka menyra te ndryshme duke filluar qe nga shkollimi ( mqs lexova qe fondet monetare nuk jane problem ) e duke vazhduar me tej me llojet e tjera te vizave.
Gjithsesi, ti bej si te duash, e sa me mbare tu befte. Ama, mos harro nje gje vetem : Femra ne amerike, te ben varrin kur ti doje qejfi.
Kaq kisha une, hajd hapim nga nje birre tashi![]()
Dy emra kam nė zemėr unė
Para mė je ti o Vlorė
I dyti ėshtė ekipi ynė
Flamurtari madhėshtor
nese ske vrar ske vjell ske perdhenuar ose me mire nuk kerkokesh nga shtet
ske asnje problem mbasi ti spo vete ne europ por usa tjeter histori kete ta them
se kushuriri im i pare i kishin ndaluar hyrjen ne itali per 10 vjet por ja qe erdhi ne amerik pa asnje problem
menyra qe erdhi eshte martesa jo fallco kuptohet
nese ajo qe ke eshte me pashaporte amerikane ti ske asnje problem
i thoj asaj te bej ate formen edhe welcome to usa
nese ke probleme me shtet e europes per vrasje mos ju fut telashave
ciao
Partizoni
PERSHENDETJE, duke kerkuar ne google si mund te shkoj ne kanada me nxori te kjo faqe, do ju kerjoja nje ndim n..q.s do mundet njeri te me ndimoj shum flm.
Jetoj ne shqiperi kam nje vit qe kam ardh se me par kam qene ne greqi per 7 vjet po per shkak te krizes u ktheva ketu ne shqiperi. po ketu jan gjerat shum keq dhe dua te vi ne kanada ne ca do lloj meenyre vetem te vij ju lutem me ndimoni si mund te vi aty, jam 26 vjec me kan vdekur prindrit para 10 vjetesh nga nje aksident ketu ne shqiperi kam kujtime te keqa dhe dua te iki sa me pare me kan folur per kanadane prandaj dua te vi aty, nqs do mundet dikush te me ndimoj se si mund te vi aty shum faleminderit.
Krijoni Kontakt