Si gjithmone bora me gjithe ate bardhesi e luan mendsh sensorin dhe shfaqet problematike ne ekspozim. Ky subjekt ne qender ne sfond te bardhe e ben lemsh sensorin i cili ne tentative per te zbutur keputjet e forta tonale, pervecse e ka nenekspozuar, e ka veshur me nje aureole "orgoni" dhe e ben te duket si foto paranormale.
Nese ke kontrolle manuale, rrite nje stop ekzpozimin, shkrep ne RAW dhe konsidero mundesine per te perdorur flashin se mund te sjelle permiresime drastike.
Bukur Si gjithmone Skandinavia te Mahnit me Bukurine e Saj me Frymezove te hudh edhe une fotot e mija mirsete vish![]()
Stjerner er dom som lyser i Mųrke
Kuptohet qė dhe kamerat kanė njė kufi, po nė kėtė rast ishte faji im qė i dhashė kontrast mė shumė se duhej. Sot nė drekė prisja njerėz dhe gjysmė ore para orarit qė kishim lėnė, hyra nė kompjuter dhe thashė t'i hidhja kėto 15 fotografi qė kisha. U mora pak me dritėn dhe kontrastin, por nga pakujdesia disave prej tyre u dhashė shumė. Kur i pashė ishte vonė, se i kisha ngarkuar nė Imageshack dhe s'pata mė kohė tė merresha me to, kėshtu qė i lashė siē ishin. Tani qė po i shoh prapė duken shumė shėmtuar, po mend pėr herė tjetėr.
Varet se kė mbaj me vete. Unė kam tri kamera, Kodak, Nikon dhe Canon, por qė tė trija nuk janė tė shtrenjta. Sigurisht qė unė nuk kam pėrvojė nė fotografi, por jam nė mėsim e sipėr dhe dalėngadalė puna tė mėson vetė. Pasi tė kem mėsuar e fituar pėrvojė, atėherė mund tė marr ndonjė kamerė tė shtrenjtė.
Ke tė drejtė! Shkova tani tek fotot origjinale dhe u mora pak me to, po pashė qė s'mund tė luaje shumė me to, se prisheshin menjėherė, gjė qė s'ndodh me tė tjerat. Bardhėsia qenka problematike dhe kėtė s'e dija.Postuar mė parė nga Force-Intruder
Krijoni Kontakt