Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Kosova eshte paraqitur si nje shtet multietnik. Arsyeja eshte qe ne kete forme duket sikur ceshtja nuk vervitet e gjitha mbi fenomenin shqiptar. Por kjo eshte thjesht nje manover per t'ja bere me te kollajshme politikes serbe dhe popullit serb te gelltise humbjen e Kosoves. Duke marre parasysh lavazhin qe u eshte bere atyre prej kishes dhe prej elites se tyre intelektuale.

Persa i perket bashkimit trojeve dhe popullit tone as qe diskutohet se per cdo shqiptar qe e ndjen veten te tille, eshte enderr e madhe dhe te gjithe e deshirojne. Por, vetvetiu lind pyetja ne kushtet aktuale qe eshte Shqiperia dhe Kosova a mund te flitet per dicka te tille?

Kesaj pyetje une si jap dot pergjigje se nuk kam pergatitjen e duhur intelektuale dhe me mungon informacioni ne kete fushe.

Per kete do isha kurioz te lexoja mendimin e atyre qe njohin mire Shqiperine dhe Kosoven, ne te gjitha dimensionet dhe rrafshet.

Dicka eshte e qarte qe si qeveria e Kosoves ashtu dhe qeveria e Shqiperise nuk jane plotesisht te konsoliduara.

Por po ta shohesh ne nje prizem tjeter, dmth po te shohesh anen tjeter te medaljes, nqs ne presim qe te formesohen kushtet per dicka te tille atehere mund te perballemi me dicka qe cuditerisht ndodh me popuj te copetuar si i yni, njerezit fillojne te ftohen, e ndjejne veten te ndryshem, pavaresisht se jane nje komb, kane nje gjuhe kane nje gjak. E ndjejne veten te ndryshem, e shohin njeri-tjetrin ndoshta dhe si te huaj. Ky fenomen pjeserisht po ndodh me popullin tone, dhe nuk duhet harruar qe eshte i vaket sepse shqiptaret e Kosoves per inerci te gjenocidit serb e pane shqiperine si vendin meme. Po tani qe Kosova eshte shtet i pavarur, qe ka klasen e saj politike, qe po nderton identitetin e ri shteteror kosovar me simbole te reja, a nuk e con me tutje ftohjen mes nesh nje vazhdim i tille?

Keto jane disa pyetje qe une shpesh here mundohem tu gjej pergjigje..

Llogjikisht cdo ndryshim vjen dhe duhet bere ne forme graduale. Ndryshimet e menjehershme nuk rezultojne efikase. Deri tani ne kete pikepamje eshte ecur ne menyre graduale. Para 15-20 vitesh marredhenjet mes nesh shqiperi kosove ishin te vaketa ndersa tani psh un personalisht di tere harten e Kosoves, me ke kufizohen qytetet, njoh pothuajse tere yjet e muzikes dhe te artit Kosovar, ndjek stacionet kosovare paralel stacioneve te shqiperise, e njejta gje ndodh dhe me shqiptaret e Kosoves qe e njohin shqiperine me mire se shume shqiptare qe jetojne ne te. Une e pranoj qe me ka rastisur te njoh shume shqiptare nga Kosova qe i njohin trevat e shqiperise me mire se une. Pra ne menyre graduale, dhe nqs Zoti deshiron, do te kapercehen te gjitha pengesat dhe do shkrihen te gjithe akujt. Kur te arrijme ne nje stad qe pothuajse gjithcka eshte nje, atehere nuk ka vullnet pervec vullnetit Zotit ta pengoje bashkimin e nje kombi.

Persa u perket politikaneve shqiptare ne te tilla raste duhet pergjigjen dipllomatikisht dhe jo sic pergjigjet Berisha.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Se mos eshte hera e pare qe ky pis leshon deklarata antikombtare per opinion!Dikur per Kosoven thoshte: "Kosova duhet te kerkoj zgjidhje ne kuader te Serbise"!Ndersa sot i quan patriotet ekstremista,per te mos thene per obstrukcionet qe i ka bere çeshtjes kombtare ne tersi!Ky idiot nuk meriton ajrin qe thith!...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 25-01-2012 më 14:47

Perjashtuar Maska e Kosovar.Pr
    Anëtarësuar
    11-01-2012
    Postime
    512
    Kush e vete Salihin seeee.

Me deshte Shqiptaret mu bashkue ase Zoti smun mej ndale e lere ma Politikanet.. Une mendoje se Shqiptarte ende se kane nda mendjen pernime mu Bashkue

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Burri shkines i ka thon diaspora ne USA
    Qe ku e keni
    Albania Uber Alles

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Citim Postuar më parë nga Kosovar.Pr Lexo Postimin
    Kush e vete Salihin seeee.
    Salihin se pyet njeri jo se 1 copë futbollist është, apo se ke fjalën për futbollistin ti ?
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-01-2012
    Postime
    20
    kjo ide esht lindur nga popull shqiptar e jo Ide E Ekstremistë

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Deklarata eshte pjese e natyres se nje njeriu qe nuk di ceshte politika, sepse mund te gjente fjale me te pershtatshme per te thene dicka te tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dito : 25-01-2012 më 18:15

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Po mire mo "trima" ! Ne vend qe ta vleresoni Saliun per sinqeritetin , i hidhni njemije e nje rromuze !

Po ku ka "udheheqes" qe te jete kaq i sinqerte ? Cfare prisni qe te thote me shume ? Te thote direkt "se une juve ju vjedh , ndersa pagen e marr tek UDB-ja e serbit apo tek greku"?

Ai troç po flet ! Juve vete e keni zgjedhur t'ju perfaqesoje , prandaj ai eshte dhe vullneti i popullit shqiptar ...!

Cfare keni qe ankoheni ?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Shqipëria etnike; ëndrra e vërtetë e shqiptarit të vërtetë. Në këtë forum diskutohet vetëm mbi çështjen tonë kombëtare, rrugët që duhet të ndjekim për realizimin e kësaj ëndrre shekullore.
    keshtu thuhet ne neforumin kombetar te ketij forumi, rrjedhimisht konkluzioni llogjik eshte qe per Qeverine, Be dhe USA, ky forum eshte ekstremist... rrjedhimisht duhet te moderohet kjo pjese e forumit, kur bashkimi konsiderohet nje ide e çartur..
    referendumi do te ishte zgjidhja me demokratike..., nese votohet "PO" ne Shqiperi edhe ne Kosove, atehere dakord..
    mendimi im eshte qe ne Kosove, nja 20% do t`i thonin "PO", (c`permbledh Albini).
    Ne Shqiperi ende s`dihet, por ne kete rast, nuk ka nevoje per referendum ne Shqiperi, sepse e ka hedh posht Kosova..
    interesi ekonomik eshte bashkepunimi shume i ngushte, koordinimi i planeve, ...e ne kete rast de fakto bashkimi eshte kryer...(shiko se e kam seriozisht kete te fundit), pasi ndikon per mire si ketej edhe andej kufirit...

do te preferoja moscitim te postimit nga "ekstremistet" e forumit
    Duaje te afermin tend si veten

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    Kim Mehmeti thot

"ne nuk duhemi te brengosemi se ç'thojn te tjeret, ne duhemi te veprojm per interesin ton." (amini)

a ishin autokritik greket kur vodhen komb e teritore?

a ishin autokritk malazezet kur vodhen komb e teritore?

a ishin autokritik "maqedonasit" kur vodhen komb e teritore?

a ishin autokritik shkijet kur vodhen komb e teritore?

JO!

nuk e pyten kombin shqiptar ne ishte nje veprim i mir, moral dhe njerezor, ata THJESHT vepruan.

per sa i perket figurave institucionale te rendesishme si Berisha e Thaqi, nuk dihet ne shprehen ne kete menyr sepse:

a) mendojn me t'vertet keshtu

b) jan te kushtezuar te mendojn keshtu nga faktoret nderkombtar

ose-ose

c) jan aq te menqur politikisht, pra prostitucionisht, qe mendojn keshtu per eludu faktorin nderkombtar ndersa ne thellesin e zemres se tyre e mendojn te kunderten. ne eshte me t'vertet keshtu, frustrimi i popullit qe e don bashkimin eshte i pashmagshem.

dhe... nuk behet fjal per 20%, ose, me mir te themi qe 20% jan ata qe jan kunder. Por, keta qyqana, nuk jan ne dijeni, jan pra injorante. Po mos t'ishin injorante, ata jan instrument i atyre shteteve qe nuk e duan bashkimin e shqiptarve, pra jan te paguar, ose, trathtar.

ky nuk eshte ekstremizem, ky eshte vizion objektiv se si qendrojn gjerat.
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •