Close
Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 156
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Deri ne fund te marsit vlejne pashaportat e vjetra dhe nese shkoni ne Shqiperi mbas kesaj date nuk mund te dilni pa pashaporte.
    Me sa thone ketu,procedurat e shpejta nuk jane me ne funksion,prandaj duhet rreth nje muaj per tu pajisur me karte identiteti dhe pashaporte.
    Pa karten e identitetit nuk merr pashaporte,dhe nese eshte akoma menyra per ti bere me shpejt duke paguar,te pakten dy jave duhen.

Ky shtet eshte plehre por kane dy vjet qe perserisin se do te vije afati i skadences se pashaportave te vjetra.E drejte apo e gabuar, te gjithe shtetasit me nenshtetesi shqiptare brenda 31 marsit duhet te jene pajisur me pashaporta.
    Tani ēdonjeri te shohe si mund ti beje,dhe sa kohe e shpenzime duhen.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Ela11, te duhet qe te jesh krenare qe je Shqiptare.

Po te kishe Passaporte Amerikane nuk do te te duhej. Fakti qe ke vetem Green Card, ben qe te te hyje akoma ne pune Pashaporta e Shtetit Shqiptar.

Nese do te vish ne Shqiperi, nese ke Pashaporten e vjeter, mund ta besh te rene me proēedura te pershpejtuara te cilat zgjasin vetem 3 dite, dhe mund ta maresh pashaporten biometrike.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga landi45 Lexo Postimin
    dakort jam

po te japin nje afat me te gjate le te thone qe brenda 2 vitesh ,,,

duhen ndryshuar,,,

jo 3-4 muaj,,,

se njerezit jane larg ambasdes,,jane ne pune,,kane femije,,jane ne shkolle,,

nuk mund ti lesh te gjitha ,,,

dhe qe pashaportat te ndryshohen falas

si ne gjithe boten se jane brenda afatit,,

dhe spo kerkon individi ta ndryshoje,,,

po ja kerkon shteti ta ndryshoje brenda afatit,,

se miratojne nje ligj ne shqiperi apo jo
    Ne fakt lajmerimi eshte bere qe para dy vjetesh por ne si njerez pa program qe jemi i leme gjerat per minuten e fundit
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga landi45 Lexo Postimin
    fajin e kane refuxhatet qe nuk dalin neper demostrata para ambasadave
    dhe po si degjuan kjo qeveri legene.

Te djegin ambasadt dhe te nderpresin cdo investim dhe dergese parash per shqiperi.

per 2-3 jave qeveria falimenton dhe bie pa leket e refuxhateve.
    refugjatet?!?! une ka vite qe jetoj jashte por nuk jam refugjat. nejse.
    sdq personalisht ne gjithe keto vite vetem dy here kam pasur pune ne ambasade/konsullate shqiptare...
    keshtu si une jane nje pjese e madhe e shqiptareve jashte. njoh njerez qe kane nga 7-8-9 vjet jashte dhe asnjehere nuk kane shkuar ne ambasade/konsullate shqiptare.
    e pse te dalim kot ne demostrata ne???

Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Gabim shume i madh i qeverise shqiptare!

Jane me mijera shqiptare jashte Shqiperise, qe zoterojne pasaporta jobiometrike, mirepo kane leje qendrime te shteteve perkatese e mund te udhetojne pa asnje problem.

Atehere pse duhet qe te nderrohen pasaportat? Kur afati i tyre i vlefshmerise ende nuk ka kaluar dhe shtetet perkatese nuk kane vene ndonje kusht per te patur medoemos pasaporta biometrike?

Kjo duhet te vleje per shtetasit shqiptare, qe jetojne ne Shqiperi dhe qe mund te kapercejne kufinjte e zones Shengen vetem me pasaporte biometrike, mirepo ti kryqezosh edhe shqiptaret qe jetojne jashte, kjo eshte me shume se gabim.

Siē duket shtetit tone nuk i intereson me ardhja e shtetasve te tyre ne Shqiperi, per pushime!

E perseris edhe njehere eshte gabim shume i madh!
    ke totalisht te drejte... ka qene nje marrezi.
    edhe tani per shqiptaret qe jetojne ne europe dhe duan te levizin duhet leja e qendrimit e vendit perkates, sepse pasaporta shqiptare nuk eshte e mjaftueshme.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga leci Lexo Postimin
    Deri ne fund te marsit vlejne pashaportat e vjetra dhe nese shkoni ne Shqiperi mbas kesaj date nuk mund te dilni pa pashaporte.
    Me sa thone ketu,procedurat e shpejta nuk jane me ne funksion,prandaj duhet rreth nje muaj per tu pajisur me karte identiteti dhe pashaporte.
    Pa karten e identitetit nuk merr pashaporte,dhe nese eshte akoma menyra per ti bere me shpejt duke paguar,te pakten dy jave duhen.

Ky shtet eshte plehre por kane dy vjet qe perserisin se do te vije afati i skadences se pashaportave te vjetra.E drejte apo e gabuar, te gjithe shtetasit me nenshtetesi shqiptare brenda 31 marsit duhet te jene pajisur me pashaporta.
    Tani ēdonjeri te shohe si mund ti beje,dhe sa kohe e shpenzime duhen.
    Me sa kam degjuar e lexuar une, afati eshte me 1 mars. Problemi eshte se dje degjova per nje grua qe nuk e kane lene te kaloj ne piken doganore me greqine, sepse nuk ka pashaporte te re. Keshtu i kishin thene te shkretes edhe e kishin kthyer mbrapsh.

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Ne fakt lajmerimi eshte bere qe para dy vjetesh por ne si njerez pa program qe jemi i leme gjerat per minuten e fundit
    Ku eshte thene?

UDHĖZIM

Nr.308, datė 8.5.2009

PĖR PAJISJEN ME PASAPORTĖ BIOMETRIKE TĖ SHTETASVE

Nė mbėshtetje tė pikės 4 tė nenit 102 tė Kushtetutės, tė ligjit nr.9972, datė 28.7.2008 “Pėr ratifikimin e “Kontratės konsensionare “Pėr prodhimin dhe shpėrndarjen e kartave tė identitetit dhe tė pasaportave elektronike” ndėrmjet Ministrisė sė Brendshme tė Republikės sė Shqipėrisė dhe Grupimit tė SAGEM Scurite dhe Fondit Shqiptaro-Amerikan tė Ndėrmarrjeve”,

UDHĖZOJ:

1. Shtetasit aplikojnė pėr pasaportė biometrike nė mjediset e pėrcaktuara nga koncesionari pėr kėtė qėllim dhe nė pėrputhje me rregullat e miratuara nė kontratėn koncesionare midis Ministrisė sė Brendshme dhe Koncesionarit.

2. Dokumentacioni shkresor ruhet nga koncesionari nė arkivė pėr njė periudhė pesėvjeēare pas prodhimit tė pasaportės.

3. Aplikimi i shtetasve nėn moshėn 16 vjeē pėr pasaportėn biometrike bėhet vetėm nė prezencė tė tė paktėn tė njėrit prej prindėrve, tė kujdestarit ligjor ose tė pėrfaqėsuesit me prokurė tė posaēme.

4. Nėpunėsi i shėrbimit tė gjendjes civile nuk ka fuqi vendimmarrėse nė procesin e aplikimit, por kryen vetėm verifikimin e identitetit tė aplikuesit, duke e konfirmuar nė formularin e aplikimit.

5. Shtetasit nėn moshėn 16 vjeē pajisen me pasaportė biometrike si mė poshtė:

a) 0 vjeē deri 6 vjeē, do tė pajisen me pasaportė biometrike pa u marrė shenjat e gishtave.

b) 6 vjeē deri 16 vjeē, gjatė aplikimit pėr pasaportė biometrike do t’u merren, pėrveē tė tjerave, edhe shenjat e gishtave.

6. Pajisja me pasaportė biometrike bėhet brenda 15 ditėve nga data e aplikimit.

7. Pasaporta biometrike do tė tėrhiqet pranė drejtorive/komisariateve tė policisė, sipas procedurės sė miratuar.

8. Tėrheqja e pasaportės kryhet nga aplikanti, pėrfaqėsuesit e pėrcaktuar nė pikėn 2 ose njė pjesėtar i afėrt i familjes (bashkėshorti/ja, prindi, fėmija).

9. Vlefshmėria e pasaportės pėr shtetasit nėn moshėn 16 vjeē ėshtė 5 vjet.

10. Shtetasit qė kanė aplikuar pėr pasaportė biometrike, nė momentin e marrjes nė dorėzim tė kėsaj pasaporte, vihen nė dijeni pėr pavlefshmėrinė e pasaportės sė mėparshme, veprim i cili kryhet menjėherė nga Drejtoria e Teknologjisė dhe Informacionit pranė DPPSH.

11. Nė rastet kur shtetasit disponojnė viza tė vlefshme nė pasaportat ekzistuese, ata paraqesin para organeve tė kufirit pasaportėn biometrike tė shoqėruar me pasaportėn ekzistuese, nė tė cilėn ndodhet viza e vlefshme. Pasaporta e vjetėr evidentohet dhe shėnohet, duke ia dorėzuar shtetasit pėr pėrdorim deri nė pėrfundim tė vlefshmėrisė sė vizės.

12. Pas lėshimit tė pasaportave biometrike, sistemi i kontrollit tė kufirit (TIMS) do tė kryejė procedurat si vijon:

a) Transferimi i tė dhėnave do tė kryhet manualisht, periodikisht deri nė momentin kur tė dy sistemet do tė mund tė komunikojnė online.

b) Kompania koncesionare dėrgon periodikisht nė rrugė manuale/elektronike/online, informacion mbi pasaportat e lėshuara. Ky grup pasaportash do tė krahasohet me pasaportat aktive nė sistemin TIMS; tė gjitha krahasimet pozitive ēaktivizojnė pasaportat ekzistuese nė sistemin TIMS.

13. Nė ēdo rast, kur shtetasi kėrkon tė ripajiset me pasaportė, do tė zbatohen tė njėjtat procedura si pėr marrjen e saj pėr herė tė parė, por duke lėshuar nga ana e aplikantit njė deklaratė pėr arsyet e kėrkesės pėr ripajisje.

a) Shtetasi kėrkon tė ripajiset me pasaportė pėrpara mbarimit tė afatit tė pasaportės qė disponon nė rastet e mėposhtme:

- kur pasaporta e mėparshme ėshtė vjedhur ose dėmtuar;

- kur pasaporta e mėparshme ka humbur;

- kur ndryshojnė gjenealitetet.

14. Nė rast tė shkeljeve tė procedurave tė parashikuara nė kėtė udhėzim, ndaj nėpunėsve tė ngarkuar me zbatimin e kėtij akti do tė merren masa disiplinore.

15. Pėr zbatimin e kėtij udhėzimi ngarkohen zyrat e gjendjes civile nė bashi/komuna/njėsi bashkiake, Drejtoria e Pėrgjithshme e Gjendjes Civile dhe Drejtoria e Pėrgjithshme e Policisė sė Shtetit.

16. Dispozitat e udhėzimit nr.1627, datė 22.1.2002 “Mbi procedurat pėr pajisjen e shtetasve shqiptarė me pasaportė pėr jashtė shtetit”, tė ndryshuar, qė bien ndesh me kėtė udhėzim, revokohen pėr tė gjitha zyrat ku ka filluar aplikimi pėr pajisjen me pasaporta biometrike.

Ky udhėzim hyn nė fuqi menjėherė dhe gjen zbatim nė tė gjitha zyrat qė do tė fillojnė aplikimin, si dhe botohet nė Fletoren Zyrtare.

Do mjaftonte njė paragraf ku thuhet:

“Pasaportat e vjetra jo biometrike janė tė vlefshme deri nė afatin e skadimit natyror tė tyre. Nė pėrfundim tė kėtij afati shtetasi shqiptarė do tė mund tė aplikojė vetėm pėr pasaportė biometrike. Shtetasit shqiptarė qė duan tė lėvizin pa viza drejt vendeve tė BE-sė, janė tė detyruar tė pajisen me pasaporta biometrike”.

Kjo do lejonte emigrantėt shqiptarė qė tė pėrdornin akoma pasaportat e tyre aktuale, tė paktėn deri nė afatin e skadimit natyror tė tyre.

Citim Postuar mė parė nga ela11 Lexo Postimin
    Me Ndihmoni Ju Lutem Me Ndonje Informacion,,lexova Qe Do Hiqen Pashaportat E Vjetra Une Jam Me Grinkart Dhe Kam Pashaporte Te Vjeter Do Iki Ne Shqiperi Per Dy Jave Ose Nje Muaj Po Pse Duhet Te Nxjer Pashaporte Te Re Une ,,cjane Keto Qe Bejne Pastaj Ku Nxiret Pashaporta Per Dy Jave
    Pashaporta nxirret dhe per 3 dite,150 mi lek.E nxorri vllai im para 5 muajsh.

Nxirret dhe brenda dites,ose me sakte per disa ore,por duhet te paguash nje shume te konsiderueshme parash.
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e ela11
    Anėtarėsuar
    11-06-2010
    Postime
    212
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Ela11, te duhet qe te jesh krenare qe je Shqiptare.

Po te kishe Passaporte Amerikane nuk do te te duhej. Fakti qe ke vetem Green Card, ben qe te te hyje akoma ne pune Pashaporta e Shtetit Shqiptar.

Nese do te vish ne Shqiperi, nese ke Pashaporten e vjeter, mund ta besh te rene me proēedura te pershpejtuara te cilat zgjasin vetem 3 dite, dhe mund ta maresh pashaporten biometrike.
    une krenare jam qe jam shqiptare po keto nuk me pelqejne pse duhet te ndjek zyrat ku nuk me hyn ne pune pashaporta ne amerike une e kam sa hyj e dal

i/e regjistruar Maska e ela11
    Anėtarėsuar
    11-06-2010
    Postime
    212
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Do mjaftonte njė paragraf ku thuhet:

Pasaportat e vjetra jo biometrike janė tė vlefshme deri nė afatin e skadimit natyror tė tyre. Nė pėrfundim tė kėtij afati shtetasi shqiptarė do tė mund tė aplikojė vetėm pėr pasaportė biometrike. Shtetasit shqiptarė qė duan tė lėvizin pa viza drejt vendeve tė BE-sė, janė tė detyruar tė pajisen me pasaporta biometrike”.

Kjo do lejonte emigrantėt shqiptarė qė tė pėrdornin akoma pasaportat e tyre aktuale, tė paktėn deri nė afatin e skadimit natyror tė tyre.
    po dhe une keshtu mendoj se eshte faleminderit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ela11 : 07-01-2012 mė 20:39

Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •