Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Pra, ti po thua qe ne populli i thjeshte jemi marioneta. Patjeter qe jemi marioneta kur ne si popull i thjeshte nuk e ngreme zerin per hallet e problemet tona, kur ne shesim veten tek politikanet tane te dashur, kur ne nuk votojme sipas vullnetit tone por votojme ate qe na jep 50 cent. E keshtu, me radhe, shkon zinxhir kjo pune. Pra, fajtore jemi ne qe nuk e ngreme zerin per ate qe duhet, por e ngreme zerin per kutia, fletushka e gjera pa vlere per ne, por me vlere miliona e miliarda dollareshe per disa xhepa maskarenjsh.

E kur te tjeret e shikojne qe ne nuk e duam veten tone, nuk kemi respekt per veten tone, atehere sillen me ne ashtu sikur ua ka qejfi atyre. Ata e dine qe nuk do kete kritika, pervecse disa zera te ngjirur qe do mbyten shpejt. Ndaj, dhe bejne ashtu si bejne...
    Ndryshuar për herë të fundit nga MaDaBeR : 06-01-2012 më 10:22
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Jam plotesisht dakord me Malin e zi. Po per te njejten arsye qe mos te ngrihet flamuri i Greqise, Maqedonise, Serbise, apo Malit te Zi ne territorin Shqiptar
    Revolution 1848

Novus Ordo Seclorum Maska e Exxon
    Anëtarësuar
    27-12-2011
    Vendndodhja
    Kra.Vin.
    Postime
    158

Exclamation

Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Pra, ti po thua qe ne populli i thjeshte jemi marioneta. Patjeter qe jemi marioneta kur ne si popull i thjeshte nuk e ngreme zerin per hallet e problemet tona, kur ne shesim veten tek politikanet tane te dashur, kur ne nuk votojme sipas vullnetit tone por votojme ate qe na jep 50 cent. E keshtu, me radhe, shkon zinxhir kjo pune. Pra, fajtore jemi ne qe nuk e ngreme zerin per ate qe duhet, por e ngreme zerin per kutia, fletushka e gjera pa vlere per ne, por me vlere miliona e miliarda dollareshe per disa xhepa maskarenjsh.

E kur te tjeret e shikojne qe ne nuk e duam veten tone, nuk kemi respekt per veten tone, atehere sillen me ne ashtu sikur ua ka qejfi atyre. Ata e dine qe nuk do kete kritika, pervecse disa zera te ngjirur qe do mbyten shpejt. Ndaj, dhe bejne ashtu si bejne...
    per fat te keq ne jemi popull hallexhi, dhe se shume gjera kalojne ne plan te dyte sepse ajo qe na mungon eshte siguria, dhe nuk flas vetem per sigurine financiare , per te tashmen, por mbi te gjitha per te ardhmen!!!! Pastaj eshte ka edhe faktore te tjere qe ndikojne, si psh injoranca, populizmi i liderve tane, apo edhe interesat e ngushte te tipit financiaro - mafioz!!!
    E vertete eshte qe nqs nuk respekton veten s'ke si te pretendosh te te respektojne te tjeret. Por edhe respektin duhet ta fitosh. Disa here rruget qe te cojne dret tij jane te ngushta, dhe mbeshtetja per kete popull nga ana e liderve politike ka qene e ulet, here here i kane lene njerezit ne balte!!!!
    Shqiptaret duhet te mesohen qe asgje nuk vjen pa nje cmim dhe po se levize b..hen nuk te ndihmon njeri.
    ...nuk ka komunist me te keq se komunisti antikomunist!!!

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Exxon Lexo Postimin
    per fat te keq ne jemi popull hallexhi, dhe se shume gjera kalojne ne plan te dyte sepse ajo qe na mungon eshte siguria, dhe nuk flas vetem per sigurine financiare , per te tashmen, por mbi te gjitha per te ardhmen!!!! Pastaj eshte ka edhe faktore te tjere qe ndikojne, si psh injoranca, populizmi i liderve tane, apo edhe interesat e ngushte te tipit financiaro - mafioz!!!
    E vertete eshte qe nqs nuk respekton veten s'ke si te pretendosh te te respektojne te tjeret. Por edhe respektin duhet ta fitosh. Disa here rruget qe te cojne dret tij jane te ngushta, dhe mbeshtetja per kete popull nga ana e liderve politike ka qene e ulet, here here i kane lene njerezit ne balte!!!!
    Shqiptaret duhet te mesohen qe asgje nuk vjen pa nje cmim dhe po se levize b..hen nuk te ndihmon njeri.
    Une kete po them, populli duhet te kuptoje qe duhet te respektoje me shume veten se sa lideret politik. Dhe kjo qasje pikesepari duhet te filloje ne familje. A e dini ju, se sot shume prinder Shqiptare, i diktojne femijeve shkollen ku duhet te shkojne mbi bazen e perfitimeve te mevonshme, se sa mbi bazen e pasionit te vete femijeve te tyre? A e dini ju se so ne Shqiperi prinderit u thone femijeve duhet te shkoni ne kete shkolle, se pasi ta mbarosh prindi ka mik kete deputet dhe do na rregulloje ne kete dikaster, ndermarrje apo drejtori. Qe ketu fillon e gjitha. Ky eshte mosrespektim i lirise individuale dhe qe ketu fillon varesia ndaj fenomeneve, frika, ndjenja e inferioritetit. E nese keto gjera nguliten qe ne rinine e hershme, eshte veshtire te shkulen me nga karakteri i njeriut.

Une e kam thene e do ta them gjithmone. Shqiperia do te behet vetem kur fatet e saj ti mare ne dore brezi i lindur pas vitit 90. Shqiperia nuk ka patur disidencen e mjaftueshme, e cila mund te merte fatet e vendit ne dore ne vitin 90. Administrata e Shtetit Shqiptar drejtohet po me metoda komuniste, lindore, pavaresisht qeverive te ndryshme e kryeministrave te ndryshem qe jane nderruar here pas here.

Te gjitha keto zhvillime fqinjet tane i vene re dhe, ngaqe ata jane ne nje tjeter stad, i shfrytezojne keto mangesi tonat ne maksimum. Por, une jam i bindur se kjo gjendje do ndryshoje shume shpejt. Madje, ka filluar te ndihet ndryshimi. Thjesht duhet pritur dhe pak kohe per arritjen e castit kulminant.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Ne fakt ketyre u vret syte flamuri shqiptar, dhe per te mos e pervecuar, e paskan pergjithsuar per te gjithe ata qe perdorin flamuj te huaj pa leje, gjobiten me 1 mije euro gjobe. Ndoshta mund te kete zona andej qe jane te banuara me shumice shqiptare dhe sic e kemi zanat ne e ngrejme flamurin ne maje te catise, dhe atyre u vjen plasja.

Por gjithsesi femra te bukura kane keta malazezet..lool

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Mali i Zi: 1 mijë euro gjobë nëse mban flamurin shqiptar
    ...
    Nuk eshte asgje e pazakonshme, perderisa nuk ndalohet perdorimi i flamurit ne rastet private dhe publike, ku zakonisht perdoren simbole te tilla.

Edhe ne vendet me demokratike ndalohet perdorimi sipas deshires i flamujve kombetar. P.sh. ne Danimark. Sepse flamuri ka mundesi edhe te keqperdoret per provokime politike, per nxitje te urrejtjes nderetnike etj.
    Edhe ne Kosove denohesh, nese e keqperdore flamurin, provokon pjestare te nacionalitetit tjeter...

Anëtarësuar
    27-12-2011
    Vendndodhja
    Kra.Vin.
    Postime
    158

Exclamation

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk eshte asgje e pazakonshme, perderisa nuk ndalohet perdorimi i flamurit ne rastet private dhe publike, ku zakonisht perdoren simbole te tilla.

Edhe ne vendet me demokratike ndalohet perdorimi sipas deshires i flamujve kombetar. P.sh. ne Danimark. Sepse flamuri ka mundesi edhe te keqperdoret per provokime politike, per nxitje te urrejtjes nderetnike etj.
    Edhe ne Kosove denohesh, nese e keqperdore flamurin, provokon pjestare te nacionalitetit tjeter...
    Absolutisht dakord. Por ndoshta edhe ne Danimarke ekziston nje ligj i cili i njeh disa te drejta minoriteteve, sidomos atyre te shteteve fqinj.
    Mos harro se disa realitete ne ballkan jane komplet te ndryshme nga ato te Danimarkes.
    Dhe mbi te gjitha, duke u nisur nga mesimet qe duhet te kishim marre nga e shkuara, dmth duke pasur parasysh brishtesine e maredhenieve, nje gjest i miqesise se mire do te ishte edhe ai i leshimeve, si psh ne rastin e flamurit kombetar.

Thjesht mendimi im.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Absolutisht dakord. Por ndoshta edhe ne Danimarke ekziston nje ligj i cili i njeh disa te drejta minoriteteve, sidomos atyre te shteteve fqinj.
    Mos harro se disa realitete ne ballkan jane komplet te ndryshme nga ato te Danimarkes.
    Dhe mbi te gjitha, duke u nisur nga mesimet qe duhet te kishim marre nga e shkuara, dmth duke pasur parasysh brishtesine e maredhenieve, nje gjest i miqesise se mire do te ishte edhe ai i leshimeve, si psh ne rastin e flamurit kombetar.

Thjesht mendimi im.
    Ne disa pjese te Ballkanit flamuri ka potencial te madh per provokim dhe nxitje te urrejtjes ndertetnike, deri te konliktet me te renda...
    Nuk ka asgje te keqe, nese ekzistojne ndalesa dhe ndeshkime perkatese, te cilat pengojne grupe dhe persona te caktuar qe ta keqperdorur flamurin per qellime te tyre radikale resp. per urrejte nderetnike dhe provokim konfliktesh.
    Edhe ne SHBA dhe ne shume shtete demokratike ekzistojne rregulla te caktuara qe ne parim ndalojne perdorimin sipas deshire te flamujve kombetar, edhe pse ato rregulla ne realitet nuk perfillen sa duhet.
    Per mua mjafton qe flamuri te mund te perdoret ne festa publike dhe private, dhe ne objekte te brendshme. Rastet tjera do te mund te trajtoheshin vec e vec, nga policia apo gjykatat...

Anëtarësuar
    27-12-2011
    Vendndodhja
    Kra.Vin.
    Postime
    158

Exclamation

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ne disa pjese te Ballkanit flamuri ka potencial te madh per provokim dhe nxitje te urrejtjes ndertetnike, deri te konliktet me te renda...
    Nuk ka asgje te keqe, nese ekzistojne ndalesa dhe ndeshkime perkatese, te cilat pengojne grupe dhe persona te caktuar qe ta keqperdorur flamurin per qellime te tyre radikale resp. per urrejte nderetnike dhe provokim konfliktesh.
    Edhe ne SHBA dhe ne shume shtete demokratike ekzistojne rregulla te caktuara qe ne parim ndalojne perdorimin sipas deshire te flamujve kombetar, edhe pse ato rregulla ne realitet nuk perfillen sa duhet.
    Per mua mjafton qe flamuri te mund te perdoret ne festa publike dhe private, dhe ne objekte te brendshme. Rastet tjera do te mund te trajtoheshin vec e vec, nga policia apo gjykatat...
    Ne rregull jam me ty une, kjo nuk ndryshon faktin qe deri sa i duheshin votat e shqiptareve, Gjukanovic me shoke nuk u shprehen asnjehere kunder simboleve, tani qe Europa i dha driten jeshile dhe shqiptaret kaluan ne vend te dyte, i heqin nje privilegj le ta quajme, qe ata e kane pasur gjithe kete kohe!

Fatkeqesisht ballkani mbetet Ballkan, dhe mos harro se historia ka treguar se shtetet qe e perbejne kane ndjekur politika asimiluese per etnite. Duke lene menjane per nje moment faktin qe zona e Pllaves dhe Gucise eshte toke shqiptare, dua te te kujtoj se nder popujt sllav ka mbizoteruar kjo praktike. Pikesynimi numer nje ka qene asimilimi i plote i "pakicave" shqiptare. Prandaj edhe keta te fundit nuk mundeshin kurrsesi te privoheshin nga deshira per te mbajtur te gjalle ndjenjat kombetare.

Pa bere shume histori, nuk mendoj se 35 mije shqiptare ne Mal te Zi perbejne kercenim per shtetin, per me teper qe ata jane te vetmit qe asnjehere nuk kane kerkuar ndarjen apo bashkimin me Shqiperine. Atehere pse ti biesh kur kurre nuk kane kthyer dore?

Kjo pune me duket si ajo puna e ujkut dhe e zakonit or bab!!!!!

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Jam plotesisht dakord me Malin e zi. Po per te njejten arsye qe mos te ngrihet flamuri i Greqise, Maqedonise, Serbise, apo Malit te Zi ne territorin Shqiptar
    Nuk jam aspak dakord!Shqiptaret ne Mal te zi eshte popullsi atoktone mijra vjaçare!
    Nqoftse ju do ti privoni Shqiptaret ne Mal te Zi dhe nga ato pak te drejta elementare qe u kane mbetur,athere behuni gati qe nje dite malazezet dhe serbet te çfaqin pretendimet e tyre dhe per Shkodren dhe teritoreve te tjera te asaj se çfare quhet sot quhet Shqipri !...Greket veç jane duke e bere!...

PS: Mjeret shqiptare ne Mal te zi ,qe kurr nuk paten nene...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 06-01-2012 më 16:55

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •