Close

Rezultati i Sondazhit: Nese do pranonit nje fe, a do dinit te zgjidhni ?

Votues
33. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Kam zgjedhur fene e brezave te mi paraardhes

6 18.18%
  • I kam studiuar te gjitha dhe zgjodha me bindesen per mua

12 36.36%
  • Jam konfuz dhe nuk behem pjese e bashkesive fetare

8 24.24%
  • Kan ndikuar fjalet e perhepesve te bshkesive fetare

0 0%
  • Tjeter ( Thuaje arsyen te lutem )

7 21.21%
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nga ta dime qe kjo fe qe i eshte shpallur X profeti eshte e vertete kur ne te ka disa gjera te verteta dhe disa te kontestueshme ? Bile shume gjera te kontestueshme kan qen edhe nga vete bashkesia e asaj X feje. A nuk eshte kjo nje konfuzion ?
    Jo! Ska gjera te kontestueshme ne fene e vertete, e qe per to s'ka sqarim pas te cilit nuk ngel asnje konfuzion. Mirepo problemi eshte te padituria.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    prinderit e mi jane ortodokse , po kjo fe po me dukej e dyshimte , keshtu qe kur kisha kohe dhe oreks per te lezuar [ vite me pare] i lezova edhe kuranin edhe biblen , e gjithfare librash te tjere fetare dhe sektesh fetare dhe ;

duke lezuar , medituar dhe kuptuar me ndihmen e njerezve te tjere u pagezova si i krishtere protestant , por dicka nuk shkoi mire me pas , dhe u bera anetar i nje kishe biblike baptiste , por , pas ca kohesh edhe kesaj here besimi im ne Zot u trondit i ndikuar nga gabimet dhe ndikimet e gabuara te disa njerezve te atij komuniteti fetar , duke me bere te mos shkoja kurre me ne ate kishe dhe me ata njerez te adhuroja Zotin .

pra cdo fe mund te jete perfekte ne mesazhin qe percjell por ne njerezit e keq interpretojme e deformoje dhe e mbytim besimin e njeri tjetrit me mekatet tona .

tashme une kam nje shoqeri me Zotin , nuk mund te quhem i pafe , por se jetoj sipas vullnetit te Zotit jam nje njeri i perendishem dhe mjaft fetar , dhe kjo me mjafton , dhe nuk e shoh te nevojshme te mar pjese ne komunitete fetare te kesaj bote te mbrapshte.
    Shume bukur, paske gjurmuar pas feve.

Pse nuk ngele ne Islam???

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Jo! Ska gjera te kontestueshme ne fene e vertete, e qe per to s'ka sqarim pas te cilit nuk ngel asnje konfuzion. Mirepo problemi eshte te padituria.
    psh: Shija - Suni a nuk jane dy sekte te dala nga nje ? Kjo ka treguar qe dicka nuk shkoj ashtu sic duhej mbi shkrimet profetike. Nese do te sjell shume shembuj se perse u ndane ne dy sekte, duke filluar nga vrasjet e hafizeve pas vdekjes se Muhamedit e me radhe.

Po te ishin te bindur dhe te mos kishte vend per dilema , nuk do kishte percarje dhe nje dyzine fesh
    Revolution 1848

Per momentin besoni ne Zot, por kurre me pare nuk jeni perfshire ne rite dhe pjesmarrje ne bashkesit fetare dhe nuk e keni idene se cfar ndodh brenda tyre. Kureshtja dhe deshira per te qene sa me prane Zoti-t dhe per te fituar dashurine e tije eshte e madhe.

Nje dite te bukur keni vendosur te beheni pjese e nje bashkesie fetare dhe si fillim keni mare informacion mbi te gjitha fete monoteiste. ( Jo te gjithe zgjedhin kete rruge, pasi shumica ndjekin menjehere trazhgimine fetare )

A eshte i mjaftueshem informacioni i fese qe keni zgjedhur per te mos u vene ne dyshim se a keni bere zgjedhjen e duhur dhe a keni pasur konfuzione mbi te shum foluren dhe shum shkruajturen se nese nuk pranon X religjon Zoti nuk do ta njohe zgjedhjen tende te gabuar. Te gjithe praktikantet e nje feje dhe qe jane te bindur plotesisht ne fene e tyre e mbrojne ne cdo lloj menyre besimin dhe bindjen e tyre edhe pse shpesh ata vete jane konfuz ne disa ceshtje. Ju si do ti zgjidhnit konfuzionet duke qene se sapo po merni perseiper per here te pare te beheni pjese e nje religjoni nder te shumtet e religjoneve ?

Pėrshėndetje Eurostar. Unė mendoj se temėn e keni postuar nė vend jo tė denjė. Kjo temė do tė shkonte mė mirė tek forumi i ateistėve. Pse e them kėtė: sepse tė gjithė tė tjerėt i pėrkasin njė feje dhe ėshtė e pakuptimtė ta pyesėsh dikė qė ka dicka ( nė kėtė rast njė fe), ta pyesėsh pėr dicka tjetėr.
    Dhe te ky forum tema do tė duhej ta kishte kėtė titull: Nėse do tė shkonte ndėrmet t'i pėrkisje ndonjė religjioni, cilin do ta zgjidhje?

respekt,
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    A mund te na i shpjegosh pak besimin tend mysliman liberal ? Sepse une di qe besimi eshte i kushtezuar
    Myslimannizem liberal eshte ai besim qe nuk te imponon as gje.Cdo gje qe e ben per besimin tend e ben me vullnetin tend pa ta diktruar apo imponuar as kush.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    e kam bere ata te paret e nuk e shoh te arsyeshme me nderru.....e dini pse.....se ta mbaje boll eshte....se po smundem kete sdo mundem asnje keshtu sdo lishet leverdi askund me shku me tjeter fe....

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    psh: Shija - Suni a nuk jane dy sekte te dala nga nje ? Kjo ka treguar qe dicka nuk shkoj ashtu sic duhej mbi shkrimet profetike. Nese do te sjell shume shembuj se perse u ndane ne dy sekte, duke filluar nga vrasjet e hafizeve pas vdekjes se Muhamedit e me radhe.

Po te ishin te bindur dhe te mos kishte vend per dilema , nuk do kishte percarje dhe nje dyzine fesh

Kjo nuk eshte konfuze, persianet pasi qe u munden ushtarakisht dhe ideologjikisht, iu desht qe te formojn SHIIZMIN, per te vazhduar dominimin e tyre mbi arabet.

Ne kohen e Muhamedit a.s. skishte dicka te tille SHIIZEM!

Ky sekt eshte shpikur nga Abdullah Ibn Sebe'e, nje cifut i cili pretendoi se e ka pranuar islamin dhe pastaj futi dyshime ne rradhet e injoranteve, shumica prej te cileve ishin persian.

Dhe kjo sepse ata besonin se gjaku i sundimtareve te tyre eshte i shenjte, e njera prej vajzave te Kisras u martua me njerin prej nipave te Muhamedit a.s., ateher thane kjo eshte: "Shenjteri mbi shenjteri". Gjaku u forcu shume

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Asnjeren, e as ate jo.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Nuk i perkas ndonje feje te caktuar dhe nqs do me duhet te zgjidhja :

Fene qe kam krijuar vete .
    Shikoi nga qielli me shprese qe po me degjon dhe uleras :
    Po c'fare te kam ber mer Zot qe ma sjell ters ?
    Vec mos me rafsh ne dore :-D
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Zgjodha ate qe ka praktiku babai,gjyshi,gjyshi i gjyshit dhe tash ne qka jemi pas ardhes te tyre. Islamin.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •