Close

Rezultati i Sondazhit: Nese do pranonit nje fe, a do dinit te zgjidhni ?

Votues
33. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Kam zgjedhur fene e brezave te mi paraardhes

6 18.18%
  • I kam studiuar te gjitha dhe zgjodha me bindesen per mua

12 36.36%
  • Jam konfuz dhe nuk behem pjese e bashkesive fetare

8 24.24%
  • Kan ndikuar fjalet e perhepesve te bshkesive fetare

0 0%
  • Tjeter ( Thuaje arsyen te lutem )

7 21.21%
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
  1. #-9

Post Nese do pranonit nje fe, a do dinit te zgjidhni ?

Per momentin besoni ne Zot, por kurre me pare nuk jeni perfshire ne rite dhe pjesmarrje ne bashkesit fetare dhe nuk e keni idene se cfar ndodh brenda tyre. Kureshtja dhe deshira per te qene sa me prane Zoti-t dhe per te fituar dashurine e tije eshte e madhe.

Nje dite te bukur keni vendosur te beheni pjese e nje bashkesie fetare dhe si fillim keni mare informacion mbi te gjitha fete monoteiste. ( Jo te gjithe zgjedhin kete rruge, pasi shumica ndjekin menjehere trazhgimine fetare )

A eshte i mjaftueshem informacioni i fese qe keni zgjedhur per te mos u vene ne dyshim se a keni bere zgjedhjen e duhur dhe a keni pasur konfuzione mbi te shum foluren dhe shum shkruajturen se nese nuk pranon X religjon Zoti nuk do ta njohe zgjedhjen tende te gabuar. Te gjithe praktikantet e nje feje dhe qe jane te bindur plotesisht ne fene e tyre e mbrojne ne cdo lloj menyre besimin dhe bindjen e tyre edhe pse shpesh ata vete jane konfuz ne disa ceshtje. Ju si do ti zgjidhnit konfuzionet duke qene se sapo po merni perseiper per here te pare te beheni pjese e nje religjoni nder te shumtet e religjoneve ?
    Revolution 1848

2. #-8
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Eurostar: Ajo qe i takon atij qe deshiron nje fe, duhet qe te shikoj:

1. Bazat e asaj feje, pra libri i asaj feje, a eshte origjinal dhe i ruajtur ashtu sic i eshte shpallur profetit, apo jane verzione te ndryshme ne te cilat ka nderhyre dora njerezore.

2. Pastaj te shikoj se a eshte kjo fe ne te cilen kane qene te gjithe profetet dhe e cila i pranon te gjithe profetet.

3. Pastaj te shikoj besimi dhe bazat e kesaj feje te jene te qarta, te natyrshme dhe te kapshme per shpirtin njerezor. Sepse e verteta ka drite dhe eshte e qarte. Nuk eshte konfuze dhe e paqarte dhe ska nevoje per shume fillozofi per ta sqaruar.

112. Ihlas
    1. Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    2. All-llahu ėshtė Ai qė ēdo krijesė i drejtohet (i mbėshtetet) pėr ēdo nevojė.
    3. As s'ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.

3. #-7
    i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Kam lexuar per te gjitha dhe kam zgjedhur mosbesimin ndaj asnje Zoti qe na eshte paraqitur gjere me tani.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

4. #-6
    Edhe pse jam vetem besimtare ne Zot, them qe feja qe kam "zgjedhur" me pelqen. Prinderit e mi i perkasin dy feve te ndryshme, kam degjuar e lexuar per te dyja fete por me ka pelqyer me shume njera. Thjesht sepse e shoh me te paster nga ritet fetare e rregullat qe duhen ndjekur.

La vita non si spiega, si VIVE!

5. #-5
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Eurostar: Ajo qe i takon atij qe deshiron nje fe, duhet qe te shikoj:

1. Bazat e asaj feje, pra libri i asaj feje, a eshte origjinal dhe i ruajtur ashtu sic i eshte shpallur profetit, apo jane verzione te ndryshme ne te cilat ka nderhyre dora njerezore.

2. Pastaj te shikoj se a eshte kjo fe ne te cilen kane qene te gjithe profetet dhe e cila i pranon te gjithe profetet.

3. Pastaj te shikoj besimi dhe bazat e kesaj feje te jene te qarta, te natyrshme dhe te kapshme per shpirtin njerezor. Sepse e verteta ka drite dhe eshte e qarte. Nuk eshte konfuze dhe e paqarte dhe ska nevoje per shume fillozofi per ta sqaruar.

112. Ihlas
    1. Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    2. All-llahu ėshtė Ai qė ēdo krijesė i drejtohet (i mbėshtetet) pėr ēdo nevojė.
    3. As s'ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.
    Nga ta dime qe kjo fe qe i eshte shpallur X profeti eshte e vertete kur ne te ka disa gjera te verteta dhe disa te kontestueshme ? Bile shume gjera te kontestueshme kan qen edhe nga vete bashkesia e asaj X feje. A nuk eshte kjo nje konfuzion ?
    Revolution 1848

6. #-4
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nga ta dime qe kjo fe qe i eshte shpallur X profeti eshte e vertete kur ne te ka disa gjera te verteta dhe disa te kontestueshme ? Bile shume gjera te kontestueshme kan qen edhe nga vete bashkesia e asaj X feje. A nuk eshte kjo nje konfuzion ?
    Teper e sakte kjo qe ke shkruar!! Nuk egzistojne provat e pakundrshtueshme per asnje fč e pikerisht per kete quhet "besim" dhe jo "shkolle"!
    Jarigas

7. #-3
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    prinderit e mi jane ortodokse , po kjo fe po me dukej e dyshimte , keshtu qe kur kisha kohe dhe oreks per te lezuar [ vite me pare] i lezova edhe kuranin edhe biblen , e gjithfare librash te tjere fetare dhe sektesh fetare dhe ;

duke lezuar , medituar dhe kuptuar me ndihmen e njerezve te tjere u pagezova si i krishtere protestant , por dicka nuk shkoi mire me pas , dhe u bera anetar i nje kishe biblike baptiste , por , pas ca kohesh edhe kesaj here besimi im ne Zot u trondit i ndikuar nga gabimet dhe ndikimet e gabuara te disa njerezve te atij komuniteti fetar , duke me bere te mos shkoja kurre me ne ate kishe dhe me ata njerez te adhuroja Zotin .

pra cdo fe mund te jete perfekte ne mesazhin qe percjell por ne njerezit e keq interpretojme e deformoje dhe e mbytim besimin e njeri tjetrit me mekatet tona .

tashme une kam nje shoqeri me Zotin , nuk mund te quhem i pafe , por se jetoj sipas vullnetit te Zotit jam nje njeri i perendishem dhe mjaft fetar , dhe kjo me mjafton , dhe nuk e shoh te nevojshme te mar pjese ne komunitete fetare te kesaj bote te mbrapshte.

8. #-2
    i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Kam njohur shume besime.Po me e mira eshte kjo qe kam Mysilman liberal.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

9. #-1
    Citim Postuar mė parė nga alem_de Lexo Postimin
    Kam njohur shume besime.Po me e mira eshte kjo qe kam Mysilman liberal.
    A mund te na i shpjegosh pak besimin tend mysliman liberal ? Sepse une di qe besimi eshte i kushtezuar
    Revolution 1848

faraone Maska e tutankamon
    Anėtarėsuar
    11-03-2009
    Vendndodhja
    perball komshiut
    Postime
    3,009
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    A mund te na i shpjegosh pak besimin tend mysliman liberal ? Sepse une di qe besimi eshte i kushtezuar
    donte te thoshte qe...nga e hena deri te premten eshte mysliman kurse te shtune e te djele jo sepse ,pi alkol ,shkon te prostitutat ,,

prandaj e quan liberal .ppp
    Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •