kush ka thene po, genjen
flasin shqipnglisht
PO
JO
kush ka thene po, genjen
flasin shqipnglisht
We never really grow up, we only learn how to act in public.
1) A e kupton që 'Illir' është emri me të cilin grekët na quanin në antikitet? 'Ilir' nuk është fjalë as Ilire e as Shqipe dhe s'ka as edhe një lidhje me fjalën e sotme 'I lir'. Se si 'Ilirët' quanin veten nuk e dimë se po ta dinim s'do ishim sot në këtë pikë ku jemi, është si puna jonë sot. Të huajt na quajnë 'Albanians' kurse ne veten e quajmë 'Shqiptar'. Kështu që mos u ngatërro kot me këmbët e tua + që fonema Y ndodhet në të gjitha gjuhët nga të cilat ne kemi marrë. Greqishtja e lashtë, latinishtja dhe turqishtja kështu s'ka si të jetë e re. Prandaj mos ha inat kot dhe hiq shkronja e fonema sepse ti s'di ose nuk mundesh t'i shqiptosh ose sepse mendon se janë toskërisht, pasi ata që krijuan alfabetin dhe mbaje mend ishin gegë dhe jo toskë dhe ishin shumë herë më të ditur se ti dhe unë bashkë. Po puna s'është se ti ke problem me fonemat por inate të tjera.
2) S'gjeta
3)Me sa di unë sllavishtja ka 'Xh' dhe 'Xh' të butë që ngjan me 'Gj' por s'është 'Gj'. Sic e the edhe ti vetë. Gjakovë me 'Xh' të butë.
Leni kisha ene xhamijaFeja e Shqiptarit asht Shqiptaria
Ani Elene vetem thuaja ketyre shoqeve tua mos ti fusin hundet kur flas me ty, se e di qe je zonja ta kthesh nje pergjigje, mu keshtu sic e ke kthyer, se mandej munt te dalin nga ketu keto shoqet tua duke u perqyrrav. Tung
P.S. edhe merrni me te mire keto qe po i shkruaj une, e mos u coni te gjithe ne kembe si te harlisur, me rend folni! Easy gals and guys, easy!
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 02-12-2011 më 05:44
Ti Endri a do mu marr me temen apo do te mirresh me gjera palidhje. Cilat inate, skam pse te kem une personalisht inate me toske, se une skam jetuar ndonjehere me toske e as ne regjimin e Enver Hoxhes! Edhe une nuk e di gjate historise ndonje gege qe i ka urrejtur tosket deri ne ate shkalle sac tregon historia per disa si |Enver Hoxha!
Jo sllavishtja, konkretisht serbishtja, e ka gj si gj, qe nuk mund te shqiptohet nga kosovaret!
Nuk e keni kuptuar cka kam desh te them me at gj dhe xh tek verioret, madje edhe as admiralli qe po na befasohet ketu.
Madje nje tjeter problem te malesia e veriut ne Shqiperi eshte se i ngaterrojne edhe ll me dh, i mall, mlella , etj.
Jane disa probleme te vockela per te cilat mendoj se eshte i vetedijshem edhe admiralli .
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 02-12-2011 më 05:30
1) Unë këtë përshtypje kam. Pasi ti gjithcka e ke tek toskët, toskërishtja, toskët i shqiptojnë këto tinguj gegët jo...prandaj unë kam këtë përshtypje.
2) Sa për 'dh' me 'll' edhe këtu ku jetoj unë ka njerëz që i ngatërrojnë prandaj s'ka të bëjë me malësinë por me njeriun. Se si i ka mesuar qysh i vogël ose qysh ia kap veshi.
Leni kisha ene xhamijaFeja e Shqiptarit asht Shqiptaria
Jo ekziston nje dukuri fonetike qe njihet si neutralizim ne degen e fonetikes. Per shembull kete e kemi te theksuar edhe ne veri edhe ne jug!
vend- vënt
mend - mënt
i madh - i math, apo i mall (pra ka te beje me neutralizimin fonetik)
zog - zok
etj etj
E kam një pyetje, ndoshta do t`u duket sadopak absurde që s`e kam dijeninë, por ja që vërtet nuk e di, nëse ka ndonjë zonë në Kosovë ku flitet toske apo përbëhet vetëm nga gegë?
Më falni për injorancën.
Love has no limits
Jo nuk ka toske, madje jam shume e sigurte qe Kosova i ka 100% gege, e jo si rasti ne Maqedoni qe ka edhe toske, Struga psh!
Sa e di une ne Maqedoni flitet vetem ne ato vende qe jane shume afer kufirit me pjesen jugore te Shqiperise, ngjit me Pogradecin, Struge dhe Oher!
Nuk ka ne Kosove shume e sigurt jam!
Krijoni Kontakt