Close
Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 227
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    Qesh verirori se ne pergjithesi te jugut jane me kokeshkrete se ne
    int'a a' fessa e' soreta s'eshte ne dialekt ''lumbard''

megjithate ishte nje nderhyrje per te krijuar pak humor.

persa i perket temes;
    faktin qe ne shqiptaret vetequhemi krenare dhe e veme ne dukje vend pa vend le shume per te deshiruar.......kur, per te qene krenar duhet te kesh per se te krenohesh.
    MOS I NDY TEMAT no name

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Sa janë shqiptarët afër kulturës evropiane?

Me shume larg se afer....

ps: Konica do ishte i vetmi qe do ti jepte kesaj pyetje pergjigjen e meritur.

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Jo jo, ato pershendetjet i kemi! Te pakten une ne cdo vend qe futem pershendes dhe me pershendesin. Ate "te lutem" jo shume, por faleminderit apo mirdita, mirembrema i kemi dhe i perdorim.
    Ja cme ndodh mua sahere ne dyqanet e lagjes: Une, -Miredita. Shitsja, rri nje ore duke me pare para se te flas, dmth do kohe te pergjigjet. Kshuqe une s'pres dhe e pyes per cfare kerkoj. Te nesermen me sheh me familjaret ne rruge. I therret nga dyqani perjashta "Ooo ____, kush eshte kjo goca mbesa jote?" Mepas kur marrin vesh kush jam nese iki prap te blej dicka buzeqeshin vete dhe fillojne vete me pershendetje te parat. Meqe po me thua ti i kemi, te besoj se iken me shpesh se une per vizite. Te kerkoj falje tani meqe ja futa kot

E di, mbasi the mesiper qe je ti e para qe i pershendet, kete bej dhe une ne Shqiperi, por jo ne amerike. Kur filloj une e para me duket jo normale sikur po them dicka qe se presin shitset. Me ndodh e kunderta ne US, me pershendesin shitset te paret dhe une mbrapa. Siduket jam mesuar ketej dhe me ben pershtypje kur iki per vizite ne Shqiperi. Boh qenkam bere e huaj ne vendin tim.

Ndersa per "me fal" mes njerezish te afert, me kujtohet para ca kohesh vellai im qe me thote: te te jap nje puthje a me fal? LOL E pamundur te thote "me fal" shkurt e shqip
    Vellai yt me kujton kushurinjte e mi, na mbyten djemt ne fis lol, dhe te marrin me te mire gjithnje. Me fal asnjehere se kam degjuar nga ato aha eshte e pamundur, per te marre me te mire kete e bejne shume kur jan gabim.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Te afrohemi afer vetes dhe mandej te mendojme se sa large jemi me kulturen evropiane .

Sali Berisha . Hashim Thaci , Ali Ahmeti, Mendu Thaci ,dhe shume politikuca te tjere nuk ju konvenon qe shqipetaret te jene familje evropiane BE .

Emrat e politikucave shqipefolesa jane me prejardhje te talibaneve ,kazakistaneve ,nuk jane biologjik shqipetare , pore jane meleza "kopila ballkani "

Keta politikuca jane tradhetaret me te medhenje te shqiptarizmit qe nuk i njehe ndonjehere historia shqipetare .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2011
    Postime
    23
    Politika shqiptare eshte antishqiptare; kjo besoj eshte kuptuar dhe nuk don me argument.
    Populli shqiptar, eshte vertet larg kultures europiane, por me pare eshte mire te dime se ckuptojme me kulture? Nuk besoj se kultura eshte tek: me fal; te lutem; mirmengjes; mbec me shendet etj. Kultura ndoshta eshte: drejtesi; dashuri; altruizem; lojalitet; besnikeri etj. Evropa mund te jete bere e kulturuar keto vitet e fundit, kur shqiperia therrmohej nen komunizmin, sepse para kesa kohe, evropa: bente piktura, filma, letersi, shkence etj, thosht "me fal", te lutem", etj; dhe paralelisht me keto zhvillime kulturore, vriste popujt e tjere (lufterat boterore), i pushtonte, i vidhte... etj. Tani, mire eshte ta gjejme se c'do te quajme "kulture"

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Po cfare kulture europiane thua or mik i nderuar,lexo Ganimeten ca postime me lart dhe e kupton....pastaj cfare europianesh jemi ne.. te ne edhe i vdekuri duhet te jete vigjilent se i vjedhin pllakat e varrit e ja nxjerrin kockat dakallac..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Citim Postuar më parë nga OJQ 'Vlera' Lexo Postimin
    Të shtjellojmë mendimet tona në menyrë faktike,për sa i perket afersis sone me kulturen demokratike evropiane.
    Me i bo qefin vetes thua ti ? Ku ka popull me kulture Europiane me te dobet se ballkani dhe sidomos Shqiptaret. E kam fjalen per kultur etike qe te kuptohemi. Shqiptaret kultura etike = 0
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ne shqiptaret pervecse jemi gjeografikisht evropiane asgje tjeter nuk na lidh me evropen, te pakten momentalisht.
    "Kultura" e nje KONTINENTI perbehet nga kultura te ndryshme. Ne kemi lidhje me europen si cilido kombesi qe ka jetuar dhe jeton ne Europe.

Shumekujt ketu fjalet e mia mund ti duken te renda aq me teper ku lexojne qe kete e thote nje musliman.
    Si mysliman, si krishter te jesh, fjalet e tua nuk jane te renda, ato jane vecse gabim

Ti perkasesh nje kulture do te thote te kesh kontribuar ne ngritjen e asaj kulture, a kemi kontribuar ne ne kete kulture?
    Sigurisht qe kemi, kur ne i perkasim ketij kontinenti.

Ti perkasesh kultures evropiane sigurisht eshte dicka e madhe sepse evropa perfaqson civilizimin, lirine e mendimit dhe shprehjen e tij qe sigurisht lindja vetem sa e enderron.
    E bere europen sikur ka krijuar token, e jo toka njerezit. lol
    Kultura europianse ska asgje me shume se ajo Aziatike, apo ajo Afrikane.

Me kujtohet diku ne vitet 90 kur leviznim per here te pare per ne itali nje fshatar i shkrete u fut ne scaner ki futen valixhet dhe policet italiane qe u shkrine duke qeshur.
    Nje rast tjeter mbaj mend kur nje familje shqiptare po shkonte per ne amerike dhe skishin pare ndonjehere shkalle elektrike u rrezuan te gjithe nga shkallet. Keto jane fakte sa per te qeshur dhe aq per te qare por fundja keto jane bashkeqytetaret tane qe si ne kane pasaporte shqiptare.
    Kjo nuk tregon se nuk jemi pjese e kultures Europeane, kjo tregon se midis italise dhe shqiperise ka pasur ndryshime te perparimit material. Kjo mund ti ndodhi cdokujt, keshtu u ka ndodhur edhe italianeve kur vajten per here te pare ne amerike. Kur leviza per here te pare ne nje vend te huaj, kam bere edhe une brockulla, jo te kesaj shkalle, sepse perparimi material me ka bere te ditur....keto lloj rastesh nuk tregon se italianet jane me te mire se shqiptaret. Kjo nuk tregon se kane nje kulture me te mire, ose se jane pjese e kultures europiane e ne nuk jemi. Modernizmi nuk te ben te kulturuar, ose pjese e nje kulture, jane gjera te tjera.

Jo me kot Kadare thote duhet te ribemi evropiane , me se fundmi nga goja e tij del realiteti i shumepritur qe ne duhet te ribehemi evropiane , se sa kohe do na duhet ?
    Pyeteni veten tuaj duke shikuar rretheperqark nesh a jemi gati?
    Duhet te behemi Europian? pse cfare kemi qene ne? AZIATIK? APO AFRIKAN? SE pari ne jemi shqiptar, e duhet te jemi krenar per ate qe jemi, e dyta vjen europa
    e jemi aq european sa jane europianet e tjere....nuk kemi perse te behemi si te tjeret
    Ndryshuar për herë të fundit nga thirsty : 16-11-2011 më 02:34
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Kultura Evropiane esht marre(vjedhur) nga Iliret(shqiptaret)
    si cdo kulture tjeter

cdo kulture ka nje stampe te vogel ky thuet "made in illyria"

Citim Postuar më parë nga OJQ 'Vlera' Lexo Postimin
    Të shtjellojmë mendimet tona në menyrë faktike,për sa i perket afersis sone me kulturen demokratike evropiane.
    Perse cdo pyetje qe behet ne kete forum eshte nje pyetje e gjere?
    Perse e krahason nje shtet me shume shtetesh te tjera?

nuk di si te pergjigjem per kete

neve nuk na ka dashur koha
    dhe kur kemi pasur kohe, kemi qene te corientuar
    te dalesh nga corientimi do kohe, gje ne te cilen e kemi ne dore tani shpresoj te vazhdoje keshtu
    Ndryshuar për herë të fundit nga thirsty : 16-11-2011 më 02:42
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar më parë nga thirsty Lexo Postimin
    si cdo kulture tjeter

cdo kulture ka nje stampe te vogel ky thuet "made in illyria"

Perse cdo pyetje qe behet ne kete forum eshte nje pyetje e gjere?
    Perse e krahason nje shtet me shume shtetesh te tjera?

nuk di si te pergjigjem per kete

neve nuk na ka dashur koha
    dhe kur kemi pasur kohe, kemi qene te corientuar
    te dalesh nga corientimi do kohe, gje ne te cilen e kemi ne dore tani shpresoj te vazhdoje keshtu
    Thirsty ti me thua be active, po une kur lexoj ca postime ncncnc...nuk ia dal po mar edhe nja 3 muaj te tjere pushime...shifemi ne shkurt nese nuk ka bere efekt helmi..

ciao plako...
    https://www.behance.net/robberysk1100

Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •