Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224

Sa te rrezikshme i shihni keqkuptimet ne lidhjen tuaj?

Ajo nuk me pergjigjet mire, gjithcka ishte shume bukur, shkonim si mos me mire dhe gjithcka perpiqej ta ndante me mua, me kenaqesine me te madhe.

Gjithcka ndryshoi papritur dhe me duket sikur kam humbur gjithcka qe kisha, mbeshtetjen e saj, dashurine e saj. Po po, ajo me urren, nuk e di pse, per cfare, por nuk dua te kem me te bej me te. Edhe une qe neser do ti pergjigjem ne te njejten menyre. Nuk e meritoja nje gje te tille, aq sa e kam dashur dhe e kam respektuar vetem nje gje te tille nuk e prisja, kurre. Po, qe neser do ta injoroj, ose me mire do ta poshteroj dhe do ta bej te pendohet per te gjitha.

Keto mendime me kane kaluar neper mend plot here, dhe me disa lidhje me kane rezultuar me fatalet.

Por cila ishte e verteta?

Ajo: Nuk e di si do arrij ta perballoj, ah babai im i shtrenjte, tani nuk e di a do tia dale dot te qendroje gjalle apo jo, paraliza po i perhapet ne te gjithe trupin, i shkreti baba, u trondit shume nga vdekja e te vellait para 2 javesh, nuk e di sesi e gjithe jeta ime u nxi menjehere per pune javesh

Me ne fund shoqja ime e ngushte vrau veten, nuk e di si do ta perballoj dot kete. Dhe sikur te mos mjaftonin keto i dashuri im (Une) ka filluar te sillet ftohte ndaj meje, ai nuk me do me, po filloj ti humb te gjithe njerzit qe dua, jeta ime po humb gjithe kuptimin e saj, nuk po kuptoj dot nese vertete ja vlen te jetohet apo jo

Realiteti mund te jete shume me ndryshe se ai qe shohim ne

Sic e kuptuat edhe ju keqkuptimet mund te lindin shume shpejt dhe mund te degjenerojne deri ne shkaterrimin e lidhjes me te forte nese nuk arrijme ta shohim pamjen te plote ashtu sic eshte.

Ajo qe ndodhi ne kte rast ishte e thjeshte. Une i hoqa te gjitha mundesite e tjera pse ajo mund te sillej ne ate menyre dhe lashe vetem nje mundesi: Ajo me urren. Pas hakmarrjes time te vogel ajo mendoi te njejten gje per mua dhe si une, beri te njejten gje. Tani une duke pare po te njejten hakmarrje nga ana e saj u binda akoma me shume qe ajo nuk me donte me, dhe e njeta gje ndodhi dhe me te derisa vendosem se nuk mund te qendronim me bashke.

Dhe ketu historia mbaroi, per fat te keq jo sic ndodh neper filma por sic ndodh shpeshhere ne realitet. Pavarsisht se pas shume kohesh u zbardh e gjithe historia midis nesh, ishte nje gabim i madh per ne qe u shpejtuam te keqkuptoheshim dhe te mendonim per keq ne vend qe te sqaroheshim, te mendonim se mund te kishte dhe mundesi te tjera per te shpjeguar nje sjellje ne dukje te pashpirt dhe urryese.

Do te doja te dija se sa here mund tju kete ndodhur edhe ju kjo gje dhe si ka perfunduar.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    duhet te jesh i hapur gjithmon me partnerin/partneren, ndryshe nuk funksionon gje .
    duhet tja thuash hapur ca te pelqen e ca ste pelqen , pa pasur frike nga paragjykimet .. nese te do vertete te pranon si je . nese tregohet mendje ngusht atehere sduhet te rrish me dike .

simple as that

Shumica e njerezve kane nje problem, besojne shume shpejt tek njerezit. Kjo eshte dicka shume e gabuar. Nese ajo ka deshire qe te largohet, lere te lire :S Normal, te gjithe e dijm, qe si mund te humbasesh dicka te tille si ajo, po ne ishim kaq te lumtur, bota ishte bere per ne te dy, cdo kenge dashurie na perket neve, vajza e enderrave,ajo ishte perfektja, etj etj, shumica prej nesh i kane kaluar te gjithe keto gjera.
    Gjeja me e mire eshte ta lesh te lire edhe te marresh cdo gje nga e para, te shohesh ku eshte gabimi, ta riparosh edhe pastaj gjithcka te shkoje ne vendin e vet. Nese gabimi eshte i pa riparueshem, atehere eshte koha per te ecur perpara! Nuk eshte fundi i botes, nje histori dashurie me fund te dhimbshem. Shpeshhere merzitemi sepse kemi ate idene ne koke, tani u ndame edhe rutina eshte qe duhet te merzitemi te deshperohemi. JO! Tani eshte koha per te ecur perpara!! Eshte thjeshte nje parateze sepse pergjigja e asaj qe kerkon, e ke vec ti!
    She's the morphine queen of my vaccine.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Sic e kuptuat edhe ju keqkuptimet mund te lindin shume shpejt dhe mund te degjenerojne deri ne shkaterrimin e lidhjes me te forte nese nuk arrijme ta shohim pamjen te plote ashtu sic eshte.
    Keqkuptimet nuk e shkatrrojne nje lidhje te forte , se lidhja nuk le vend per keqkuptime lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    duhet te jesh i hapur gjithmon me partnerin/partneren, ndryshe nuk funksionon gje .
    duhet tja thuash hapur ca te pelqen e ca ste pelqen , pa pasur frike nga paragjykimet .. nese te do vertete te pranon si je . nese tregohet mendje ngusht atehere sduhet te rrish me dike .

simple as that
    Pershendetje Eni, e vertete ajo qe the, sidomos ne momentet kur ne koke te vijne mendime te mbrapshta per veprimet qe ben personi tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Keqkuptimet nuk e shkatrrojne nje lidhje te forte , se lidhja nuk le vend per keqkuptime lol
    Ckemi Izadora

Sigurisht qe lidhja sle vend per keqkuptime, por veprimet e ftohta po, eshte menyra sesi ne i interpretojme kto veprime qe shohim qe na bejne te distancohemi dhe te besojme ate qe nuk eshte e vertete.

life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    nje lidhje mund te shkaterrohet nga krenaria e tepert.nese shohm dicka qe nuk na pelqen tek partneri , gabimi me i madh qe mund te behet eshte te mos flasim, ta bluajme perbrenda ate cfare kemi deshire te shprehim por te mos e shprehim sepse nuk duam ti leme te kuptojme tjetrit ndonje pasiguri tonen. ne nje lidhje nuk duhet te egzistoje krenaria. duhet te flitet hapur per gjithcka, duhet te flitet por nuk duhet kerkuar llogari sepse ne momentin qe njeri nga partneret ben nje gje te tille do te thote qe eshte fillimi i mbarimit
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

qun i mir Maska e FREX
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    83
    Sjan Te Rrezikshme Jo

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga AJSBERG Lexo Postimin
    Ajo nuk me pergjigjet mire, gjithcka ishte shume bukur, shkonim si mos me mire dhe gjithcka perpiqej ta ndante me mua, me kenaqesine me te madhe.

Gjithcka ndryshoi papritur dhe me duket sikur kam humbur gjithcka qe kisha, mbeshtetjen e saj, dashurine e saj. Po po, ajo me urren, nuk e di pse, per cfare, por nuk dua te kem me te bej me te. Edhe une qe neser do ti pergjigjem ne te njejten menyre. Nuk e meritoja nje gje te tille, aq sa e kam dashur dhe e kam respektuar vetem nje gje te tille nuk e prisja, kurre. Po, qe neser do ta injoroj, ose me mire do ta poshteroj dhe do ta bej te pendohet per te gjitha.

Keto mendime me kane kaluar neper mend plot here, dhe me disa lidhje me kane rezultuar me fatalet.

Por cila ishte e verteta?

Ajo: Nuk e di si do arrij ta perballoj, ah babai im i shtrenjte, tani nuk e di a do tia dale dot te qendroje gjalle apo jo, paraliza po i perhapet ne te gjithe trupin, i shkreti baba, u trondit shume nga vdekja e te vellait para 2 javesh, nuk e di sesi e gjithe jeta ime u nxi menjehere per pune javesh

Me ne fund shoqja ime e ngushte vrau veten, nuk e di si do ta perballoj dot kete. Dhe sikur te mos mjaftonin keto i dashuri im (Une) ka filluar te sillet ftohte ndaj meje, ai nuk me do me, po filloj ti humb te gjithe njerzit qe dua, jeta ime po humb gjithe kuptimin e saj, nuk po kuptoj dot nese vertete ja vlen te jetohet apo jo

Realiteti mund te jete shume me ndryshe se ai qe shohim ne

Ajo qe ndodhi ne kte rast ishte e thjeshte. Une i hoqa te gjitha mundesite e tjera pse ajo mund te sillej ne ate menyre dhe lashe vetem nje mundesi: Ajo me urren. Pas hakmarrjes time te vogel ajo mendoi te njejten gje per mua dhe si une, beri te njejten gje. Tani une duke pare po te njejten hakmarrje nga ana e saj u binda akoma me shume qe ajo nuk me donte me, dhe e njeta gje ndodhi dhe me te derisa vendosem se nuk mund te qendronim me bashke.

Dhe ketu historia mbaroi, per fat te keq jo sic ndodh neper filma por sic ndodh shpeshhere ne realitet. Pavarsisht se pas shume kohesh u zbardh e gjithe historia midis nesh, ishte nje gabim i madh per ne qe u shpejtuam te keqkuptoheshim dhe te mendonim per keq ne vend qe te sqaroheshim, te mendonim se mund te kishte dhe mundesi te tjera per te shpjeguar nje sjellje ne dukje te pashpirt dhe urryese.

Do te doja te dija se sa here mund tju kete ndodhur edhe ju kjo gje dhe si ka perfunduar.

"HAKMARRJE" ne nje lidhje ose ishlidhje me keq ska ku shkon. Nese vertet e doje edhe pse tani mund ta urresh thjesht per hir te dashuris qe keni pasur falet njeriu. megjithse me cfare po lexoj ajo ka kaluar shume trama ne jete edhe ti akoma selfish edhe mendon qe ajo te largohet ose eshte e ftohte nuk te do etc. Ndoshta duhet te shofesh me shume tek vetja per te gjetur pergjigjen e duhur. Njeriu ne dashuri, fal anashkalon. toleron, compromise por kurre hakmarrje. Hakmarrje eshte teper e rende edhe te shkatrron ty me shume se ate. good luck!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Gjithmon e kam pasur parasysh JO URREJTJE,sepse urrejtja te erreson gjykimin

****shume me vend ke shkruar

Hakmarrje eshte teper e rende edhe te shkatrron ty me shume se ate
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •