Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 223
    i/e regjistruar Maska e Engjellushe
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    18
    E dua shume atdheun te shkoj me pushime te investoj nje bizness por sidihet mbase ne te ardhem dhe mund te jetoj, por tani jo ekonomi shume e dobet,,,ne londer jam shume mire :-)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Mu ka ba tullusum edhe Atdheu sepse une qaj pet te e ai qeshu me mua

sa me sinqeritet dhe saktë e ka thënë!

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Mua nuk me pengon ekonomia qe te kthehem, por me pengon mentaliteti mbytes qe mbizoteron ne mjediset shqiptare.

Ky mentalitet eshte pengesa kryesore e te gjitha zhvillimeve ne mjediset shqiptare.

Disa nga format e shprehjes se ketij mentaliteti jane:

- provincializmi dhe krahinarizmi,
    - nepotizmi,
    - servilizmi i shpifur,
    - krenaria boshe,
    - jetesa me dy fytyra,
    - jeta show d.m.th. per sy te te tjereve,
    - etj.
    . .
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Te paret tane e vajtuane atedheun me recitime ,poezi nga mergimi , dhe si tardicionalishte nje numer shume i madhe i shqipetareve, per fate te keqe do te vazhdonje te vajtojne atedheun nga mergimi.

Shqipetaret nuk jane te afte te ndertojne shtetin e tyre .

Shqipetaret nuk jane te afte te bashkepunojne me njeri tjetrin sepse te gjithe jane be pa bese .

Shqipetaret nuk jane te afte te rregullojne institucione te mirefillta shteterore .

Shqipetaret ,per fate te keqe nuk jane largepames .

Shqipetaret per fate te keqe nuk jane konkurente per te jetuare ne ballkane .

Shqipetaret ,per fate te keqe shohin vetem mbrenda oborrit te tyre .

Shqipetaret ,per fate te keqe i shkateroi xhelozia dhe lakmia e pasurise se huaj .

Shqipetaret ,per fate te keqe nuk jane popull revolucionare

Politikanet shqipetare ,jane mbeturinat e ballkanit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 03-11-2011 më 00:08

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Shume pyetje e drejte.
    Jam dakord me parafolesit mbi difektet qe kemi si shtet e si popull. Por nese nuk jetojme ne ketu t'i edukojme femijet tane me nje fryme te re kush do ta bej?

Personalisht nuk jam patriot i madh, as e qaj dhe as e vajtoj vendin tim, as kam ndonje krenari te madhe se jam shqiptar, dhe i shaj shqiptaret perdite per difektet qe kane.
    Por, jetoj ne shqiperi thjesht sepse me ben te ndihem i lumtur dhe sado mire ekonomikisht nuk do ndihesha i tille askund tjeter.

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anëtarësuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    tybe veq qe spo puinojme per shtetin ....nuk e di sigurisht e duam veq ne heshtje apo veq kur na mungon.....jo more atdheun duhet ta duam edhe me pune ....

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Shume pyetje e drejte.
    Jam dakord me parafolesit mbi difektet qe kemi si shtet e si popull. Por nese nuk jetojme ne ketu t'i edukojme femijet tane me nje fryme te re kush do ta bej?

Personalisht nuk jam patriot i madh, as e qaj dhe as e vajtoj vendin tim, as kam ndonje krenari te madhe se jam shqiptar, dhe i shaj shqiptaret perdite per difektet qe kane.
    Por, jetoj ne shqiperi thjesht sepse me ben te ndihem i lumtur dhe sado mire ekonomikisht nuk do ndihesha i tille askund tjeter.
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    E dua atdheun shume. Po njehere per njehere smund te kthehem atje. Sepse tani per tani ai nuk eshte i zhvilluar ekonomikisht sa ky shteti ku jam une qe ka shekuj ekzistence. Atje shteti eshte i ri nuk funksionon kaq mire si ketu ,nuk funksionon sistemi shendetsor,arsimor, nuk mund te gjej nje page te me mbuloje gjithe nevojat e mia.
    Por gjithsesi nje dite do te kthehem. Nje dite, kur ata atje qe tani kane nje jete me te veshtire se timen, do te kene arritur te ndertojne nje shtet funksional me perspektive. Natyrisht une do tu kerkoj atyre te me ruajne mua nje vend te mire pune ,mundesisht ne nje pozite udheheqese, sepse deri atehere shpresoj te kem marre nje diplome universiteti te nje shteti perendimor. Tekefundit edhe bej nje sakrifice, le nje vend perendimor per tu kthyer ne vendlindjen time, te cilen kur e kisha ngusht (dhe kishte nevoje per mu) e braktisa pa shume keqardhje.

Tregoni mirekuptim ju lutem. Mos me shani. E di qe jam egoiste edhe pa ma thene ju.
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 03-11-2011 më 07:49
    AUTOCHTHONOUS

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    E dua atdheun shume. Po njehere per njehere smund te kthehem atje. Sepse tani per tani ai nuk eshte i zhvilluar ekonomikisht sa ky shteti ku jam une qe ka shekuj ekzistence. Atje shteti eshte i ri nuk funksionon kaq mire si ketu ,nuk funksionon sistemi shendetsor,arsimor, nuk mund te gjej nje page te me mbuloje gjithe nevojat e mia.
    Por gjithsesi nje dite do te kthehem. Nje dite, kur ata atje qe tani kane nje jete me te veshtire se timen, do te kene arritur te ndertojne nje shtet funksional me perspektive. Natyrisht une do tu kerkoj atyre te me ruajne mua nje vend te mire pune mundesisht ne nje pozite udheheqese sepse deri atehere shpresoj te kem marre nje diplome universiteti te nje shteti perendimor. Tekefundit edhe bej nje sakrifice, le nje vend perendimor per tu kthyer ne vendlindjen time, te cilen kur e kisha ngusht (dhe kishte nevoje per mu) e braktisa pa shume keqardhje.

Tregoni mirekuptim ju lutem. Mos me shani. E di qe jam egoiste edhe pa ma thene ju.
    kqyre kit patrijoten me bateria kqyre. t paska ra patrijotizmi sod, paske harru qe je patrijote.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga muharrembajrami Lexo Postimin
    kqyre kit patrijoten me bateria kqyre. t paska ra patrijotizmi sod, paske harru qe je patrijote.

Pershendetje Muharrem!

Ste paskam vene re kurre ne forum. Ti si duket me njeh mu. Me njeh gabim ama. Kush ka thene qe une jam patriote? Une jo, kurre. Nuk jam patriote as me bateria as mekanike une. E parendesishme kjo.

E rendesishme eshte qe se ke kuptu hic shkrimin tim. Lexoje edhe njehere me vemendje dhe thuama ku e gjete patriotizmin ti? Nese e kupton heren e dyte. Nese jo, lere fare . Se as une smund te te sqaroje. Jo pse sdu, po se mundohem kot.

Mbetsh mire Muharrem!
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 03-11-2011 më 09:35
    AUTOCHTHONOUS

Tema të Ngjashme

1. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  2. Si ta jetojmë Javen e Madhe?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  3. Dashuria në dy kohë
    Nga whisper në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 13:31
  4. Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 17:10
  5. Pse jetojme?
    Nga Failed Rapper në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 05-07-2003, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •