Close
Faqja 17 prej 36 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 351
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    E mira eshte se kjo ceshtje eshte sqaruar, dhe keta skane mundesi ta ndryshojn origjinalin ne gjuhen arabe asnjeher. Keta jane shume pak per te pasur ndonje ndikim dhe cdo musliman kur e sheh se keta si kane perfshire ato dy ajete qe gjenden ne te gjitha Kuranat e kuptojn se ata sjane musliman.

Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    E mira eshte se kjo ceshtje eshte sqaruar, dhe keta skane mundesi ta ndryshojn origjinalin ne gjuhen arabe asnjeher. Keta jane shume pak per te pasur ndonje ndikim dhe cdo musliman kur e sheh se keta si kane perfshire ato dy ajete qe gjenden ne te gjitha Kuranat e kuptojn se ata sjane musliman.
    Rashad Khalifa solli shenje nga Zoti qe e konfirmon si te derguar te Zotit ,

edhe sikur vetem ato mrekulli qe une kam konfirmuar nga inicialet kuranore me doren time dhe duke e krahasuar me fjalen "Rashada" qe gjendet 19 here ne Kuran dhe duke i nderlidhur keto me ajetet 74:30-31 eshte me se e qarte qe kurani ben fjale per nje mrekulli dhe kjo mrekulli eshte prezente pasi une vete kam vertetuar nje pjese te madhe te saj me doren time ,
    pra te gjitha keto jane me se te mjaftueshme per te besuar qe rashad khalifa eshte i derguar nga Zoti ,\
    dhe duke e nderlidheu edhe me ate qe ai predikon besimin ne Zotin Nji dhe vetem Zotit dhe besimin ne Kuran eshte me se e mjaftueshme qe te kuptosh qe ai eshte i derrguar,
    por njeriu duhet te reflektoje perpara se te marre vendime te cilat mund te vertetohen ne te ardhmen qe ishin te nxituara
    pra njeriu nuk duhet te refuzoje shenjat nga Zoti i tij;

[7:136] Si pasojė, u hakmorėm pėr veprat e tyre, dhe i mbytėm nė det. Kjo ėshtė pėr
    shkak se ata refuzuan shenjat tona, dhe nuk ua vunė veshin aspak.

[10:92] "Sot, ne do tė ruajmė trupin tėnd, pėr tė tė bėrė mėsim pėr gjeneratat e
    ardhshme.”* Fatkeqėsisht, shumė njerėz nuk janė tė vėmendshėm pėr shenjat tona.

[20:56] Ne ia treguam atij tė gjitha shenjat tona, por ai nuk besoi dhe refuzoi.

[54:42] Ata i refuzuan tė gjitha shenjat tona. Si pasojė, i paguam ashtu si njė i
    Plotfuqishėm, Gjithėfuqishėm duhet t‟i paguaj.

mire eshte te shikohet mire se cfare eshte mrekulli e cfare jo , nuk calon gomari nga veshet , keshtu edhe ato qe perpiqet te tregoje angmokio per mrekulline matematikore jane asgje ne krahasim me pjesen tjeter te mrekullise qe eshte shume e fuqishme per t'u lene menjane , pasi une vete kam verifikuar me doren time nje pjese te madhe te saj ! a mendoni se eshte rastesi nje mrekulli e numerit 19 ne kuran? a mendoni se eshte rastesi qe fjala rrenje e emrit Rashad(rashada) ndodh te jete 19 here ne Kuran??
    secili le te gjykoje drejte me ndergjegjen e tij.

[10:20] Ata thonė, “E si nuk i zbriti atij asnjė mrekulli nga Zoti i tij?” Thuaj, “E ardhmja i
    takon Perėndisė; pra pritni,
    edhe unė jam duke pritur sė bashku me ju.”

[74:30] Sipėr tij ėshtė nėntėmbėdhjetė.*

[74:31] I caktuam engjėjt pėr tė qenė roje Ferri, dhe e pėrcaktuam numrin e tyre (19-shin)
    (1) pėr t‟i trazuar mosbesimtarėt, (2) pėr t‟i bindur tė Krishterėt dhe Jahuditė (se ky ėshtė
    shkrim hyjnor), (3) pėr tė forcuar besimin e besimtarėve, (4) pėr tė hequr tė gjitha gjurmėt
    e dyshimit prej zemrave tė tė Krishterėve, Jahudive, si dhe besimtarėve
    , dhe (5) pėr t‟i
    ekspozuar ata qė ushqejnė dyshime nė zemrat e tyre
    , dhe mosbesimtarėt; ata do tė thonė,
    “Ēka deshi tė thotė Perėndia me kėtė alegori?” Perėndia kėshtu e dėrgon nė humbje kėdo
    qė Ai vendosė, dhe e udhėzon kėdo qė Ai do. Askush nuk i njeh ushtarėt e Zotit tėnd
    pėrveē Tij. Kjo ėshtė vėrejtje pėr njerėzit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 01-11-2011 mė 09:52
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ju me kėto shkrime qė keni shkruar keni treguar haptazi fundamentalizmin tuaj o tė nderuar. Allahu ka thėnė se ne e kemi shpallur dhe do ta ruajmė kėtė deri nė ditėn e kijametit, e nuk ka thėnė se "Ne e kemi shpallur dhe ju(Fundamtalistėt e shqipfolsat arab) do ta ruani atė apo jo? Pra ai me tė dėrguar, lajmtarė e profet dhe engjuj do ta ruaj atė. Kurse ju nuk arrini ta kuptoni realitetin. Sa emra pėrmendni kur falni namaz ju lutem! A mund tė mė tregoni sa emra tė profetėve pėrmendni kur falni namaz dhe ēfarė thotė Allahu nė Kuran? "Dhe kur tė falni namaz, le tė pėrmendet vetėm emri i Allahut". Ma thuani shahadetin tani ju besimtar tė pastėr ku edhe tė krishterėt qė nė fillim ju sulmojnė nė shahadet! A po e thuani siē ėshtė nė Kur'an apo dėshironi qė t'ia vini shok Allahut ptofetin e tij, po nėse thuani se Muhamedi ėshtė i dėrguari i Allahut nė shahadet, pėrse atėherė nuk i pėrmendni edhe tė dėrguarit tjerė nė atė shahadet siē ėshtė Isa, Musai, Jakupi, Luti, Ibrahimi, ve esh-shedu ene Nuhi abduhu ve resul-luhu...??? Ecni idhujtar tė paskrupullt :@. Ju nuk mund t'i kundėrviheni njė njeriu siē ėshtė Rashhad Khalifa "Kimist" duke pasur parasysh se shumica e kimistėve pėrfundojnė nė ateizėm vetė pėr shkakun e dheut i cili nuk pėrmban materie kimike, kurse tek ky ka ndodhur e kundėrta, pikėrisht ky edhe pse ka qenė kimist ky ka zbuluar mrekullin e Kuranit e edhe kjo puna e "Kimistėve" ėshtė poashtu njė mrekulli e Allahut, sepse siē thash mė parė se shumica e kimistėve po sa ta shohin Kuranin se Ai thotė se njeriu ėshtė krijuar nga dheu, ata menjėherė distancohen nga Kurani...! Kjo pra ėshtė edhe njė mrekulli nga tė gjitha ato mrekulli tjera qė posedon Kurani dhe Kurani nuk ėshtė i tėri rit fetarė qė ju e mendoni si tė till, kurse zbulimet qė bėhen nė tė mirė thoni se ne e kemi ditur kėtė, sepse e kemi pasur qe 1400 vite nė Librin tonė e nė fakt ju asgjė nuk dini, ju as qė ia keni pasur Haber se ēfarė kuptimi mund tė kenė disa vargje Kuranore, ju vetėm i keni lexuar ato dhe i keni kėnduar dhe i keni vajtuar dhe ju nuk dini gjė tjetėr tė bėni vetėm se tė mallkoni, shani, dhe injoroni, sepse ju jeni fondamentalistat mė tė mdhenj tė planetit, madje mė tė mdhenj se Ortodoksėt. Ecni bėni ndonjė pun tė hajrit se ju shkoi jeta duke qėndruar vetėm nė internet pėr tė mallkuar njerėzit sa qė fetė tjera dhe ateistat dhe tė gjith njerėzit jomusliman kanė filluar tė kenė frikėn po sa tė ndėgjojnė emrin ISLAM e kėtė frikė e kanė fituar nga ju Sufista, Hanefista, Selefista, Shiijista, Sunista, Vehabista e shumė "Ista" tė tjerė qė i keni.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani dhe kloni i tij i nderuar Goni, ju dy treguat haptazi se mohoni dy ajete nga Kurani, sipas jush Allahu e ka lene te koruptuar dhe nuk e ka mbrojtur kuranin 1400 vite me radhe.

Ju me kete beni KUFER, sjeni musliman, tash mund te shkelmoni sa te doni se kot e keni.

Cdoher kur ua bejm Shah-Mat keshtu e mbushni postimin me gjera jasht temes vetem e vetem per ta mbuluar pisllekun tuaj. Te poshter jeni ju. Masona jeni ju.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani, o koktul, Rashadi nuk solli asgje pos koruptimit dhe kufrit, potencimi i numrit 19 ka qene i njohur tek muslimanet shume heret. Ai e perdhunoi ate dhe e ekstremizoi derisa mohoi ajete dhe beri kufer!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Bani, o koktul, Rashadi nuk solli asgje pos koruptimit dhe kufrit, potencimi i numrit 19 ka qene i njohur tek muslimanet shume heret. Ai e perdhunoi ate dhe e ekstremizoi derisa mohoi ajete dhe beri kufer!
    Shih shih tani paragjykueasin, e ēfarė thash unė mė lart? Tė gjitha mrekullit e Kuranit i kanė ditur tė ashtuquajturit "musliman" lol! hahahah! Runa Zot nga paragjykuesit. A di ti ta shpjegosh pėrse u shkatėrrua Kurani i parė, nėse ky Kuran qė ju mbani nė duart e juaja ka qenė i njejt dhe identik me Kuranin e parė? Pėrse u desh tė shkatėrrohet pra Kurani i parė i shkruar?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    ju Sufista, Hanefista, Selefista, Shiijista, Sunista, Vehabista e shumė "Ista" tė tjerė qė i keni.
    Une dhe shume te tjere si une quhemi muslimane. Ai qe mban Ista nga prapa je ti me miqte e tu Reshadista!

Sipas jush!

Vetem Reshadistat e kuptojne kuranin.

Vetem Reshadistat e interpretojne ate.

Dhe kete e beni pa ditur arabishten, pa ditur arsyet e zbritjes se ajeteve etj etj.

perderisa ka qene i njohur nder myslimane (qe nuk e vej ne dyshim) potencimi i numerit 19 ,
    pse atehere nuk e zbuluan kete kod ata , ose njeri nga ata, por e Zbuloi Rashadi qe rashada ndodh ne Kuran 19 here??

a nuk eshte kjo shenje nga Zoti , a mendon se ka rastesi ne Kuran?
    dmth qe edhe edhe numeri 19 edhe fjala rashada te ndodhe 19 here eshte rastesi???

edhe dicka ...te lutem mos ofendo ...po t'a them per te 100-nten here!!
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Bani, te pyeta, pse nuk pergjigjesh a?????

A beson se Zoti e ruan Kuranin nga ndryshimi???

Nese thua jo ben kufer.

Nese thua po, ateher Rashadi ben kufer. SHAH-MAT vllacko!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ē'ke tani ti dhe pse kapesh me gjuhen arabe o i nderuar, kėtė nuk po mund ta kuptoj vėrtetė nga ju. Pėrse lidheni gjithnjė me gjuhėn arabe? A vetėm kėtu ju mbeti tė mbėshteteni tani? Shiko unė kur kam qenė fėmi kam bėrė hatme nė Kuran dhe kam ditur ta lexoj tė tėrė Kuranin, mirėpo nuk kam kuptuar asgjė dhe pastaj e kam lėnė anash, sepse Hoxha nuk na mėsonte edhe pėrkthimin. Por mu nuk mė nevojitet tepėr pėr ta mėsuar gjuhėn arabe dhe kėtė do ta bėj. Mirėpo faktet dhe argumentet e atij qė e ka njohur gjuhėn arabe nq thelb nuk mund t'i rrėzoni ama...!

Faqja 17 prej 36 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •