Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 70
    Citim Postuar më parë nga ionian Lexo Postimin
    Po cte keqe ka qe Greku, atyre qe jane me kombesi greke dhe nuk kane te tjera te ardhura dhe qe mund ta provojne kete me dokumente ju jep pension?? Kujt duhet ti marr leje qe cfare do bej ? Eshte njesoj sikur nje kosovar te vinte ne shqiperi te jetonte dhe te mos kishte te ardhura te tjera . Do te merrte ndihme sociale? Kjo mosmirenjohje e shume shqipetareve ndaj greqise ne nje kohe qe jemi direkt te varur nga ekonomia e saj duke qene se 1 milion shq. hane buke atje , nuk mund ta kuptoj . Nqs nuk eshte kjo komples provincial ballkanik cmund te jete tjeter??
    Ne hame buke ketu po nuk i plasi shume te tjereve e di mire kete nga shumica e anetareve te forumit.
    Po sa per pensionet disa nuk duhet ti mernin sepse ndihma sociale quhet kur jeton ps ne greqi edhe jo kur ata jetojne ne shqiperi edhe vine ne greqi paraqiten sepse kane dhene andresen e femijeve qe te duket qe jetojne ketu.Une keta ipirotet nuk i shikoj dot me sy s'e ishin spiunet e grekeve edhe te policise kur erdhem ne fillim edhe ishim pa letra.
    Nejse ka kohe qe keta ne familje nuk marin si me pare te dy prinderit pension ,tani mer vetem njeri edhe me mire do ishte mos mernin hic!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Soni me gojedhena e di dhe une qe e kam prejardhjen nga halili , mirepo me qitabe ne nuk vertetojme asgje , dicka te tille po them une.
    Perdore fjale popullorce s'di c'eshte qitabja po nejse. Nga gojedhenat shko tako njerezit dhe nxirr certifikatat e bej Family tree. Thjeshte.

Ehhhh po ne e kemi te lehte, kto te huajt qe martohen e ndahen ja 100 here s'do dijne ku te fillojne.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga ionian Lexo Postimin
    Cfare ndryshon kjo ne ato qe shkrova une ?
    eshte ana tjeter e medaljes

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Me vjen keq te them mirepo dikush e shet edhe b.ythen e vet per nje pension.Dhe nuk logjikon se ato para nuk i dalin medikamente per sherimin e b,ythes.

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Mos cfare katastrofe. Na mbeten greqaret pa pensione. Po tani si do ja beni mo minoritare me origjine nga Mirdita, Lezha, Tirana, Durresi e Elbasani? Si do ja beni qe nga Frok e Mark, Hasan e Xhafer na u gdhite Fotaq e Maqo, Dhimiter e Kostaq? Tani nuk ju justifikohet dot emri? Do i beni emrat Goran e Branko, Mirko e Boris? Ptu fara e keqe qe skane as palce kurrizore e as nder. Te ngordhin ashtu sic e meritojne kermat se vetem emrin shqiptar se meritojne. I puthen kembe e dore grekut per vite te tera tani le te hane m ut palacot qe i renohen kesaj toke
    Eshte fantastik ky djale

D.

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Si ua ka prere?!Shprehu mire o Ilia se s'ta kemi kusur!Perse duhet tí marin keto pensione keta njerez ne nje kohe qe s'kane paguar kontribute ne shtetin Grek!
    Jooo,ju lutem shume,pavarsisht zemergjeresise se skajshme te Athines,ne jemi njerez te ndergjegjshem dhe nuk duam te marim dicka qe nuk na takon.Biles edhe keto pensionet tona 100 euro-she qe na i jep shteti yne duke dritheruar do i japim ne ndihme te fqinjeve tane ne nevoje...
    shiko mire tanku se ku e kesh llafin, dhe mos u hidh dege me dege...
    aresyeja e ketij postimi ishte qe keta 20.000 e kacafiu te marrin pension ja shqiptar ja grek, jo te hane buke ne te dy krahet..nuk eshte pak per shtetin te kurseje 20000 persone i thone rreth...5% e pensionisteve ne Shqiperi..

pra e kesh hallit ne buxhetin tënë o tank...
    Duaje te afermin tend si veten

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Ilia, ti i di me mire ndoshta se kushdo ketu ne forum qe pensionistet marin pensione nga te dy krahet si ne shqiperi ashtu edhe ne greqi.
    Me vendimin politik te sotem te europes per <> te borxhit Grek 50% dhe dhe mbikqyrje te perhershme europiane ne Greqi ska me genjshtra sepse nuk do te mund ti <> dot me keto shpenzime.
    Dhe mos ua qaj hallin per pensionet se ata qe i marin kane <>.....numerohen me gishtat e dores ato familje qe burim te vetem financiar kane pasur keto pensione.
    qellimin e postimit e kam per te kursyer pensionet per 20000 shqiptare,....ose per qellime te tjera te shtetit,...., por per kete duhet "marreveshje"...me shtetin grek,...por politikes nuk i intereson se humbin keto vota,...
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Sa gjynah.....Me vjen per komshien time Nexhin dhe burrrit te saje Rakipit ( greqisht e kishin Nica dhe Iraklis) qe ja hoqen pensionin....gjynah 700 euro nga greku...dhe tani i ngeli vetem pensioni i Sales.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    qellimin e postimit e kam per te kursyer pensionet per 20000 shqiptare,....ose per qellime te tjera te shtetit,...., por per kete duhet "marreveshje"...me shtetin grek,...por politikes nuk i intereson se humbin keto vota,...
    nuk te mar vesh se kujt shteti kerkon ti kursesh arken Ilia.........
    Dhe cfar marveshje kerkon te bejne 2 shtetet..........mos nenkupton gje kalim te te ashtuquajturave zona minoritare nen juridiksionin e greqise??????
    Sepse me sa di une dhenia e ketyre pensioneve kete qellim ka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 28-10-2011 më 09:39

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    shiko mire tanku se ku e kesh llafin, dhe mos u hidh dege me dege...
    aresyeja e ketij postimi ishte qe keta 20.000 e kacafiu te marrin pension ja shqiptar ja grek, jo te hane buke ne te dy krahet..nuk eshte pak per shtetin te kurseje 20000 persone i thone rreth...5% e pensionisteve ne Shqiperi..
    Shiko Ilia se po ngatarrohesh pak; prinderit e mij kane punuar 20 vjet ne Shqiperi? Po. Atehere marrin pension. Kane punuar 10+vjet ne ShBA? Po atehere marrin pension apo social security qe quhet ketej. Marrin pension nga te dyja shtetet sepse kane punuar per ato leke. Me ligj jane korrekt. Nuk ja heq dot te drejten e pensionit shteti Shqiptar pse po merr pension nga shteti Amerikan....dhe as shteti Amerikan nuk ja heq dot te drejten e pensionit qe do marrin nga Shqiperia.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •