Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 70
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    shiko mire tanku se ku e kesh llafin, dhe mos u hidh dege me dege...
    aresyeja e ketij postimi ishte qe keta 20.000 e kacafiu te marrin pension ja shqiptar ja grek, jo te hane buke ne te dy krahet..nuk eshte pak per shtetin te kurseje 20000 persone i thone rreth...5% e pensionisteve ne Shqiperi..

pra e kesh hallit ne buxhetin tënë o tank...
    Pa prit pak nje here,sikur thame 3500,nga na dolen 20 000 e kacafiu ?!

Pastaj zgjidhja eshte fare e thjeshte.Keta njerez duhet te marin pensionin atje ku kane derdhur djersen,atje ku kane paguar kontribute.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-08-2009
    Postime
    193
    greket ne nje mashtrim kaq te madh me nje evazion fiskal te papare do ti jepnin shqiptareve ca therrime me ane te ketyre pensioneve. Te njejten gje ben italianet, njoh njerez qe shkojn rregullisht ne itali per te marr pension dhe ajo eshte ne prag te kolapsit.

Po nuk me duket dhe lajm aq i mire qe 3500 qytetare shqiptare, pavaresisht nga kombesia, nuk do marrin me 360 euro. I thone miliona dollare me pak te cilat nuk do shpenzohen ne Shqiperi. Kjo nuk ka lidhje fare me faktin pensione greke per pseudominoritare. Thjesht ketu me kete vendim ka humbur Shqiperia dhe jo Greqia. Gjithsesi secili i ben vete llogarite, nuk kam c'them tjeter.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Po nuk me duket dhe lajm aq i mire qe 3500 qytetare shqiptare, pavaresisht nga kombesia, nuk do marrin me 360 euro. I thone miliona dollare me pak te cilat nuk do shpenzohen ne Shqiperi. Kjo nuk ka lidhje fare me faktin pensione greke per pseudominoritare. Thjesht ketu me kete vendim ka humbur Shqiperia dhe jo Greqia. Gjithsesi secili i ben vete llogarite, nuk kam c'them tjeter.
    Logjike e thjeshte atje te con por ndoshta ti jeton jashte shqiperise dhe ballkanit.
    Ketu 1+1nuk bejne asnjehere 2 . Rezultati varet gjithmone kush e ben llogarine
    ...

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    o bre kushedi sa do jene indinjuar keta pensionieret?!

p.s ay brari xheku thote noj llaf mo, po s'ja shoh patkojt .. e kan lidh gj'kafsh rucpucat.. a ? ..

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Pa prit pak nje here,sikur thame 3500,nga na dolen 20 000 e kacafiu ?!

Pastaj zgjidhja eshte fare e thjeshte.Keta njerez duhet te marin pensionin atje ku kane derdhur djersen,atje ku kane paguar kontribute.
    me te drejte ashtu si thua ti eshte..., se keta kane punuar ne Shqiperi, keshtu qe duhet te marrin pension shqiptar...., por n.q.s. Greqise "i ka lindur ne zemer", t`ju jape pension pa punuar asnje dite, atehere kemi nje diskriminim te shqiptareve te cilet nuk perfitojne nga kjo "ndihme". Ne keto kushte them une, qe keta te mendojne ca pak edhe per sivellezerit e tyre shqiptare dhe t`a lene njerin pension (ate shqiptar), si me te varfer qe jemi. Ose te behen marreveshje
    ndershteterore per te mos "ngrene ne te dy krahet"....
    fjalen e kesh o tank (thellohu pak), qe keto pensione t`i perfitojne pensionistet e varfer shqiptare, t`u rritej ca pako gje pensioni...

Keta minoritare ligjerisht nuk mund te quhen pensioniste sepse nuk kane dhene ndonje kontribut ne Greqi..
    Duaje te afermin tend si veten

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    nuk te mar vesh se kujt shteti kerkon ti kursesh arken Ilia.........
    Dhe cfar marveshje kerkon te bejne 2 shtetet..........mos nenkupton gje kalim te te ashtuquajturave zona minoritare nen juridiksionin e greqise??????
    Sepse me sa di une dhenia e ketyre pensioneve kete qellim ka.
    shtetit shqiptar t`i kursej arken... dhe keto fonde te kalojne per t`u rritur sado pak te ardhurat pensionisteve te varfer shqiptare. Marreveshje duhet sepse nuk heq dore vullnetarisht nga pensioni shqiptar kurrkush...
    sigurisht me te varferin luhet lehte, sepse eshte ceshtja tek buka e gojes dhe kjo edhe mund te shfrytezohet per insinuatat qe hedh ti...
    Duaje te afermin tend si veten

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    ... por n.q.s. Greqise "i ka lindur ne zemer", t`ju jape pension pa punuar asnje dite, atehere kemi nje diskriminim te shqiptareve te cilet nuk perfitojne nga kjo "ndihme".....
    Cfare je duke thene more i vaftisur, ti e di shume mire per cfare i jep Greqia ato pensione por mos na gris nervat !!!

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    shtetit shqiptar t`i kursej arken... dhe keto fonde te kalojne per t`u rritur sado pak te ardhurat pensionisteve te varfer shqiptare. Marreveshje duhet sepse nuk heq dore vullnetarisht nga pensioni shqiptar kurrkush...
    sigurisht me te varferin luhet lehte, sepse eshte ceshtja tek buka e gojes dhe kjo edhe mund te shfrytezohet per insinuatat qe hedh ti...
    Iliako....nuk po hedh isinuata por po them ate qe e shohim te gjithe me perjashtim te grekofileve shqiptare
    Dhe nese ty te dhimbset kaq shume arka e shtetit shqiptar ben mire qe te mos maresh rrogen apo pensionin nga shteti shqiptar por ushqehu vetem me ate qe te jep patridha

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    me te drejte ashtu si thua ti eshte..., se keta kane punuar ne Shqiperi, keshtu qe duhet te marrin pension shqiptar...., por n.q.s. Greqise "i ka lindur ne zemer", t`ju jape pension pa punuar asnje dite, atehere kemi nje diskriminim te shqiptareve te cilet nuk perfitojne nga kjo "ndihme". Ne keto kushte them une, qe keta te mendojne ca pak edhe per sivellezerit e tyre shqiptare dhe t`a lene njerin pension (ate shqiptar), si me te varfer qe jemi. Ose te behen marreveshje
    ndershteterore per te mos "ngrene ne te dy krahet"....
    fjalen e kesh o tank (thellohu pak), qe keto pensione t`i perfitojne pensionistet e varfer shqiptare, t`u rritej ca pako gje pensioni...

Keta minoritare ligjerisht nuk mund te quhen pensioniste sepse nuk kane dhene ndonje kontribut ne Greqi..
    Ky propozimi yt eshte pak kontradiktor pasi me ose pa marreveshje ndershteterore,ligji nuk te lejon ta detyrosh ate pensionistin te heqe dore nga pensioni qe i takon.Meqe i paska lindur ne zemer shtetit Grek te beje bamiresi,efkaristo poli,kjo s'do te thote asnje gje!Pensionistet Shqiptare diskriminohen nga shteti i tyre,nuk kane dhe nuk kane pse te kene ndonje qefmbetje nga shteti Grek!Pastaj Greqia ka problemet e saj ekonomike.Ti sapo na pohove pak me siper se atyre 3500 te pareve do u shtohen edhe nja 17000 te tjere te cilet do e humbasin ate paketen e bamiresise.Madje une nuk do cuditesha sikur edhe ata emigrante Shqiptare qe kane paguar keto 20 vite kontribute ne Greqi te humbasin te drejten e pensionit dhe te kthehen ne Shqiperi me gisht ne goje.Greqia po hedh shtetasit e vet ne mes te kater rrugeve keshtu qe nuk e ka per gje te sakrifikoje kete kategori njerezish sic jane emigrantet Shqiptare qe per hir te se vertetes asnjehere nuk e ka patur ne konsiderate...
    Ndryshuar për herë të fundit nga shoku_tanku : 31-10-2011 më 09:24

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •