Injoranti vėrehet shumė leht nė shkrime, shiko se si flet o i nderuar, por unė jam nga Kosova dhe nuk e paskam ditur se ju emrit "Shaban" i thoni "Shabon", sepse tek ne kėtė dialet e flasin tė malsis sė Kosovės dhe qytetarėt tallen me gjuhėn e tyre pastaj, e pėr kėtė unė reagova, kurse sa pėr inicialet Kuranore dhe mrekullitė matematikore tė lė rehat tė merrsh me Banin pra, mirėpo nuk ma do mendja se do ia dalėsh e ta kundėrshtosh atė mrekulli tė Kuranit ku i tėri ėshtė shumėfish i 19-shit, kot e ke nėse mundohesh t'i paraqesėsh disa "fakte" dhe "argumente" kinse pėr ta rrėzuar mrekullin e 19-shit nė Kuran, sepse je sa grimca pėr ta bėrė atė

. Unė tani jam nė pun dhe nuk kam kohė tė merrem mė tepėr me "ty" personalisht, mirėpo do gjej kohėn dhe do shkruajm prap ne tė dy, por mė duket se dje i ike debatit qė ishe duke e bėrė me mua!! Jo por ti nuk bėre fare debat me mua. Mua mė kanė pėrjashtuar pėrshkak se nuk kanė mundur t'i kundėrpėrgjigjen shkrimit t'im, por nuk do tė thotė se unė nuk e di matematikėn tani dhe t'i dalloj tė vėrtetat kuranore matematikore, mrekulli tė pakundėrshtueshme.
Ndėrsa sa i pėrket rekomandimit tėnd qė ti mė dhe tani nė fund, falėnderoj Zotin qė ma ka dhėnė trurin pėr tė studiuar dhe pėr tė arritur tituj dhe suksese tė mėdha nė jetėn time dhe tani unė jam nė karrige brenda zyres time dhe e sjell karrigėn si tė dua, sepse ma ka mundėsuar zoti nėpėrmjet trurit qė unė tani ta kem kėtė vend pune. Kurse ti...?? Ty vėrtet tė nevojiten njė palė syze, sepse vėrtet e tepron duke ndenjur natė e ditė nė forume e duke i zgurdulluar sytė qė kinse tė "zbulosh" diqka apo ku di unė, por fatkeqėsisht interneti dhe forumet nuk tė japin para dhe kam frigėn se nuk ke me ēfarė i blen ato tė shkreta syze, por unė tė rekomandoj qė tė marrėsh dy funde tė tegllave, sepse sigurisht qė ato do tė kryejnė punė. Apo ndoshta ju jeni i paguar nga pseudo "muslimanėt"? Selefi? Hannefi? Sufi? Sufistėt vėrtetė e teprojnė i nderuar!! Shija? Mos vallė jeni vehabist? Sa e keni pagėn mujore?
Ja ky jam unė... ai i cili i pėrgjigjem ēdo injoranti me tė njejtėn monedhė!
Tė pėrshėndes

.
Krijoni Kontakt