Close
Faqja 99 prej 126 FillimFillim ... 4989979899100101109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 981 deri 990 prej 1258
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Sofi _ Lexo Postimin
    Cilit muaj i referohet fjala 'kallnuer'? A mos behet fjale per muajin 'janar'?

faleminderit
    po Sofi, asht muaji Janar ne te folmen Arbereshe, nga anet tona Janarit i thone edhe muaji i gjate, njajte sikur Arbereshet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    Mire se erdhe apo Mireseerdhe?
    Mirë se erdhe! (me pikëçuditje në fund)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Bato, ne forumin shqiptar kur logon eshte e shkruar 'Mirëseerdhe......' edhe pa pike cuditese.

Nqs eshte gabim beja verejtje dhe te regullohet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Alnosa, të mëdhenjtë nuk kundërshtohen dhe përderisa forumi është i tyre, ata kanë gjithnjë të drejtë.

Po të ndryshohej Mirëserdhe, do të duhej të ndryshohej edhe Orthodhoks, e shumë të tjera, por këto janë janë gjëra që s'mund të bëhen.

Mundohu të jesh e arsyeshme!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Meqenese, mire se erdhe shkruhet keshtu, atehere dhe mire u pafshim duhet te shkruhet keshtu. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Meqenese, mire se erdhe shkruhet keshtu, atehere dhe mire u pafshim duhet te shkruhet keshtu. lol
    edhe me qene se
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Gjuha është muzikë, jo matematikë

Në rastin e mirë u pafshim, ku takohen zanoret ë dhe u, ato bashkohen dhe ë-ja bie. Është e natyrshme që bashkohen sepse dhe goja ashtu e shqipton: mirupafshim.

Në rastin e mirë se erdhe, takohen dy zanoret e, por në të folur ato shqiptohen të ndara. Nuk është e natyrshme t'i bashkosh e të thuash: mirëserdhe.

Po kështu edhe meqenëse është e natyrshme që të thuhet e bashkuar dhe kështu është fituar një lidhëz.

Këto janë gjëra të ndërlikuara që kanë të bëjnë me ritmikën dhe ngjyrën e gjuhës dhe nuk mund të diskutohen e të kuptohen nga njerëzit e thjeshtë.

Tema po i afrohet 1000 postimeve dhe këtu akoma s'është kuptuar që tema nuk është për hamendësime, por si të shkruajmë pa gabime. Kur s'kuptohet dot një gjë kaq e thjeshtë, si mund të kuptohen të tjerat?!

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Alnosa, të mëdhenjtë nuk kundërshtohen dhe përderisa forumi është i tyre, ata kanë gjithnjë të drejtë.

Po të ndryshohej Mirëserdhe, do të duhej të ndryshohej edhe Orthodhoks, e shumë të tjera, por këto janë janë gjëra që s'mund të bëhen.

Mundohu të jesh e arsyeshme!
    E bera une sugjerimin e shkrimit te titujve te temave ne perputhje me gramatiken dhe drejtshkrimin e shqipes. Por sipas shpjegimit te kokave te forumit, shqipja ndryshon ne varesi te grupit qe e perdor.

Qyfyre
    Komuniteti musliman - Duhet te jete Komuniteti mysliman
    Komuniteti orthodhoks - Duhet te jete Komuniteti ortodoks

Albo
    Ne fakt, je ti qe je duke i shkruajtur gabim te dyja. Si komuniteti orthodhoks, si komuniteti musliman shqiptar, perdorin ato emertime qe ne kemi vendosur me lart. Nese ty nuk te pelqejne emrat, eshte problemi yt e jo i komunitetit.

Praktika e censurimit te emrave dhe gjuhes shqipe eshte nje praktike komuniste. Ne nuk ndjekim praktiken komuniste, ne ndjekim praktiken demokratike: i emerojme komunitetet sipas emrave qe mbajne vete besimtaret e atyre komuniteteve.

Eshte njesoj si te pyesesh dike se si e ke emrin, dhe pasi te ta shkruaje, ti t'i diktosh qe emri i tij nuk shkruhet ashtu por keshtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 26-09-2011 më 10:10

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    c't'i - ç'ti
    ( gabim )

eh bato - gabim. Per kete kemi diskutuar qe ne postimet e para dhe e kam dhene arsyen. ç't'i besh, fajin e ka gramatika!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Folja "Ek(g)zistoj" shkruhet me "K" "Ekzistoj" apo me "G" Egzistoj"?

Dhe "She(ë)mbull" ështe me "e" apo me "ë"
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •