Close
Faqja 23 prej 84 FillimFillim ... 1321222324253373 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 840
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    [Per=Nuh Musa;3216330]Te te them pik se pari Nuh qe je bashkebisedues i mundimshem ( i merzitshem) dhe jo i sinqerte.Te TI kam hetuar jo deshiren per te biseduar por nevojen patologjike ta nencmojsh bashkebiseduesin pa marr parasysh sa mundohet kundershtari yt (ne kete rast une) ti ik potencimit te nencmimeve personale,fyerjeve suptile qe ti i ben -me te vetmin qellim qe te gjindet nje bashkebisedues normal ne forum, qe te hapen shtigje te reja bisedash qe ti ikim banaliteteve dhe intelektualizmave shterp mbrojtese te Islamit,krishterimit.Kete model per fat te keq prezenton edhe TI ,me siguri nga entuziazmi i tepruar i yti per Islamin.
    Ky zell,zjarr eshte i kuptueshem kur je i thelluar i teri ne kete religjion qe nuk eshte edhe keq neqoftese ke gjetur te verteta te padiskutueshme dhe une te perkrahi qe te qendrosh denjesisht ne keto pozita ...por problemi eshte qe Ti duhesh te lejosh edhe palen tjeter te thote "te verteten e tij" pa e ironizuar, per ty ky koncept Nuh nuk vlen ,nuk e respekton ...e bota Nuh nuk eshte e tera Wienna apo Islami...Wienna eshte vetem nje qytet ( per hir te vertetes shume i bukur,por vetem njeri nder te shumtet) dhe Islami vetem nje segment,fraksion qe njerezit identifikohen...mu nga ky eksluzivitet,ngurtesi qe TI shpreh sot Bota eshte Islamofobe.bukurija nuk eshte ne uniformitetin e plote por ne respektimin e diverzitetit. E verteta eshte e pavarur nga njerezit dhe emocionet e tyre,nuk mban kush monopolin e saj. Pra as TI pa marr parasysh sa je i bindur...e mos te flasim per akrobacionet linguistike qe shpreh dhe metaforat qe perdor qe vetem ti i kupton,dhe ne te njejten kohe behesh cinik dhe keto lloje shkrime i shpall si "intelektualizem i thelle" ....Ashtu edhe une them qe mesimet e Muhamedit jane me afer "kesaj Bote" ndersa mesimet e Isusit jane aq te avancuara nga ana shpirterore qe "zor" se dikush mund ti zbatoje...Isusi na therret qe te arrime persosmerine dhe vet vjen si shembull i Hyjnores ...neqoftese don te perparosh dhe haperosh ne ate drejtim duhesh te marrish shkallen me te larte te mundshme Isusin ndersa per mua Muhamedi eshte shume i kesaj bote...
    Mund te thuash cka te duash por Isusi ka perfaqesuar dhe zbatuar vleren me te larte Dashurine,bile edhe ate ndaj armikut !!! tolerancen,mirekuptimin faljen...dhe keto nuk mund ti mohesh edhe sikur te besh salto-mortale fjaleve tua...te Isusi egziston nje simbioze e plote e "kesaj bote" dhe "botes tjeter" transcedentale.Te Ai krejt kjo eshte nje,eshte me shume shpirteror dhe "human" se sa Muhamedi i cili eshte personifikuar me shume me kete bote .Vemendje me te madhe i ka kushtuar realizimit te jetes ne kete bote se sa aspektit shpirteror,te Muhmedi aspekti shpirteror shihet vetem ne lutjet ndaj Zotit dhe shperblimet e mevonshme dhe denimet per veprat e bera.Pra, Muhamedi jetont kete jete -kenaqej, luftonte ,martohej,denonte... cka te Isusi nuk e gjejme AI ishte asket i vertet gati nje engjell.Dhe per preferencat e mija dhe etikes time eshte shume me i dashur se sa Muhamedi.....
    Kush te tha qe e "largon" dikush kete aspekt ,por Ti je mesuar te shohesh gjithkund armiq te Islamit tuaj...paranoje...qellime te caktuara -cilat ? te luftoj Islamin ,edhe kjo eshte legjitime apo ta nenshtrojm kritikes objektive ,ndoshta edhe kjo me ben armik i religjionit tend ?

Sikur te zbatohej "betimi i hipokratit" edhe ne jeten e perditshme ,nga religjionet apo politika -qe te ndihmohet gjithkush pa marr parasysh perkatesine e tij etnike apo religjioze sot Bota do ishte nje vend shume me i mire per te jetuar.Por Religjionet bejne te kunderten -jane bere "agjencione turistike " per te derguar njerezit ne parajse e rolin destruktiv te shperndarjes se urrejtjes as mos te flasim...humanizmi dhe mbrojtja / ndihma ndaj te varfereve as ne horizont nuk shihet sidomos te xhamija !!!!

Me vjen keq Nuho por nuk eshte ashtu.I vetmi "profet" qe nuk dha urrdhera lufte dhe i vetmi qe hyri paqesisht ne Jeruzalem ishte Isusi.Muhamedi ka qene edhe udheheqes ushtarak,arradhat e tij kane pushtuar edhe popuj te tjere dhe ne shum raste popujt e neshtruar jan keqtrajtuar.ne te vertet i kane lejuar te jetojne neqoftese kane paguar "tatimin" dhe ne pergjithesi jomuslimanet kan qene te rangut te dyte...si mesim hyjnor dhe te pushtosh....Keto gjera nuk ligjeronte Isusi ...

Vlera civilizuese bota islame kishte edhe pse modeste ..po ku jane tashme te humbura ne thellesit e shekujve ...kohe qe zgjati shume pak...mendon per "golden age"...edhe aty ka per te thene shume gjera ...
    Sipas teje duhet ta jetoj Islamin qe te shoh bukurine e tij,apo...jam i rrethuar nga te gjitha anet me pjestare te atij religjioni dhe nuk ka cka me impresionon nje botkuptim i till...shume extremizem,hermetizem,prapambeturi ...sipas meje Islamit tuaj duhet reformuar qe te jete me i pranueshem per njerezit neutral....

.E kjo tregon se per se Ti krijon armiq.Edhe me kete qe ke shkruar tregon se nuk te mbren ndergjegja per ofendimet e renda qe i ben...une per shume me pak te kerkova falje ne PM ndersa Ti edhe krenohesh me shpifjet qe bene ...i ulet je Nuho i ulet ...aspak besimtare...bie ne niveli te moderatorit tend te forumit musliman S***-h Poetic Une thash qe kjo nuk eshte e mundur ...por ti si besimtar qe thua qe e pranoni Isusin ktheje faqen apo ofro falje..mundesh kete te besh ..te ta skuqi faqen e nje Turku..por per fat te keq nuk te kam prane ,te shohesh reagimin e nje Shqiptari per fyerjet e ulta qe sajon.Te te kisha afer do te tregoja kush eshte "pederchine"...por ke anonimatetin e internetit dhe krekosesh ...ne jeten reale do hash "dru" per gjera te tilla...qyqar Tetove...Per fat te keq Ti je piskarec dhe TURQELI ,Shqiptaret jane ndryshe nga TI.....Deri tash Ti na ke ofruar vetem derdellitje dhe simptome te qarta te devijimit mendor,shkrime qe qarte shihet qe perjeton extaze duke shkruar te motivuara kush e di me cka .... diturija yte eshte vetem intelektualizem siperfaqesor qe i mahnit vetem anetaret mesatar te forumit qe bene pjese edhe TI Nuh Musa ... ...Mburresh me rrenjet e tua qe asnjhere nuk the qe je Shqiptar vetem qane per te semurin e Bosforit..Ti nuk je asnje lloj patrioti , me vjen keq,ty ne nje forum serioz do te merrshe Perma BAN per propagand antishqiptare dhe elegji qe i thurr pushtuesit.Por ke gjetur "livadh pa te zot" dhe ladron si te ka qejfi...

???Kam lexuar fakte qe i pershkruhen Muhamedit "Shkuarja ne shtrat me nje femi 9 vjecare dhe lojra nen jorgan me Ajshen .......Lexoji edhe Ti keto qe ti shkruajta dhe lajmerohu perseri TURQELI tetove.Se nuk te mjafton "qyteki" alla Jarigas por te duhet edhe denime nga Qeveriablu.

Pershendetje nga nje puro Shqiptar Kumanovar !
    ...kumanova city,

e shoh se te paska shqetesuar pak metafora, por "me detyrove" te ta them....si qortim ndaj pohimeve te tua se je "ateist"..............ateisti ASSESI nuk e ka te lejuar te "simpatizoje" me njeren apo anen tjeter, nuk ja lejon etika e tije. Kurse ti simpatizon, dhe me kete e tradheton vleren me te larte te ateizmit.

Qortimi im nuk ka te beje me qendrimit tend perzonal (ai nuk me intereson), por ka te beje me mesazhin qe percjelle sjellja jote. Ajo percjell nje pasqyre te shtremberuar, ku thua se je ateist, dhe ne anen tjeter rreh ne telin e krishterimit, me kete, manipulon. E une jam ketu te ja u drejtoj hesapet. Kete nuk e ben me vetedije, andej edhe ai shkrimi i yt larte ku mundohesh te pershkruash njecfare profili timin (edhe ti nuk me njeh, por nese vjen ne vjene apo ne tetove, une nuk da marr drurin, a shuplakat verbale edhe ne dhomen e ndejtjes te shpija jote do te flakerojne)......

Miq kam plot, dhe dua edhe ti keme, teje une nuk te perjashtoj...........kurse shok zemre kam vetem nje, dhe ate nuk e ndaje me asnje....

me nderime....

PS: a te kujtohet replika e pare e imja ???...........akoma jemi ne start ne dy bukuroshat.....SE PARI DUHET TE ME DESHMOSH BINDSHEM se "je" ateist.....une nuk mendoj se je ateist.....akoma qendron akuza ime se ke nerv shume te lehte "hedonisti", mesazhet e tua qe percillen kane tendenca narciste....sot je keshtu, e neser je ashtu....
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ajo qe u mbetet muslimaneve eshte te te injorojne ty dhe tipa si ti ...lehni sa te mundni me teoriat e juaja alla shkence katunareske..islami nuk ka mbete ne duart e tua per tu vertetuar nese eshte i djetje apo i shtrember..ka kush merret me kete fakt...fare e piset...
    malsor po ty ca te djek? kurani dhe fet ne pergjithesi jan kult te pa vertetuara dhe qe flasin ne pergjithesi!!!! shkenca eshte ajo qe ti hap syte, pastaj po te ishe aq i mire ti se kishe shar hapsin e temes apo e kam gabim une... tjetri ka dhen mendimin e tij, ca te infektoj ty ky mendim?

ne radh te par ky shoku "kuran" eshte i kopjuar nga bibla me disa hipokrizira te shtuara nga nje ndyresire qe ka nevoj per 7-8-9 gra po sja ben dot as njeres 1 here ne jave. feja eshte per te edukuar njerezimin e jo per te krijuar percarje. nese nje fe sjell percarje kjo eshte fe jo e denjt. po mir aman pse e hapin keta shokun "kuran" nga prapa se kuptoj une kete gje dhe shume hipokrizira qe i ka then nje injorant dhe ndiqen nga injorant te tjer.

nejse klm se pertoj te shkruaj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga davidd : 01-10-2011 mė 06:43

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....jo de, per hasan prishtinen.....isa boletinin.......ismail qemalin.......avni rustemin.....bajram currin.......jusuf gervallen.........adem jasharin.....

....nje familje e tere frasheri.....t'ja u permendim emrat ???.....emrat e turkut qe i kane mbajt !!!???.........a mos valle i "reklamon" per veti ata ???.......joooo, mos prek aty, se te prek damblla thone tetovaret.....
    Ku eshte ajo "bomba" islame qe the ti nder keto Shqiptare??!!Te gjithe keta qe permend ti, luftuan perandorine islame turke!!(perveē JAsharit).....pra, ISlami s'ka asnje merite ketu!! Te shkoi huq Tunxh!!
    ....njecfare naimi, nese e ke senzin poetik ndermend, apo njecfare samiu, nese e ke senzin politik ndermend ???......apo do sherbehesh edhe kesaj rradhe me ndonje "prift", per te ja shit miletit si atdhetare ???
    Homeri i SHqiptareve quhet Gjergj Fishta...........ate na njeh bota!!
    Po ti s'ke si ta njohesh.....ai nuk ben pjese ne kopene e turqelinjve!!
    ...tregom ti lalush, perse komuniteti i krishtere nuk kish shkollare nga mesi i tyre, e u desh nje gjergj fishta, apo nje fan noli te reprezentoj hallet e atij mileti ???.........tregom locka jem.....hajt te shohem llogjiken grandioze qe na ke....
    S'ka nevoje per logjike....mjaftojne faktet historike.....te vetmit qe kishin forcen per t'iu kundervene turqve te tu, ishin kleriket e krishtere.......popullin e shtypte turku me kembe!!
    .............ne te njejten kohe ne europen perendimore bum benin shkollaret e medhenj "antikishtare" e ateist.....per mrekulli, vetem ne tokat shqiptare priftat ishin paria e "arsimit" te komunitetit te krishtere....e kumanovari thote "faleminderit" atyre qe na shpetuan kombin.........
    Jo po mos duhet te falenderojme turqit qe na sollen ne shekullin e XX akoma ne feudalizem??!!O Tunxh, kjo ishte "dhurata" e Perandorise islame per popullin evropian qe i lepiu menderen dhe u kthye ne mysliman: "prapambetja dhe skamja e pafund"!!!
    pra, mbeturina e vetme e arsimit te mesjetes ne europen tranzicionale lulezonte ne tokat shqiptare, e ASKUND tjeter ne boten e perparuar perendimore....
    ....ahahahahahah....kete duhet patjeter ta sqarosh pak me mire!!
    Ku lulezoi ky arsim dhe cilet ishin eksponentet e tij??!!

.....a ???, jo de, mos u msheh pas kishes, ajo e ka vendin e vet, TI je duke e kerkuar vendin tend.....lere kishen mbanesh, raportet e saja jane te qarta, ti e tollovit hesapin !!!
    Ah, tashi qenkam une qe mshihem pas kishes!!! O Tunxh, po ti vere trurin ne pune kur shkruan qe pastaj te mos pendohesh per hajvanlleqet qe shkruan...!!
    .....ti kerkon prova ???, hajd medet hajt...te mjafton kurani si liber historik (jo si liber hyjnore)....???, ai e deshmon ekzistencen e isaut si burim jokishtare...
    ....ahahahahahahah...nje liber i frymezuar prej nje epileptiku analfabet, pedofili dhe gjakatari te paskrupullt, tashi na dilka si liber historie!!!...ahahahahhah....ja pra ku na qenka tere "historia" e myslimaneve, arkivat islame,"drita" shkencore e njerezimit!!....ahahahhahahaha.....Nje tjeter perle prej "dijetarit" Nuh MUsa Tunxhi!!!
    ....nje i krishtere argumenton me argumente islame.............tamam de LLOGJIKE ISLAME.....pse, ke ndonje tjeter adekuate ???, mos valle e ke ndermend llogjiken tende ???....estagfirullah....zoti na ruajt.....
    Kinezit duhet t'i flasesh kinezēe qe te te kuptoje dhe bujkut nuk mund t'i flasesh me gjuhe akademike!! Per islamikun vlen e njejta gje........islamiku ēdo argument e gjen ne Kuran, pra, perse kur e ve me shpatulla pas murit nepermjet argumentave Kuranore, nuk vleka??!!Kjo eshte logjika ime Tunxh!!
    Per tenden, nuk kemi akoma shenja egzistence......
    .......perndryshe argumente per islamin shko shihi atje, ne shqiperi, tek farefisi i ke.....a don te na thuash se nuk ke asnje musliman ne fare ???......hajt na deshmo budallakine e rradhes....
    I gjithe fisi im jane "mysliman" e pikerisht aty kam ngjyer argumentat per ta sikterisur kete fč te peshtire!!
    ......e sheh llogjiken....MEKTEP.....tregom, perse nuk quhet XHAMI, perse nuk quhet HAN, perse nuk quhet HAMAM, perse nuk quhet TEQE, perse nuk quhet MEDREZE....por quhet pikerisht MEKTEP....ta japi nje molle te kuqe nese e gjen...
    Sepse ne fund te fundit, nuk mund ta quanin "qenef".....apo mundeshin??!! Haje veteTunxh e te befte mire, por kujdes se mund te kete ndonje perqindje alkoli....!

Priftat nuk kane hapur asnjecfare shkolle, perpos "sallave" ku kane kopjuar libra latin e grek....te cilet i kane kopjuar gjenerata te terra 1000 vitet e fundit..........
    Ne fakt Gjergj Fishta, duke kopjuar libra latin e grek, shkruajti Lahuten e Malcis..........e sidoqofte, me fjalet e tua po deshmon vleren e paēmueshme te Kishes ne ruajtjen e kultures greko-romane.......autogol, Tunxh!!
    .....pyetje kausale.....jooooj, jarigasi dhe llogjika.............o jari, pyetja kausale do te ishte "perkufizoje ate punen e arkivave dhe materialeve qe nga shekulli i 7".....kurse ajo pyetje qe e parashtrove ti nuk eshte kausale, por sipas rregullave te diskutimit quhet pyetje "sugjestive"......thuaj tash faleminderit, se te ndihmoj ti drejtosh punet e tua, e mos te behesh gaz i forumit.....
    ...ahahahahah....O Tunxh, sa te thuash ti rrush......ehuha...sa i plogesht qe je........ku i ke arkivat, pergjigju e mos bej dengla, islamik me zile!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 01-10-2011 mė 06:47
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga davidd Lexo Postimin
    malsor po ty ca te djek? kurani dhe fet ne pergjithesi jan kult te pa vertetuara dhe qe flasin ne pergjithesi!!!! shkenca eshte ajo qe ti hap syte, pastaj po te ishe aq i mire ti se kishe shar hapsin e temes apo e kam gabim une... tjetri ka dhen mendimin e tij, ca te infektoj ty ky mendim?

ne radh te par ky shoku "kuran" eshte i kopjuar nga bibla me disa hipokrizira te shtuara nga nje ndyresire qe ka nevoj per 7-8-9 gra po sja ben dot as njeres 1 here ne jave. feja eshte per te edukuar njerezimin e jo per te krijuar percarje. nese nje fe sjell percarje kjo eshte fe jo e denjt. po mir aman pse e hapin keta shokun "kuran" nga prapa se kuptoj une kete gje dhe shume hipokrizira qe i ka then nje injorant dhe ndiqen nga injorant te tjer.

nejse klm se pertoj te shkruaj
    E vetmja ndytesire ketu je ti. Nje injorant tipik qe s'ka respekt per personalitetin me te madh dhe me me ndikim ne bote. Turp te kesh.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...kumanova city,
    Ma cave barkun me kete Kumanova city edhe pse eshte nje nencmim i holle i yti ndaj meje ,le te mbetet mos te behemi femij te "Ullnohemi" per vegjelsira.....

e shoh se te paska shqetesuar pak metafora, por "me detyrove" te ta them....si qortim ndaj pohimeve te tua se je "ateist"..............ateisti ASSESI nuk e ka te lejuar te "simpatizoje" me njeren apo anen tjeter, nuk ja lejon etika e tije. Kurse ti simpatizon, dhe me kete e tradheton vleren me te larte te ateizmit.
    Jo shqetesim por befasi e pakendshme .... e pse njerezit te cilet nuk besojne ne zot dhe simpatizojne shembelltyren e Isusit nuk qenka e lejuar !!! Isusi ka vlera univerzale , per te krishteret eshte bir i perendise dhe i ringjallur per muslimanet eshte profet (me duket se Muhamedi ka thene "Isa ka qene profeti me i mire"-ma verteto kete Nuh a eshte e vertet - sinqerisht ) per Ateistet AI nuk ka egzistuar POR nuk mund te mohohet "lartesia e tij shpirterore" dhe "humanizmi i pashoq i TIJ" qe paraqitet ne Bibel ,eshte aq i fuqishem sa qe as Kurani nuk mund ta mohoj !!!dhe pranimi i nje fakti te till nuk eshte kompremetuese per aske-ne te vertet e preferuar.
    Qortimi im nuk ka te beje me qendrimit tend perzonal (ai nuk me intereson),
    Te intereson Nuh sepse e sheh qe cdo dite ju ikin besimtaret dhe per kete fakt je i shqetesuar ,ndersa qortimin eventual mund ta bejne prinderit e mi....
    por ka te beje me mesazhin qe percjelle sjellja jote. Ajo percjell nje pasqyre te shtremberuar,
    Sjellja ime eshte konform bontonit,e matur,dinjitoze ,ne linjen e qarte kombetare dhe ne lufte per zbarrdhjen e arsyes se mjegulluar te besimtareve sidomos te atyre Islam...hahahah
    ku thua se je ateist, dhe ne anen tjeter rreh ne telin e krishterimit, me kete, manipulon.
    A JO,Nuh,me ngadal nuk mund te ma dhesh rolin e mbrojtesit dhe promovimit te krishterimit -per kete gje gjej ndonje prift qe ti spjegoje dogmat krishtere.Une nuk i pranoj cudirat qe ka bere Isusi,ringjallja e TIJ etj ...te tregova qarte cka me fascinon te ky personazh....mandej neqoftese ke pershtypjen e katolicizmit tim latent ndoshta eshte edhe e vertet sepse djemt i duan me shume Nenat e tyre (e nena ime rrjedh prej nje familje te till )
    E une jam ketu te ja u drejtoj hesapet.
    Faliminderit per ndihmen ,pa ty Nuh do ishim te humbur...
    Kete nuk e ben me vetedije, andej edhe ai shkrimi i yt larte ku mundohesh te pershkruash njecfare profili timin (edhe ti nuk me njeh, por nese vjen ne vjene apo ne tetove, une nuk da marr drurin, a shuplakat verbale edhe ne dhomen e ndejtjes te shpija jote do te flakerojne)......
    Jo o Nuh, nuk perdorim as ne "drurin" ....mos u frigo...duhesh te kesh ndjenjen e dallimit te "hajgares" dhe kercenimeve serioze ....Por neqoftese vie une ne Wien do me shoqerosh deri te Muzeu ku ruhet shpata e Skenderbeut apo ndjenjat e tua Islame nuk do e lejojne kete te mir te me besh ...haahaha ....
    Miq kam plot, dhe dua edhe ti keme, teje une nuk te perjashtoj...........kurse shok zemre kam vetem nje, dhe ate nuk e ndaje me asnje....
    As une Ty ...cili eshte ai shok zemre i pandare me aske ?

PS: a te kujtohet replika e pare e imja ???...........akoma jemi ne start ne dy bukuroshat.....SE PARI DUHET TE ME DESHMOSH BINDSHEM se "je" ateist.....une nuk mendoj se je ateist.....akoma qendron akuza ime se ke nerv shume te lehte "hedonisti", mesazhet e tua qe percillen kane tendenca narciste....sot je keshtu, e neser je ashtu....
    Kameleon hesapi,ashtu don te thuash ....te premtoj qe do punoj me mish e shpirt qe te marr nje dite "cmimin Nobel" qe nje dite te me pranosh botkuptimin TIM Ateist....

Me duket se kam filluar qe ti kuptoj shkrimet tua Nuh ....hahahah

Nderime edhe nga une ! Post Scriptum - Nuk me kerkove te falur ... hahaha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 01-10-2011 mė 18:20
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    E vetmja ndytesire ketu je ti. Nje injorant tipik qe s'ka respekt per personalitetin me te madh dhe me me ndikim ne bote. Turp te kesh.
    po ti kush je, malsori me nik tjeter??? kush e rruan per muhamedin aman. ta kisha ketu do i fusja nje makin ne anglisht ne byc se me ka vajt icik si keq haha te dhjefash me muhamed e kuran aman se edhe per te fshir menderen sben se ta grris.
    klm se ste ofendoj njeri

Ne nje hadith tjeter, cjapi behet dhi.

Sunan Ibn Maxhe, Libri i Nikahut, Hadithi me numer # 1934
    Transmeton Aishja.
    Ajeti gurėzimit dhe i foshnjės sė gjirit dhjetė herė janė shpallur, dhe ata ishin (me shkrim) nė njė letėr dhe ishin mbajtur nėn shtratin tim. Kur i Dėrguari i Allahut (a.s) vdiq dhe ne u preokupuam me vdekjen e tij, njė dhi hyri dhe e hėngri kėtė letėr.

kurse ne hadithin e Imam Ahmedit thuhet."njė cjap e ka ngrėnė kete copė letre" Musnad Imam Ahmadi, Volumi 6, Faqe 269

pra cjapi u be dhi....!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 02-10-2011 mė 13:47
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ku eshte ajo "bomba" islame qe the ti nder keto Shqiptare??!!Te gjithe keta qe permend ti, luftuan perandorine islame turke!!(perveē JAsharit).....pra, ISlami s'ka asnje merite ketu!! Te shkoi huq Tunxh!!
    Homeri i SHqiptareve quhet Gjergj Fishta...........ate na njeh bota!!
    Po ti s'ke si ta njohesh.....ai nuk ben pjese ne kopene e turqelinjve!!
    S'ka nevoje per logjike....mjaftojne faktet historike.....te vetmit qe kishin forcen per t'iu kundervene turqve te tu, ishin kleriket e krishtere.......popullin e shtypte turku me kembe!!
    Jo po mos duhet te falenderojme turqit qe na sollen ne shekullin e XX akoma ne feudalizem??!!O Tunxh, kjo ishte "dhurata" e Perandorise islame per popullin evropian qe i lepiu menderen dhe u kthye ne mysliman: "prapambetja dhe skamja e pafund"!!!
    ....ahahahahahah....kete duhet patjeter ta sqarosh pak me mire!!
    Ku lulezoi ky arsim dhe cilet ishin eksponentet e tij??!!

Ah, tashi qenkam une qe mshihem pas kishes!!! O Tunxh, po ti vere trurin ne pune kur shkruan qe pastaj te mos pendohesh per hajvanlleqet qe shkruan...!!
    ....ahahahahahahah...nje liber i frymezuar prej nje epileptiku analfabet, pedofili dhe gjakatari te paskrupullt, tashi na dilka si liber historie!!!...ahahahahhah....ja pra ku na qenka tere "historia" e myslimaneve, arkivat islame,"drita" shkencore e njerezimit!!....ahahahhahahaha.....Nje tjeter perle prej "dijetarit" Nuh MUsa Tunxhi!!!
    Kinezit duhet t'i flasesh kinezēe qe te te kuptoje dhe bujkut nuk mund t'i flasesh me gjuhe akademike!! Per islamikun vlen e njejta gje........islamiku ēdo argument e gjen ne Kuran, pra, perse kur e ve me shpatulla pas murit nepermjet argumentave Kuranore, nuk vleka??!!Kjo eshte logjika ime Tunxh!!
    Per tenden, nuk kemi akoma shenja egzistence......
    I gjithe fisi im jane "mysliman" e pikerisht aty kam ngjyer argumentat per ta sikterisur kete fč te peshtire!!
    Sepse ne fund te fundit, nuk mund ta quanin "qenef".....apo mundeshin??!! Haje veteTunxh e te befte mire, por kujdes se mund te kete ndonje perqindje alkoli....!

Ne fakt Gjergj Fishta, duke kopjuar libra latin e grek, shkruajti Lahuten e Malcis..........e sidoqofte, me fjalet e tua po deshmon vleren e paēmueshme te Kishes ne ruajtjen e kultures greko-romane.......autogol, Tunxh!!
    ...ahahahahah....O Tunxh, sa te thuash ti rrush......ehuha...sa i plogesht qe je........ku i ke arkivat, pergjigju e mos bej dengla, islamik me zile!!!
    auuuuch, jari, ti paskam ngushtuar hesapet !!!

Ndegjo ti lalush, dhe me kete i japim fund meseles:

Gjergj Fishta dhe gjith mendimtaret e dijetaret e komunitetit te krishtere kane patur nje detyre te SHENJTE dhe te MADHE, ajo ka qene, te mbajn popullaten e krishtere ne "Kontroll", qe ajo mos te behet VEGEL e interesave antishqiptare, nuk eshte rastesi, qe ata kane qene edhe burra te kishes (duke shfrytezuar keshtu poziten e tyre qe e kane gezuar nder popull) !!!
    Nuk me kujtohet tash a ta thash teje apo Rolit nga kumanova, se "feja e shqiptarit eshte shqiptaria" ka qene e hartuar dhe gdhendur per komunitetin shqiptare te krishtere, jo per muslimanet. Te kam thene, se punen e rilindaseve ti nuk je as ne minimum ta kuptosh, ngase e vershon nga pikepamja "romantike", nuk ish ne pyetje a mbijeton populli shqiptare a jo, por si do te sillet komuniteti i krishtere, i cili ne perpjesetime ish shume i vogel, por kish mundesi ne krah te "bashkfetareve" orthodoks apo katholik te ndizte revolta qe do te shkaktonin lufte civile........vet shembulli i bosnjes ( kush i shpetoi ato, mos valle kleret shqiptare ???), te deshmon bindshem dhe qarte realitetin politik te viteve te para te kohes postosmane.....

Ne kete kontekst "Homeri" shqiptare ska cka lyp pune......nuk ka qen ne pyetje senzi poetik, por ai politik, e ai ka qen ekzistencial per te shpetuar nga vllavrasja....

tungi

PS:

citim:
    ..........e sidoqofte, me fjalet e tua po deshmon vleren e paēmueshme te Kishes ne ruajtjen e kultures greko-romane.......autogol, Tunxh!!

........o sa qejf te kam kur shetit me mendjen neper hava.....murgjit nuk kane rruajtur vleren greko/romake....me te jane marre "antikishtaret" e medhenj, fillozofet e kohes se re (pas shek. 16 e kendej), kurse ata fillozof jane sherbyer ne me mendimet e dijetareve musliman..........averroes...algazel....avicenna.. ..alfarabi.....alkindus....ar razi....

Kur do te me paguash per keto mesime gratis qe ti jap ???
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Sunan Ibn Maxhe, Libri i Nikahut, Hadithi me numer # 1934
    Transmeton Aishja.
    Ajeti gurėzimit dhe i foshnjės sė gjirit dhjetė herė janė shpallur, dhe ata ishin (me shkrim) nė njė letėr dhe ishin mbajtur nėn shtratin tim. Kur i Dėrguari i Allahut (a.s) vdiq dhe ne u preokupuam me vdekjen e tij, njė dhi hyri dhe e hėngri kėtė letėr.

kurse ne hadithin e Imam Ahmedit thuhet."njė cjap e ka ngrėnė kete copė letre" Musnad Imam Ahmadi, Volumi 6, Faqe 269

pra cjapi u be dhi....!
    ...selam bani,

.....dihet qe redaksionimi i kuranit eshte bere per te shperndare ate ne tokat e pushtuara, pasiqe nuk kish "hafiz" te mjaftueshem....nuk u be, qe te "mbrohet" ai nga "haresa"......kurse ne folen e islamit, ne mekke dhe ne medine kish qindra HAFIZA qe e kishin memorizuar kuranin, PA AJETET QE I HANGRI CAPJA.......

Nese miresh edhe me tej me kete mesele shoku bani, capja nuk do te dale dhi, por do te dale mushk.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ma cave barkun me kete Kumanova city edhe pse eshte nje nencmim i holle i yti ndaj meje ,le te mbetet mos te behemi femij te "Ullnohemi" per vegjelsira.....

Jo shqetesim por befasi e pakendshme .... e pse njerezit te cilet nuk besojne ne zot dhe simpatizojne shembelltyren e Isusit nuk qenka e lejuar !!! Isusi ka vlera univerzale , per te krishteret eshte bir i perendise dhe i ringjallur per muslimanet eshte profet (me duket se Muhamedi ka thene "Isa ka qene profeti me i mire"-ma verteto kete Nuh a eshte e vertet - sinqerisht ) per Ateistet AI nuk ka egzistuar POR nuk mund te mohohet "lartesia e tij shpirterore" dhe "humanizmi i pashoq i TIJ" qe paraqitet ne Bibel ,eshte aq i fuqishem sa qe as Kurani nuk mund ta mohoj !!!dhe pranimi i nje fakti te till nuk eshte kompremetuese per aske-ne te vertet e preferuar.
    Te intereson Nuh sepse e sheh qe cdo dite ju ikin besimtaret dhe per kete fakt je i shqetesuar ,ndersa qortimin eventual mund ta bejne prinderit e mi....Sjellja ime eshte konform bontonit,e matur,dinjitoze ,ne linjen e qarte kombetare dhe ne lufte per zbarrdhjen e arsyes se mjegulluar te besimtareve sidomos te atyre Islam...hahahah A JO,Nuh,me ngadal nuk mund te ma dhesh rolin e mbrojtesit dhe promovimit te krishterimit -per kete gje gjej ndonje prift qe ti spjegoje dogmat krishtere.Une nuk i pranoj cudirat qe ka bere Isusi,ringjallja e TIJ etj ...te tregova qarte cka me fascinon te ky personazh....mandej neqoftese ke pershtypjen e katolicizmit tim latent ndoshta eshte edhe e vertet sepse djemt i duan me shume Nenat e tyre (e nena ime rrjedh prej nje familje te till ) Faliminderit per ndihmen ,pa ty Nuh do ishim te humbur... Jo o Nuh, nuk perdorim as ne "drurin" ....mos u frigo...duhesh te kesh ndjenjen e dallimit te "hajgares" dhe kercenimeve serioze ....Por neqoftese vie une ne Wien do me shoqerosh deri te Muzeu ku ruhet shpata e Skenderbeut apo ndjenjat e tua Islame nuk do e lejojne kete te mir te me besh ...haahaha ....
    As une Ty ...cili eshte ai shok zemre i pandare me aske ?

Kameleon hesapi,ashtu don te thuash ....te premtoj qe do punoj me mish e shpirt qe te marr nje dite "cmimin Nobel" qe nje dite te me pranosh botkuptimin TIM Ateist....

Me duket se kam filluar qe ti kuptoj shkrimet tua Nuh ....hahahah

Nderime edhe nga une ! Post Scriptum - Nuk me kerkove te falur ... hahaha
    ...e sheh sa kollaj miren vesh njerezit ???

tung

PS: .....metafora ish per te "senzibilizuar", jo per te etiketuar....nuk te kam than gje per te kerkuar falje.....kurse ti qe permende drurin duhet te kerkosh falje, apo ???

PPS:....cdo ATTRIBUT pozitiv qe i pershkruhet Isaut alejhiselam eshte tejet edhe qendrim i muslimaneve.....pejgamberet nder muslimanet gezojn respektin me te madh nder krijesat e zotit.....ke lexuar dic mbi thenjet humaniste te pejgamberit te muslimaneve ???.....miru pak edhe me ta.....

PPPS: je i mireseardhur ne vjene, por aktualisht nuk kam dijeni se ku ndodhen reliktet....
    albanish by nature

Faqja 23 prej 84 FillimFillim ... 1321222324253373 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •