[
Per=Nuh Musa;3216330]Te te them pik se pari Nuh qe je bashkebisedues i mundimshem ( i merzitshem) dhe jo i sinqerte.Te TI kam hetuar jo deshiren per te biseduar por nevojen patologjike ta nencmojsh bashkebiseduesin pa marr parasysh sa mundohet kundershtari yt (ne kete rast une) ti ik potencimit te nencmimeve personale,fyerjeve suptile qe ti i ben -me te vetmin qellim qe te gjindet nje bashkebisedues normal ne forum, qe te hapen shtigje te reja bisedash qe ti ikim banaliteteve dhe intelektualizmave shterp mbrojtese te Islamit,krishterimit.Kete model per fat te keq prezenton edhe TI ,me siguri nga entuziazmi i tepruar i yti per Islamin.
Ky zell,zjarr eshte i kuptueshem kur je i thelluar i teri ne kete religjion qe nuk eshte edhe keq neqoftese ke gjetur te verteta te padiskutueshme dhe une te perkrahi qe te qendrosh denjesisht ne keto pozita ...por problemi eshte qe Ti duhesh te lejosh edhe palen tjeter te thote "te verteten e tij" pa e ironizuar, per ty ky koncept Nuh nuk vlen ,nuk e respekton ...e bota Nuh nuk eshte e tera Wienna apo Islami...Wienna eshte vetem nje qytet ( per hir te vertetes shume i bukur,por vetem njeri nder te shumtet) dhe Islami vetem nje segment,fraksion qe njerezit identifikohen...mu nga ky eksluzivitet,ngurtesi qe TI shpreh sot Bota eshte Islamofobe.bukurija nuk eshte ne uniformitetin e plote por ne respektimin e diverzitetit. E verteta eshte e pavarur nga njerezit dhe emocionet e tyre,nuk mban kush monopolin e saj. Pra as TI pa marr parasysh sa je i bindur...e mos te flasim per akrobacionet linguistike qe shpreh dhe metaforat qe perdor qe vetem ti i kupton,dhe ne te njejten kohe behesh cinik dhe keto lloje shkrime i shpall si "intelektualizem i thelle" ....Ashtu edhe une them qe mesimet e Muhamedit jane me afer "kesaj Bote" ndersa mesimet e Isusit jane aq te avancuara nga ana shpirterore qe "zor" se dikush mund ti zbatoje...Isusi na therret qe te arrime persosmerine dhe vet vjen si shembull i Hyjnores ...neqoftese don te perparosh dhe haperosh ne ate drejtim duhesh te marrish shkallen me te larte te mundshme Isusin ndersa per mua Muhamedi eshte shume i kesaj bote...
Mund te thuash cka te duash por Isusi ka perfaqesuar dhe zbatuar vleren me te larte Dashurine,bile edhe ate ndaj armikut !!! tolerancen,mirekuptimin faljen...dhe keto nuk mund ti mohesh edhe sikur te besh salto-mortale fjaleve tua...te Isusi egziston nje simbioze e plote e "kesaj bote" dhe "botes tjeter" transcedentale.Te Ai krejt kjo eshte nje,eshte me shume shpirteror dhe "human" se sa Muhamedi i cili eshte personifikuar me shume me kete bote .Vemendje me te madhe i ka kushtuar realizimit te jetes ne kete bote se sa aspektit shpirteror,te Muhmedi aspekti shpirteror shihet vetem ne lutjet ndaj Zotit dhe shperblimet e mevonshme dhe denimet per veprat e bera.Pra, Muhamedi jetont kete jete -kenaqej, luftonte ,martohej,denonte... cka te Isusi nuk e gjejme AI ishte asket i vertet gati nje engjell.Dhe per preferencat e mija dhe etikes time eshte shume me i dashur se sa Muhamedi.....
Kush te tha qe e "largon" dikush kete aspekt ,por Ti je mesuar te shohesh gjithkund armiq te Islamit tuaj...paranoje...qellime te caktuara -cilat ? te luftoj Islamin ,edhe kjo eshte legjitime apo ta nenshtrojm kritikes objektive ,ndoshta edhe kjo me ben armik i religjionit tend ?
Sikur te zbatohej "betimi i hipokratit" edhe ne jeten e perditshme ,nga religjionet apo politika -qe te ndihmohet gjithkush pa marr parasysh perkatesine e tij etnike apo religjioze sot Bota do ishte nje vend shume me i mire per te jetuar.Por Religjionet bejne te kunderten -jane bere "agjencione turistike " per te derguar njerezit ne parajse

e rolin destruktiv te shperndarjes se urrejtjes as mos te flasim...humanizmi dhe mbrojtja / ndihma ndaj te varfereve as ne horizont nuk shihet sidomos te xhamija !!!!
Me vjen keq Nuho por nuk eshte ashtu.I vetmi "profet" qe nuk dha urrdhera lufte dhe i vetmi qe hyri paqesisht ne Jeruzalem ishte Isusi.Muhamedi ka qene edhe udheheqes ushtarak,arradhat e tij kane pushtuar edhe popuj te tjere dhe ne shum raste popujt e neshtruar jan keqtrajtuar.ne te vertet i kane lejuar te jetojne neqoftese kane paguar "tatimin" dhe ne pergjithesi jomuslimanet kan qene te rangut te dyte...si mesim hyjnor dhe te pushtosh....Keto gjera nuk ligjeronte Isusi ...
Vlera civilizuese bota islame kishte edhe pse modeste ..po ku jane tashme te humbura ne thellesit e shekujve ...kohe qe zgjati shume pak...mendon per "golden age"...edhe aty ka per te thene shume gjera ...
Sipas teje duhet ta jetoj Islamin qe te shoh bukurine e tij,apo...jam i rrethuar nga te gjitha anet me pjestare te atij religjioni dhe nuk ka cka me impresionon nje botkuptim i till...shume extremizem,hermetizem,prapambeturi ...sipas meje Islamit tuaj duhet reformuar qe te jete me i pranueshem per njerezit neutral....
.E kjo tregon se per se Ti krijon armiq.Edhe me kete qe ke shkruar tregon se nuk te mbren ndergjegja per ofendimet e renda qe i ben...une per shume me pak te kerkova falje ne PM ndersa Ti edhe krenohesh me shpifjet qe bene ...i ulet je Nuho i ulet ...aspak besimtare...bie ne niveli te moderatorit tend te forumit musliman S
***-h Poetic Une thash qe kjo nuk eshte e mundur ...por ti si besimtar qe thua qe e pranoni Isusin ktheje faqen apo ofro falje..mundesh kete te besh ..te ta skuqi faqen e nje Turku..por per fat te keq nuk te kam prane ,te shohesh reagimin e nje Shqiptari per fyerjet e ulta qe sajon.Te te kisha afer do te tregoja kush eshte "pederchine"...por ke anonimatetin e internetit dhe krekosesh ...ne jeten reale do hash "dru" per gjera te tilla...qyqar Tetove...Per fat te keq Ti je piskarec dhe TURQELI ,Shqiptaret jane ndryshe nga TI.....Deri tash Ti na ke ofruar vetem derdellitje dhe simptome te qarta te devijimit mendor,shkrime qe qarte shihet qe perjeton extaze duke shkruar te motivuara kush e di me cka .... diturija yte eshte vetem intelektualizem siperfaqesor qe i mahnit vetem anetaret mesatar te forumit qe bene pjese edhe TI Nuh Musa ... ...Mburresh me rrenjet e tua qe asnjhere nuk the qe je Shqiptar vetem qane per te semurin e Bosforit..Ti nuk je asnje lloj patrioti , me vjen keq,ty ne nje forum serioz do te merrshe Perma BAN per propagand antishqiptare dhe elegji qe i thurr pushtuesit.Por ke gjetur "livadh pa te zot" dhe ladron si te ka qejfi...
???Kam lexuar fakte qe i pershkruhen Muhamedit "Shkuarja ne shtrat me nje femi 9 vjecare dhe lojra nen jorgan me Ajshen

.......Lexoji edhe Ti keto qe ti shkruajta dhe lajmerohu perseri TURQELI tetove.Se nuk te mjafton "qyteki" alla Jarigas por te duhet edhe denime nga Qeveriablu.
Pershendetje nga nje puro Shqiptar Kumanovar !
Krijoni Kontakt