Close
Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 181
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Mbase ndonjeri e di qe Virchow i ka deklaruar Bismarkut se po i bejne padrejtesi races me inteligjente ne Europen Jug lindore? Dhe se keta dy burra kane qene ne armiqesi deri ne fund te jeteve te tyre?

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Te marresh per baze antropologet e shekullit te 19 , eshte njesoj sikur te marresh per baze legjendat e nastradinit.

Ti fegi si shume artikuj pa kuptim po na sjell kohet e fundit ketu....artikuj demode qe vallai ne kete day and age si hyn ne pune njeriu.
    Behu pak me konstruktiv e mos i keqinformo te tjeret ketu me perrallat e antropologjise duke u justifikuar tek emrat e ''medhenj'' te kesaj fushe , nqs kjo quhet fushe.
    Bashkatdhetare te dashur shikoni me lart se cka arritur te bej komunizmi ne shqiperi per 46 vjetet qe sundoj.

Per ke arkeologji demode te shekullit XIX e ka fjalen ti? Per anthropologet, Historianet koleget e Rodolf Virchows qe zbuluan vendodhjen e Trojes dhe Thesarin e Priamit? A duhet te hidhen poshte keto Zbulime "that changed the wold as we know it" me qe paske qejf ta perzike shqipen me Anglishte! Sepse ishin te shekullit XIX. Nuk e kuptoj gadishmerine tende per te kundershtuar cdo gje qe "favorizon" shqiptaret sado pak? Sigursith kjo pyetje nuk ka nevoj per pergjigje. Eshte thjesht Retorike. Sepse une e Di arsyen e vertet!!!

Ne fakt Artikujt qe Fegi bie ketu jane jashtzakonisht te rendesishme dhe interesante. Te pakten per Shqiptaret dhe ata qe jane te interesuar. Ti qe nuk i beson, pse mundohesh te "diskretitish" Fegin. dhe e akuzon se po genjen Forumistat.

Perrallat e Antropologjis???

Kush je ti qe mundohet te diskretitoj figurat si Rodolf Virchows?

Me cfar kompetence e kundershton punen e tij?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 18-09-2011 më 19:33
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Mbase ndonjeri e di qe Virchow i ka deklaruar Bismarkut se po i bejne padrejtesi races me inteligjente ne Europen Jug lindore? Dhe se keta dy burra kane qene ne armiqesi deri ne fund te jeteve te tyre?

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Maqellarjot,
    Si u be ajo tema e gjuhes shqipe qe na premtove kur erdhe ne fillim ne forum?

Ps, me falni qe dola pak nga tema.

Javan, u solle margaritarët derrave ? Perlat nuk i hidhen derrave, sepse nuk u'a dinë vlerën...
    "Argumentet" kundërshtues ndaj materialit që solle, janë si gjithmonë këto : kanë dalë mode ato që na solle. Nuk janë të besueshme...
    Dhe e bukura qëndron se e kundërshtojnë njerëz që nuk marrin erë nga antropologjia, ose kur të propagandon modernizëm gjësendi poetik që akoma ai për vete jeton në shek 14, çfarë mund të thuash ?

Krahasimet bajate pastaj që bëjnë disa duke thënë : shiko ku jemi sot sepse nuk kemi përparuar si shtet, mund të vijnë veç nga ato që kanë trurin me qark të shkurtër dhe aq ua pret. Si nuk tha njeri këtu, se pse shqiptarët që shkojnë jashtë për studime shkëlqejnë krahas atyre të huaj, madje mbarojnë edhe me medalje ari?
    Nuk dua të shes propagandë sepse jam kundër kësaj metode, por ama këta që po mundohen të na ironizojnë apo të ulin poshtë vetë përkatësinë e tyre, minimumi të vënë pak trurin në punë, ose të sjellin argumente bazë, dhe jo bishtukë, e pastaj të na bëjnë ironi.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ti siper je bere me e keqe se ato plakat e keqija edhe me vjen keq per kete gje. Ste ka hije asnje shkrim qe ben.
    Ti me gjithe ata mysybetet te cilet fryhen prej ketij shkrimi shume-shekullor edhe papritur e gjejne veten ne podrumet e superioritetit.
    Edhe pls ,mos vijo me ndonje koment tjeter te tipit ''sa di une .....ta dish ti ......sa une te jesh.....di cdo gje ne maje te gishtave'' e blah blah blah.
    Jeni bere si ciliminj kopshti , ti,hyllien&co .
    Nuk fitohet inteligjenca me oratori sofiste , forget about it .

Javan.

Cfare dreqin vlen ajo gazeta qe na solle ti me siper?
    Asnjeri ste akuzoi e ka thene apo se ka thene virchow kete gje.
    Problemi eshte se asnjeri sdo tja dije me per studimet kafkore apo antropologjike ne kohet moderne.
    Kaq e veshtire eshte per ta kuptuar kete gje?
    Eshte dicka qe s'vlen me , kapish?
    Pse kerkon medoemos te besosh ne dicka qe ti vet e di se eshte imagjinate?
    Ne ate moment qe njeriu kerkon te arrije majat me paraqitjet fizike te tijat , ai person eshte devoluar e jo evoluar . Nqs besoni ne te tilla marrina , ta dini se ju keni devoluar si specie.

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti siper je bere me e keqe se ato plakat e keqija edhe me vjen keq per kete gje. Ste ka hije asnje shkrim qe ben.
    Ti me gjithe ata mysybetet te cilet fryhen prej ketij shkrimi shume-shekullor edhe papritur e gjejne veten ne podrumet e superioritetit.
    Edhe pls ,mos vijo me ndonje koment tjeter te tipit ''sa di une .....ta dish ti ......sa une te jesh.....di cdo gje ne maje te gishtave'' e blah blah blah.
    Jeni bere si ciliminj kopshti , ti,hyllien&co .
    Nuk fitohet inteligjenca me oratori sofiste , forget about it .
    A je i aftë ti dhe ndonjë modern tjetër, të më hidhni poshtë me argument atë që kam thënë për antropologjinë? Sepse llafet si këto dhe klishet e UNESCO, nuk ishit të zotë t'i argumentoni me llogjikë.
    Po mirë, se ti je modern dhe inteligjent në fakt, dhe meqë je i tillë, të p.r.sh me një postim që e kam shumë në qejf

http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=49

Shijoje inteligjencën tënde !

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Si mund te kesh argument bazuar ne antropologji?
    E kupton qe nga cilimi po behesh foshnje fare?

Ps: E cuditshme qe me paskeni save shkrimet e lashta te miat.
    Nqs kam nostalgji ndaj veten une , me duhet te ju kerkoj ndihme juve 24/7 virtual freaks te forumit.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Mire, neve na pelqen kjo gje, sidomos kur behet fjale per SUPERIORITET, po lind pyetja- ku, ne cfare, apo per cfare jane shqiptaret, superior ndaj rracave te tjera? Sic duket gjate kohes se evolumit, superioriteti ndryshoi per keq. lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 18-09-2011 më 20:50
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Javan, u solle margaritarët derrave ? Perlat nuk i hidhen derrave, sepse nuk u'a dinë vlerën...
    "Argumentet" kundërshtues ndaj materialit që solle, janë si gjithmonë këto : kanë dalë mode ato që na solle. Nuk janë të besueshme...
    Dhe e bukura qëndron se e kundërshtojnë njerëz që nuk marrin erë nga antropologjia, ose kur të propagandon modernizëm gjësendi poetik që akoma ai për vete jeton në shek 14, çfarë mund të thuash ?

Krahasimet bajate pastaj që bëjnë disa duke thënë : shiko ku jemi sot sepse nuk kemi përparuar si shtet, mund të vijnë veç nga ato që kanë trurin me qark të shkurtër dhe aq ua pret. Si nuk tha njeri këtu, se pse shqiptarët që shkojnë jashtë për studime shkëlqejnë krahas atyre të huaj, madje mbarojnë edhe me medalje ari?
    Nuk dua të shes propagandë sepse jam kundër kësaj metode, por ama këta që po mundohen të na ironizojnë apo të ulin poshtë vetë përkatësinë e tyre, minimumi të vënë pak trurin në punë, ose të sjellin argumente bazë, dhe jo bishtukë, e pastaj të na bëjnë ironi.
    Nuk i solla per ata, por per ju te tjeret. Antropologjia nuk eshte ezauruar, aq me shume qe Virchow eshte babai i patologjise qelizore (DNA CELL pra) the vetem i comparativizmit antropologjik.

Studime te tilla jane bere tek ne jo me larg se 1985 dhe jane krahasuar eshte te varreve te neolitit ne veri dhe te bronzit nga tumat e Dyrrahut, Crakranit, Podgorices per llogari te universiteve ne ze. Sigurisht eshte bere krahasimi me kafkat e Komanit te matura nga austriaket.

Mbase keta inteligjentet e dine se si shpjegohet DNA europiane e dinastise se Tutankamuneve, nderkohe qe vetem 1% eshte e perbashket me 'bashkekombasit' egjiptiane te sotem.

Keta do kene evoluar nga lepujt e Persise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 18-09-2011 më 20:52

Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •