Close
Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 181
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    se me dole tamam ne teme.

nje dege e klinikes Virchow ketu ne Berlin ishte ndertuar 300 vite perpara.

shyqyr qe kishim turkun ne at kohe e nuk na duheshin spitalet
    Jo, nuk na duheshin spitalet
    Ishim nder kombet e medha te antikitetit(nuk me pelqen definicioni i kombit sot, aq me teper sipas francezeve, komb bastard gjermaniko-romano-kelt) deri ne mesjeten e hershme, dhe u katandisem nje komb i vogel per faj te osmaneve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ore djema, une jam per suoremaci rracore, jam dakord edhe me ate qe thote studiuesi.

Vetem nje gje nuk di, sa qytetar shqiptar kane kafke dhe adn shqiptare? Jo per gje po duke u nisur nga surreterit qe shohim perdite kuptohet qe nuk jane te gjithe shqiptaret aq shqiptar.
    E kuptoni se ku e kam llafin.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po sigurisht se dihet ne cilen pjese shqiptare dominon supremacia racore, dhe ne fakt e vetmja qe duket shqiptare

Sa me poshte te ecesh aq me pak sheh dicka te perbashket me supremet ! tash qysh, si dhe pse, ndoshta pergjigen e gjejme ne te kaluaren, apo jo?

Dhe kete e veren tek te gjithe, pa dallim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 16-09-2011 më 08:26

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Sidomos nuk besoj qe eshte e duhur te behen krahasime racore ne baze te fese, qe behen sidomos ketu, se p.sh ketu te ne sheh muslimane si nordik, e gjithashtu sheh te krishtene te zi si magjup madje si ne kongo, si lan as Oqeani Paqesor.

Pra te jemi me realist.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 16-09-2011 më 09:02

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Sidomos nuk besoj qe eshte e duhur te behen krahasime racore ne baze te fese, qe behen sidomos ketu, se p.sh ketu te ne sheh muslimane si nordik, e gjithashtu sheh te krishtene te zi si magjup madje si ne kongo, si lan as Oqeani Paqesor.

Pra te jemi me realist.
    Rina, pershendetja,

ajo qe thua ti eshte e vertete. Feja nuk nenkupton kombesi. Ase Rrace. Keqkuptimi dhe keqperdorimi i Identitetit fetar ndodh vetem aty ku mungon identiteti kombetar apo nje rrace e perbashekt. Rast konkret eshte shteti dhe popullsia e Greqise ashtu edhe Israeli apo pjesa Jo shqiptae e maqedonise! Etikimet qe behen te bazuara ne besime fetare jane propaganda, bile shume te rrezikshme per nje popull si shqiptaret e sotem. qe nuk dine se ku kane koken e ku jane kembet.

Eshte e pamundur qe ne tema te gjajshme ne forumet shqiptare sidomos ne kete forum te mos behen krahasime Fesh kur ato nuk kane te bejn asnje gje me rracen apo kombesine. Ndoshta 5000 vjet me pare fillimi i hebreizmit dhe Semitet. por tani feja eshte perhapur globalisht. Nuk mund te percaktosh perfundimisht rracen apo kombesine e dikujt duke ditur vetem ven.

Sa per ata qe shajn shqiptaret, qe morren pjese ne Eliten e perandorise Osmane, eshte mire qe ti shikojn gjerat nga nje kendveshtrime me i gjere. Eshte e vertet qe ne Turqit na prishen shume pune, por nuk duket harruar se shqiptarei ka qene ne krye te te gjithe elitave te Perandorive qe kaluan duke filluar nga Civilizimi Grek e deri tek perandoria Osmane! Keto duhet te shihen ne kontekstin e duhur dhe te trajtohen me gjakftohtesi. Jo me teka dhe paragjykime personalesh, thjesht sepse ndo njerit ketu nuk i pelqen "myslimanizmi"
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    shqiptarei ka qene ne krye te te gjithe elitave te Perandorive qe kaluan duke filluar nga Civilizimi Grek e deri tek perandoria Osmane! Keto duhet te shihen ne kontekstin e duhur dhe te trajtohen me gjakftohtesi. Jo me teka dhe paragjykime personalesh, thjesht sepse ndo njerit ketu nuk i pelqen "myslimanizm
    Do vecoja vetem nje perandor, Diocletian, qe arriti te bente dicka per atdheun e tij Ilirine, duke hequr priviligjet Romes( si qytet) dhe gadishullit italik, ne fund te jetes se tij la pushtetin dhe jetoi ne atdhe.
    Gjithe te tjeret jane per tu shumezuar me zero, se nuk bene asgje per atdheun e tyre, kurse keta sherbetoret e osmaneve, vezire, pashallare etc jane me te urryerit sepse jane dhe tradhetare, punuan kunder kombit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin

Pra te jemi me realist.
    Pe ndonje dallim fetar tek postimi im? Jo. Dallimi ishte thjesht bazuar ne karakteristika fizike.

Me mire mos ti hyjme dallimit veri-jug.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pikerisht, rina...

xfiles, 1.90 i gjate, bjond, jugor. nese do te imagjinosh ajaksin e iliades(nga pamja fizike)...

bie poshte teza jote per veriore te gjate dhe jugore xhuxha. e leme fare ate muabet.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Superioriteti o pupull nuk matet me "fortësi" apo ku di unë, sa atlet ka një vënd, apo sa të shkolluar ka e ku, apo si del tek e tek a ku di unë. Këto janë banalitete koti. Kur flitet për superioritet flitet për ato që quhen "raw materials", materialet bazë të një rrace. Nuk mund të themi jemi askushi sot duke u krahasuar me Amerikën, me sllavët, Italianët apo Gjermanët, sepse modelet e tyre shoqerore kanë qenë ndër shekuj perandorake, qëndra thithëse truri e talentesh, ku ka patur padiskutim dhe një sasi të madhe Shqiptarësh etj. Shikohet materiali bazë. Për të parë materialin bazë mjafton të lexohet Byroni e gjithë Anglezët që kanë kaluar në Shqipëri për të kutptuar atë që flitet sipër.

Lufta gjithmonë është bërë për të penguar impostacionin e një politike sociale shqiptare e bazuar në karakteristikat bazë(ato më "raw" natyrale që na kanë mbetur primitive por njëkohësisht universale) tonat, duke u munduar të na i alterojnë ato.

Në 600 vjet Shqipëria shkoi nga Principata, në luftë, në rezistencë, në thyerje, në një lloj nënshtrimi të pjesshëm Otoman, në kthim feje, në administrim Osman ku kishte xhepa kryengritës gjithmonë, në luftë prap Ballkanike disa herë, futemi në shekullin që pasoi, L1B, Monarki, L2B, Komunizëm, Luftë Civile, Anarki(Demokraci?). E si mund të krahasohesh ti me Amerikën që ka mbi 200 vjet një sistem Republikë, me një trend të caktuar, apo me zhvillimet politike natyrale në Europë me një trend të caktuar. Tek ty si komb gjithmonë deri tani janë bërë eksperimente për të prishur barometrin social, harmoninë sociale, energjinë që ka ky popull. Një Bullgar ka thënë në një studim para ca kohësh që Shqiptarët për nga mentaliteti i ngjajnë shumë Amerikanëve, nuk ka popull me mobilitet dhe me aftësi entreprenourshipi në Evropë si ata. Zotëriu është përfaqësues i lartë i EU-së për Europën Juglindore.

Lufta gjithmonë këtu është bërë, dhe po zgjerohet dhe në Kosovë me presione nga më të ndryshmet nga jashtë për të alteruar identitetin tonë. Ne akoma as nuk kemi filluar të impostojmë një strategji që na përket dhe i përshtatet modelit tonë. Si politikë nuk mund të ndryshosh shumë, pasi do hidhet vallja e trendeve globale, por nga pikpamja sociale ne jemi ende nën presion të shumë forcave që veprojnë për të prishur ekuilibrat nga brënda.

Studime për kafka etj(sidomos ato veriore Kelmend,Shkrel,Mirditë, dhe ato në Jug, zona bregu) ka bërë dhe Jakov Milaj madje libri i tij "Rraca Shqiptare" ka shumë referenca interesante mbi të qënurin gati identik nga pikpamja antropologjike me "Grekët e lashtë".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 16-09-2011 më 19:52
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ore djema, une jam per suoremaci rracore, jam dakord edhe me ate qe thote studiuesi.

Vetem nje gje nuk di, sa qytetar shqiptar kane kafke dhe adn shqiptare? Jo per gje po duke u nisur nga surreterit qe shohim perdite kuptohet qe nuk jane te gjithe shqiptaret aq shqiptar.
    E kuptoni se ku e kam llafin.
    Hehehehe !! Ku e ke llafin ????, Mendon se shqipetaret sote duken si kazakistane hehehhe.

Nje fjale popullore thote : Nuk ti shikon hundet, pore ti shikon punet .

Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •