ne fakt nje gje nuk kam kuptuar ban vellai..pse je kaq shume i shqetesuar..mos te ka mbetur ty ne dore demaskimi i dikujt apo dickaje..nuk besoj...ty te shqeteson fakti se ka edhe nje fe tjeter veq asaj qe beson ti...ti ke kaluar cakun e normales drejt anes ekstremiste..ty dhe nje pjese si puna jote ketu te te gjitha kraheve ju rrin mendja pse ka edhe te tjere qe mendojne ndryshe nga ju..mundohu ta rrespektosh mendimin ndryshe..sido qe te mundohesh nuk mundesh ti besh te gjithe ne nje mendje..kjo eshte teoria e diversitetit...
kush je ti more te vleresosh kush eshte fe e paqes apo fe e luftes..kush je ti qe ta vleresosh kush eshte e quajtur dhe kush eshte e ashtuquajtur..nje hiq je..pikerisht duke qene nje hiq arrin ne vleresime te tilla..personalitete te shquara boterore me renome deri shenjterore e kan vleresuar dhe e vleresojne fene islame si fe e paqes e ti na paske arritur tjeter perfundim dhe tash te ka dale detyra ne demaskim te saj..ti je me i famshem se papa gjon pali apo personalitete te tjera te kishes romane qe e kan vleresuar me superlativa feme islame..ti sdenjon te vizitosh nje xhami apo nje vend te shenjte islam kurse papa gjon pali me gezim vizitoi vendet e shenjta ne arabine saudite apo vende te tjera..nuk e di por mendoj se keni rrjedhur.
nuk e di se sa mendjen e holle e kan malsoret jarigas por di qe malsorin e karakterizon maturia dhe dashuria per te tjeret..ne kete kategori hyj edhe une dhe nese kam shkruar dicka me mllef jam kushtezuar per kete gje..mllefin nuk e kam pse ti apo te tjere jan te nje feje tjeter nga feja ime po e kam te ajo qe nuk rrin burri tere dites duke rremuar internetit me gjet dicka per ta perdore si flamur per te share..ne cdo krah fetar mund te gjesh dhe mund te interpretosh gjera qe dikujt i duken absurde e dikujt i duken te mire..po te mos kishte ndryshime nuk do te kishim kete laramani fetare sa qe nuk e merr vesh kush se sa fe jane..njeriu duhet te rrespektoje lirine e tjetrit per te besuar..a beson ne fene e muhamedaneve apo te dushmaneve eshte e drejt e tij..as ti e as une e askush tjeter nuk ka te drejte tja vere ne dyshim besimin e ti..nese te cenon ty apo dike tjeter atehere ke te drejt te kundershtosh...
te kam thene diku tjeter qe nuk duhet te te udheheqe ekstremizmi..edhe pse une jam muhamedan edhe pse ka plot te tjere ketu qe jan muhamedane duhet te me nderosh dhe rrespektosh per ate cka jam dhe cka jemi jo per ate cka ti do te deshiroje te jem apo te jemi..jemi ne temen e tolerances fetare ku ne te vertete me duket se eshte me keq se tema e urrejtjes fetare..
Krijoni Kontakt