Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Fishtani1: Sllavomaqedoneve sikur nuk i mjafton sulmi ndaj histografise bullgare dhe greke tani kane kohe me na sulmuar edhe neve, aq me teper ne perberjen e shtetit jane afer 27% shqiptar.

Po shqyptaret na kan ne shenjester per te na zhduk si race Yllire,qe nga koha bizantine dhe me heret sllavizmi , kete e din vetem shqypet e Yllirides e te kosoves cfare race jan sllavo-ruso-greket.
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga PLAKU Lexo Postimin

Po shqyptaret na kan ne shenjester per te na zhduk si race Yllire,qe nga koha bizantine dhe me heret sllavizmi , kete e din vetem shqypet e Yllirides e te kosoves cfare race jan sllavo-ruso-greket.
    Nuk te kuptova?

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Po neve Shqyptarve desha me thene

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga PLAKU Lexo Postimin
    Po neve Shqyptarve desha me thene
    Prandaj, se me mori mendja qe shkrove pa qellim ne ate menyre, shendet.

Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    flm, ne mirekuptim,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shkup, në histori Ilirët etiketohen si jo parardhës të shqiptarëve

SHKUP-Komisioni Nacional për librat shkollor ne Shkup ka bllokuar nxjerrjen në dritë të librit shkollor të klasës së gjashtë për shkak të përmbajtjes mohuese dhe fyese për origjinën e shqiptarëve.

Problemi ka shpërthyer pasi që në punimet e historisë së periudhës p.e.s, ilirët thuhet se kanë qenë popull kusarësh dhe se ky fis nuk njihen si paraardhës të shqiptarëve.

Anëtarët shqiptarë të Komisionit Nacional kanë reaguar dhe kanë bllokuar punimet për hartimin e librit që duhej të jetë i gatshëm për nxënësit e klasës së gjashtë në shkollat fillore që nga fillimi i këtij viti shkollor, bën të ditur agjencia e lajmeve INA.

Kurse anëtarët maqedonas nuk kanë pranuar që ilirët të njihen si paraardhës të shqiptarëve, dhe se kanë kërkuar që ata të njihen si popull kusarësh.

Lidhur me problemin krijuar janë informuar edhe ministri i Arsimit dhe Shkencës, Pançe Kralev dhe zëvendësministri Safet Neziri, mirëpo ata kanë paralajmëruar se do të gjejnë një zgjidhje të pranueshme, duke u bazuar në fakte historike.

Zoran Radic, kryetari i Komisionit Nacional për librat shkollor është një nga kundërshtarët e historisë shqiptare.

“Anëtarët shqiptarë kanë vërejtje se përse nuk nënvizohet se ilirët ishin fis shqiptarë, por unë pyes se ku shkruan kjo në histori ? Gjithashtu kanë vërejtje se përse është shkruar se ilirët kanë qenë kusarë. Por, më thuani se cili vend që ka dalje në det nuk ka pasur kusarë?”, ka theksuar për gazetën “Utrinski”, Zoran Radic, duke theksuar se problemi duhet të zgjidhet në instanca më të larta.

Anëtarët shqiptarë janë të mendimit se kryetari i këtij komisioni të lartë që i takon komunitet serb duhet të shkarkohet nga detyra nga mosnjohja e gjërave elementare të lëndës apo për veprimet tendencioze.

(d.b/BalkanWeb)
    Para 10 vitesh vetem , keshtu ju felamnderonin Titos qe i beri "Komb"

i/e regjistruar Maska e True Blue
    Anëtarësuar
    31-08-2010
    Postime
    10
    E kam thene edhe ne nje postim tjeter po me te njejten teme dhe po e them prape.
    Ta shohin disa anetare te formunit dhe nje pjese e popullit ne Shqiperine meme se kush jane te ashtuquajturit 'maqedon', kur thone se maqedonasit neve nuk na kane bere gje dhe se kot u biem ne qafe atyre. Kjo tregon edhe njehere se kush jane ata nje m.. me gjith fqinjet tjere qe na rethojne.

Bota do ishte me e lumtur po te mos kishin ekzistuar sllavet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shkup, në histori Ilirët etiketohen si jo parardhës të shqiptarëve

SHKUP-Komisioni Nacional për librat shkollor ne Shkup ka bllokuar nxjerrjen në dritë të librit shkollor të klasës së gjashtë për shkak të përmbajtjes mohuese dhe fyese për origjinën e shqiptarëve.

Problemi ka shpërthyer pasi që në punimet e historisë së periudhës p.e.s, ilirët thuhet se kanë qenë popull kusarësh dhe se ky fis nuk njihen si paraardhës të shqiptarëve.

Anëtarët shqiptarë të Komisionit Nacional kanë reaguar dhe kanë bllokuar punimet për hartimin e librit që duhej të jetë i gatshëm për nxënësit e klasës së gjashtë në shkollat fillore që nga fillimi i këtij viti shkollor, bën të ditur agjencia e lajmeve INA.

Kurse anëtarët maqedonas nuk kanë pranuar që ilirët të njihen si paraardhës të shqiptarëve, dhe se kanë kërkuar që ata të njihen si popull kusarësh.

Lidhur me problemin krijuar janë informuar edhe ministri i Arsimit dhe Shkencës, Pançe Kralev dhe zëvendësministri Safet Neziri, mirëpo ata kanë paralajmëruar se do të gjejnë një zgjidhje të pranueshme, duke u bazuar në fakte historike.

Zoran Radic, kryetari i Komisionit Nacional për librat shkollor është një nga kundërshtarët e historisë shqiptare.

“Anëtarët shqiptarë kanë vërejtje se përse nuk nënvizohet se ilirët ishin fis shqiptarë, por unë pyes se ku shkruan kjo në histori ? Gjithashtu kanë vërejtje se përse është shkruar se ilirët kanë qenë kusarë. Por, më thuani se cili vend që ka dalje në det nuk ka pasur kusarë?”, ka theksuar për gazetën “Utrinski”, Zoran Radic, duke theksuar se problemi duhet të zgjidhet në instanca më të larta.

Anëtarët shqiptarë janë të mendimit se kryetari i këtij komisioni të lartë që i takon komunitet serb duhet të shkarkohet nga detyra nga mosnjohja e gjërave elementare të lëndës apo për veprimet tendencioze.

(d.b/BalkanWeb)
    Lere se jane te zene tashi me ndryshimet Turke per Historine e Shqiperise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-09-2011 më 14:56

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Jo, si duket jane zene me votimin kunder futjes se lendes fetare ne shkolla dhe ndalimin e shamise, qeverite shqiptare nuk kane kohe te meren me ceshtjet me te mdhaja se sa te meren me kete ndalim.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    adhahile c'm.utin e semes kini me iliret..
    shikoni te kini te drejtat europiane ne ate vend.. pa ci ki temen se cthot makedoni per iliret a per aleksandrin e leshin..

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •