Close

Rezultati i Sondazhit: Cilen tradite do perkrahni

Votues
42. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • A.Traditat Shqiptaro/Ilire

39 92.86%
  • B.Traditat arabo/krishtere

3 7.14%
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48
  1. #-9
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Tradita Shqiptare versus asaj arabe

Do me interesonte te dija prej forumisteve cilen tradite(zakone) do votonin apo e kane me afer zemres.

Zakonet Shqiptare Zakonet arabe
    Kultet- kulti i diellit
    kulti i gjarperit............................... *Allahu,xhebraili

Festat-Buzmi,dita e veres,kryet e motmotit, *Bajrami i madh,bajrami i vogel,
    rreshajet,festa e maleve,
    dita e dimrit,dita e flamurit.................

Legjendat-Muji dhe Halili ............................*Ibrahimi,musa,jusufi

Ligjet *Kanuni i maleve ..............................*Sherijati
    * Hajduti paguan denimin
    "dy per nja" ...................................*Hajdutit i prehet dora
    * Peligrinazhi ne majet e maleve tona......*Peligrinazhi ne arabi
    * Lufta per mbrojtjen e atdheut...............*Lufta per fe-xhihadi
    *Ligji e ka burimin ne moralin qe vet
    shoqeria shqiptare ka ngritur................*Ligji buron nga allahu
    * Identifikimi si Shqiptar.........................*Identifikimi si musliman
    * Flijimi i dashit ne themelet e shtepise
    qe ndertohet ....................................*Kurbani i bajramit
    * Zana i jep qumsht Mujit dhe e drejton
    ne lufte kunder armikut Shqiptare ..........*Muhamedi ka thene "Luftoni pabesimtaret...

Heronjet historik -Pirroja,Leka i madh
    Skenderbeu,Agroni,Teuta.........*Sulltan Murati I,S.Murati II

Emrat -Femijet te kene emra shqip.........*femijet me emra arab

Religjioni -Paganizmi Ilir ...........................*Islami apo krishterimi

Ja ,do filloje une i pari "Very big like" per traditat shqiptare dhe aut ato arabe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 31-08-2011 mė 06:48
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

2. #-8
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    me mire do ishte

SHIPTARO / ISLAME
    ARABO/KRISHTERE

3. #-7
    Harambash Killer Maska e Gameness
    Anėtarėsuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash nė "kullėn e fildisht".
    Postime
    623
    Citim Postuar mė parė nga jeton72 Lexo Postimin
    me mire do ishte

SHIPTARO / ISLAME
    ARABO/KRISHTERE
    e kur e ki fjalen per "shqiptaro/islam", ku i len shqiptart qe kan besim tjeter?
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

4. #-6
    I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    cfare sondazhi

5. #-5
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Citim Postuar mė parė nga Gameness Lexo Postimin
    e kur e ki fjalen per "shqiptaro/islam", ku i len shqiptart qe kan besim tjeter?
    Bere nje sondazh ti dhe futi ku te duash , c`me intereson mua per besimet tjera,une thjeshte i bera nje kunder pyetje zoteriut qe hapi kete sondazh

kjo dtth se nuk eshte ceshtja tek kombi sa eshte tek feja , dhe me sa shof une ketu ka fobi islame ku shqiptaret jane shumice te kesaj feje

6. #-4
    Harambash Killer Maska e Gameness
    Anėtarėsuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash nė "kullėn e fildisht".
    Postime
    623
    Citim Postuar mė parė nga jeton72 Lexo Postimin
    Bere nje sondazh ti dhe futi ku te duash , c`me intereson mua per besimet tjera,une thjeshte i bera nje kunder pyetje zoteriut qe hapi kete sondazh

kjo dtth se nuk eshte ceshtja tek kombi sa eshte tek feja , dhe me sa shof une ketu ka fobi islame ku shqiptaret jane shumice te kesaj feje
    Gabon jeton.

Forumi eshte plot me musliman shqiptar, e perfshij ktu edhe veten. Musliman shqiptar qe e ndjejn veten shqiptar. Qe jan te vetedijshem se cka do te thot te jesh musliman shqiptar, prandaj, kan tejet respekt ndaj shqiptarve me besim tjeter, sepse jan gjak i joni.

Ti a pe sheh se ne keto dite e fundit u be Forumi Shqiptar si Forumi Al-Jazira?!
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

7. #-3
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    cfare sondazhi
    Tani qesh sa te duash por te pakten une ketu ku jam situata eshte keshtu-Dita e flamurit as qe hetohet qe eshte feste ndersa gjate dites se bajramit i madh e i vogel eshte ne kembe.Kur i thua deklarohu vetem Shqipetar te shikojn shtrember dhe te thone "Jo more ne jemi Shqiptarmusliman",ti propozosh peligrenazh ne malin e Tomorrit ne vend te Mekes te shpallin te cmendur,ti thuash lereni islamin apo krishterimin e mbani traditat pagane e kjo do ishte e tepert do te debonin nga qyteti e per emrat shume vehta shkojn e pyesin hoxhen cfare emra te vene se po gabojn e po i vene femise se vete emer jomusliman e behet kijameti.

*E cka per te qeshur shume sic qesh ti, kur mbahen tubime perkujtimi per sulltanet pushtues Turq,e fyhet Skenderbeu....shume veta thone qe ne kemi vetem dy festa bajramin e madh dhe ate te vogel..... e pe qendren e Tiranes per bajram e tash krahaso festen e flamurit ,nje her kam ndodhur ne Tirane per kete dite as qe hetohej qe ka feste......apo sa zen vend traditat tona te lashta ne krahesim me ato te arrdhura nga shkretetira,dhe per fund cka qesharake ne sondazh ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 31-08-2011 mė 10:17
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

8. #-2
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Votova Arabo/Krishtere, per nder te bashkfetareve te krishter, dhe pakes per inat te qeveriblu, qe se paska futur kulturėn ISLAME ne keto votime !

9. #-1
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anėtarėsuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Religjioni -Paganizmi Ilir ...........................*Islami apo krishterimi
    Duhej te ishte keshtu:

Paganizmi Ilir, apo Islami-Krishterimi Shqiptar?

Edhe titulli duhej t'ishte:

Tradita Pagane, apo Tradita Monoteiste?
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-08-2011
    Postime
    38
    Harambash killer- mos te dukem gje ti si arab ketu,apo te shkruaj arabisht ?? une jam shqiptar dhe pik. nuk eshte poroblemi tek patriotizmi apo shqiptaria,problemi eshte se ka nje pakic si ketu ne forum po ashtu edhe ne jeten e perditeshme qe mundohen te bindin nje shumice me rena dhe peralla te shpikur vetem per te mbajte veten gjalle,une kam respekt per te tjeret por reciprokisht duhet edhe ata te kene repsekt ndaj shumices. shiqo vetem postimet se si ofendojne muslimanet ne lloj lloj menyrash me perverze .

problemi qendron ne ate se ky eshte forum , ka te drejte secili te futet,secili te shkruaje ,secili ti shpalos mendimet e veta por duke pasur parasyshe qe mos te ofendoje tjeter, por cuditerisht ketu ofenduesit ndaj islamit nuk perjashtohen sic ndodh rasti me antaret musliman , e din pse???

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •