Ne qoftese kto qe thua ti jane te verteta, atehere pse me fshihen postimet mua. Sigurisht kjo behen nga individat qe perkrahin "demokracine" e berishes. Ndjekin shembullin. Une nuk fola vetem kunder berisher por edhe opozites. Une thash thjesht se nese doni te dine me te vertet se kush jane pozita dhe opozita, shikoni biografite e tyre gjate kohes se diktatures. Pse nuk ka asnji nga te ish-persekutuarit ne qeveri apo ne opozite. Disa nga te ish-persekutuarit ishin intelektual pjese e elites se vertet. Zemra e te ish-persekutuareve perbehej nga shtresa me e denj, me e moralshme, dhe me patriot. Ne vitet 90, arriten te futen disa nga ky element, dhe me kalomin e kohes, u debuan nga Saliu. U debuan sepse kur e morren vesht se kush ai ishte ne te vertet nuk i shkuan me pas.
Une as qe nuk diskutoj per Opoziten i kam konsideruar dhe vazhdoj ti konsideroj se mbeturinat e ish-diktatures. Por kjo eshte vetem gjysma e te vertes. Ata qe paraqiten sie Demokrat jane mbeturinat me besnike te ish-diktatures. Loja e tyre eshte qe te paraqesin opoziten si te till. Kjo eshte pikerisht arsyeja qe ata kan fituar pak "besim", tek populli. Populli vazhdon te mbaj ison per dy arsye. E para eshte sepse nuk kane opsione te verteta, dhe e dyte, per inerci. Populli eshte i kondiconuar te bej kete te fundit fare kollaj.
Krijoni Kontakt