Elhamdulilah PERFEKT KNAQSI MAT MADHE NUK MUND TE PERSHKRUHET ALLAHU AKBAR ELHAMDULILAH
Elhamdulilah PERFEKT KNAQSI MAT MADHE NUK MUND TE PERSHKRUHET ALLAHU AKBAR ELHAMDULILAH
" Injoranca ėshtė Terri mė i madh nė Botė "
Edhe une mire po kaloj...! Dita pakes e gjate dhe mendja gjithe po rrin tek buka po tjeter problem skam.10 ditet e fundit do shkoje ne Kosove atje me bukur se ketu po behet Ramazani, mezi po pres. (:
Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Ka dasht i madhi Zot shume mire nuk kemi etje nuk kemi uri nuk kemi as lodhje... Qdo gje kur e fillon me vullnet nuk ndjen lodhje.Dasht Zoti te vazhdon keshtu.
Urime te gjitheve muaji i shenjet i Ramazanit.
Po ndjehemi per mrekulli, falenderimi i takon Allahut. Vertet po e ndjejme bekimin e ketij muaji, sepse as qe po ndjejme etje apo uri, edhe pse dita eshte bajagi e gjate.
Allahu qofte i kenaqur me ne, gjate dhe pas Muajit te Ramazanit.
Agjerim te lehte per te gjithe.
I feel Kosovereign!
Vėrtetė qė Allahu subhanehu we te'ala nė mes 12 muajve zgjodhi njėrin prej tyre,zgjodhi Ramazanin duke e veēuar si muajin mė tė shenjtė. Poashtu ėshtė edhe interesante ajo se Jakubi a.s. kishte 12 fėmijė dhe mė i veēuari ishte Jusufi a.s. nga tė gjithė.
Prandaj muslimani duhet tė ketė mall pėr Ramazanin ashtu sikur kishte Jakubi a.s. pėr djalin e tij Jusufin a.s...All-llahu i Lartėsuar na vėntė nė peshojen e veprave tė mira ēdo punė tė hajrit qė e bėjmė nė kėtė muaj,Amin!
Selam Alejkum vellezer!
E cuditshme! Edhe pse ne piskun e vapes, une dhe gjithe rrethi im shoqeror po e perjeton kete Ramazan edhe me lehte se cdo Ramazan tjeter. Kjo eshte prove e padiskutueshme qe Allahu Xh. Sh. ia ben te lehte argjerimin muslimanit ne raste te veshtira. Mos harroni jane 16 ore argjerim! Falenderimet per kete i takojne vetem Allahut Xh. Sh.
Selam alejkum.
Pejgamberi a.s. thote: "Agjeruesi i ka dy gezime, nje kur ben iftar dhe i dyti kur ta takoj Allahun e Lartesuar."
Muslimanet e pare e pritnin kete muaj si nje mysafir qe moti si kishte vizituar.
Andaj edhe ne u kenaqem elhamdulilah me kete muaj te bekuar miresite e te cilit jane shume te medha.
Thote i Derguari i Allahut: "Kush e agjeron ramazanin me besim dhe shprese ne meshiren e Allahut, do t'i falen mekatet e mehershme. Dhe kush e fal namazin e teravive gjate ramazanit me besim dhe shprese, do t'i falen mekatet e mehershme. Dhe kush falet gjate Nates se Kadrit me besim dhe shprese do t'i falen mekatet e mehershme."
E lus Allahun e Lartesuar qe te gjithe neve te na e pranoj agjerimin dhe te na nxjerre nga ky muaj te pastruar dhe te permiresuar.
Ket vit po kom uri, sa edhe njerzit sikur ta din ne qmas rreziku jon nga une do mbylleshin brenda.Dje para iftari desh e kaperdiva njeren.
Vellezer dhe motra, sot kemi hyre ne 10-shen e Faljes, andaj t'i shpeshtojme duate tona ndaj Allahut. xh.sh. :
O Zoti ynė, tė lutemi tė na mundėsosh kryerjen e veprave tė mira, shmangien nga mėkatet dhe pėrfundim tė mirė!
O Zoti ynė, bėji ditėt e fundit tė jetės sonė ditėt mė tė mira dhe bėji ditėt mė tė dobishme pėr ne ditėt qė do tė takohemi me Ty!
O Zoti ynė, na bė tė jetojmė si muslimanė e tė vdesim besimtarė, na bashko nė radhėt e mė tė mirėve dhe na largo nga ne sėmundjet, luftėrat dhe gjithė fatkeqėsitė!
O Zoti ynė, ashtu siē bėnė qė shiu ta ringjallė tokėn, bėj qė edhe zemrat tona tė ringjallen nga pėrkujtimi Yt!
O Zoti ynė, zgjoi zemrat tona me Kuranin Famėlartė dhe bėje atė shėrues dhe ilaē pėr ne!
O Zoti ynė tė lutemi tė na dhurosh sinqeritet, bindje tė plotė ndaj Teje, ndershmėri e modesti me njerėzit, devotshmėri nė zemra dhe qė tė kapemi fort pėr litarin (Kuranin) Tėnd!
O Zoti ynė, na stabilizo besimin tonė dhe na shto atė!
O Zoti im, Ti je Falės, e do faljen, andaj me fal mua!
Amin!
I feel Kosovereign!
Qka kerkoni ju dy ne kete teme,provokues te mjere..jashteeee..![]()
Krijoni Kontakt