Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....mizen nen kapuc ???.........ju mirepres rradhazi shok e miq te nderuar.....une do te ju mesoj ate qe nuk paten mundesi te ja u mesojn prinderit e tu.....ata te mjeret ishin te bllokuar nga jasht, ju te mjeret jeni te bllokuar nga brenda, kurse une jam sheruesi, ilaci...

E njeh ti fjalen iftare ???, eshte fjale e huaj qe ka zen vend ne thesarin e gjuhes shqipe tash e 600 vjet, dhe keshtu emerohet darka gjate muajit te ramazanit.

Nuk ka te beje as me afghanistanin, as me pakistanin.....ka te beje me shqiptaret.... sa ma heret ta mesosh, aq ma mire per shendetin tend....se keni ndegjuar 50 vjet ???....e sheh se nuk eshte humbur, akoma si "azgan" qendron nen shqiptaret....pra, kur do te lexosh edhe fjale tjera qe nuk i kupton, thuaj, o nuho, hajt pash zotin ma shpjego kete ose kete, se dua ta njoh popullin te cilit i takoj me mire.....nese une nuk mund te te ndimoj, hic mos mbaj dert, ka PLOT tjere, qe mund te te ndihmojne....shfaqe vetem kulturen e duhur, dhe shqiptaret musliman do te jene te paret qe do te vijn ne ndihme....kete ta premtoj....

tung

E para e punes ti toc kuklle nuk ke as edukimin as kapacitetin e e as mendjen e prinderve tane. prinderit tane na kane edukuar e na kane mesuar SHQIP jo arabisht apo turqizem ju race e poshter doni te beni ate qe osmanet nuk e bene dot per 500 vjet lufte e mjerim ndaj popullit shqiptar ju doni te shfarosni gjuhen e traditen shqiptare gje qe shume jane munduar ta bejne po nuk ja kane dale dot qellimit. miza ne kapuc nuk me djg mua jo se deri ne ditene fundit time do "luftoj" halldupe si puna jote qe duan te shfarosin e ate pik shqiptarizmi qe ka ngelur. Ti nuk je ilac po ti je si virus qe perhapet anembane per te sjelle nje gje SHKATRIM. Nese dua te di dicka derisa te ekzistoje GOOGLE ty as nuk me vete ne mendje me te pyet e jo me me te mare mendjen ty se me ate mendjen tuaj as ne hale nuk vete dot. Shqiptaret qe jane shqiptare thone do ha darke nuk thone iftar ju arabovinat e mbeturinat e kultures arabe qe ju kan hedh trute e gamorit disa mjekercjape pakistani neper xhamite e neper qendrat kulturore arabe thoni iftar a ca dreqine kane emrin. Shqiptari di vetem nje gjuhe e ajo o gjuha shqipe e derisa te jene shqiptaret gjalle raca juaj araba nuk ka me mbijetu ne shqiperi. Bejeni te qarte ne koke ka SHQIPTARE e vetem SHQIPTARE nuk ka Shqiptare myslimane apo Shqiptare katolike apo Shqiptare ortodokse keto metafora e prapashtesa qe i vini ju nga mbrapa per te fshehur ideologjite tuaja jane te kota. Shqiptar flet Shqip e vetem Shqip nuk ka ca i duhet arabizmi e fjale arabe doni te flisni flisni shqip e nuk me ruhet kure te mesoj arabce.

Ardi

P.S. sa ju vleresoj une ju arabet lexo firmen time
    |
    |
    \/
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Eshte koha qe te ndalish kete masturbim intelektual dhe flitje nga larte qe gjoja ti do mesoje dike.Je, bere si altoparlant i Harabistanit ne kete forum,ti je me i rrezikshem se sa keta te tjere turkoshak se je pak me i zgjuar.Por edhe me neurotik dhe si mjek qe je (nese je) duhesh te dish qe ceshte neuroza e mundesh te kalosh ne psikoze te rende nga kjo megalomania yte falco.
    .....yep....ketu rrah une....ne kete "nerv"....pa senzibilizim nuk ka PROGRESS....nje dite do te me falemnderoni, kete ta garantoj kumanovari im i nderuar....JO, nuk jam MJEK, se po te isha mjek, do te isha i bute.....perkundrazi, ashpersine e kam nga bota e numrave, nga shkenca me absolute ne gjithesi, jam inxhinjer i ndertimtarise....une mirem me numra.....une ta mati "imanin" dhe "shqiptarllekun" me PERQINDJE.....dhe e verej qe as dyshifrore nuk e keni....prandaj, kur foli une, HESHT dhe MESO. Te kujtohet mesazhi qe ma dergove ???, UNE JAM AI, nuk kam ndryshuar as ne piken me te vogel....mos i merrni shrkimet e mia si "provokuese" por si "inspiruese".....mos e kerko kimen ne dhallt si thot populli.....shuaje etjen....

Ti do na mesosh binomin Shqiptaro-Islam te paqene ,ti do na mesosh per traditat e mirefillta Shqiptare kur i fillon postimet e tua me fjalen Selam dhe nuk pershendet me fjale te bukura Shqipe.Ti qe je Harabizuar i teri edhe me nikun e pershtatur gabimisht edhe me nenshkrimin e shehidit.?.
    ........pse, i din ti gjith keto ???, po ti dije, nuk do te habitje islami nder shqiptare !!!.............ose i injoron, pra, kush eshte me psikoza shoqi ???

Ngase je kumanovare, dhe "sensi" per islam i kumanovareve eshte me i ashpri nder gjithe shqiptaret, me le te mendoj, se kjo "dukuri e paqene", sic e cek me larte, te ka hutuar aq shume, saqe je ti ai, qe qendrimin perzonal reciprokisht e pasqyron mbi meje.....apo ???.......ja vlen te ta kujtoj gjeneralin, bossin, babashefin, trimin e trimave te kumanovareve, te ndjerin Jakup Hasipin ???........dhe ti ke marre guximin ketu te bejsh "trt, trt, trt, trt"....shuj, se te skuqi tash ne sekund....ndegjo kur flet nje i rritur.....nuk flas nga larte se ma don qejfi, por pse aty qendroj.....

Cka ka te ti Shqiptare ?.
    ....nuk e sheh ???, muslimanin e pershendes me "selam", ashtu e kerkon kultura e larte, jomuslimanin e pershendes me "mirdita", ashtu e kerkon kultura e larte, nofka ime permban dy emra te medhenj te njerezise, njekohesisht me tingullim puro shqiptarce........dhe nenshkrimi im eshte nje allegorie mbi ate qe une e vleresoj....ngase jam musliman, e kam zgjedh nje thenje muslimane.....terminologjia e zgjedhur eshte e "qellimshme".......per ata qe kuptojn, per ata qe kane kulture, per ata qe jane SHQIPTARE....

Ti,do na mesosh dic qe edhe paraarrdhesit e tu jo me shume se 200-300 vite u konvertuan ne kete fe duke qene me pare te krishtere.
    ...........rajoni "jone", eshte ndesh me islamin qe ne fillim.....pra, me se paku 600 vjet, por edhe 60 vjet e arsyetojn nje bindje, nese ajo eshte e sinqerte dhe buron nga nje individualizem i kthjellet.....se, TI do te gjykohesh, jo "mehalla".....pra, ketu eshte celesi i "problemit" qe e keni ju bilbila, tek "pasqyrimi" i halleve pa kontrolle mbi pjese "rastesisht" te zgjedhura.....ma don tash qejfi, dhe ja futi keshtu, ose keshtu.......ose ne fjale tjera, DIL E THUAJ AMERIKANIT se nuk eshte AMERIKAN.....ai me pak se 200-300 vjet eshte ai qe per kete qe eshte sot e jep jeten pa mos kursyer asgje....thjesht, per AMERIKEN.....je ka kupton ??, joooo, nuk besoj se me kupton, je "axhami" hala....na deshmove vetvetiu me shembullin qe e permende si arsyetim....

Ti do i shitesh perralla Shqiptarit ceshte fjala iftar dhe selam kur Shqiptari i vertet te pershendet me fjale te bukura te gjuhes se shenjt Shqipe" Miredita ,si je miku im."Ti do na tregosh Islamizmin Shqiptar kur ne fakt Shqipetarit nuk i ha palla per te.
    Fjala IFTARE eshte term fetare, qe perdoret per emerimin e darkes gjate muajit te ramazanit....ne nje muaj tjeter shqiptari i thot darkes thjesht DARK....je ka kupton meselen ???........pikerisht kjo eshte ajo qe une nenkuptoj me fjalen KULTURE....kush nuk e "pranon" (ju e dini, por keni mllef ta pranoni), NUK KA KULTURE; ngase sensi per kulture i eshte i "mykur"....i "kalbet"...."nencmimi" nuk eshte "desinteres"....teje TE INTERESON kjo mesele, por ngase nuk ke "argumente" e NENCMON....dhe me kete nencmim, e sheh vetveten ne superioritet, ngase, eshte "hip", eshte "in" qe sot te "shahet" islami, jo per pune shume te madhe, por thjesht, eshte "mode"......nga kjo llogjike, rrezullton automatikisht, se UNE jam ne te drejte, dhe ai qe me kundershton e ka GABIM......ja nuk ka 3 ore qe lexova nje artikull interesant ne gazeten vjeneze "wiener zeitung".....shtresa e arsyimuar e shoqerise, bebeve ju vendon emra te zgjedhur nga kultura gjermane, ose ajo e krishtere, dhe perkujdeset qe emri te jete sa me i kthjellet, qe femija ne moshen e rritur mos te kete probleme ne perditshmeri.....ne prendim ka hulumtime shkencore, psh. parashtrohej pyetja, tek cili avokat do te shkoni me pare, tek ai me emrin "Kevin" apo tek ai me emrin "Alexander"......

O Kumanovare, VALLAHI BILAHI, kjo eshte be e madhe, pejgamberi i muslimaneve medinenzeve u ka be keshtu be, GJAK ME GJAK, VARR ME VARR, une do te jem me ju (i varrosur eshte ne Medine, apo ???), ja edhe une te jap te njejtin premtim, UNE nuk dua, qe populli yne te quhet "KEVIN", por dua qe te quhet "ALEXANDER"....mua nuk me perkedhelin "ofendimet" qe me behen, nuk jam fetishist i ndonje natyre, por kam derte per shqiptarine tone, nese mua nuk me besoni, receten e keni tek rilindasit, qe une ato i quaj gjenrate e ARTE, gjenerate SUPERIORE....referohuni atyre, JO ASAJ CKA JU NGJESHIN SOT, por thjesht mundohuni te futeni ne gjendjen e tyre, mundohuni te ja u lexoni idejat, planet, te menduarit, sjelljet.....aty veren nje "kod" te qarte kulture, nje "ettikete" te qarte te kohes, e cila eshte per tu admiruar.....nuk eshte faji tek "allafranga", faji eshte tek individi qe e keqperdor "allafrangen"....

Nese jam i paqarte, nuk pritoj te behem me i qarte....

TI,do na mesosh me keto ulurima Harabistane ,ti ulurites qe kerkon te kompenzosh mungesen e entuziazmit te Shqiptarit per muslimanizem duke shkruar shkrime trashanike Islame dhe duke masakruar gjuhen shqipe .E per ti ikur qellimit kryesor i shton atyre shkrimeve dic Shqiptare sa per sy e faqe per te mos u komprementuar i teri.
    ...jo, e bej sinqerisht, edhe ti nuk je imun ndaj paragjykimeve....ma urte shoqi, ma qete, ma ngadale, dhe do te veresh dallimet.....i ashper jame ndaj disa figurave destruktive, ata i kam identifikuar, dhe ja u jap dajakun sic e meritojn.....pra, ki kujdes, "saber".....per kete ka term te posacem qe e "mendon" ti, ajo quhet "takija" dhe esht praktikuar nder shiqtaret (laramanet), e praktikojn "shiitet"....e sheh si nuk ke pergatitje ???, pra edhe njehere, SABER SELAMET, pyete haxhibaben te tregon se cka do me thene kjo e fundit....

Por nuk te le malli Islamik per ti bashkuar keto te dy Shqiptarin dhe Islamin si dicka qe nuk ndahen.
    ...po ketu eshte celesi, o kumanovare....shqiptaret dhe islami NUK DO TE NDAHEN....andej edhe une jam i spikatur kete "realitet" ta bej te qarte, te ndaje dispozitat qarte, perderisa nuk e kena kete "vetedije" te plote dhe te sinqerte, ne do ti vazhdojm muhabetet ketu deri ne diten e kijametit....nuk e kam MALL, nuk e kam DESHIRE, nuk e kam FIKSIM, nuk e kam PSIKOZE.....une dhe ti, dhe GJITH SHQIPTARIA nuk e kemi zgjedhe kete fat qe e kemi, ne jemi LIND ne kete rreth, dhe detyra e jone eshte te orientohemi....njerezit jane si dhent, dhe cdohere jane hjekur, dhe do te hicen per HUNDE....nga ki rreth djallezore dua qe te ju nxjeri....te qendrojm MBI TE, vetem atehere, mund ti ndihmojm popullit tone, nese mendojm se ka nevoje per ndihme....

Kur e emeron terminollogjine islame si "harapce", nuk ben asgje tjeter, vetemse ja ngjet dikuj per hunde, dhe e hjek sipas qejfit.....por nuk ke zgjedh ASGJE me kete....

Ti,do na mesosh se cdo te thone fjalet Harapce te kuranit dhe i cileson ato si perparim per vetedijen e nje Shqiptari...ti,ti,ti,ti, i padituri dhe Shqiptarpaksi.
    ....nje keshille e vogel, kur te replikosh ne shkrimet e mia, mbaje per shkaqe sigurie nje gote me "uje" ne afersi, se ben puna "vaki" e mund te kesh nevoje tja hudhish trupit.....JO, une nuk i cilesoj si perparim, kjo eshte nje hamendje e thjeshte dhe pa baze....une i cilesoj ashtu sic jane, THESARE kulturore....identitet shpirterore....

Ti,qe ke vene ne fetyren tende masken ndersa shpirti yt nga mbrenda te thote " He,Kaurr te pafe,na shikoni,ja ku jemi se Allahu ua ka marr mendjen te pafeve por do vije dita kur Ezani i embel i Hoxhes do te ushtoje ne qytetet dhe fshatrat tuaja deri sa te ju pelcasin veshet.Nje dite do te vie ligji yne dhe do te behet ideologji e vetme.Prisni,prisni dhe pak horra se do vije dita kur do faleni pese here ne dite.E ju bushtra,beni edhe pak qejf se do vije dita kur ju nuk do te guxoni te dilni nga shtepia pa ferexhe.Edhe nese guxoni te dilni te pambuluara atehere do ju vrasim me gure.Nuk na intereson mendimi i juaj o te nenshtruar sepse ligji i Allahut eshte mbi te gjitha dhe do triumfoje..... "
    Ky eshte manifesti i vertet i Nuh Musave dhe sikur ai....
    ....reciprocitet ???...pasqyrim i mendimeve tua, apo ???....jo, une qendroj LART, e ke verejt edhe vet....mundohu, nese nuk don te behesh pjesetare i grupit "army of lovers"....me mua mund edhe shume thjesht, shume leht, dhe shume korrekt te diskutosh.....kete do ta arrijsh, duke u kyc ne replika me mendimet perzonale, e jo ne pozite te dikujt tjeter, apo te ndonje grupi, apo te ndonje interesi....

Ulurini sa te mundeni nga deshprimi o horra te Harabistanit se Shqiptari ka zgjedhur rrugen e tije dhe do i thone Fouc you perfundimisht llumit HaraboIslamist.

Pershendetje Shqipetareve te vertet ....Qeveriablu

... e din ku eshte dallimi mes vetedijes se muslimanit dhe josmuslimanit ???....VLERA e jetes !!!, muslimani e vlereson jeten ndryshe se jomuslimani.....andaj eshte edhe me i gezuar, me i rehatshem, dhe me i moderuar....shih mendimte e tua, qe mi pershkruajte mua.....kjo te deshmon pake ate qe dua te ta them.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    me ni fjal ti ven gjuhen arabe para gjuhes tane or tunxh, me vlalznit e gjakut tim merrem vesht ne shqip se po su mora dot vesht ne shqip si kam as vllazen as sen

nuk je babushi im ti

babush te te thon ata kopilat turqeli qe po i rrit ke shpija atyne shko e rrefja bycen e ato msoj qush te jen turq te mir e te devotshem

turk i flliqt

tungi
    ...o shpirti, une te mesoj KULTURE, jo kush e ka me te madh.....eshte shume thjesht, ti e gezon shqiptarin musliman kur e pershendet me "selam alejkum"....cka te pengon ???.....shqiptari nuk duhet te perdore ate pershendetje "harape" ne mjedisin e vet ???....nese JO, perse ???, ose, tregom cili shqiptare mbi rruzull, nuk e njeh pershendetjen "mirdita" ???........e njohin te gjithe....e cili nuk e
    njeh pershendetjen islame "selamu alejkum" ???.....nje 5%, apo 10% ???.....do me thene, 90% apo 95% e shqiptareve i njohin TE DIJA pershendetjet....pra, karshi atyre 5% ose 10% kane nje perparesi ne "kulture"......ketu eshte meselja....e jo se kush e ka me te madh....

Sinqerisht, e cileson kete qe e ceka tash me larte, si te DOBISHME, pa asnje prapavije, thjesht, eshte e dobishme apo nuk eshte e dobishme ???

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    "Feja ėshtė shumė e lehtė,por njerėzit e komplikojnė atė..."[Muhammedi salAllahu alejhi we selem]

Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    "Feja ėshtė shumė e lehtė,por njerėzit e komplikojnė atė..."[Muhammedi salAllahu alejhi we selem]
    po elton ashtu eshte , sikur mos te fshiheshin ato temat e mija qe kam hapur tek nenforumi mysliman do te ishte me mire dhe me e lehte, por eshte e pamundur per disa po nuk u perdoren metodat harbute dhe perdorimi i fjaleve te pakuptimta te nje gjuhe aziatike,
    per sa kohe njerezve u fshihet e verteta ,nuk ka qetesi ,dhe aq me teper lehtesi.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Duke qene se shpeshhere shume persona nuk kane idene se per cfare flitet kur perdoren shprehje arabe dhe aq me teper shpesh here dhe qesharake , vendosa te mbledh nje moster te vogel te titujve te temave tek nenforumi mysliman , per te pare se si i komentoni dhe si do reagoni ne lidhje me kete menyre te shprehurit qe reflekton njekohesisht edhe menyren e te menduarit ,deri ne piken sa qe te mendosh se botkuptimi i ketyrte njerezve ka dale jashte nga llogjika e thjeshte dhe normale njerzore dhe njekohesisht edhe ajo kombetare , pasi shpesh here perdoren fjale qe jane te pakuptueshme per nje pjese te madhe te shqiptareve,
    solla vetem nje pjese te vogel te titujve te temave , gjithsej 30 cope , po te kerkoja e dija qe do gjeja edhe me shume por me thene te drejten po pertoja , por besoj se mjafton sepse mesazhi i kesaj teme eshte i qarte;

Disa Tituj te Temave nga nenforumi mysliman
    1-A ėshtė gjynah ose e ndaluar me e bart Kur'anin me vete?
    2-Bisede me xhinin mysliman
    3-Al-Kufru bit-taghut ruknit-Teuhid (Mohimi i taghutit ėshtė shtyllė e Teuhidit)
    4-Si tė sillesh me Allahun?
    5-Kuptimi i mevludit
    6-Islami minimal dhe rrenat maksimale
    7-Mbi identitetin islamik te lidhjes se prizerenit
    8-Identiteti kombetar nen mbrojtjen e Islamit
    9-Stėrkeqja e diturisė!
    10-Muhammad Bin AbdulWahhab, Otomannet & Shtepia e Saudeve - Nga: Jalal Abualrub
    11-Gadafi ėshtė hebre?
    12-Libra qe duhet te lexojne jomuslimanet para se te flasin per ceshtjet fetare
    13-Ngjyrat e bukura tek krijesat e Alalahut xh.sh..
    14-Pėrmbledhje E Gabimeve Te Med-ahelive [rebiovcave]
    15-[Video]POWER IS FOR ALLAH
    16-Ahmadinexhad me origjine hebreje
    17-El Muktedir (pjesa e pare)
    18-Kryeministri Erdogan dhe shitja e shalqive
    19-Selefijte e sheshit Tahrir (Realiteti...)
    20-Medarixhus-salikin
    21-Dr.Shefqet Krasniqi: Shqiptarėt shembull i tolerancės ndėrfetare nė Zvicėr dhe Evropė
    22-Kalifati Osman
    23-Vendimi i Islamit mbi Masonerine
    24-kelime-i shehadeti
    25-kelime-i shehadeti pjesa e dyte
    26-1 banorė ndėr 4, do tė jetė musliman nė vitin 2030
    27-Gjuhėtari dhe sufiu
    28-Kujdes nga tarikatet Sufiste!!!
    29-Muxhahidi shqiptar ne Kudsin e shenjte...
    30-Akide Tahavije ( " Allahu nuk i perngjan as kujt " ) 30.01.2011
    Po mire nese nje femije i vogel rritet ne nje mjedis kur Selam perdoret ne vend te pershendetjes,ku zotit i thuhet allah,ku mekatit i thojne haram,ku degjon elaham dulila ,asudamahalahajshahljd etj. si prisni qe te ruhet pastaj gjuha,tradita kultura shqipe kur nuk mendohet shqip,kur nuk flitet shqip dhe nuk jetohet si shqiptar??
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    o bani feja jone islame ka disa fjale/emra qe smund te perkthehen. Sic eshte puna e disa fjaleve anglisht qe ne shqip nuk duken perkthime te mira ose nuk perkthehen fare. P.sh fjala Browser apo Online qe askush nuk e perdore ne shqip.

Komuniteti muslimane eshte per antaret e fese muslimane, dhe ata qe jane muslimane i kuptojne keto fjale. Edhe nese ka muslimane qe nuk i kuptojne keto fjale, atehere duhet te punojne me shume se jane pak larg islamit. (:

Te pershendes, dhe merru me dicka tejter mos hargjo shkronja kote duke u mundu ne menyre indirekte te na qelesh gojen antareve te forumit dhe te fushesh percarje se e din mire edhe ti edhe ne te tjeter se ka shume "gjo te gjalla" qe vetem ofendojne muslimanet ketu.

Nejse (: Shpresoj se te dhash pergjigje ne gjuhe te thjesht qe ta marresh vesh.

Ps. Ika se u bo iftari (: E kupton fjalen iftar ti!? (:
    Ja fut kot perkthehen qe cke me te,ti e di mire kete por eshte ne disfavorin tend nese e pranon,fjalet ne kuran nuk u referohen materialeve apo u perkasin fenomeneve unik dhe te pashpjegueshem,pse Selam nuk perkthehet,pse allahu ekber nuk perkthehet ??
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    ..nje dite do te me falemnderoni, kete ta garantoj
    .
    .une ta mati "imanin" dhe "shqiptarllekun" me PERQINDJE.....
    .
    .prandaj, kur foli une, HESHT dhe MESO.
    ........ndegjo kur flet nje i rritur.....nuk flas nga larte se ma don qejfi, por pse aty qendroj.....
    ....ngase jam musliman, e kam zgjedh nje thenje muslimane.....terminologjia e zgjedhur eshte e "qellimshme"......
    .
    rrezullton automatikisht, se UNE jam ne te drejte, dhe ai qe me kundershton e ka GABIM.....
    .
    pyete haxhibaben te tregon se cka do me thene kjo e fundit....
    nga ki rreth djallezore dua qe te ju nxjeri....te qendroj MBI TE,
    .
    ...nje keshille e vogel, kur te replikosh ne shkrimet e mia, mbaje per shkaqe sigurie nje gote me "uje" ne afersi, se ben puna "vaki" e mund te kesh nevoje tja hudhish trupit.....
    .jo, une qendroj LART, e ke verejt edhe vet..
    .
    .. e din ku eshte dallimi mes vetedijes se muslimanit dhe josmuslimanit ???....VLERA e jetes !!!, muslimani e vlereson jeten ndryshe se jomuslimani.....andaj eshte edhe me i gezuar, me i rehatshem, dhe me i moderuar...
    .

Ja disa vecime per te pare profilin psikologjik te Nuh Muses.Fjale megalomanie dhe komplekse madheshtise personale.Ne medicine quhen si Kompleksi i Mesias (shpetimtarit).
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ..

.
    .

.

..

Ja disa vecime per te pare profilin psikologjik te Nuh Muses.Fjale megalomanie dhe komplekse madheshtise personale.Ne medicine quhen si Kompleksi i Mesias (shpetimtarit).
    .... me vjen keq kumanovare i nderuar, se e rrezon vetveten ne shkallen e atyre qe e kategorizojn shqiptarin duke ja vleresuar atij vetite sperfaqesisht dhe mbi paragjykime....ke bere nje ekscerpt te atij lloji qe ja beni edhe ajeteve kuranore, duke i nxjere nga konteksti dhe duke i interpretuar "freestyle" sipas qejfit, me te vetmin preteks, qe perfunidimi te dale cdohere ne "kornizen" e paracaktuar.....ne kete sens mendon dhe vepron krimineli, ne kete sens e perdhunon femijen pedofili, e vjedh hajni banken, e vret murdari njeriun.....

Une te thash qarte, jam inxhinjer i ndertimtarise, une nuk e "deshiroj" temelin e shpise ta mbaje peshen e saje, une e llogaris ate...ti nuk me njeh mua, por me njohin shume kumanovare ne vjene, une jam PUNETORE, pas ketyre fjaleve qe i shkruaj qendron PUNA IME.........nuk te tregoj pallavra, por deshmi.......

Me mire te me besosh mua, se nje gote rrakije, sa per derr, pa me treguar e dij se nuk e han......pra, mos u shit ndryshe sec je.....ndegjoje cket shoqin tand, se ta don te mirren....

tungi
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    .....yep....ketu rrah une....ne kete "nerv"..
    Ne vend te citimeve qe mi bere do te them vetem kete me poshte se ne te dy kemi dallime te medha.

*Te deklarohesh Shqiptar Myslyman eshte e pamundur zoteri,duhesh zgjedhur taborrin.Feja yte Islame ka per qellim te kontrolloj veprimtarine tende mendore.Nje "Shqiptar me fe" sikur ti i ndare ne dy ane duhet te vendos perfundimisht cilen ane do marr si identitet te vetin.Edhe pse kete zgjidhje e ke bere qe moti,shihet !Kete duhesh te besh se feja Islame bie ndesh ballazi me kombin .Se pari si identifikim mbasandej edhe ne fusha tjera kulture,qyteterim dhe menyre jetese.Sepse edhe kultura,qyteterimi ,stili i jetes dhe veshja te kesh perkatisine fetare je i detyruar ti kalosh permes filtrit fetar.E ajo qe mbetet nga kombesia mbas ketij procesi eshte shume pak apo hic.
    Te marrish si identitet fetare Islam don te thote qe edhe te afermit e tu ti edukosh ne frymen e personazheve te shkretetires ,ti imponosh shprehje,fjalor dhe deri te emrat Harab dhe keshtu te infektosh perditshmerin tende me vlera Azijatike duke zbehur identitetin Shqiptar.Cdo vlere identifikohet me standarde Muhamedane ,cdo tentim te rritesh femiun ne ambient Shqiptar te shendoshe vilet prej bemeve te profetit te shkretetires Muhamed.Ecja ne jete e ketij femiu do te jete traumatike me bindje te imponuara dhe pa vetedije te qarte kombetare.
    Pervec ligjeruesve Islamik edhe ti Nuh don te asimilosh arsyen dhe mendjen kritike te nje Shqiptari duke cuar ne idiotizem qe prodhon bageti te bindura ndaj autoriteteve pa merituara qe mbajne peng moralin sic eshte kleri Islam institucion qe ne fund te fundit gerryen supstratin Shqiptar.
    Dilema e Shqiptarit te sotem nuk eshte ajo e ytja qe te marr dhe ruaj me fanatizem botkuptimin Islam dhe fene e Muhamedit dhe ta lehtesoje friken nga vdekja dhe keshtu te mbetet prore frikacak dhe bartes i kultures Azijatike.Shqiptari duhet ikur kesaj rruge dhe duhet te ballafaqohet me realitein ,natyren dhe disiplinat shkencore.Te ngritet ne kemb te veta e jo te qendroje me paterica ndihmese si Islami.
    Kur punon per fene ,nuk punon per kombin.kaq e thjeshte...A,A,.eshte ashtu..
    sepse gjith vrulli Islam dhe elani i tij eshte i drejtuar per zhvillimin dhe zgjerimin e tij e jo te kombit...kjo eshte e natyrshme sepse shihet rezultati nga terreni.Pyet Hoxhallaret dhe ate qe frekuentojne xhamit cdine per kulturen ,folklorin dhe historin e kombit te vet e mbasandej pyet te kunderten cka dine per kulture dhe historine e lindjes nga vjen feja e tyre ..do te shohesh se cka ngjet...vehten nuk e njohin e te huajen e admirojne...kaq nga kontributi i Islamit dhe xhamive te tije ne trojet tona...thene figurativisht xhamite si kale Troje ne hapesirat tona...

Mjedisin Shqiptar duhet ruajtur dhe zhvilluar nga keto mendje te keqia dhe fene Islame duhet derguar ne reciklim bashke me bagetit mendjefjetura qe e percellin ate...

P.S. Mos permend kot qytetin tim se une them vetem fjalet dhe qendrimet e mia dhe fare nuk ma ndien per rrethin ....gjithashtu mos permend kot te nderuarin Hoxhe Jakup Hasipin se e njoh me siguri me mire se ti ,si bashkefshatare kam pasur rastin me ore te tera te bisedojme dhe te grindemi(te perlahemi)....Hoxha Jakup Hasipi ka konsideraten time te madhe sepse per dallim te tjereve ka qene dijetare dhe patriot Shqiptar...Zoti e dergoft ne Xhenet Hoxhen e paharruarr ......
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •