Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 50
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Geri Tr Lexo Postimin
    Po mire nese nje femije i vogel rritet ne nje mjedis kur Selam perdoret ne vend te pershendetjes,ku zotit i thuhet allah,ku mekatit i thojne haram,ku degjon elaham dulila ,asudamahalahajshahljd etj. si prisni qe te ruhet pastaj gjuha,tradita kultura shqipe kur nuk mendohet shqip,kur nuk flitet shqip dhe nuk jetohet si shqiptar??
    ....per shak te shume drunjve nuk e shohim malin ???...si ta kuptojm kete nonsens ???

Gjuha standarde kure u unifikua ???, ne vitet e 1970-ta ???....qe nga "sundimi i turkut" e deri ne vitin 1970 kush e ruajti fjalorin e gjuhes shqipe ???

O SHQIPTARE, kuptonja njehere e pergjithmone, shqiptaret musliman kane edhe KULTURE ISLAME, pjese e saje jane terme specifike qe perdoren vetem ne kornizen e saje....MUSLIMANET i njohin ata perpikerisht, kurse jomuslimanet nese i njohin ato, VETEM FITOJN me kete.....deshmoni more sense per kulture....a ja keni haberin se cfare dobesi shpaloni ketu ???

Kur ti si jomusliman me pershendet mua me "selam", une ta dij per ndere, o shqiptare....cka te kushton teje te me pershendetish me "selam", kur e din se une jam musliman ???, me thuaj, PAQE DHE SELAM O NUH MUSA....deshmom se je atdhetare....

tung
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ne vend te citimeve qe mi bere do te them vetem kete me poshte se ne te dy kemi dallime te medha.

*Te deklarohesh Shqiptar Myslyman eshte e pamundur zoteri,duhesh zgjedhur taborrin.Feja yte Islame ka per qellim te kontrolloj veprimtarine tende mendore.Nje "Shqiptar me fe" sikur ti i ndare ne dy ane duhet te vendos perfundimisht cilen ane do marr si identitet te vetin.Edhe pse kete zgjidhje e ke bere qe moti,shihet !Kete duhesh te besh se feja Islame bie ndesh ballazi me kombin .Se pari si identifikim mbasandej edhe ne fusha tjera kulture,qyteterim dhe menyre jetese.Sepse edhe kultura,qyteterimi ,stili i jetes dhe veshja te kesh perkatisine fetare je i detyruar ti kalosh permes filtrit fetar.E ajo qe mbetet nga kombesia mbas ketij procesi eshte shume pak apo hic.
    Te marrish si identitet fetare Islam don te thote qe edhe te afermit e tu ti edukosh ne frymen e personazheve te shkretetires ,ti imponosh shprehje,fjalor dhe deri te emrat Harab dhe keshtu te infektosh perditshmerin tende me vlera Azijatike duke zbehur identitetin Shqiptar.Cdo vlere identifikohet me standarde Muhamedane ,cdo tentim te rritesh femiun ne ambient Shqiptar te shendoshe vilet prej bemeve te profetit te shkretetires Muhamed.Ecja ne jete e ketij femiu do te jete traumatike me bindje te imponuara dhe pa vetedije te qarte kombetare.
    Pervec ligjeruesve Islamik edhe ti Nuh don te asimilosh arsyen dhe mendjen kritike te nje Shqiptari duke cuar ne idiotizem qe prodhon bageti te bindura ndaj autoriteteve pa merituara qe mbajne peng moralin sic eshte kleri Islam institucion qe ne fund te fundit gerryen supstratin Shqiptar.
    Dilema e Shqiptarit te sotem nuk eshte ajo e ytja qe te marr dhe ruaj me fanatizem botkuptimin Islam dhe fene e Muhamedit dhe ta lehtesoje friken nga vdekja dhe keshtu te mbetet prore frikacak dhe bartes i kultures Azijatike.Shqiptari duhet ikur kesaj rruge dhe duhet te ballafaqohet me realitein ,natyren dhe disiplinat shkencore.Te ngritet ne kemb te veta e jo te qendroje me paterica ndihmese si Islami.
    Kur punon per fene ,nuk punon per kombin.kaq e thjeshte...A,A,.eshte ashtu..
    sepse gjith vrulli Islam dhe elani i tij eshte i drejtuar per zhvillimin dhe zgjerimin e tij e jo te kombit...kjo eshte e natyrshme sepse shihet rezultati nga terreni.Pyet Hoxhallaret dhe ate qe frekuentojne xhamit cdine per kulturen ,folklorin dhe historin e kombit te vet e mbasandej pyet te kunderten cka dine per kulture dhe historine e lindjes nga vjen feja e tyre ..do te shohesh se cka ngjet...vehten nuk e njohin e te huajen e admirojne...kaq nga kontributi i Islamit dhe xhamive te tije ne trojet tona...thene figurativisht xhamite si kale Troje ne hapesirat tona...

Mjedisin Shqiptar duhet ruajtur dhe zhvilluar nga keto mendje te keqia dhe fene Islame duhet derguar ne reciklim bashke me bagetit mendjefjetura qe e percellin ate...

P.S. Mos permend kot qytetin tim se une them vetem fjalet dhe qendrimet e mia dhe fare nuk ma ndien per rrethin ....gjithashtu mos permend kot te nderuarin Hoxhe Jakup Hasipin se e njoh me siguri me mire se ti ,si bashkefshatare kam pasur rastin me ore te tera te bisedojme dhe te grindemi(te perlahemi)....Hoxha Jakup Hasipi ka konsideraten time te madhe sepse per dallim te tjereve ka qene dijetare dhe patriot Shqiptar...Zoti e dergoft ne Xhenet Hoxhen e paharruarr ......
    mirembrema kumanova,

E kam nje lutje per teje, mundohu ti pasqyrosh gjithe ato brenga qe i ke per popullin tone, duke u bazuar ne "realitetin" qe na rrethekon. Sqarimi jot eshte i hartuar mbi baza "ideale".....ne kete menyre nuk mund te zgjidhen problemet....pra, mundohu te ndertosh "mendimet" qe i ke mbi bazen "reale" qe na rrethekon, pra, mbi arhaizmin i cili eshte pjeserisht prezent ne mjedisin tone, mbi analfabetizmin, mbi fukarallekun, mbi depresionin kollektiv, mbi papunesine, mbi mungesen e perspektives, mbi paaftesine ne politike me duart e lidhura....

tung

PS: me rahmetliun kam pat fatin te ha nje drek bashkarisht, une nuk jam "perla" me te, perkundrazi, indirekt jame inspiruar te mbaje ate nenshkrim qe e sheh tek signatura ime....
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .... me vjen keq kumanovare i nderuar, se e rrezon vetveten ne shkallen e atyre qe e kategorizojn shqiptarin duke ja vleresuar atij vetite sperfaqesisht dhe mbi paragjykime....ke bere nje ekscerpt te atij lloji qe ja beni edhe ajeteve kuranore, duke i nxjere nga konteksti dhe duke i interpretuar "freestyle" sipas qejfit, me te vetmin preteks, qe perfunidimi te dale cdohere ne "kornizen" e paracaktuar.....ne kete sens mendon dhe vepron krimineli, ne kete sens e perdhunon femijen pedofili, e vjedh hajni banken, e vret murdari njeriun.....

Une te thash qarte, jam inxhinjer i ndertimtarise, une nuk e "deshiroj" temelin e shpise ta mbaje peshen e saje, une e llogaris ate...ti nuk me njeh mua, por me njohin shume kumanovare ne vjene, une jam PUNETORE, pas ketyre fjaleve qe i shkruaj qendron PUNA IME.........nuk te tregoj pallavra, por deshmi.......

Me mire te me besosh mua, se nje gote rrakije, sa per derr, pa me treguar e dij se nuk e han......pra, mos u shit ndryshe sec je.....ndegjoje cket shoqin tand, se ta don te mirren....

tungi
    Hahahah po mire o Nuh,ku shkruan qe une nuk te dua apo nuk te respektoj si njeri.Sidomos qe je i anes tone.E shoh qe je prekur po je ne logun e burrave dhe perdoren edhe fjale te renda (jo fyerje).Une nuk te sulmoj ty por si njeri me bindje tjera me shkon ne nerva ky Islami yt,sidomos disa kvalifikime tendencioze.Dhe cka te keqe ate qe them une -le te mendojne Kumanovaret e tu ne Wien si te duan ,pune e tyre.Ska nevoje te me thuash si mendojne e di edhe vet !
    Cka te keqe ketu te une ,qe me siguri ti e cileson si tradheti ndaj vetvetes sepse kam lere Kuranin....as qe me ka terhequr ndonjehere per mua qe e kam lexuar ate liber shume here ka qene torture e vertet-nje der librat me monoton qe kam lexuar ne jeten time...

Cka te keqe ketu Une mjek e ti inxhinjier...une "kaur" ti besimtare...cka do ishte Bota neqoftese do ishte e tera e uniformuar ,te mendoje njejte...kete qellim keni qe cdo heretik ta digjni .... Bota dhe Jeta nuk eshte e gjitha Kuran dhe Islam...bota nuk eshte bardh e zi,por me nuanca dhe per ate fakt eshte e bukur......
    Shoqi jem,qe thu po ta du tmiren.E di qe mendon seriozisht kete.Por e dine cthone "Cdo kush qe ka pasur qellim qe te rregulloj dicka e ka perfunduar ne xhenem ka pasur qellim te mire"....qellimi i mire por te con ne humbetire...

Pak sinqeritet ,natyrisht nuk e konsumoj mishin e derrit
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    PS: me rahmetliun kam pat fatin te ha nje drek bashkarisht, une nuk jam "perla" me te, perkundrazi, indirekt jame inspiruar te mbaje ate nenshkrim qe e sheh tek signatura ime....
    Nuk jam "perla" ne kuptimin banal te fjales.Por jemi grindur per tema te tilla si keto tonat.Ai ishte nga fshati im dhe kontaktet ishin te perditshme.Nje nder fjalet e tij te fundit qe mbaj mend para se te humbte jeten ne komunikacion ishin " He kaur ende nuk munda me ta ndrru menen,nuk vdes pa te ba besimtar "

*Kujtimi per Hoxhen Jakup Hasipi eshte i paharruarr ,ende me mungon.Per njerez te tille do ipja jeten menjehere.Shqipetar dhe i devotshem ne parimet e tij e mbi te gjitha erudit i pashoq.Nje nder kleriket me te medhenj qe ka pasur kombi.Humbja e tij ishte edhe humbje per tere kombin Shqiptar.

*Vetem per Nuh Musen

Jakup Hasipi 1951-2006 http://youtu.be/T447nxC7764

...pssst,kastravec zanin mos ta nji....as ni xhysem germe ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 19-08-2011 mė 20:42
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Mulla Jakupi eshte shembulli konkret se si mund te jete nje musliman njekosishte edhe atdhetar i flakte... A me duket a ketu bjen ne kundershtim me vetveten ti katunar sllupqani kur thuash se islami nuk njeh komb?

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Se7en Lexo Postimin
    Mulla Jakupi eshte shembulli konkret se si mund te jete nje musliman njekosishte edhe atdhetar i flakte... A me duket a ketu bjen ne kundershtim me vetveten ti katunar sllupqani kur thuash se islami nuk njeh komb?
    Shiqo ,mor pacavur Harapi.Mos permend Hoxhen lere te prehet i qete.Se ju nuk jeni as te thembra atij.Ju jeni e kunderta e tij.Ska kundershti aspak ,une e cmoj kontributin e tij per Shqipetarin e jo aktivitetin e tije fetar edhe pse ne ate drejtim ishte briljant.E cmoj personalitetin e tije .E ti me repliken e pare fillon me fy,edhe ate mbasi ki bere syfyr.
    Pssst zanin mos ta nji...as ni xhys shkronje mos shkruaj....Harap injoranti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Shiqo ,mor pacavur Harapi.Mos permend Hoxhen lere te prehet i qete.Se ju nuk jeni as te thembra atij.Ju jeni e kunderta e tij.Ska kundershti aspak ,une e cmoj kontributin e tij per Shqipetarin e jo aktivitetin e tije fetar edhe pse ne ate drejtim ishte briljant.E cmoj personalitetin e tije .E ti me repliken e pare fillon me fy,edhe ate mbasi ki bere syfyr.
    Pssst zanin mos ta nji...as ni xhys shkronje mos shkruaj....Harap injoranti.
    Ndegjo ketej ti shef cirkuzi, tash po te fyej me qellim sepse nuk e kuptova se ku gjindej ofendimi ne shkrimin paraprak... Ne ate, ku shifet sheshazi qe ne shkrime tua bien ne kundershtim me vetveten apo pse te quajta katunar sllupqani !? Nese eshte e para, ke te drejte andaj puno ne ate drejtim qe te permirsohesh nese eshte e dyta mos u komplekso qe je katunar sherimi i ketij kompleksi behet vetem atehere kur e prek skajin tjeter te extremit, pra mburresh qe je katunar sllupqani... Kapishi!!!

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Se7en Lexo Postimin
    Ndegjo ketej ti shef cirkuzi, tash po te fyej me qellim sepse nuk e kuptova se ku gjindej ofendimi ne shkrimin paraprak... Ne ate, ku shifet sheshazi qe ne shkrime tua bien ne kundershtim me vetveten apo pse te quajta katunar sllupqani !? Nese eshte e para, ke te drejte andaj puno ne ate drejtim qe te permirsohesh nese eshte e dyta mos u komplekso qe je katunar sherimi i ketij kompleksi behet vetem atehere kur e prek skajin tjeter te extremit, pra mburresh qe je katunar sllupqani... Kapishi!!!
    Ndegjo ketu ti,pikespari nuk ke miresjellje apo bonton forumist.Kercen pa te ftuar askush midis bisedes qe beja me Nuh Musen,me interesonin pergjigjet e tije.E jo amaterizmi jot.Te pakten Nuha pergjigjet dhe nuk ofendon !
    Perse te eshte i rendesishem fshati im i lindjes,qe me vite nuk jetoj atje.Trego ti cili katundar je se Sllupcani ka per cka te krenohet edhe nga ana fetare edhe per patriotizem kombetare.
    Ne qoftese mendon per fjaline time "Islami bie ndesh ballazi me kombin " atehere urrdherro e bisedojm te shohim ku qendron kontradikta.Se nje Jakup Hasipi eshte shum pak para fenomeneve tjera.
    He,kapishi.Ne qoftese nuk ke cka shkruan pervec copy/paste nga fletushkat islamike atehere sic te thash ....psssst zanin mos ta nji ....
    Rrofte Sllupcani heroik.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    po elton ashtu eshte , sikur mos te fshiheshin ato temat e mija qe kam hapur tek nenforumi mysliman do te ishte me mire dhe me e lehte, por eshte e pamundur per disa po nuk u perdoren metodat harbute dhe perdorimi i fjaleve te pakuptimta te nje gjuhe aziatike,
    per sa kohe njerezve u fshihet e verteta ,nuk ka qetesi ,dhe aq me teper lehtesi.
    Ne as nuk i pėrkrahim as nuk i refuzojmė postimet tuaja dhe kjo gjė jo pėr tjetėr por se unė nuk i kam parė. Por nė kėtė aspekt anoj ka ju,sepse pikė sė pari do ishte mirė tė lejohej postimi,pastaj nėse bie ndesh diēka me parimet e Islamit pse jo tė largohej,nė tė kundėrtėn jo.
    Unė po shoh se Islami po ''bombardohet'' nga propagada tė shumta,dhe postimet e tua dhe tė tjerėve si dhe mendimet qė shprehen aty duke shpalosur 'diēka' do ishin me ndikim,mendoj.
    Tek e fundit nuk jam unė ai qė vendosi,por se Imam Aliu r.a. ka thėnė:"Unė mėsoj edhe tė keqėn,por jo t'a praktikoj,por t'a largoj e tė luftoj kundėr saj". Poashtu disa nga fjalėt e Selefus-Salih janė edhe kėto:"Gjėrat njihen me tė kundėrtat e tyre",e keqja njihet pėrmes sė mirės etj.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    [Kjo nuk duhet marrur si kritikė apo mospajtim me vllezėrit e mi moderues tek forumi musliman,por ndoshta njė kshillė]
    PAQE!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elytony : 20-08-2011 mė 07:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Ndegjo ketu ti,pikespari nuk ke miresjellje apo bonton forumist.Kercen pa te ftuar askush midis bisedes qe beja me Nuh Musen,me interesonin pergjigjet e tije.E jo amaterizmi jot.Te pakten Nuha pergjigjet dhe nuk ofendon !
    Perse te eshte i rendesishem fshati im i lindjes,qe me vite nuk jetoj atje.Trego ti cili katundar je se Sllupcani ka per cka te krenohet edhe nga ana fetare edhe per patriotizem kombetare.
    Ne qoftese mendon per fjaline time "Islami bie ndesh ballazi me kombin " atehere urrdherro e bisedojm te shohim ku qendron kontradikta.Se nje Jakup Hasipi eshte shum pak para fenomeneve tjera.
    He,kapishi.Ne qoftese nuk ke cka shkruan pervec copy/paste nga fletushkat islamike atehere sic te thash ....psssst zanin mos ta nji ....
    Rrofte Sllupcani heroik.
    Si Jakup Hasipin i ke me mijera besimtar dhe dhjetra hoxhallar (ne KS dhe Iliride) qe ja kane kthye pushken shkaut kurse sot etiketohen me harap, taliban, antikombtar, porse problemi yt eshte se ti njeh vetem nje Jakup Hasip.
    Sa i perket qytetit tim (dhe te katragjyshit tim) te lindjes, aty jetoje ende me krenari sigurishte po te mos m'pelqente do sillesha neper tym te mariuhanes neper "red light distrikta" por mua me mjafton vendlindja ime.
    Sa i perket intelektit tim ketu nuk kam hyre te e shpalose ate e as te shkep info ose te shes mend. Me pelqen me shume te informohem e puna yte eshte te ma gjeshe vetem nje shkrim timin copy-paste ndaq mos me t'thane ma "katunar sllupqani"

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •