Postuar mė parė nga
s0ni
Ehhh c'na ka gjet belaja me ju. T'presim te kapeni me flamurin, se vec ajo ju ka ngelur manget. Po ja beni mal zemren Serbit atje matane, qe i thote botes....shihni Kosoven/Shqiperine eshte njesoj si Afganistani & co. Pse duhet te ndiqni modelin arabc per fene s'ju kuptoj. S'ka faj populli i thjeshte qe ju sheh shtrembet kur dilni rrugve me mjekrra teper te gjata, e shamia. Mjaft sollet zakone lloj llojshi ne shoqerine tone.
Ti je pjestar i shoqerise shqiptare? Neqoftese po, atehere duhet te mendosh kolektivisht per ceshtje e figura si Nene Tereza, Skenderbeu, I Rugova, etj sepse keto figura shoqeria jone i ka bere perfaqesues te saj. Nese deshiron te degezohesh nga shoqeria e te besosh cmenduria te tjera, atehere duhet ta dish qe s'je i deshirueshem nga nje perqindje e madhe e shqiptareve. Por je i deshirueshem nga shoqerira te tjera arabce qe ti kopjon. Ata gjithe krenari thojne midis vetes, sheh kete Shqiptarin la kulturen e vet dhe u be si ne, kjo do te thote qe ne jemi me te mire. Bahh, sikur s'keni pare kultura te tjera me sy dhe doni te provoni dicka te re. Une kam pare shume shqiptare qe kane me vite jashte vendit dhe jane hasur me shoqerira te ndryshme si kinezce, indiane, arabce, etj. por asnjehere nuk kane hedhur traditat e veta per te huajit. Kurse ti se ke problem fare, biles i hedh balte dhe figurave te kombit qe SHOQERIA Shqiptare i ka ngritur nder shekuj (Skenderbene) dhe vite si perfaqesues te saj. Me keto figura identifikon veten nje shqiptar qe jeton ne Alaska apo nje tjeter qe eshte ne Afriken e Jugut. Kur prekni keto figura, prekni thelbin e shqiptarismit. Cfare nga kjo ke veshtire te kuptosh!? Na plaset. Bere pyetje koti sepse pergjigja duhet te ishte e vetekuptueshme nga ana jote. Nga pergjigja ime ku sheh imponim mendimi si ne diktature ti? Keto jane rregullat e cdo shoqerie jo vetem ajo shqiptare, more vesh a jo. Shoqerite e tjera boterore kane figura te tjera qe krenohen, kurse ne kemi keto qe jane. Kurse ti qe ben pyetje kaq naive, nuk e ke per gje te na ofendosh figurat e kombit. Nuk kemi pike referimi te qenurit Shqiptar, Muhamedin apo Jezusin ne jo. Rrezoni Shqiptaret per figura nga Azia. S'jeni me vete jo. Identifikimi i kombit eshte ndryshe, ajo e fese eshte ndryshe. Nuk jane nje sic po beni ju, shembulli me i fresket i Enver Zymberit. Por DY gjera te ndryshme.
Krijoni Kontakt