Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 85
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    RD

--

Policia penalizon dy inspektorė tė Ndėrtimores, pasi prishėn njė objekt tė ndėrtuar me leje

Ndalohet administratori i firmės, shtoi dy kate pa leje nė njė pallat

Policia e Vlorės ndaloi administratorin e njė firme ndėrtimi, i cili kishte shtuar dy kate pa leje nė njė pallat qė po ndėrton nė kėtė qytet. Burime zyrtare tė policisė lokale bėnė tė ditur se, "Flamur Kadėna, 43 vjeē, administrator i shoqėrisė ndėrtuese 'AFA Konstruksion' shpk, u ndalua, pasi dyshohet tė ketė ndėrtuar dy kate shtesė nė njė objekt banimi, duke mos u pajisur me lejen pėrkatėse". Burimet bėnė tė ditur pėr ATSH-nė se, Kadėna u ndalua nė kuadrin e njė aksioni tė Seksionit Kundėr Korrupsionit nė Drejtorinė e Policisė sė Qarkut Vlorė nė bashkėpunim me Task Forcėn Kundėr Krimit Financiar pranė Prokurorisė. Tė njėjtat burime thanė se Kadėna ka shkelur kushtet e lejes sė ndėrtimit tė dhėnė nga KRRT e Bashkisė, pėr njė pallat me pesė kate, nė lagjen "Hajro Ēakėrri", shumė pranė qendrės sė qytetit. Policia realizoi edhe procedurat e sekuestrimit tė dy kateve pa leje, ndėrkohė qė dosja nė ngarkim tė Kadėnės ju pėrcoll Prokurorisė me akuzėn e ndėrtimit tė paligjshėm. Arrestimi dhe penalizimi i Kadėnės pėrbėn rastin e parė, qė Policia e Vlorės kryen veprime tė tilla proceduriale me objekt veprime tė paligjshme nė ndėrtim, ndaj njė subjekti nė kėtė qytet.

Penalizohen dy inspektorė

Ndėrkohė, dy inspektorė tė Inspektoriatit Ndėrtimor Urbanistik Vendor (INUV) tė Vlorės u penalizuan nga policia, pėr shkak se kanė prishur njė objekt tė ndėrtuar me leje, ndėrkohė qė nuk kanė vepruar nė tė njėjtėn mėnyrė pėr ndėrtime tė paligjshme. Burime zyrtare tė policisė bėnė tė ditur pėr ATSH-nė se, "Krenar Xhemali, 39 vjeē dhe Altin Liēaj, 38 vjeē, do tė procedohen penalisht nė gjendje tė lirė, sepse dyshohet tė kenė kryer veprime tė paligjshme pėr prishjen e njė objekti tė ndėrtuar me leje nė kėtė qytet". Sipas burimeve, dy inspektorėt nuk kanė njoftuar mė parė pronarin e objektit qė ndodhej jashtė shtetit, ndėrkohė qė nuk kanė vepruar pėr tė ndėrhyrė nė disa objekte tė ndėrtuara pa leje, qė ishin planifikuar pėr t'u shembur nė kuadrin e njė projekti rehabilitimi tė infrastrukturės. Ndėrkohė, ndaj Xhemalit dhe Liēajt, Gjykata vendosi dje masėn e sigurisė "Detyrim paraqitjeje pranė Policisė Gjyqėsore" dhe "Ndalim i largimit jashtė shtetit" me akuzat e shpėrdorimit tė detyrės dhe shkatėrrimit tė pronės.

H.Koēi

Vlorė, policia po heton nė disa pista pėr vrasjen e 30-vjeēarit

Njė i ri nga qyteti i Vlorės ka mbetur i vrarė gjatė orėve tė natės, duke u gdhirė e enjte nė rrethana ende tė pa saktėsuara. Burime tė policisė bėnė tė ditur se, 30-vjeēari Klaudo Leka, ėshtė qėlluar me armė zjarri pistoletė nė njė nga lagjet periferike dhe ka ndėrruar jetė pak minuta mė pas nė spital. Burime zyrtare tė policisė bėnė tė ditur pėr ATSH-nė se, "ngjarja ndodhi mesnatėn e tė mėrkurės nė lagjen periferike '1 maj' nė kėtė qytet, ndėrkohė qė viktima ndodhej nė shoqėrinė e dy tė njohurve, me tė cilėt po bashkėbisedonte nė trotuar". Sipas policisė, pranė tyre ėshtė afruar njė motoēikletė, ku ndodheshin dy persona me skafandėr nė kokė, njėri prej tė cilėve ka qėlluar me armė zjarri nė drejtim tė Lekės, duke i shkaktuar plagė tė rėnda nė pjesė tė ndryshme tė trupit. Megjithėse ėshtė transportuar me urgjencė nė spital, i riu nuk ka mundur tė mbijetojė, si pasojė e dėmtimeve tė rėnda dhe hemorragjisė. Ndėrkohė, autorėt e kėsaj ngjarjeje janė larguar me shpejtėsi me mjetin e tyre, nė brendėsi tė bllokut tė banesave dhe duke pėrfituar nga errėsira, kanė arritur t'i shpėtojnė ndjekjes sė policisė. Mėsohet se viktima, emigrant prej vitit 1994 nė Itali, ku jetonte me familjen, ishte kthyer para pak ditėsh dhe banonte nė shtėpinė e gjyshes pranė vendit ku ndodhi ngjarja. Policia nuk ka dhėnė ndonjė version zyrtar lidhur me motivet e kėsaj ngjarjeje, ndėrkohė qė nė bashkėpunim me Prokurorinė ėshtė ngritur njė grup hetimor pėr zbardhjen e plotė tė rrethanave dhe motiveve, si dhe identifikimin e kapjen e autorėve. Bėhet e ditur se policia po heton nė disa pista pėr vrasjen e 30-vjeēarit Leka.

Elbasan, policia parandalon njė vrasje,
    I dashur Brari!
    Faleminderit per publikimin e ketij njoftimi.
    E pra, me ne fund edhe ne Vlore po fryn flladi i drejtesise. Me shume vonese, por te pakten u be dicka ne zbatim te ligjit. Shpresoj qe ligji te zbazohet deri ne fund dhe jo te mjaftohet vetem me futjen ne burg te administratorit te firmes ndertuese.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    chino
    kush e vendos se asht shpifje, policia?
    nqs gjika mendon se familja metaj ka shpif le t'i padise ne prokuri. kjo e fundit mandej e detyron me e heq nqs familja nuk paraqet fakte per akuzen.
    si u futka policia ne shpin e tjetrit pa mandat ashtu?
    Keni shume te drejte shkodranpuro. Bile nje dite pas heqjes se banderoles nga policia kriminale, mua personalisht me eshte kerkuar falje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Edhe sikur ta hedhe ne gjyq familja Metaj,Bashkine, familja nuk e fiton gjyqin.
    Shpetim Gjika sikur te bej padi ne gjykate per shpifje e fiton gjyqin 1mije %.
    Ke do besoje gjykatesi Shpetimin qe ka shume status apo familjen Metaj.
    Gjykatesi do i jape te drejte Shpetimit,dihet ajo pune.
    Jam kurioz te di si e justifikon bashkia ndertimin e pallatit
    Bashkia duhet ta mbylle kete histori te shemtuar,te leshoje ca leke ti beje familjes
    Meta nje shtepi te re diku ne nje zone tjeter dhe ta rrafshoje ate shtepi
    qe duket sikur po e ha pallati.
    Vetem keshtu zgjidhet.
    Benseven11, ketu keni shume te drejte. Procesi gjyqesor ne shkalle te pare zgjati pothuajse 2 vjet dhe nga ana e bashkise nuk u paraqit asnjehere ndonje perfaqesues. Vetem firma ndertuese vinte kur i donte qejfi ne seancat gjyqesore qe shtyheshin qellimisht, ndersa pallati ngrihej nga dita ne dite. Dhe vendimi ishte qesharak. Pallati duhet te jete nje meter larg shtepise sime?????!!!!!
    Kuptohet qe gjyqi fitohet nga ai qe paguan me shume. Firma ndertuese ka me shume leke se une, nje emigrant i mjere qe hodhi gjithe mundin dhe djersen e 20 vjeteve te emigracionit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    A mund ta imagjinosh se e ka ndertuar me leje? Shikoje foton dhe nje here, pyet veten, a mund te kete lejuar ligji i ndertimit nje ndertim te tille, dhe pastaj pergjigju.

Prokuroria nuk eshte pergjegjese per keso raste, por zyra e urbanistikes (e ndertimit). Dy gabime ka bere zyra:

1. Nuk ka kerkuar permbushje te kriterieve te parapara ne ligj per ndertim.
    2. Nuk ka "degjuar" familjen Meta para se te leshoje lejesen ndaj familjes qe ka ndertuar pallatin.

Por edhe familja Meta ka bere gabime:

1. Familja Meta ka qene deshtur t'i drejtohet gjykates pergjegjese me nje "lutje te shpejte" dhe ajo do kishte pezulluar ndertimin.
    2. Familja Meta mundet edhe sot t'i drejtohet gjykates me lutje per te obliguar pronarin per ta rrezuar pallatin.
    edhe familja Meta ka bere gabime:

1. Familja Meta ka qene deshtur t'i drejtohet gjykates pergjegjese me nje "lutje te shpejte" dhe ajo do kishte pezulluar ndertimin.
    2. Familja Meta mundet edhe sot t'i drejtohet gjykates me lutje per te obliguar pronarin per ta rrezuar pallatin.[/QUOTE]

Chino! I vetmi gabim qe ka bere familja Metaj eshte se nuk ka marre borxh ndonje kallashnikov dhe te qellonte mbi cdo njeri qe do te guxonte te fillonte aty punimet, pa u marre vesh me pare me kete familje.
    Une si qytetar zgjodha rrugen e ligjit. Pak me vonese, pasi nga Kryetari i bashkise mu premtua se gjithcka do te rregollohej. Kemi qene fqinje dhe shoke ne rinine tone.
    Kur ky premtim nuk u mbajt, atehere une iu drejtova gjyqit. Ketu provova ne kurrizin tim gjithe korrupsionin e drejtesise. Ne qe kishim me pare nje edukate qytetare dhe qe morem edhe nje tjeter ne emigracion (jetoj ne Austri) nuk mund te dilnim jashte lekures sone. Kam degjuar sharje nga me te ndryshme, jam kercenuar, jam baltosur nga ata qe po ndertojne, por une nuk mund te behem ndryshe.
    Dhe keshtu do te qendroj deri ne fund.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    chino
    kush e vendos se asht shpifje, policia?
    nqs gjika mendon se familja metaj ka shpif le t'i padise ne prokuri. kjo e fundit mandej e detyron me e heq nqs familja nuk paraqet fakte per akuzen.
    si u futka policia ne shpin e tjetrit pa mandat ashtu?
    Fjalen perfundimtare e ka gjykata, por ne raste akute vendos policia. Raste akute jane ato, te cilat kerkojne nderhyrje te drejtperdrejt per te parandaluar thyerjen ireverzible te se drejtes, per te cilen nderhyn policia.

Per shembull nese ti ne qytet mban ne dore nje pamflet ku shkruan "Chino beson Allahun" polici nuk mund te prese deri sa te perfundosh ti kete sjelle difamuese kunder meje, per te ngritur aktakuzen apo per te thirrur gjyqin, por duhet te te nderhyje menjehere, sepse ndryshe ti me ke ulur imazhin ne qytet me kete pamflete.

Policia ne raste akute futet edhe ne shtepi pa "mandat" sic e quan ti. Jo vec ne Shqiperi, por edhe ne vende tjera, per shembull ne Gjermani. Por duhet te sqaroj se futja pa mandat verifikohet pastaj nga gjykata, a ka qene e nevojshme dhe a ka qene ne formen e parapare ne ligj. Edhe nderhyrja pa mandat eshte e reglemnetuar ne ligj. Pra polici edhe ne keto raste eshte i nenshtruar ndaj ligjit!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Edhe sikur ta hedhe ne gjyq familja Metaj,Bashkine, familja nuk e fiton gjyqin.
    Paragjykim ky. Te tregova rrugen e cila parashihet ne ligj. Per te marur nje vednim te padrejte gjyqesor, nevojiten jo me pak se 15 gjykates, disa prokurore, te gjithe profesoret e juridikut ne Shqiperi si dhe disa punonjes tjere te shtetit. Utopi.

Shpetim Gjika sikur te bej padi ne gjykate per shpifje e fiton gjyqin 1mije %.
    Ke do besoje gjykatesi Shpetimin qe ka shume status apo familjen Metaj.
    Gjykatesi do i jape te drejte Shpetimit,dihet ajo pune.
    Jam kurioz te di si e justifikon bashkia ndertimin e pallatit
    Bashkia duhet ta mbylle kete histori te shemtuar,te leshoje ca leke ti beje familjes
    Meta nje shtepi te re diku ne nje zone tjeter dhe ta rrafshoje ate shtepi
    qe duket sikur po e ha pallati.
    Vetem keshtu zgjidhet.
    Assesi. Problemi eshte se neve na nevojitet nganjehere nje kesi lloj paragjykimi qe te kemi "arsye" te nxjerrim kalashnikovet.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga vlora59 Lexo Postimin
    Po ju sqaroj se ne kete rast policia nuk ka patur asnje te drejte te futej ne shtepine time dhe te hiqte banderolen. Ne gjuhen e ligjit kjo quhet dhunim banese. Une banderolen e vendosa ne fasaden e shtepise sime, pra nuk e vendosa ne rruge. Nuk zura as rrugen Vlore-Skele me gure apo me djegje gomash. Vetem se jam i lodhur me gjyqe e me polici, sepse mund te ngarkoja avokatin qe te ndiqte penalisht ata police qe hyne me force ne shtepine time. Kjo banderole qe eshte ne fotografine e botuar eshte e dyta dhe mund ta lexosh edhe sot ne fasaden e shtepise sime. Asnje nuk ka guxuar ta heqe deri tani.
    Ne gjuhen e ligjit kjo quhet hyrje ne shtepi te familjes Meta per te nderprere thyerjen e ligjit, te cilen kjo (familje) po e bente. Pra shpifjen kunder kryebashkiakut Gjika.

Nuk ke nevoje ta zesh rrugen per te bere nje delikt. Shpifja behet pa bllokuar asnje rruge fare. Por problemi eshte tek ti personalisht. Sepse i mohon njerezve nderin. Mendon se kryebashkiaku nuk eshte i ofendueshem, mendon se per ate mund te thuash cfare te jep goja.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga vlora59 Lexo Postimin
    edhe familja Meta ka bere gabime:

2. Familja Meta mundet edhe sot t'i drejtohet gjykates me lutje per te obliguar pronarin per ta rrezuar pallatin.

Chino! I vetmi gabim qe ka bere familja Metaj eshte se nuk ka marre borxh ndonje kallashnikov dhe te qellonte mbi cdo njeri qe do te guxonte te fillonte aty punimet, pa u marre vesh me pare me kete familje.
    Une si qytetar zgjodha rrugen e ligjit. Pak me vonese, pasi nga Kryetari i bashkise mu premtua se gjithcka do te rregollohej. Kemi qene fqinje dhe shoke ne rinine tone.
    Kur ky premtim nuk u mbajt, atehere une iu drejtova gjyqit. Ketu provova ne kurrizin tim gjithe korrupsionin e drejtesise. Ne qe kishim me pare nje edukate qytetare dhe qe morem edhe nje tjeter ne emigracion (jetoj ne Austri) nuk mund te dilnim jashte lekures sone. Kam degjuar sharje nga me te ndryshme, jam kercenuar, jam baltosur nga ata qe po ndertojne, por une nuk mund te behem ndryshe.
    Dhe keshtu do te qendroj deri ne fund.
    Po shko sot ne gjyq, i thuaj se ke marur kete premtim (kontrakte), i thuaj se nuk te ka pyetur zyra e nderttimit ne lidhje me pallatin, i deshmo keto gjera dhe e sheh si shkon puna. Huazo me mire nje jurist sesa nje kalashnikov.

Kujdes se si e pershkruan gjyqesine. Neve nuk kemi qene aty, nuk dime, a e tregon te verteten. Por une personalisht nuk te besoj kete qe thua.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Nqs dikush shkruan ne parrulla deklarata te tilla(le te supozojme qe me ligj vendosja e parrullave eshte e lejuar),atehere personi ka pergjegjsine te shkruaje ne parrulle nje deklarate qe perben nje fakt qe eshte i vertetuar dhe jo te shkruaj i mbeshtetur ne emocione.
    Deklarata "kryebashkiaku na masakroi" eshte spekullim dhe nuk perben fakt.Nga e di ti si qytetar qe ai ndertim pallati eshte lejuar dhe firmosur nga Shpetim Gjika???
    A e ke ti nje dokument te tllle qe verteton dhenie leje nga Shetim Gjika per ate pallat?
    Nqs nuk ka fakt,qe autori per dhenie leje ndertimi pallati eshte Shpetim Gjika atehere deklarata eshte
    defamacion qe eshte e denushme me ligj,ku ti si qytetar shpif kunder kryetarit te bashkise dhe pasojat jane,a) ulet reputacioni i kryetarit te bashkise si karakter ,b)ulet reputacioni i tij per punen si kryetar bashkie dhe c) ulet besushmeria e tij si pushtetar dhe politikan..
    Nuk mund te fajesosh kryetarin e bashkise,pa baza fare,kur ne fakt ate leje e ka dhene nje nepunes bashkie qe ka thyer ligje,ka marre leke nen dore dhe eshte i korruptuar.
    Leja e ndertimit firmoset nga kryetari i bashkise si kryetar edhe i KRRT (Keshilli i rregullimit te teritorit).
    Ju sqaroj se perpara se kjo leje te firmosej, une kam komunikuar me vete Shpetim Gjiken dhe ai me premtoi se cdo ndertim afer shtepise sime (ne qender te Vlores) do te jete konform rregullave te urbanistikes. Me pas nuk denjoi me te me priste dhe une iu drejtova gjyqit. E theksoj se gjyqi filloi para se te ngrihej kati i pare i pallatit ne fjale. Keshtu une u futa ne labirinthet gjyqesore te korruptuara ku gjithmone fiton ai qe paguan me shume.
    Ka me shume se dyvjet qe gjyqet shtyhen e shtyhen qellimisht per te favorizuar firmen ndertuese.
    Nje lajm i mire eshte se duke filluar nga data 28 korrik 2011 ky pallat eshte bllokuar dhe katet shtese jane konfiskuar. Une shpresoj se me ne fund do te zbatohet ligji dhe cdo gje do te vije ne vendin e duhur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po shko sot ne gjyq, i thuaj se ke marur kete premtim (kontrakte), i thuaj se nuk te ka pyetur zyra e nderttimit ne lidhje me pallatin, i deshmo keto gjera dhe e sheh si shkon puna. Huazo me mire nje jurist sesa nje kalashnikov.

Kujdes se si e pershkruan gjyqesine. Neve nuk kemi qene aty, nuk dime, a e tregon te verteten. Por une personalisht nuk te besoj kete qe thua.
    Chino!
    Si dokument kam edhe nje e-mail te kryetarit te bashkise, para se leja te miratohej.
    Te gjitha keto si dhe shume te tjera jane paraqitur ne gjykate. Gjyqi ne shkalle te pare mbaroi me 6 dhjetor 2010 me nje vendim qesharak ku detyrohej firma ndertuese te largohej 1 meter nga banesa ime????!!!!! Tani jemi ne shkallen e dyte ose ne Gjykaten e Apelit sic quhet ne Shqiperi. Po te them se i kam ezauruar te gjitha rruget ligjore por une nuk kam aq shume leke sa pala kundershtare. Shpresoj akoma ne drejtesine e gjykates se Apelit, por kjo eshte ne shtator.
    Nga data 28 korrik 2011, pallati eshte i bllokuar nga policia, seksioni kunder krimir ekonomik, dhe administratori i firmes eshte arrestuar.
    Po qe se je akoma i paqarte me pyet per gjera specifike dhe une do te te kthhej pergjigje.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •