Close

Rezultati i Sondazhit: Cila fe eshte me e perafert me shkencen moderne ?

Votues
69. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • FEJA ISLAME

54 78.26%
  • FEJA KRISTIJANE

4 5.80%
  • FEJA CIFUTE ( JUDAIZMI )

4 5.80%
  • BUDIZMI

1 1.45%
  • HINDUIZMI

1 1.45%
  • TE TJERA

5 7.25%
Faqja 6 prej 41 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 401
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Per cilen krishterim te iluminuar e ke fjalen?!!! Ik ore bab shko bej detyrat e shtepise!!!
    Per ate Krishterim, i cili prej shkences eshte i mbeshtetur per mur e nuk guxon te bej ze, perpos kur jane ne pyetje festimet e Krishtlindjeve, Pashkeve dhe ritualet mortore e keso gjera.

Si krishterimii i para 2000 viteve ashtu edhe ky krishterimi i yt i "iluminuar" pohojne se Toka eshte 6000 vjet e vjeter !!!!

Cfar iluminimi me shef ti tek krishterimi i sotem ?!!!

GV_USA
    E para: Kete nuk e thote vec Krishterimi, por te gjitha fete monoteiste. Keshtu qe ne kete pike mund te arrishe vec nje "barazim" ne mes te Krishterimit dhe feve tjera (monotesite).

E dyta: Cfare thote Krishterimi, nuk i intereson kujt, sepse ne Krishterimin e iluminuar sic e pershkrova une, shkenca (ratio) qendron mbi dogmat fetare. Per kete arsye ti sot ne Amerike meson ne shkolle se ka pasur dinosaura apo homo rectus-a. Edhe pse sipas Krishterimit kjo nuk ka mundur te jete. Per kete forme te Krishterimit e kam fjalen, kur flas per krishterim te iluminuar.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Per ate Krishterim, i cili prej shkences eshte i mbeshtetur per mur e nuk guxon te bej ze, perpos kur jane ne pyetje festimet e Krishtlindjeve, Pashkeve dhe ritualet mortore e keso gjera.

E para: Kete nuk e thote vec Krishterimi, por te gjitha fete monoteiste. Keshtu qe ne kete pike mund te arrishe vec nje "barazim" ne mes te Krishterimit dhe feve tjera (monotesite).

E dyta: Cfare thote Krishterimi, nuk i intereson kujt, sepse ne Krishterimin e iluminuar sic e pershkrova une, shkenca (ratio) qendron mbi dogmat fetare. Per kete arsye ti sot ne Amerike meson ne shkolle se ka pasur dinosaura apo homo rectus-a. Edhe pse sipas Krishterimit kjo nuk ka mundur te jete. Per kete forme te Krishterimit e kam fjalen, kur flas per krishterim te iluminuar.
    Krshterimi iluminuar eshte vetem nje koncept i mjegullt ne mendjen tende, dhe ne realitet dicka qe nuk EKZISTON!!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Krshterimi iluminuar eshte vetem nje koncept i mjegullt ne mendjen tende, dhe ne realitet dicka qe nuk EKZISTON!!!
    Ekziston, ekziston. Lexo librat shkollore ne vendin "e krishter" ku jeton, se si nenshtrohet Krishtetrimi ndaj shkences ne to.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nuk perdor te njejtin kuptim per fjalen iluminizem. Nuk e kam fjalen per filmin iluminati. Lexo mbi termin apo epoken e iluminizmit, korifete e tij, pastaj lajmerohu. Eshte i pamundur debati profesor - foshnjor.
    Aq ke ti aftesine e perceptimit sa nje bebe , me vjen keq qe po humbi kohe duke te shpjegu gjerat , sepse keto vine me kohe duke u rrit
    E shikon ,se cfar gabimi je duke bere, ti perdor formulen e implikacionit, nese Bibla thete kete , atehere edhe Kurani e thot te njejten gje!!!!

Problemi eshte se ti nuk e ke idene se cfar thot Kurani mbi vjetersne e Tokes .

Kurani nuk pershkruan si Bibla se cfar ka be Zoti ne diten e pare e cfar ka be ne diten e dyte e keshtu me radhe !!!

Kurani thjesht thote se ka krijuar gjithesine per 6 dite !!!

Dhe fjala arabe qe pershkruan fjalen dite, ne gjuhen arabe ka shum kuptime, nje kuptim i kesaj fjale eshte edhe kuptiimi i nje periudhe te gjate kohore, EPOKE!!!

Edhe dicka sa i perket zgjermit te unversit, ky zgjerim sipas Kuranit nuk eshte i perhershem, ne nje kohe te caktur te ardhmerise, zgjerimi do te ndalet dhe do te filloj tkurja e universit.
    Kush tha qe thote Kur'ani se cka ka bere Zoti ne diten e pare a te dyte a te trete ??

Une te thashe te njejte personazhe (profet) qe jane ne Bibel jane edhe ne Kur'an , pra sa te jete jetegjatesia e jepun prej Bibles aq do te del (+- 500-600 vjet) edhe ne Kur'an . Kurse ti flet per Token kurse une flas per jeten njerzore oo GV.

Kurse sa i perket zgjerimit te universit smu pergjigje ne pyetje , ky perfundon x nese e zgjasim pambarim ??

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Aq ke ti aftesine e perceptimit sa nje bebe , me vjen keq qe po humbi kohe duke te shpjegu gjerat , sepse keto vine me kohe duke u rrit
    Ok, vete po e lype me ta shpalose trutharesine.
    Ti qe mendon se Iluminizmi doli nga Kisha, kush jane korifete e kesaj epoke? Pra personat bartes dhe cfare ideshe paten keta?

Nisja me artistat e filmit iluminati.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ok, vete po e lype me ta shpalose trutharesine.
    Ti qe mendon se Iluminizmi doli nga Kisha, kush jane korifete e kesaj epoke? Pra personat bartes dhe cfare ideshe paten keta?

Nisja me artistat e filmit iluminati.
    Iluministat e pare ishin papa Klementi , Piu , ushtaret e iluminizmit ishin kryqtaret , idealet e tyre ishin shtrirja e besimit ne Zotin Dielle poshte e larte rrozullit tokesore , dhe per kete vrane e prene me miliona njerez te pafajshem sepse ata nuk e kuptonin iluminizmin .

I kallen te gjalle ata qe pohonin se toka eshte tepsi , dhe qe nuk eshte qendra e Universit .

Keta perhapen dijen dhe paqen neper bote , por disa njerz te djallit qe urrenin paqen dhe shkencen e prishen boten dhe e sjellen ku jem sot .

Happy??

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Iluministat e pare ishin papa Klementi , Piu , ushtaret e iluminizmit ishin kryqtaret , idealet e tyre ishin shtrirja e besimit ne Zotin Dielle poshte e larte rrozullit tokesore , dhe per kete vrane e prene me miliona njerez te pafajshem sepse ata nuk e kuptonin iluminizmin .

I kallen te gjalle ata qe pohonin se toka eshte tepsi , dhe qe nuk eshte qendra e Universit .

Keta perhapen dijen dhe paqen neper bote , por disa njerz te djallit qe urrenin paqen dhe shkencen e prishen boten dhe e sjellen ku jem sot .

Happy??
    Hahahaha patjeter happy!

Lexo tashi per cilin Iluminizem e kam une fjalen. Per kete ketu:

http://sq.wikipedia.org/wiki/Iluminizmi

Per lexime shtuese, lexo Wiki ne aglisht: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Enlightenment

Qe sa afer e ke pase, por kur je dembel prej natyres, duhet me ta ngreh Chino veshin!!

Pyetja tjeter, per mes me t lone me shku me zero pike prej provimit:
    A ka pasur iluministe shqiptare? Ndihmese per ty: A mund te shihet Pjeter Bogdani si iluminist ne kete kuptim?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Lexo per Iluminizmin, sepse eshte kyci i cdo filozofie moderne. Nuk ka asnje filozof me renome boterore, i cili nuk i perket kesaj kohe, kesaj ideje, kesaj periudhe. Eshte nena e shtetit te se drejtes, e idese se kushtetutave, idese se te drejtave te njeriut, lirive themelore, laicizmit, rilindjes se demokracise, eshte alfa dhe omega per te kuptuar dicka rreth kultures dhe historise se popujve europiane, por njekohesisht dhe aktualitetin e tyre.

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Hahahaha patjeter happy!

Lexo tashi per cilin Iluminizem e kam une fjalen. Per kete ketu:

http://sq.wikipedia.org/wiki/Iluminizmi

Per lexime shtuese, lexo Wiki ne aglisht: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Enlightenment

Qe sa afer e ke pase, por kur je dembel prej natyres, duhet me ta ngreh Chino veshin!!

Pyetja tjeter, per mes me t lone me shku me zero pike prej provimit:
    A ka pasur iluministe shqiptare? Ndihmese per ty: A mund te shihet Pjeter Bogdani si iluminist ne kete kuptim?
    Te tregova une iluminizmin sipas teje(dmth sipas kishes) .

Kurse kjo qe thua ti eshte djallezore sepse ofendon zotin Dielle qe ti beson mor chino .

Ti chino masi je prej Gjk e din kan e kap
    Lexo per Iluminizmin, sepse eshte kyci i cdo filozofie moderne. Nuk ka asnje filozof me renome boterore, i cili nuk i perket kesaj kohe, kesaj ideje, kesaj periudhe. Eshte nena e shtetit te se drejtes, e idese se kushtetutave, idese se te drejtave te njeriut, lirive themelore, laicizmit, rilindjes se demokracise, eshte alfa dhe omega per te kuptuar dicka rreth kultures dhe historise se popujve europiane, por njekohesisht dhe aktualitetin e tyre.
    Te gjitha keto rrjedhin nga Kisha

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Te tregova une iluminizmin sipas teje(dmth sipas kishes) .
    Jo baco me ate iluminizem une nuk kam lidhje. Ato ishin informacine nga jeta e jote si besimtar musliman ku "diturine" e ke marur neper kanalizime te shkences.

Kurse kjo qe thua ti eshte djallezore sepse ofendon zotin Dielle qe ti beson mor chino .
    Per kete e pata fjalen, kur thashe krishterimi i iluminuar.

Ti chino masi je prej Gjk e din kan e kap

Te gjitha keto rrjedhin nga Kisha
    Lope ne gjeneraten e 7-8 kisha thene. Pestagjyshin nashta e ke pase homo sapiens, keta mas tij dyhsoj.

Faqja 6 prej 41 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •