Close
Faqja 57 prej 65 FillimFillim ... 7475556575859 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 561 deri 570 prej 650
    i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga arturo Lexo Postimin
    I.nje ndryshim kryesor eshte koha se kur kane lindur keto dy religjione(kupto misione ne fillimet e tyre)

II.-islami ka lindur rreth 1400 vjet me pare ,ndersa bektashizmi ka lindur rreth 800 vjet me pare

III.-ne lidhje me faljet ditore ,muslimanet bejne 5 falje ne dite ,kurse bektashijte kane si obligim vetem dy falje ate te mengjesit dhe ate te mbremjes

IV.-ne lidhje me literaturen ,muslimanet kane librin e shejte qe eshte kurani ,dhe thenjet e profetit qe quhen ndryshe edhe hadithe ,ndersa bektashijte i respektojne keto dy pika ,por pervec ketyre kane edhe nje literature te tyren autentike qe jane librat e shumte dhe poezite e shumta te hynqar haxhi bektash veliut ,shumica e librave jane ne persisht dhe turqisht dhe flejne gjume ne bibliotekat e turqise ,them flejne se nuk jane te perkthyera ne shqip qe ti njohim edhe ne

V.-ne lidhje me festat pervec festave muslimane qe jane netet e mira dhe bajrami i madh dhe i vogel ,bektashijte mbajne nje ceremoni zije qe quhet matem ku besimtaret bektashinj qendrojne rreth dhjete dite te muajit henor muharrem pa pire uje per nder te deshmoreve te qorrbelase dhe nipit te profetit muhamed imam hysenit
    ndersa ne lidhje me festat bektashiane besimtaret bektashinj pervec ditelindjes se hazretit ali,( dhendrit te profetit muhamed) festojne edhe ditelindjen e themeluesit te bektashizmit hynqar haxhi bektash veliut , festojne edhe ditelindjen e hazretit fatime ,(vajza e profetit muhamed)

VI.ne lidhje me ritualet , ne bektashizem ka dy lloje ritualesh njeri ritual eshte i hapur per njerzit e thjeshte dhe anetaret shpirterore te teqeve ,ndersa kur eshte fjala per te hyre ne ceremonite mistike te mejdanit te teqese ketu hyjne vetem baballaret dervishleret dhe anetaret qe quhen ndryshe edhe myhybe

VII.kaq kisha per sot
    I.Nëse bektashizmi është fe atëherë sa i përket Kur'anit pasuesit e bektashizmit janë të humbur.

II.Islami është feja e njeriut të parë,poashtu të dërguarit para Muhammedit s.a.w.s. këtë Fe e kishin sepse nëse ata si Musai a.s.,Ibrahimi a.s. do kishin Fe tjetër, Allahu thotë:"..Feja e vetme e pranuar tek Allahu është Islami"Ali Imran 19]

III.Feja Islame ka pesë falje ditore të detyruara(fard):-Namazi i Sabahut,Drekës,Ikindisë,Akshamit dhe Jacisë. Çdo kush i cili e kundërshton njërin prej këtyre farzeve të Allahut s.w.t. ai ka bërë Kufër(mohim...) dhe meriton të jetë përgjithmonë në zjarrin e Xhehenemit.

IV.Feja e Allahut s.w.t. është e plotë dhe e përsosur...Çdo risi në këtë Fe është e refuzuar ashtu siç thotë resuli s.a.w.s.:"...çdo bid'at(risi) është humbje dhe çdo humbje çon në zjarr". Prandaj çdo literatur e cila nuk ka bazë në Kur'an dhe Hadith ajo është e refuzuar,përndryshe nëse ka bazë në këto burime ajo pranohet sepse resuli s.a.w.s. tregon se:"Çdo dije e re është petk i një dije më të vjetër,kurse Allahu s.w.t. i di të gjitha".

V.Festat në Islam janë të njohura...ndërkaq të largohesh nga pirja e ujit për dikë kjo është shirk i madh dhe këta njerëz që bëjnë këtë janë të humbur nëse nuk pendohen. Poashtu edhe festimi i datëlindjes është një gjë e pabazë në Islam,dhe po të ishte gjallë Aliu r.a. as ai nuk do lejonte që dikush t'ia festojë datëlindjen atij,sepse ai ka qen as'hab dhe gjithmonë ka qen në mbrojtëje të sunnetit të pjegmaberit s.a.w.s.,padyshim.

VI.Në Islam çdo ritual është për çdo njeri i cili ka mundësi t'a bëj...namaz duhet të bëj çdo njeri poashtu edhe ritualet e tjera dhe nuk ka ndonjë veçim që vetëm dikush t'a kryej atë apo atë ritual. Sepse nëse në diçka ka mirësi,si atëherë të privohet dikush nga kjo mirësi???!

VII.Presim ende...dhe iu themi se ata që i ndjekin ato rituale të bektashizmit që ju i keni cekur më lartë vërtetë janë njerëz të humbur dhe meritojnë dënimin e Allahut s.w.t.,padyshim.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    I.Nëse bektashizmi është fe atëherë sa i përket Kur'anit pasuesit e bektashizmit janë të humbur.

II.Islami është feja e njeriut të parë,poashtu të dërguarit para Muhammedit s.a.w.s. këtë Fe e kishin sepse nëse ata si Musai a.s.,Ibrahimi a.s. do kishin Fe tjetër, Allahu thotë:"..Feja e vetme e pranuar tek Allahu është Islami"Ali Imran 19]

III.Feja Islame ka pesë falje ditore të detyruara(fard):-Namazi i Sabahut,Drekës,Ikindisë,Akshamit dhe Jacisë. Çdo kush i cili e kundërshton njërin prej këtyre farzeve të Allahut s.w.t. ai ka bërë Kufër(mohim...) dhe meriton të jetë përgjithmonë në zjarrin e Xhehenemit.

IV.Feja e Allahut s.w.t. është e plotë dhe e përsosur...Çdo risi në këtë Fe është e refuzuar ashtu siç thotë resuli s.a.w.s.:"...çdo bid'at(risi) është humbje dhe çdo humbje çon në zjarr". Prandaj çdo literatur e cila nuk ka bazë në Kur'an dhe Hadith ajo është e refuzuar,përndryshe nëse ka bazë në këto burime ajo pranohet sepse resuli s.a.w.s. tregon se:"Çdo dije e re është petk i një dije më të vjetër,kurse Allahu s.w.t. i di të gjitha".

V.Festat në Islam janë të njohura...ndërkaq të largohesh nga pirja e ujit për dikë kjo është shirk i madh dhe këta njerëz që bëjnë këtë janë të humbur nëse nuk pendohen. Poashtu edhe festimi i datëlindjes është një gjë e pabazë në Islam,dhe po të ishte gjallë Aliu r.a. as ai nuk do lejonte që dikush t'ia festojë datëlindjen atij,sepse ai ka qen as'hab dhe gjithmonë ka qen në mbrojtëje të sunnetit të pjegmaberit s.a.w.s.,padyshim.

VI.Në Islam çdo ritual është për çdo njeri i cili ka mundësi t'a bëj...namaz duhet të bëj çdo njeri poashtu edhe ritualet e tjera dhe nuk ka ndonjë veçim që vetëm dikush t'a kryej atë apo atë ritual. Sepse nëse në diçka ka mirësi,si atëherë të privohet dikush nga kjo mirësi???!

VII.Presim ende...dhe iu themi se ata që i ndjekin ato rituale të bektashizmit që ju i keni cekur më lartë vërtetë janë njerëz të humbur dhe meritojnë dënimin e Allahut s.w.t.,padyshim.
    Kjo eshte e vertet vetem nga pikepamja e muhamedaneve, po ashtu si nga pikepamja e shiteve, ju jeni te humbur pas haditheve!!
    Ju nuk jeni perveçse nje nga sektet e shumta te myslimaneve!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 24-07-2011 më 06:13
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin

VII.Presim ende...dhe iu themi se ata që i ndjekin ato rituale të bektashizmit që ju i keni cekur më lartë vërtetë janë njerëz të humbur dhe meritojnë dënimin e Allahut s.w.t.,padyshim.[/FONT][/I][/B]
    As mos u lodh te presesh fare!
    Vazhdoni me mentalitetin tuaj prej 1400vitesh edhe mos u shqetesoni aspak nese ne jemi te humbur e nese ne, gjithmone sipas jush, meritojme denimin e Allahut, madje sic e ke shkruar ti : padyshim!!
    Keni marre edhe rolin e gjykuesit tani... se normale, s'keni c'beni tjeter!

Allahu kerkon te besojme vetem ne nje Zot, e ne bektashinjt besojme ne nje Zot!! Kshuqe, nese ty te duket sjellje e gabuar, aq na ben!! Mendo per veten, leri te tjeret te gabojne e te "vuajne" pasajot a gabimit te tyre... moralet e te tjereve nuk na duhen!

La vita non si spiega, si VIVE!

Bektashie ti goce?

Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Bektashie ti goce?
    Po cuni! Kishe ndonje gje kundra ti?

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Po cuni! Kishe ndonje gje kundra ti?
    jo jo, doja te isha i sigurte! te rujt zoti!

jo jo, doja te isha i sigurte! te rujt zoti!
    Ma perkthe cik ate fjalin e fundit, nese ke mundesi .....

Eshte shprehje qe e perdorim ne Durres, nuk eshte ofenduese por urim i mire!

Eshte shprehje qe e perdorim ne Durres, nuk eshte ofenduese por urim i mire!
    ah, thashe se e kishe me ironi! Zoti te rujt edhe ty atehere

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    ah, thashe se e kishe me ironi! Zoti te rujt edhe ty atehere
    Epo zoti rujt gjithe bektashinjte pra!

Faqja 57 prej 65 FillimFillim ... 7475556575859 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •