Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2011
    Postime
    50

Post Mendimi i myslimanëve rreth heroit tonë kombëtar

Po shihja ca forume qe jane vetem per myslimanet ne shqip dhe verejta shume urrejtje ndaj heroit kombetar, te madhit Gjergj Kastrioti, te shprehur ne forma te ndryshme, direkte edhe indirekte.

Do doja te dija mendimin e besimtareve te kesaj feje rreth atij dhe mundesisht edhe rreth Nene Terezes. I urreni keto 2 persona ? Pse ? Ndiheni te ofendur nga veprimet e tyre ?

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Teme boshe:

Per ke luftoi Gjergj Kastrioti?!

The_Capital
    Burri 1 X flet !

Aurum Venator
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    77
    Skandereu vdiq se ishte kunder Islamit! I lau haket!

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Nuk mund ta kuptoj kurrë një urrejte të tillë, që sinqerisht, dita ditës po është në rritje.
    Ndoshta, shpjegimi më i arsyeshëm është fakti që dikujt i vjen inat që dy nga figurat më të mëdha të kombit, nuk ishin musliman, po krishter. Tjetër arsye nuk mund të shoh.

Ata që flasin kundër figurës së Nënës Terezë, do e çmonin tepër sikur ajo të ishte muslimane, ani pse, do kishte kryer veprimet e saj humanitare p.sh. në Afganistan, e jo në Shqipëri (pasi që tani po përdorin shpesh këtë arsyetim që të mos e duan).
    Sidoqoftë, të urresh Nënë Terezën do të thotë të urresh gjithë humanizmin, gjithë nevojën për dashuri dhe paqe në botë. Vetë puna që bëri ajo, meriton respektin më të madh. Puna e saj, jo nacionaliteti, jo religjioni. Vetëm puna!

Madje, para se dikush të nis të shaj punën e Nënë Terezës, më thuani sa fëmijë keni ndimuar këtë javë? Ose këtë muaj? Sa pleq i keni larguar nga rruga që të vdesin nën një streh si njerëz? Sa leproz keni ledhatuar? Po kështu ndonjë strehimore keni ndërtuar? Ma merr mendja përgjigjen. Atëherë, me ç'fytyrë mund të flasim kundër saj?

Ajo do mbetet përgjithmon ajo që është: INSPIRIM I PASHTERËSHM I HUMANIZMIT DHE DASHURISË.

E sa për Skenderbeun, e urrejn pasi që Skenderbeu u konvertua nga musliman në krishter, e para dhe e dyta, u bëri ball dhe luftoi kundër Perandoris Osmane, që shumica muslimnëve e llogarisin si Kalifat Islamik (ani se s'kishte lidhje me Kalifatin).

Sidoqoftë, as njëra as tjetra nuk aryetohen në asnjë mënyre.

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Burri 1 X flet !

skenderbeu eshte hero i shqiperis, kosovaret dhe maqedonsit te gjejn herojt tyre qe ua lejon feja. me gjergj kastriotin skan perse te perzihen, sepse gjergj kastrioti eshte hero shqiptar e jo kosovar e maqedons.

Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

The_Capital
    Burri 1 X flet !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-07-2011
    Postime
    90
    Citim Postuar më parë nga Vidasusi Lexo Postimin
    Nuk mund ta kuptoj kurrë një urrejte të tillë, që sinqerisht, dita ditës po është në rritje.
    Ndoshta, shpjegimi më i arsyeshëm është fakti që dikujt i vjen inat që dy nga figurat më të mëdha të kombit, nuk ishin musliman, po krishter. Tjetër arsye nuk mund të shoh.

Ata që flasin kundër figurës së Nënës Terezë, do e çmonin tepër sikur ajo të ishte muslimane, ani pse, do kishte kryer veprimet e saj humanitare p.sh. në Afganistan, e jo në Shqipëri (pasi që tani po përdorin shpesh këtë arsyetim që të mos e duan).
    Sidoqoftë, të urresh Nënë Terezën do të thotë të urresh gjithë humanizmin, gjithë nevojën për dashuri dhe paqe në botë. Vetë puna që bëri ajo, meriton respektin më të madh. Puna e saj, jo nacionaliteti, jo religjioni. Vetëm puna!

Madje, para se dikush të nis të shaj punën e Nënë Terezës, më thuani sa fëmijë keni ndimuar këtë javë? Ose këtë muaj? Sa pleq i keni larguar nga rruga që të vdesin nën një streh si njerëz? Sa leproz keni ledhatuar? Po kështu ndonjë strehimore keni ndërtuar? Ma merr mendja përgjigjen. Atëherë, me ç'fytyrë mund të flasim kundër saj?

Ajo do mbetet përgjithmon ajo që është: INSPIRIM I PASHTERËSHM I HUMANIZMIT DHE DASHURISË.

E sa për Skenderbeun, e urrejn pasi që Skenderbeu u konvertua nga musliman në krishter, e para dhe e dyta, u bëri ball dhe luftoi kundër Perandoris Osmane, që shumica muslimnëve e llogarisin si Kalifat Islamik (ani se s'kishte lidhje me Kalifatin).

Sidoqoftë, as njëra as tjetra nuk aryetohen në asnjë mënyre.
    Vete e the qe skane lidhje me kombin por me fene, personalisht nuk kam gje kunder ketyre dy figurave,por te shohim se cfar kane bere ne jeten e tyre dhe kujt i kane kontribuar me shume fese apo kombin .

Ndoshta neser edhe Lorik Canen kemi me e bere figure kombtare vetem e vetem se tha qe kombi nuk shitet

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Citim Postuar më parë nga Zarushja Lexo Postimin
    Vete e the qe skane lidhje me kombin por me fene, personalisht nuk kam gje kunder ketyre dy figurave,por te shohim se cfar kane bere ne jeten e tyre dhe kujt i kane kontribuar me shume fese apo kombin .

Ndoshta neser edhe Lorik Canen kemi me e bere figure kombtare vetem e vetem se tha qe kombi nuk shitet
    Edhe sikur ti ken shërbyer fesë, nuk e shoh ende arsyen pse të mos meritojnë respekt. Çka do i kontribonte kombit p.sh. një artis që jeton në Paris e pikturon pejsazhe të Afrikës së Jugut? Asgjë ndoshta. Por ne duhet të vlersojmë punën e tij, d.m.th. a janë pikturat e bukura ose jo! That's it!

Nuk e kuptoj pse duhet ca gjera ti lidhim vetëm me religjionit dhe ti anashkalojmë të gjitha lidhjet, të gjithë këndvështrimet tjera. Muslimani do krenohet me Ismail Qemalin, krishteri me Skenderbeu... po me kë të krenohet një shqiptarë ateist, atdhedashës i vërtete? E sheh - një formulë e tillë nuk funkcionon. I çmojmë për veprat, jo për Krishtin e Muhamedin.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Corvus Lexo Postimin
    Skandereu vdiq se ishte kunder Islamit! I lau haket!
    po ik o arab. skenderbeu vdiq se te gjithe ne fund vdesin. ai per kohen e tij jetoi mire dhe gjat dhe vdiq rehat e ne krevat. sa ishte ai gjalle rraca jote arabe nuk shkeli dot ne arberi dhe skenderbeun se preku dot. islami jot nuk i lau asnje hak atij se skishte bere mekat per tia lare islami jot.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 22-07-2011 më 05:51

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •