Postuar më parë nga
Vidasusi
Nuk mund ta kuptoj kurrë një urrejte të tillë, që sinqerisht, dita ditës po është në rritje.
Ndoshta, shpjegimi më i arsyeshëm është fakti që dikujt i vjen inat që dy nga figurat më të mëdha të kombit, nuk ishin musliman, po krishter. Tjetër arsye nuk mund të shoh.
Ata që flasin kundër figurës së Nënës Terezë, do e çmonin tepër sikur ajo të ishte muslimane, ani pse, do kishte kryer veprimet e saj humanitare p.sh. në Afganistan, e jo në Shqipëri (pasi që tani po përdorin shpesh këtë arsyetim që të mos e duan).
Sidoqoftë, të urresh Nënë Terezën do të thotë të urresh gjithë humanizmin, gjithë nevojën për dashuri dhe paqe në botë. Vetë puna që bëri ajo, meriton respektin më të madh. Puna e saj, jo nacionaliteti, jo religjioni. Vetëm puna!
Madje, para se dikush të nis të shaj punën e Nënë Terezës, më thuani sa fëmijë keni ndimuar këtë javë? Ose këtë muaj? Sa pleq i keni larguar nga rruga që të vdesin nën një streh si njerëz? Sa leproz keni ledhatuar? Po kështu ndonjë strehimore keni ndërtuar? Ma merr mendja përgjigjen. Atëherë, me ç'fytyrë mund të flasim kundër saj?
Ajo do mbetet përgjithmon ajo që është: INSPIRIM I PASHTERËSHM I HUMANIZMIT DHE DASHURISË.
E sa për Skenderbeun, e urrejn pasi që Skenderbeu u konvertua nga musliman në krishter, e para dhe e dyta, u bëri ball dhe luftoi kundër Perandoris Osmane, që shumica muslimnëve e llogarisin si Kalifat Islamik (ani se s'kishte lidhje me Kalifatin).
Sidoqoftë, as njëra as tjetra nuk aryetohen në asnjë mënyre.
Krijoni Kontakt