as blavatsky s'kishte frike nga vdekja, i bet qe si besonte ato qe shkruante. themeloi sektin for money dhe per ti shkaktuar brain damage njerzve si yes etc hahaha
as blavatsky s'kishte frike nga vdekja, i bet qe si besonte ato qe shkruante. themeloi sektin for money dhe per ti shkaktuar brain damage njerzve si yes etc hahaha
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
Mesazhi eshte melange sikurse cdo gje qe lidhet me Alister Crowley, dhe per kete arsye nga me te rrezikshmit pasi perdor definicione te sakta per te shpjeguar doktrina te paqarta. Pra, ndersa mesazhi i levruar nga kreu i iluzionisteve ne shekullin e kaluar, as doktrina dhe as metodologjia e perdorur nuk jane te qarta e le me shkencore. Shumica e ketyre doktrinave, Blavatski duke qene nje dishepull, sikurse u tha ketu lidhen me Magi-t the rangun e tyre.
.....
Hyllien vendosi aty me lart nje pyetje per Magi-t. Se cfare perfaqesojne Magit, sistemin piramidal te pashkruar te udheheqjes, Zotin e tyre i erresires Arimii ne relacion me perandorine Perse, Platon, Aristotelin, Pitagoren, Albigensis, ikonoklastet e me radhe nuk po i shenoj.
Dua te di si lidhen Magit qe funksionojne me rangje (te themi si masoneria sot) me kulturen demokratike te vendimarrjes ne prezencen e nje lisi tek Druided. Apo thjesht, demokracia u zevendesua me degen e lisit?
PS. Magi-magicien, ndonese jo nga ata te rendomtet. Nga ana tjeter, nuk mund te mos shtoj se do ta shikoja filmin "The ilusionist" (film) live po qe se zoteria do jepte shfaqje dematerializimi.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 16-07-2011 më 20:17
satana, o dragon i kuq i zjarte, sjelles i drites, o zot i fosforit, o lucifer, eshte tek ne, eshte mendja jone, tunduesí dhe ngushelluesi jone,
cliruesi jone inteligjent, dhe shpetimtari i nje kafsherie puro.
ps.perktheva dicka nga libri i saj dottrina segreta, vol 2, p.512(e kam ne italisht)
s'kam c'them! poete e jashtezakonshme, sa bukur e pershkruan te keqen, eshte liber mjaft terheqes por bullshit. ah moj helene!
Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 16-07-2011 më 19:58
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
Kete Blavatsken s'e kam lexuar, por Manikeizmin (origjina nga Zoti rreresires ne raport me te Drites), deri ne derviatet e sotme qe i kam vene me lart, si edhe Aliastar Crowley qe pagova goxha mire per te blere ca libra me kunderthenie te tij i kam lexuar.
Darius, ka nje citim aty ku thote se ky shkencetari rus qe tani jeton ne Svicer kishte pare pamje te nje qyteti ne Mars me te madh se Moska, me rruge te gjera e cati te argjendta etj etj. Une sikur kam lexuar nga NASA, qe vec asaj fytyres potenciale dhe dheut te kuq nuk eshte gjet gje ne Mars. Ai libri duhet bere refresh, dhe ndonese ka gjera te mira, fakti qe i shtojne edhe nje load of imaginative bullcrap per ta bere interesant i humbet vlerat shume botimeve qe do ishin perndyshe serioze.
PS. Po nuk pertove, ku ke shkruar per Magi-t? Nuk do komentoj, desha vec ta lexoj se me duhet per dicka tjeter.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 16-07-2011 më 20:11
crowley ne nje refim hedh poshte te gjitha gjoja sekretet e lashta , dhe shumezon me zero te gjitha gradat masone, nge skam te perkthej dhe me pas te fshiet postimi.
nejse xfiles e ka lexuar.
Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 16-07-2011 më 20:31
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
blavatsky influencoi fuqishem dhe garibaldin(per kete thuhet qe ishte mason).... ajo vete mbeti e plagosur rende ne nje beteje ne itali.
$ € ₭ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫
jo domosdoshmerisht, te pakten jo kategoria per te cilen po flasim.
nuk eshte rasti ta ulim diskutimin ne nivelin e frikes apo trimerise ndaj vdekjes.
Ja te te jap nje citim:
“I can imagine myself on my death-bed, spent utterly with lust to touch the next world, like a boy asking for his first kiss from a woman.”
Futi nje te lexuar ca citateve te ketij se une kam pershtypjen se do te te pelqeje jashte mase karakteri i tij, ka shume humor te holle dhe shume cilesi te tjera te vyera tek te cilat do gjesh veten.
Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 17-07-2011 më 08:16
ti marrim me rradhe,
çfare domethene 'melange'?
Kur thua qe perdor definicione te sakta per te shpjeguar doktrina te pasakta.
Po ai nuk ka doktrina dhe dogma, ndoshta nuk e ke lexuar aq thelle sa duhet.
Jam plotesisht dakord kur thua qe eshte Kreu i Iluzionisteve, ve bast qe edhe tek filmi "The Master of Illusion", nje film i viteve 80, aludon per Crowley duke e demonizuar sigurisht. Kete e ke kapur shume sakte, por te mungon kuptimi i asaj çfare perfaqeson "Iluzionisti" apo "Iluzioni".
Sigurisht qe per ty mesazhi nuk eshte i qarte, e lere me pastaj shkencore. Po aty nuk ka asnje mesazh perveç "Mendo me koken tende o njeri", "gjej vendin qe te takon si qenie unike ne kete bote o njeri", e çdo gje tjeter e shkruar vertitet rreth ketij mesazhi te thjeshte.
Nuk eshte se pertoj te sjell citime e materiale te bollshme edhe ndoshta per te te bindur ty se e ke kutpuar per se prapthi A.C, por nuk eshte qellimi im sepse e kam trashegimi kulturore prej mjeshtrit te jem 100% empatik dhe te mos vuaj nga mania dhe arroganca per te imponuar nje ide timen, perkundrazi, as qe me intereson ti bej publicitet, me behet shume here qefi qe per fat fenomeni Crowley nuk ka degjeneruar ende duke mbledhur rreth vetes njerez qe e lexojne thjesht per famen e autorit e jo sepse realisht kane gjetur dicka me vlere.
Une kuptoj shume mire nese ti nuk ke simpati per kete robon, po te pakten perdor argumentime te tjera reale per te justifikuar antipatine apo mos renien dakord me kete njeri.
Te ftoj te reflektosh se fundmi se si ka mundesi qe nje njeri kaq me influence qe eshte idhulli i shume njerezve te fuqishem e te famshem ka mbetur kaq i panjohur dhe per me teper per te thuhen vazhdimisht gjerat me te keqe te mundshme, si ai filmi psh. Duket sikur ai grupi i njerezve kerkon ta mbaje xhevahirin vetem per vete, e thene shkurt, te mos i japin perla derrave, siç ka thene edhe i madhi jezu krisht.
Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 17-07-2011 më 08:08
Ai me duket se foli per Freemasonet, por ndoshta e ka patur edhe me masonet ne pergjithesi.
Po normalisht nuk duhen ngaterruar shoqerite hermetike me masonerine, nuk jane tamam e njejta gje.
Shume njerez e injorojne kete fakt te thjeshte dhe fusin ne te njejtin thes çdo lloj mish mashi qe ka te beje me boten e okultit.
Kemi dale shume jashte teme me duket. Me duket se fola shume dhe ca si teper keshtu qe diskutim te mbare ju te tjeret.
Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 17-07-2011 më 08:21
Tani ketu, as une nuk po te kuptoj hic! Si eshte kjo puna e 3 Mjeshtrave, mos po e lidh gje me 3 te Mencurit/Urtet qe pasuan Zoroastrin? Pastaj, te jem e sinqerte, sa here kam diskutuar per keta te 9-tet (jo ketu kuptohet) - fjalen Magi, s'ma ka thene njeri, dhe as e kam lexuar akoma gjekundi, prandaj po te pyes mos po i lidh gje me 3 Magit? Se nese eshte ashtu, ec e kapi fillin; kalojme ke Zoroastri, pastaj ke Maniu (Libri) e ku di une se ku...dmth ngaterrohem une, nuk po them per ty, jo...Jane 9-te por sidomos 3 prej tyre (me kryesoret) jane ata te cileve ju atribohet shume cdo gje ezoterike, mistike, misterioze e me tej qe haset sot ne shume koncepte shoqerore e sidomos shkencore.
Darius; adversus avaritiam!![]()
Krijoni Kontakt